Как да си намерите мъж програмист? (практически съвети и идеи)

програмист инвестира п2п p2p
Типичен, желан от жените, програмист

Един въпрос броди из интернет: “Как да си намеря мъж програмист?” 🤔 Първоначално си мислех, че е шега на дама с изтънчено и нестандартно чувство за хумор, но след анализ на текста, стигнах до извода, че въпросът е съвсем сериозен. Затова реших да помогна с каквото и колкото мога.

ВАЖНО! Ако нямате чувство за хумор не четете този текст!
Има голям шанс да останете разочаровани. Дори обидени. Особено ако сте дама, която не би задала в пуличен форум въпроса “Как да си намеря мъж програмист?” Ако сте този тип жена, не очаквайте да намерите практическа полза. Но може да се забавлявате, което всъщност е и идеята 😂

Как да си намеря мъж програмист?

Като за начало, ето целия оригинален текст в пълния му блясък. Запазил съм го изцяло – правопис, пунктуация, емотикони. Не е променено нищо. Мисля, че това ще допринесе да разберете дамата, която задава въпроса:

За пръв път пиша тук и имам един малко глупав въпрос 😳

В момента приключвам връзка ,в която меко казано не бях щастлива 💔. И вече се замислям ,какъв мъж всъщност искам до себе си. Мисля ,че професията е особено важна и най-добрият избор ми се струва програмист 🤓. Не само заради високите заплати 😳 но и защото обикновено са интелигентни и естествено могат да се оправят с компютри и телефони.

Само ,че нямам никаква идея как и къде да търся необвързани програмисти.Познавам бегло само един програмист който е сам , но е прекалено нискък и дебел 😳.

Има ли примерно барове където се събират повече програмисти в София? Това единственото ,което ми хрумва като възможност. Ще са ми интересни и други идеи.

Не е речено ,че трябва да се обвържда непременно с такъв човек ,но от това което виждам около себе си мисля ,че е подходящ избор.

Защо мисля, че въпросът не е шега?😁

Кратък анализ на стила и правописа на оригиналния пост в bg-mama, ме кара да мисля така. Написаното изглежда съвсем автентично, чистосърдечно и леко кънти на кухо. Съвсем леко, което го кара да ми звучи още по-достоверно.

Дамата е положила сериозни усилия да определи точно и конкретно своя целеви пазар. Идентифицирала е съвсем конкретен потребител (buying persona) на стоката или услугите, които предлага, макар и какви точно са те да остава загадъчно недоизказано. По тази причина мисля, че девойката заслужава да ѝ се помогне. Кой с каквото може. Надявам се, че тази информация ще е полезна и на други дами, търсещи мъж програмист.

Въпросът е ясен и конкретен

Въпросът не е „Как да си намеря приятел програмист?“, нито „Как да си намеря програмист?“. Ясно е заявено, че се търси „мъж програмист„. Това е сериозна заявка. Очевидно е, че дамата желае поне да си намери гадже програмист. Вероятно има и по-сериозни намерения. Едва ли с израза „мъж програмист“ просто уточнява, че търси хетеросексуална връзка. Много е вероятно да има предвид, че търси евентуален „съпруг програмист“.

Защо мисля, че мога да помогна?🤷‍♂️

Първо, защото съм бил програмист. Вече съм достатъчно порастнал, за да пиша код, но психологията на програмиста ми е позната от първо лице, единствено число. Освен това, имам удоволствието ежедневно да контактувам с десетки програмисти в офиса, така че мнението ми няма да е само субективно. Напротив, ще се базира на емпирични наблюдения върху поведенческия модел на представителна извадка от целевия пазар.

Второ, имам сериозен опит с жените. Познавайки и двете страни в сделката, ще се опитам да впрегна целия си не-изкуствен интелект, за да видим до колко те са подходящи една за друга. Ще се опитам да направя профил на типичния програмист и да видим в каква степен съответства на желанията на типичната програмистотърсачка.

Какви са качествата на дамата?🧜‍♀️

Тъй като нямам други данни за дамата, освен текста, който е написала във форума, ще се опитам да го анализирам, за да преценя:

Няма заблуди относно интелектуалното си ниво🤯

Това ясно личи от самото начало „имам един малко глупав въпрос„. Това е чудесно, тъй като очевидно залага на други качества, за да привлече желания обект. Една снимка (в цял ръст) струва повече от хиляди думи, но тъй като няма, ще се осланяме на въображението. На програмистите не им липсва въображение, така че на първо време ще свърши работа. Даже, може би, е по-добре от снимка в някои случаи. Искрено се надявам, че този случай не е такъв.

