fbpx
Продължете към съдържанието

🍎 Apple Pay официално идва в България 🇧🇬 с Revolut

Apple Pay вече може да се ползва официално в България! След дълго чакане, българските потребители на Revolut първи могат да ползват услугата Apple Pay за плащане с iPhone и Apple Watch на всички безконтактни POS терминали.

Revolut официално поддържа Apple Pay в България

И досега беше възможно да се използва Apple Pay в България, но това беше свързано с редица трикове, които създаваха много неудобства. Изискваше се промяна на региона на iPhone, което създаваше сериозни проблеми на ентусиастите решили да пробват услугата. Проблемите са свързани с ползването на абонаментите за някои услуги като Apple Music, които са зависими от региона на потребителя. Освен това беше нужно да се променя и държавата на потребителя, което често води до допълнителни усложнения. Преди реалната полза от услуга за мобилни разплащания Apple Pay не беше голяма, тъй като много от POS терминалите не я поддържаха.

Затова е толкова важно, че поддръжката на Apple Pay от Revolut е официална. Вече не създава проблеми на потребителите, които могат да се възползват от услугата за мобилни разплащания. Ако имате карта Revolut можете да използвате ApplePay на всички терминали, поддържащи безконтактно плащане. Все още е възможно някои терминали да не са обновени, но Apple Pay вече работи и с Борика. Това означава, че на практика, може да ползвате всеки терминал, който поддържа безконтактни карти.

Добавете Revolut картата в 🍎 Wallet

Отворете приложението Wallet и добавете нова карта от + бутона, следвайки инструкциите. Съгласете се с условията за ползване (ако желаете) и картата ще бъде добавена. Може да я добавите както към iPhone, така и към Apple Watch и да плащате с часовника. Подробни инструкции на български как да добавите и управлявате картите в Apple Wallet има на сайта на Apple.

Revolut официално Apple Pay в България

Друг начин да добавите вашата Revolut карт към Apple Pay е в приложението Revolut да отидете в секцията карти (Cards) и да изберете бутона „Add to Apple Wallet„. 

Ако сте направили всичко правилно, успешно сте добавили вашата карта Revolut в Wallet и може да я използвате за мобилни разплащания чрез ApplePay с вашия iPhone и Apple Watch.

Как да ползвате Apple Pay?

С Apple Pay може да плащате със своя iPhone или Apple Watch в магазините вместо с физическа карта Revolut. При плащане просто доближавате телефона до POS терминала, който трябва да поддържа безконтактни плащания. Wallet ще се активира автоматично и ще поиска от вас да потвърдите транзакцията с поглед през Face ID или с докосване и пръстов отпечатък (Touch ID). Много удобно е и двойното кликване на бутона за включване на iPhone X, като по същия начин се активира плащането и с Apple Watch. Ето как изглежда екрана на часовника:

Apple Pay Bulgaria Apple Watch Revolut Револут

Apple Pay може да се използва още и за плащане в приложения или в интернет. В този случай няма нужда от многократно попълване на данни за картата. Достатъчно е само да потвърдите покупката с поглед или докосване.

Сигурни мобилни плащания

Данните за картите в Apple Pay не се съхраняват нито на мобилното устройство, нито на сървърите на Apple. Сигурността е осигурена от технологията за токенизация на Mastercard. За всяка карта в ApplePay се определя уникален номер за устройството (Device Account Number). Той е криптиран и сигурно се съхранява в специален чип на мобилното устройство. Всяка транзакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност. 

Вземете безплатна карта Revolut

Ако вече имате карта Revolut, веднага може да я добавите в Apple Wallet и да започнете да използвате Apple Pay. Ако все още нямате карта Revolut, може да я заявите безплатно и без такси. Как става това е описано в статията “Как да получите безплатна карта от Revolut?“ Ако сте потребител на iPhone или Apple Watch имате още една добра причина да го направите 📱

Хубавото е, че може да започнете да ползвате Apple Pay веднага! Не е нужно да чакате доставката на физическата карта. Веднага след регистрацията ще получите виртуална карта, която можете да добавите в Apple Pay.

Българските банки и Apple Pay? От умрял писмо!

Независимо от слуховете, нито една от банките в България не предлага ApplePay на своите клиенти. Това още веднъж показва колко бавни и тромави са традиционните банки в предлагането на услуги, които са изключително желани от потребителите. Надявам се, че това скоро ще се промени. Аз лично не бих чакал със затаен дъх. Убеден съм, че българските финтех компании да са по-гъвкави и вероятно ще ги изпреварят.

Споделете с приятели

Групата на потребителите на Revolut в България е място, където може да получите помощ или да споделите мнение и опит за най-добрите начини за ползване на Revolut с над 1500 потребителя от България. Ако използвате Revolut или планирате да го направите може да се включите в групата http://bit.ly/RevolutGroup.

Споделете тази статия с вашите приятели, които с нетърпение чакат възможността да използват 🍎Apple Pay официално в България 🇧🇬 Това вече е възможно благодарение на Revolut.

22 коментара за “🍎 Apple Pay официално идва в България 🇧🇬 с Revolut”

 1. Здравейте г-н Недев, не съм запознат с apple pay и въпросът ми е бeзплатна ли е услугата или се заплаща такса на apple или съответно на Revolut?

   1. Гергана Груйкина

    Здравейте!
    Не намирам тази функция, може ли малко повече подробности!Въвела съм карта на Райфайзен банк. Заявих и 3ds към банката,но за момента през бутон Add money ми отказва.

    1. Това е същата функция. Вероятно има някакви ограничения с банката. Свържете се с тях или с поддръжката на Revolut, но вероятно проблема в някакви ограничения с картата на Райфайзен.

 2. Сумата от 25 лв. задължително ли е да остава във виртуалната карта, за да може да се осъществяват плащанията?

 3. Здравейте. От 15 Септември, следобед, услугата спря да функционира през Apple Pay. До обяд работеше, след това започна да отхвърля всички плащания. Направих виртуална карта и на съпругата ми, както и Apple Pay, но нейната въобще не тръгна. Просто отхвърля всички плащания.
  Моля да ни помогнете.

 4. Здравейте, изпълних всички стъпки и създадох виртуална карта. Пробвах няколко пъти плащане с Apple watch 5, но не навсякъде става. Общо взето на 50 % от терминалите изписа невалидна карта. В моите настройки ли е проблема?

 5. Здравейте,
  Свалих и инсталирах револют. Потвърдих си акаунта с лична карта и селфи, добавих дебитна карта. Проблема, че когато се опитам да направя накаква полупка онлайн, на виртуален пос терминал или теглене от банкомат транзакците винаги са отказани. Как може да се оправи този проблем ?

 6. Привет, мога ли да плащам с телефона си чрез Revolut? Телефона е с андроид.Опитах няколко пъти с виртуалната карта, но не става.

  1. В България все още не се поддържа GPay, когато Google решат да го пуснат официално ще може да се плаща и с Android телефони. Има някои неофициални начини, които са описани в групата Revolu в България във Facebook. Потърсе GPay.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *