Новини

8000 инвеститори вложиха над 35 милионa евро в iuvo

Най-голямата българска P2P платформа iuvo започва последния месец на 2018 с над 8000 инвеститори, които са вложили над 35,000,000 евро. Това е сериозно постижение за Peer to Peer платформата, която работи малко повече от 2 години. За сравнение, само преди седмица, другата българска платформа Klear, която също е на малко повече от 2 години, премина границата от 1000 инвеститора. В момента тече кампания на iuvo, насочена към нови инвеститори, на които се предлагат атрактивни бонуси, ако инвестират в P2P платформата.

Инвеститорите в iuvo са от 117 държави

Платформата успешно се разширява не само извън границите на България, но и извън Европейския съюз. Иуво има инвеститори от над 117 държави от целия свят. Това е една от малкото P2P платформи, които приемат инвеститори и от САЩ. Картата с инвеститорите на iuvo изглежда наистина впечатляващо.

По показател брой държави, от които са инвестирани средства, Иуво е сред първите в света. За сравнение само ще кажем, че инвеститорите в най-голямата P2P платформа в Европа, Mintos, са от 70 държави. Платформата активно търси нови инвеститори чрез участие в международни събития. Последното събитие, в което iuvo участва беше едно от най-големите изложения за финансови технологии (финтех) LendIt Fintech Europe в Лондон. Иуво участва в това изложение втора поредна година.

Инвеститорите в iuvo са вложили на 35 милиона евро

От старта си през август 2016, чрез iuvo са финансирани кредити за над 101 милиона евро. Вложените в P2P платформата средства са повече от 35,000,000 евро.  Това, при 8000 инвеститора, означава среден размер на вложената от един инвеститор сума от около 4430 евро. Тази сума е напълно съизмерима със средната сума, вложена от един инвеститор в Mintos – най-голямата P2P платформа в Европа, която е около 4550 евро. По този показател Иуво определено печели доверието на инвеститорите и е на нивото най-добрите в Европа.

Мнения за iuvo

Вече няколко пъти съм казвал, че моето мнение за iuvo е изцяло положително. Аз съм един от първите инвеститори в тази платформа. Инвестирам от Септември 2016, което e само месец след старта на платформата, все още продължавам да го правя и съм доволен от резултатите. Пробвал съм различни стратегии, като последната, на която се спрях носи 14% годишна доходност. Планирам да я споделя скоро.

Следя развитието на платформата, ходил съм в офиса им, познавам лично екипа на платформата. Впечатленията ми може да прочетете в статията „На гости в офиса на iuvo„.

Други мнения на реални инвеститори в iuvo може да намерите в TrustPilot, където индекса на доверие TrustScore е 8.9/10, което е отлично ниво.

Ако инвестирате в iuvo , можете да го оцените и да напишете ваше собствено ревю в TrustPilot. Ако имате въпроси или споделите впечатленията си за Иуво или други P2P платформи, може да го направите в нашата Facebook група.

Бонус за нови инвеститори в iuvo

Ако харесвате P2P платформата iuvo и планирате да направите инвестиция в нея, може да получите бонус. Бонусът е за нови инвеститори и съвсем не е символичен. За инвестиция от 2500 евро ще получите 90 евро или 3,6% доходност още с включването! Минималната сума, която трябва да инвестирате е 1000 евро (или 2000 лева), за което ще получите 30 евро (60 лева) бонус или 3% незабавна доходност.

Подробности как да получите бонус за Иуво има в статията „До 180 лева бонус от iuvo за нови инвеститори„.

Последна промяна на 21.05.2020 14:46

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

 • Здравейте,
  Не успях да намеря информация за това как и кога се облага евентуалната печалба от P2P платформите. Бихте ли посветили статия на този въпрос или да дадете насока къде да се търси подобна информация.

  Поздрави,
  Димитър

  • Да ще го направя. Някъде през януари планирам, за да може да се декларира в срок.

   • Благодаря!
    Ще очаквам с нетърпение публикацията ви.

 • Това, което ме подразни в iuvo е, че искат потвърждение на адреса, чрез някакъв документ (например сметка). Мисля, че този са самоличност е напълно достатъчен и са едниствената p2p платформа до момента, която иска такова потвърждение.

  • За съжаление не са единствената. Не знам защо го правят, но при UK платформите е масово. Не са всички, но има немалко такива. Явно е нещо от изискванията за KYC (познавай клиента си), които се налагат, заради прането на пари. Не мога да преценя дали някои платформи се престарават или други я карат лежерно, но е доста неприятно изискване, тъй като може да нямаш нищо общо с имената на сметките на адреса, където реално живееш.

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022