Категории: Ревюта

IuvoSAVE – лесна алтернатива на депозит с до 8% доходност

IuvoSAVE е инвестиционен продукт, насочен към инвеститори, търсещи добра доходност от лесна и удобна алтернатива на онлайн депозит. Предлага фиксирана годишна доходност до 8% и избор на срок от 3, 6 или 12 месеца. Позволява внасяне и теглене през целия период без да се губи лихвата. Не се изисква никакъв опит от страна на инвеститорите. Все пак е важно да сте наясно, че макар и много да прилича на депозит, IuvoSAVE е инвестиция, която не е гарантирана. В тази статия ще разгледам основните характеристики на IuvoSAVE, неговите предимства и недостатъци и личните ми впечатления от продукта.

Какво е IuvoSAVE?

IuvoSAVE е изключително лесен за ползване инвестиционен продукт, замислен като алтернатива на банковите депозити, но с много по-добра доходност. Да инвестирате в IuvoSAVE не е по-трудно от това да си откриете депозит онлайн. Просто избирате срок на инвестицията от 3, 6 или 12 месеца, депозирате суматата и започвате да получавате съответно 5%, 6% или 8% годишна лихва. Това е всичко. Получавате предварително определена, напълно пасивна, доходност за фиксиран период – ясно е точно колко точно ще получите и кога.

Вижте най-важното за IuvoSAVE събрано в 1 минута в това видео:

https://youtube.com/shorts/_wdyKrtDsrA
Какво е Iuvo Save в една минута

IuvoSAVE предлага следните варианти за инвестиране в евро и лева:

 • 5% годишна доходност за период от 3 месеца
  Минималната сума е 100 евро/лева, а максималната – 50 000 евро/100 000 лева.
 • 6% годишна доходност за период от 6 месеца
  Минималната сума е 100 евро/лева, а максималната – 1 000 000 евро/2 000 000 лева.
 • 7% годишна доходност за период от 12 месеца
  Минималната сума е 100 евро/лева, а максималната – 1 000 000 евро/2 000 000 лева.
 • 8% годишна доходност за период от 12 месеца (Само от 7-ми юли до 10-ти август 2023!).
  Минимална сума е 500 евро/лева, а максималната – 1 000 000 евро/ 2 000 000 лева.

Iuvo SAVE е много бърз и лесен начин за инвестиране в платформата iuvo, който не изисква специални умения и опит. Много прилича на онлайн депозит, но НЕ Е! За разлика от депозитите, които са гарантирани до 100,000 евро от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, гаранции няма. Това е инвестиция. Важно е да го знаете.

Има възможност за довнасяне, както и за теглене преди падеж без загуба на доходност. Сумата, която може да се изтегли преди падеж е ограничена до €10,000 месечно, като и има 1% такса за предсрочно теглене. Ограничения и такси при теглене на падеж няма.

IuvoSAVE – предимства и недостатъци

Ще разгледам накратко основните предимства и недостатъци на IuvoSAVE.

Предимства

 • Изключително лесна инвестиция – подходяща е за инвеститори без никакъв опит. Разбираема и лесна като онлайн депозит. Не е нужно да се правят стратегии и да се разбират основните концепции за диверсификация и управление на риска в P2P платформите.
 • Добра доходност – 8% годишно е много добра доходност. Важно е да отбележа, че това е близо до максималната доходност, която може да се получи от кредити на групата MFG на P2P платформата Iuvo. Лекотата и удобството не е за сметка на доходността.
 • Сигурна инвестиция – средствата от IuvoSAVE се инвестират само в кредити на оригинатори от групата MFG, което за мен е много важно. MFG като финансова група е създадена през 2016 година, но първата компания в нея – Easy Asset Management, позната като Easy Credit, стартира още през 2005 година. Нито един от оригинаторите на MFG не е имал някакви проблеми до сега.
 • Фиксиран срок и доходност – яснота и предвидимост точно какъв доход ще получите от инвестицията си и точно на коя дата.
 • Дневно изчисляване на лихвата – възможност за внасяне на суми през целия период и получаване на доходност върху тях, без промяна на крайната дата на инвестицията. Новите внесени суми получават същата лихва от деня на внасяне.
 • Бърза ликвидност без загуба на доходност – възможност за предсрочно теглене без загуба на начислената лихва. Заявките за теглене се изпълняват в рамките на 2 работни дни. Върху неизтеглената сума продължава да се начислява същата лихва.