Мисли в перспектива и работи по Scrum🎯

Очевидно дамата спазва добрите практики на Scrum. Това личи от този текст „в момента приключвам връзка ,в която меко казано не бях щастлива 💔. И вече се замислям ,какъв мъж всъщност искам„. Явно е, че прави всичко в рамките на един спринт и се стреми възможно най-бързо към продукт с подобрения. Този подход ѝ дава голямо предимство. Няма програмист, който да не го оцени. Програмистите, по принцип, много харесват  Scrum. Получава огромна червена точка и ще имат обща тема за разговор. В случай, че знае какво е Scrum, разбира се 😉

Има правилно отношение към парите 💶

Това ясно личи от израза „не само заради високите заплати 😳„. Ключовата дума тук е „само„. Видно е, че високата заплата е изключително важна, но само това не достатъчно. И е точно така. Програмистите са умни хора, с трезва преценка. Те знаят, че ще бъдат добри програмисти докато са млади. Затова не разчитат само на високата заплата, а се грижат сами за бъдещето си. Обикновено, като инвестират. Нямам предвид в барове! По-скоро в крипто валути, акции и P2P платформи.

Не държи на обвързването 💍

Това е прекрасно, защото програмистите обичат свободата. Те не се ограничават само до PHP или .NET. Постоянно експериментират. Аха-аха да овладеят дадена технология и вече гледат към нова. Дългосрочното обвързване не е в кръвта им. Това, че дамата казва „не е речено ,че трябва да се обвържда непременно“, е чудесно. Притесняваме само дали „непременно“ не означава веднага и на всяка цена. Защото може и да не се получи много бързо. Все пак, има шанс, ако следва точно съветите, които ще дам в края на този задълбочен материал.

Отворена е за идеи 👂

Дамата знае, че нищо не знае. Затова проактивно търси помощ. Открито признава, че „няма никаква идея как и къде да търси необвързани програмисти“. Инстинктивно усеща, че тази работа с барове няма да стане и е отворена за други идеи.

Има ли примерно барове където се събират повече програмисти в София? Това единственото ,което ми хрумва като възможност. Ще са ми интересни и други идеи.“

Точно това открито и честно отношение ме мотивира да помогна с такива идеи.

Какъв е така желаният мъж програмист?🦄

Да видим как изглежда желаният от дамата програмист. В началото, искам да разсея някои заблуди, които битуват за типичния програмист.

Няма необвързан мъж програмист!🧝‍♀️

Всички програмисти, по принцип, са обвързани. Дори този, който „бегло познавате и е сам , но е прекалено нискък и дебел“ не е необвързан. Нищо, че е сам. В повечето случаи, програмистите не са просто обвързани. Често по-подходящата дума е „обсебени“. Това не е отчайващо, тъй като рядко става въпрос за жена. Още по-рядко, за реално съществуваща. Независимо, че носят екзотични имена като Лара или Байонета, не са сериозна конкуренция на жените от плът и кръв. Виртуалната реалност все още не е достатъчно напреднала.

В повечето случаи са обсебени от най-новата версия на Angular или от оптимизация на инвестиционна стратегия в Mintos, така че да носи още 0.5% доходност годишно. На вас това може и да ви изглежда малко, но всъщност е повече от най-добрите депозити през 2019. А и оптималното изпълнение е в кръвта на програмистите.

Ако някой е нисък и дебел не значи, че е програмист! 💪

Искам веднага да предупредя дамата, за да не вземе някой да я прекара. Изобщо няма такова изискване. При нас, в ДАВИД Холдинг АД, имаме над 20 програмиста, които не са нито ниски, нито дебели. Повечето са с ръст над 180 см и под 90 кг и редовно спортуват. Като доказателство прилагам актуална снимка в цял ръст:

ДАВИД мъж програмист инвестиции П2П P2P
Снежният човек е над 2 метра висок

Този мит е измислен от комплексирани и не особено интелигентни 🧠 хора, чувстващи остра липса на професионална реализация и търсещи причините за това основно в международното положение и световната конспирация. Защото кой, ако не соросоидите, дават тези безумни заплати на програмистите?!? 💰 И за какво изобщо са им, като жените и без това не ги харесват?

Програмистите не са скучни и умеят да се забавляват! 🎉

Предлагам да приемете това твърдение на доверие. Ако приложа снимков материал е много вероятно да изгубим аудиторията под 18 години и търсачките да блокират сайта🔞 Все пак, важно е да знаете, че забавленията обикновено не включват хвърляне на салфетки и чалга с „волумето на мах“ 🔊

Основно правило е, че работодателите се грижат програмистите да са щастливи. Поне това показва моят 25-годишен опит. Знам, че софтуерът от щастливи програмисти е много по-добър от софтуера от просто някакви си програмисти.

Софтуер от щастливи програмисти

Това е важно и за програмистотърсачките, тъй като някой ще им организира редовно забавления. И то наистина интересни и разнообразни забавления. 🏄‍♂️ Няма да се налага да мислите. Няма да ви боли глава!

