Новини

Финтех са част от магистърска програма „Финанси и инвестиции“

Финтех (новите финансови технологии) бързо навлизат в ежедневието ни, а вече и във висшето ни образование. Fintech вече е част от магистърската програма „Финанси и инвестиции“ на Софийския университет. Това се случва за пръв път у нас с подкрепата на Българската финтех асоциация (BFA).

Финтех курс е част от магистърската програма „Финанси и и инвестиции“ на СУ

За новата магистърска програма „Финанси и инвестиции“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ разговаряме в следващото видео с Георги Пенев, оперативен директор на Българската финтех асоциация, и ас. д-р Деян Радев, преподавател в Стопанския факултет на Софийския унивеситет:

Като всеки университетски курс „Финтех и е-банкиране“ ще има и теоретична част, но и много сериозна практическа насоченост. В програмата му е включен хакатон, в който участниците ще могат да приложат на практика наученото. Целта е отборите в него да са интердисциплинарни, като всеки отбор да представлява ядро на fintech компания. Този подход за пръв път в България се прилага във висшето образование. Освен практическото усвояване на материала, хакатонът може да бъде добра основа за създаването и на бъдещи предприемачи в тази област.

Финтех бизнесът предоставя пълна подкрепа. Гост лектори във финтех курса ще са хора, които познаваме добре от българските fintech компании – като Paysera, Klear и Iuvo.

Подробна информация за финтех курса и магистърската програма „Финанси и инвестиции“ може да научите от сайта на Софийския университет.

Включването на финтех курс в магистърската програма „Финанси и инвестиции“ има за цел да представи новите финансови технологии и да установи връзка с финансовите компании, които оперират на българския пазар. Според Георги Пенев липсата на кадри е един от проблемите в развитието на fintech сектора. От разговора стана ясно, че студентите ще разберат повече, както за технологиите така и за регулациите. Пенев посочи, че профилите на кандидат-магистрите са интересни и разнообразни, като включват дори юристи и психолози.

Споделете опит и мнения за финтех💬

Може намерите хиляди хора с опит и интереси във финтех и P2P инвестициите в следните Facebook групи:

  • В групата Финтех в България във Facebook се обсъждат всякакви fintech продукти и услуги. Основните теми са свързани с Revolut, Curve, Monese, TransferWise, Paysera и други финтех услуги, достъпни в България. В нея вече има над 3,000 души, което я прави най-бързо растящата финтех общност в България.
  • В групата „Revolut в България“ във Facebook са събрани близо 15,000 от най-активните потребители на Revolut в България, които са над 200,000. Там може да получите съвети или да споделите вашия собствен опит и впечатления.
  • В групата за P2P инвестиции ще намерите над 5,000 души с опит и интереси в P2P инвестициите, с които може да обсъждате различни стратегии и да споделяте мнения за различни P2P платформи.

Споделете тази статия с вашите приятели, които се интересуват от инвестиции, финанси и нови технологии. Ако се интересувате от инвестиции и fintech, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Последна промяна на 16.09.2020 15:44

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев
Етикети: fintechфинтех

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022