Недостатъци

 • Лесна инвестиция – най-голямото предимство на IuvoSAVE, за мен е и най-големия му недостатък. Твърде лесното инвестиране често прави инвеститорите мързеливи. Те искат само да получават доходност без да полагат никакви усилия и да се постарят да разберат основните рискове, които крие всяка инвестиция.
 • Прилича на депозит, но не е! – Често инвеститорите, особено неопитните, не четат внимателно в какво инвестират и при какви условия и после се оплакват, че са подведени. Точно за тях, искам да подчертая още веднъж – процесът на инвестиране в IuvoSAVE е много подобен на откриване на онлайн депозит, но не е. Няма никаква гаранция за инвестираните суми!
 • Такса при предсрочно теглене – има 1% такса от изтеглената предсрочно сума. Това е съвсем нормално и е много по-малко от таксите за предсрочно теглене от структурираните депозити на банките, които обикновено са между 3 и 5% и то от цялата депозирана сума, като се губи и цялата доходност.
 • Ограничение на сумата за предсрочно теглене – в рамките на 1 месец може да се изтеглят предсрочно не повече от 10,000 лева или евро.

Една от най-ценните характеристики на IuvoSAVE за мен е това, че средства се инвестират само в кредити на оригинатори от групата MFG. Моето мнение е, че това са едни от най-надеждните оригинатори, в чиито кредити може да се инвестира. Не само в платформата Iuvo, но и изобщо в P2P платформите. Странно е, че самите Iuvo не го изтъкват като предимство на IuvoSAVE, защото според мен е.

По своята същност IuvoSAVE е синтетичен инвестиционен продукт, при който няма прозрачност в кои точно кредити са инвестирани средствата. Това прави трудно да се оцени риска на инвестицията. Затова за мен е много важно, че средствата се инвестират само в кредити на MFG. Специално отново попитах и от Iuvo отново ми потвърдиха, че това е така.

Моето мнение за IuvoSAVE

IuvoSAVE е третия опит на P2P платформата Iuvo да предложат лесен инвестиционен продукт, насочен към масовите инвеститори, търсещи пасивна доходност. Първият им опит беше SuperEasy, но той все още изискваше поне базово разбиране на концепцията на P2P инвестициите.

Следващият им инвестиционен продукт IuvoUP беше наистина напълно пасивен, но пък предлагаше доходност от едва 4% на годишно. Това беше далеч по-малко от това, което може да се получи в платформата Iuvo от инвестиране в кредити на оригинатори на MFG. Нямаше и възможност за внасяне и теглене преди падеж. Определено IuvoUP не представляваше интерес за мен, затова и не съм писал за него. Явно не само за мен, тъй като преди година го спряха и пуснаха IuvoSAVE, с който мисля, че намериха правилната комбинация от характериски на масов спестовен продукт.

Моето мнение за IuvoSAVE е, че определено е атрактивен инвестиционен продукт. Той е наистина е толкова лесен, че да може се използва от хора, които вероятно дори сами не биха се определили като инвеститори. Годишната доходност, която предлага е 7%, което е напълно съизмеримо с доходността, която може да се получи от инвестиция в кредити на оригинатори от групата MFG в P2P платформата iuvo, която в момента трудно може да надхвърли 8%. А промоционалното предложение на IuvoSAVE до края на април 2023 година дава точно 8% годишна доходност.