Къде да търсите мъж програмист? 👽

В баровете няма да стане. По-добре е да заложите на събития като Microsoft DevDays или някоя блокчейн конференция. Убеден съм, че голяма концентрация на програмисти е имало през 2019 на едно събитие за P2P инвестиции, организирано точно на 14-ти февруари от P2P платформата Klear. Какво по-романтично от това да срещнете вашия мъж програмист на финтех събитие за P2P инвестиране на връх Свети Валентин? Ако не може да оцените романтиката има голям шанс нещата да не потръгнат.

В bg-mama едва ли ще намерите. Все пак, е уточнено, че търсите мъж. Предполагам, че искате и да е годен за употреба 😂 Доста по-големи шансове имате в Facebook групата за P2P инвестиране. Там ще може да се нахапете с терминология и да покажете, че за вас инвестиция не означава само силикон и диаманти💎

Вероятно е да намерите в групите за финтех. Не знаете, какво е финтех? Добре е бързо да научите, защото това рязко ще увеличи шансовете ви! Ще имате още една тема за разговор, която да е интересна на потенциалния ви партньор.

В добра ИТ фирма. Предвид големия интерес, предвиждаме да организираме и ден на отворените в ДАВИД Холдинг АД. Всички програмистотърсачки са добре дошли, всеки втори четвъртък на месеца, след 18 часа. Няма специални изисквания за облекло, нито задължителна програма, но ще ви подскажа, че тур по бански костюми е предимство👙 В някои случаи, сериозно предимство.

Как да говорите с програмисти? 👄

По-добре не го правете! Препоръката ми е да го говорите само в краен случай. Най-добре в началото просто пърхайте с мигли и излъчвайте сексапил. Ако ви е нужен ролеви модел, то Топ 15 на най-секси героини от игри ще ви е полезен. Пистолетите не са задължителни.

Старайте се да избягвате разговорите на всяка цена. Ако все пак се наложи да говорите, ще ви дам някои идеи. Ако знаете .NET, Java или поне PHP, то за вас езикова бариера не съществува. Ако не знаете, може да се ограничите до нещо по-просто. Не е трудно да научите основните понятия за инвестиране в P2P платформи. Тук са описани основните предимства и недостатъци. Изберете си любима Peer to peer платформа и ще блеснете с познанията си за инвестиции. Ако ви е трудно, най-добре заложете на сигурно – Mintos или Bondora. Ако, обаче, искате наистина да се отличите, може да обясните, че за вас най-доброто съотношение риск и доходност предлага Grupeer.

Заложете на финтех. Ако темата за инвестициите ви идва твърде сложна, по-добре заложете на финтех. Дори да не знаете какво е това, сигурно сте чували за Revolut? Освен ако не сте живели на друга планета през последните няколко години. Ако имате iPhone може да блеснете с познания за Apple Pay и как го ползвате в България с Curve, дори с карти които не го поддържат. Ако телефонът ви е с Android, използвайте случая да се възмутите от това, че GPay още не работи в България. Ще спечелите безценни бонус точки!

На среща с програмист?🍻

Ако сте следвали точно съветите до тук и разбира се, ако вие самата не изглеждате като единствения програмист, който познавате е много вероятно да се стигне до среща IRL. Не чакайте да ви покани! Няма да сте вечно млада! Много по-добре е вие да го поканите да „пиете по бира“. И да! Важно е да е бира, а не чаша вино🍷 Съгласете се с времето и мястото, което той предложи. Програмистите са заети и търсени хора, както сама знаете 😉

Klear инвестиране в peer to peer кредити

Ако искате да сте проактивна до край, може да предложите някой Beer 2 Beer събитие на Klear. Жалко, че изтървахте това на 14-ти февруари 2019. Щеше да внесе доза романтика, в не дотам вълнуващата тематика на P2P кредитирането.

По време на срещата спазвайте указанията за разговори с мъж програмист, дадени по-горе. Ако оптимизацията на SQL заявки не е стихията ви, заложете на някоя по-лека и популярна тема, като например „Пирамиди ли са P2P платформите?„.

Финале гранде!💘

В края на срещата, ако искате наистина да впечатлите набелязания програмист, предложете му да си разделите сметката с Revolut. Ако имате метална карта ще отбележите допълнителна точка. Особено ако е златна или розово злато. Ако извадите няколко положението е почти неспасяемо!💝

Револут карти

Използването на карта Revolut при срещи с програмисти дава сериозно предимство💳 Ако все още нямате, поръчайте вашата напълно безплатно и без никакви такси от тук. Това ще ви представи като финтех ентусиастка, на което малко програмисти могат да устоят. Надявайте се да откаже, но дори да приеме, не съжалявайте, това е инвестиция, която ще ви се върне многократно. 💑

Надявам се да съм бил полезен и тези идеи да проработят и да си намерите мъж програмист. Желая ви успех! 💋