Платформи

Допълнителен 0.5% бонус в Mintos за 90 дни. Как да вземем максимума?

Имаше доста въпроси за начина на получаване на допълнителен 0.5% бонус в Mintos. Затова реших да дам някои пояснения как и кога се плаща, както и съвети как да се възползваме в максимална степен от допълнителната доходност. Дал съм и кратки указания как да се депозират пари в Минтос.

Кой може да ползва допълнителен 0.5% бонус в Mintos?

От 25.03.2020 Минтос временно спират +0.5% бонуса за нови инвеститори за първите 90 дни. От 18.11.2019 бонусът за нови инвеститори в Mintos вече е 0.5%!

От бонуса може да се възползват само нови инвеститори, които не са инвестирали в Минтос до момента. Бонусът дава 0.5% допълнителна доходност върху инвестираните средства през първите 90 дни. Трябва да сте се регистрирали от конкретната бонус връзка, посочена на сайта vivainvest.eu. Инвеститори, които не са се регистрирали от такава връзка и вече са инвестирали в Mintos, не могат да се възползват от този бонус. Ако само сте се регистрирали, но още не сте депозирали пари и не сте инвестирали, можете да се регистрирате с друг мейл адрес от тази връзка. За съжаление, ако вече сте се регистрирали и сте депозирали пари, няма как да се възползвате от бонуса за нови инвеститори.

От кога текат 90-те дни за допълнителен 0.5% бонус в Mintos?

Срока тече от дата на регистрацията в Минтос. Затова е най-добре да се регистрирате едва в момента, в който имате намерение реално да инвестирате. Оптималния вариант би бил да сте подготвили сумата, която ще инвестирате, и да я депозирате още в деня на регистрация.

Как се плаща и как се изчислява бонуса в Mintos?

Бонуса се плаща под формата на парична сума (cashback) на три пъти, на всеки 30 дни, от регистрацията. Изчислява се върху среднодневната сума, която реално е инвестирана в кредити за дадения период.

За да стане по-ясно ето един конкретен пример:

Регистрирате се в Минтос. След 3 дни депозирате 500 евро. Парите пристигат и още на следващия инвестирате всичките 500 евро в кредити.  От момента на регистрация до момента на инвестиране са минали 5 дни, за които няма да получите бонус. След като минат 30 дни от регистрацията ви в Mintos, ще ви бъде начислен 1% бонус за 25-те дни, в които парите са били реално инвестирани.

За първите 30 дни сметката би изглеждала така: Върху сумата от 500 евро 1% е 5 евро. Тъй като парите са били реално инвестирани само 25 дни от 30 дневния период, бонуса ще е (25/30)*500*0.01 = 4.17 евро. До 30 дни ще получите тази сума в инвеститорската си сметка. Също както ако я депозирате с превод.

Да продължим с примера. В първия ден на следващите 30 дни депозирате още 2000 евро и ги инвестирате всички в кредити веднага. Вече имате инвестирана сума от 2500 евро и в края на втория 30-дневен период ще бъде начислен бонус върху новите 2000 евро. Сумата ще е 20 евро (1% от новите 2000 евро). В рамките на 30 дни ще получите и тази сума в инвеститорската си сметка. По това време ще получите и сумата на бонуса, начислен за първите 30 дни.

В първия ден на третия 30 дневен период депозирате още 500 евро и веднага инвестирате всички в кредити. Вече имате инвестирана сума от 3000 евро и в края на третия 30-дневен период ще бъде начислен бонус върху нея. Сумата ще е 5 евро (1% от новите 500 евро).

Кога и как може се използва допълнителния 0.5% бонус в Mintos?

Бонуса е реални пари, които можете да ползвате както, когато и за каквото решите. Няма никакви ограничения как и кога може да се ползват. Ако желаете можете да ги изтеглите веднага, макар да е по-добре да ги реинвестирате в кредити, за да ви носят допълнителна доходност. Няма и някакъв период, в който да не може да изтеглите всички пари от платформата. Ако решите, може да го направите по всяко време, като ще запазите цялата получена доходност и всички платени бонуси.

Как да получим максимума от бонуса в Mintos?

Ето някои прости стъпки, които ще ви позволят да получите максималната възможна сума от допълнителния 1% бонус в Mintos:

 1. Не бързайте да се регистрирате. Прочетете ревюта на Mintos, разгледайте мнения за P2P платформата. Регистрирайте се, едва, когато реално сте готови за инвестиране.
 2. Отворете си предварително сметки в Paysera или TransferWise. Подробна информация има в статията „Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora?
 3. Преведете наведнъж цялата сума, която имате намерение да инвестирате, ако разполагате с нея. Няма смисъл да го правите на части, така ще загубите лихвата върху за първите дни бонуса.
 4. Настройте си автоматична стратегия за инвестиране, която да инвестира цялата сума и я дръжте включена поне за 90 дни. Може да използвате някоя от готовите в Минтос, да си направите собствена стратегия или да взаимствате моята лична, описана в статията „Инвестиционна стратегия в Mintos с висока доходност и нисък риск„.

В горния пример инвестирахме 3000 евро и получихме бонус в размер на 29.17 евро. Ако бяхме го направили, както е посочено в горните стъпки, щяхме да получим максималните 30 евро. Понеже получаваме на след първите 30 дни по 30 евро, можем да ги инвестираме и те да ни носят допълнителна доходност през следващия период. Ако приемем, че реализираме средната доходност в Минтос от 11%, то в края на 90-те дни ще имаме допълнително около 3 евро доходност. Така реалния ни бонус, заедно с доходността върху него за 3 месеца, ще е над 33 евро. При депозирани 3000 евро това прави допълнителна доходност (бонус) от 1,1%, което е повече от лихвата на депозит за 1 годинa в момента! В тази сметка изобщо не включваме средната доходност от над 11%, която получаваме върху инвестицията си.