Моето мнение за IuvoSAVE е, че е отлично балансиран инвестиционен продукт, който предлага добро съотношение доходност/риск и е изключително лесен за ползване. Смятам, че е атрактивно предложение не само за инвеститори без опит и знания, но дори и за такива, които търсят диверсификация и напълно пасивна доходност. Ще се радвам да споделите и вашето мнение за IuvoSAVE.

Как се ползва IuvoSAVE?

IuvoSAVE е изключително лесен за ползване. Основната му идея е да предложи добра доходност за спестяване на хора без опит с инвестициите. Направен е наистина като онлайн депозит. Инвестирането се случва в няколко прости стъпки:

 1. Избирате дали ще инвестирате в евро или лева, както и срока и сумата.

Виждате много ясно колко точно ще получите на датата на падеж, както и кратко и ясно резюме на всички условия по избрания продукт.

2. Потвърждавате сумата, която инвестирате, датата на падеж, процента на годишната доходност, сумата, която ще получите и давате инвестиционно съгласие.

Тук е важно да обърнете внимание на две неща. Сумата, която показва, че ще получите е при условие, че не правите внасяния и тегления преди падежа. Ако правите тегления тя ще е по-малка, а ако внасяте допълнителни средства сумата ще е по-голяма от показаната. Лихвата се начислява върху салдото всеки ден като 1/360 от годишната доходност на избрания от вас продукт. Съветвам ви още веднъж да прочетете и условията, преди да дадете инвестиционно съгласие. Не са никак дълги и са много ясни.

Преди да може да инвестирате е нужно да се регистрирате в платформата. Регистрацията е елементарна, депозирането също, но ако все пак имате въпроси, винаги може да получите помощ от екипа по поддръжка в чата или по телефона и то на чист български език.

Какви алтернативи има?

Няма много алтернативи на IuvoSAVE, но все пак ще разгледаме два алтернативни инвестиционни продукта с техните предимства и недостатъци.

Bondora Go&Grow

IuvoSAVE много прилича на продукта Go&Grow на Bondora, който за съжаление, от август 2022 година не е достъпен за нови инвеститори. В момента се предлага само Bondora Go&Grow Unlimited, който е с едва 4% годишна доходност. При Bondora Go&Grow няма фиксиран срок на инвестицията и може да се внася и тегли по всяко време без ограничение и без загуба на доходност. Таксата при теглене е само 1 евро без значение от сумата. Лихвата се начислява ежедневно върху инвестираната сума.

Основен недостатък на Bondora Go&Grow Unlimited е ниската доходност от 4% годишно. При IuvoSAVE имаме много по-добра доходност – 7% за 12 месеца, а в периода от 7-ми до 30 -ти април 2023 – даже 8%. Инвеститорите, които имат Bondora Go&Grow от преди август 2022 година, за сега продължават да получават сходна с IuvoSAVE доходност от 6.75% годишно, но могат да довнасят само до 400 евро месечно.

За мен, най-голямото предимство на Bondora е нейната 15 годишна история. Това е най-старата P2P платформа в Европа. Преминала е успешно през няколко кризи. Ако обмисляте да инвестирате в Bondora Go&Grow Unlimited може да прочетет това ревю, както и да получите малък бонус от 5 евро.

Monefit SmartSaver

Най-близката алтернатива на IuvoSAVE в момента е Monefit SmartSaver на CreditStar Group, който предлага 7% годишна доходност без фиксиран срок на инвестицията. Лихвата се начислява ежедневно върху инвестираната сума. Може да се внася и тегли по всяко време, като се запазва доходността и няма никакви такси. Заявките за теглене се изпълняват в срок до 10 работни дни.

