Новини

Дарения с Revolut – подкрепяйте близки до сърцето ви каузи ❤️

Revolut предлага нова функционалност за дарения „Donations“. Тя позволява на петте милиона потребителя на Revolut по света да подкрепят избрана от тях кауза. Първоначалният избор е между три благотворителни организации WWF, Save the Children и ILGA-Europe, като ще бъдат добавени още.

Дарeния в Revolut

Както може да се очаква от всичко, което правите с Revolut, да дарявате за благотворителност също е лесно и удобно. Без попълване на формуляри, без изисквания за минимални суми или редовни дарения за определен период. Дарявате за избрана от вас кауза, когато и колкото ви е на сърце ❤️ Благотворителността точно такава, каквато по начало трябва да е.

Основателят и главен изпълнителендиректор на Revolut, Ник Сторонски споделя: „Подкрепата за социалните каузи е важна както за нас като бизнес, така и за много от нашите потребители. Усложненият процес на регистрация и плашещите ангажименти могат да откажат много хора да правят дарения. Искахме да дадем възможност, с която да поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно.“

Просто, лесно и без анагжименти

Потребителите могат да правят дарения, без никакви такси и без задължителен минимум на дарената сума. Revolut не начислява и не удържа такси, за да бъде преведена сумата на организацията. Потребителите нямат абсолютно никакви ангажименти. Няма минимален праг за дарение. Функцията за дарение може да се включва и изключва по всяко време. 

Без никакви такси

Цялата дарена сума (на 100%) отива за избраната от потребителя благотворителна кауза. За разлика от много традиционни банки и платежни компании, Revolut не начислява никакви такси, за да бъде преведена сумата. Нито на потребителя, нито на благотворителната отганизация.

Пълна прозрачност

Във всеки момент всеки потребител може да види колко лично той е дарил за дадена благотворителна кауза, както и колко общо е дарената от всички потребители сума.

Как да правите дарения с Revolut?

Revolut предлага три начина да направите дарение за избрана кауза:

Закръгляте платената сума

Аналогично на спестяванията в трезорите (Vaults), когато плащате с картата, може да изберете да закръгляте плащанията си с картата Revolut и да даряватe остатъка за избраната благотворителна кауза.

Редовни дарения

Ако препочитате, може да изберете да покрепяте любимата си благотворителна кауза с редовни дневни, седмични или месечни дарения. Revolut ви дава пълна свобода. Няма изискване за минимална сума и можете да спрете, когато решите.

Еднократни дарения

Може да направите еднократно дарение за избрана благотворителна кауза, когато и колкото пожелаете.

На кого може да правите дарения?

WWF, Save the Children и ILGA-Europe са първите три благотворителни организации, които ще бъдат част от програмата. Докато партньорството с тях се развива, Revolut обяви, че през годината ще добавя и нови благотворителни организации към списъка с възможности за дарения.

Save the Children

„Ние винаги търсим нови и иновативни начини за постигане на най-голямо въздействие за децата, които се нуждаят най-много. Заедно с Revolut ще повишим осведомеността и средствата за нашата спасителна работа. Допълнително ще дадем на децата и платформа за споделяне на техните истории. Можем да изградим по-добро бъдеще за децата навсякъде по света“, каза Джема Шерингтън, изпълнителен директор по набиране на средства и маркетинг в „Save the children“

Save the Children стои рамо до рамо с децата там, където е най-трудно да бъдеш дете. Ние правим каквото е необходимо, за да сме сигурни, че те ще оцелеят, ще получат защита, когато са в опасност, и ще имат възможност да се образоват. Заедно се борим за децата всеки ден. Защото всяко дете заслужава възможност да остави следа в света и да помогне за изграждането на по-добро бъдеще.

WWF

„Ние сме първото поколение, което знае, че унищожава планетата и вероятно сме последните, които могат да направят нещо по въпроса. Възможности като тази са от съществено значение, ако искаме да спрем унищожаването и да възстановим природата. Затова се радваме, че сме сред трите благотворителни организации, които се възползват от „Donations“ програмата на Revolut, за да насърчим потребителите да защитят природата чрез дарения. С нетърпение очакваме да вдъхновим милиони да се присъединят към борбата за нашата планета“, казва Наоми Хикс, директор партньорства в WWF.

WWF е една от най-големите независими организации за опазване на околната среда, активна в близо 100 държави. Нашите поддръжници – над пет милиона – ни помагат да възстановим природата и да се справим с основните причини за упадъка й, особено хранителната система и изменението на климата. Ние се борим, за да осигурим свят, в който природата процъфтява и да променим сърцата и умовете, така че да съхраним ресурсите на нашата планета.

ILGA-Europe

„Сега е моментът да инвестираме в трайна и реална промяна в живота на хората. Затова сме развълнувани да си партнираме с Revolut, защото заедно можем да променим към по-добро живота на LGBT хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от съвременно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства“, сподели Анна Шепърд, мениджър по набиране на средства в ILGA-Europe.

ILGA-Europe са движеща сила за политически, правни и социални промени в Европа и Централна Азия, като обединява близо 600 организации от 54 страни в региона. Нашата визия е за свят, в който достойнството, свободите и пълното упражняване на правата на човека са защитени и гарантирани за всички, независимо от тяхната действителна или възприемана сексуална ориентация, полова идентичност, полово изразяване и полови характеристики.

Дарявайте с Revolut или по друг начин

Revolut предлага просто една много удобна възможност да дарявате. Ако желаете може да се възползвате от нея и вашите дребни стотинки да донесат значима промяна в нечий живот или да направят света по-добро място за живеене. Ако имате възможност, подпомагайте добрите каузи когато и с колкото можете. Без значение какви са те и какви са конкретните средства, които ползвате, за да дарявате или сумите които отделяте.

Последна промяна на 01.11.2019 14:39

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $600

Freedom24 е онлайн брокер, който според мен, е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, достъпна в… чети нататък

10.07.2023

IuvoSAVE – лесна алтернатива на депозит с до 8% доходност

IuvoSAVE е инвестиционен продукт, насочен към инвеститори, търсещи добра доходност от лесна и удобна алтернатива… чети нататък

06.06.2023

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

28.04.2023

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022