Как да депозираме пари в Mintos?

Направих едно едно кратко ръководство „Как да депозираме пари в Bondora Go&Grow? Стъпка по стъпка„. Процеса в Минтос е аналогичен, като липсва възможност да се използва кредитна карта.

Въпреки това, често получавам въпроси и за самото прехвърляне на пари към Минтос. Объркването основно се получава от факта, че в страницата на Mintos изрично са посочени Paysera и TransferWise, като щракването върху тях просто отваря съответния сайт. Това обърква потребителите. Реално, независимо, че за превода се използва Paysera или TransferWise, винаги в Mintos трябва да изберете банков превод (bank transfer). Ето как изглежда екрана:

Като щракнете върху логото на баката LHV ще видите всички данни, които трябва да попълните в  Paysera или TransferWise при плащането – банковата сметка IBAN/BIC и най-важното инвеститорския номер (вашия, не този от кратинката!):

С тези детайли, можете спокойно да следвате инструкциите за  Paysera или TransferWise, описани в статията „Как да депозираме пари в Bondora Go&Grow? Стъпка по стъпка„. Ако се установи, че има нужда, ще направя същото ръководство за депозиране на пари в Минтос стъпка по стъпка.

Последна промяна на 24.04.2020 12:12

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

 • Изпратих запитване към Mintos след като 1 месец след регистрацията нямаше начислен бонус. Отговора е:
  "First bonus to your investor account is processed approximately after 60 days from registration".
  Може би има изменение на условията. В момента до колкото виждам в момента бонуса вече е 0.75% процента.

  • Ще проверя, но не са ми изпратили някаква промяма на условията. Да не би да става въпрос за бонус по програмата им Refer-a-frend? Той е различен от бонуса, който получавате при регистрацията от връзка в сайта.

   • Аз се регистрирах от връзката в статията. Понеже в статията пише "След изтичане на тези 30 дни ще получите тази сума в инвеститорската си сметка." а при мен още няма такава сума писах на съпорта да проверят дали не съм сбъркал.
    А за размера нямам представа. Помислих че връзката е Refer-a-frend, а тя в момента е 0.75% процента. Явно грешката е моя.
    Ще изчакам още 30 дни и пак ще пиша.

    • Говорих с Минтос и разбрах проблема. За съжаление грешката е моя. Правилния израз е бил "До 30 дни ще получите тази сума в инвеститорската си сметка.” Бонуса се начислява на 30-тия ден и се изплаща в рамките на 30 дни. Коригирах статията. Извинявам се за грешката.
     Хубавото е, че щом сте се регистрирали от връзката в статията не става въпрос за Refer-A-Friend, а специалната бонус програма ще получите 1% бонус.

 • Получих 1-вия бонус като Deposit няколко дни преди изминаването на 30 дневния период. Малко под 1% е сигурно от неинвестираните суми през периода. Системата работи.
  Ще пиша и за останалите 2 бонуса като ги получа. 'increase of the average daily balance' звучи малко сложно и ще довнеса след датата на регистрация - за всеки случай.

  • Просто казано, сложното значи, че върху всичко, което внесете и инвестирате допълнително до 90-тия ден също ще му бъде начислен бонус. Разликата идва от това, че винаги остават малко неинвестирани средства под минимума от 10 евро за кредит.

 • Привет и от мен. Първо - благодаря на Стойчо за всички Ревюта и т.н., все пак благодарение на този портал открих света на P2P.
  Иначе в статията има лека неточност. Твърдението, че за максимален бонус, трябва да инвестирате веднага след регистрация е невярно, макар и изчислението да е вярно. Г-н Недев, пропускате подробността, че през втория месец, ако сумата изчислена за първия е напр. (25/30)*500*0.01 = 4.17 евро, това значи изчислена инвестирана сума от 417.00 среднодневно за първия месец. Ако приемем, че втория месец не инвестирате допълнителни средства, то Минтос ще ви изплатят разликата от втория и първия, или 1% от 83 евро, 0.83. Т.е. общо ще имаме бонус от 5 евро, или не губим нищо (това е при теоретичен случай, че всички средства са инвестирани през цялото време, и на практика няма да е точно така).
  Реално загуба на бонус би имало само ако се инвестират средства СЛЕД началото на 3-ти месец.

  Отделно от това, Refer a friend бонусите са по-високи от този за Affiliate, но това е отделна тема и всеки сам може да намери и евентуално измисли как да ги използва. :)
  Успех

  • Благодаря! Всъщност е така. Вероятно ще обновя статията, като включа си Refer-a-friend бонусите, тъй като може да някои хора да са по-изгодни.
   Когато е писана статията те бяха ограничени за период и бяха 0.75% сега има промяна. Ако някой предпочита да ползва Mintos Referral code може да ми пише на mintos@vivainvest.eu, за да му изпратя код, който е за Reref-a-friend бонус схемата. Важно е да се знае, че там не е за 90, а 14 дни.

 • Здравейте, в статията казвате, че превод към Минтос се прави конкретно с Пейсера или Трансферуайз. А дали е възможен такъв през Револют имете ли представа?

  • Да, възможен е и дори е по-добър вариант от Transferwise. Просто статията е писана преди известно време.

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022