Най-големият недостатък на Monefit SmartSaver е, че жертвате голяма част от доходността, която може да получите при практически същия риск от кредитите на CreditStar Group на платформата Lendermarket. В момента CreditStar Group изпитват недостиг на свежи инвестиции и предлагат в Lendermarket изключително високи лихви – 16% за кредити до 3 месеца, както и кешбек бонуси до 2%. На този фон 7% годишно от Monefit изглежда като много висока цена, за да получите лекота, удобство и бърза ликвидност, която трябва да имате предвид, че не е гарантирана. Ако решите да инвестирате в Monefit SmartSaver може да получите бонус 2% кешбек за нетните депозити през първите 60 дни, ако се регистрирате от тази връзка.

IuvoSAVE с 8% годишна лихва до 10.08.2023

През април се навърши 1 година откакто платформата iuvo, представи инвестиционния си продукт IuvoSAVE. По този случай, до края на април 2023 година има промоционална оферта – IuvoSAVE за 12 месеца с 8% доходност. Тази оферта е валидна до 10.08.2023.

+1% бонус за нови инвеститори

За новите инвеститори има и още допълнителен 1% бонус за всички инвестирани суми през първите два месеца след регистрацията. Ето и условията за получаване на този бонус:

 • 1% бонус от iuvo могат да получат нови инвеститори, които са се регистрирали с покана на инвеститор. Бонусът може да е до 300 евро ако поканата е от инвеститор, член на Iuvo Gold Club, какъвто съм аз. Мога да ви изпратя такава покана. Просто поискайте на мейл iuvo@vivainvest.eu или във Facebook Messenger. Трябва само да ми изпратите имената си и мейл, с който ще се регистрирате.
 • Ако сте се регистрирали вече, може да поискате покана и да получите бонус, ако регистрацията е направена до 10 дни преди поканата.
 • След получаване на поканата е нужно до 20 дни да се регистрирате и да депозирате и инвестирате поне 100 евро.
 • 1% бонус до 300 евро се начислява върху всички инвестирани суми до 2 месеца след регистрацията в IuvoSAVE или Iuvo P2P.
 • Бонусът се получава в края на третия месец, ако през този период не са правени тегления.

Опит и мнения на инвеститори в P2P платформи

Ако искате да чуете мнения от други инвеститори в различни P2P платформи, може да го направите в нашата Facebook група за P2P инвестиции. Ако все още не сте се включили в нея, препоръчвам ви да го направите – http://bit.ly/P2PGroupBG. Там ще намерите над 9,500 инвеститори с опит и интереси в P2P инвестициите и финтех. Присъединете се, за да чуете други мнения за Iuvo SAVE, да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

Споделете тази статия с вашите приятели, за които смятате, че ще бъде интересна и може да им е полезна.

Последна промяна на 30.07.2023 12:50

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

 • Здравейте ,

  Харесах вашия план IuvoSAVE и искам да инвестирам в него.
  Как може да се свържем най-лесно ?

  Николай Цветков
  0883322088

  • Това не е мой план, а само споделям моето мнение и впечатления. Описал съм как се случва. Ако има нужда от препоръка за бонус ми изпратете данните на мейла, както е описано в статията.

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

Swaper ревю – 14% доходност и 5 години инвестиране (2024)

Swaper е доста непопулярна P2P платформа, на която инвестирам повече от 5 години. Впечатленията ми,… чети нататък

07.02.2024

ETF следи S&P500 само когато покачва, но не когато пада

Има само едно нещо, което инвеститорите обичат повече от това да печелят и то е… чети нататък

12.12.2023

Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $700

Freedom24 е онлайн брокер, който според мен, е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, достъпна в… чети нататък

01.12.2023

Спечели безплатно обучение по лични финанси и инвестиране

Искаш да управляваш парите си, но не знаеш как? Можеш да се научиш с VIP… чети нататък

22.10.2023

Konvi – инвестиции в часовници, вино, уиски и луксозни стоки

Konvi e платформа, която позволява инвестиции в луксозни стоки - часовници, вино, чанти и изкуство… чети нататък

27.09.2023

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

28.04.2023