Новини

Mastercard Accelerate ускорява растежа на български финтех🚀

Българската финтех компания Paynetics е от първите в Европа, включени в програмата Mastercard Accelerate. С тази подкрепа доставчикът на платежни услуги ще има възможност да ускори своите планове за растеж.

Какво представлява програмата Mastercard Accelerate?

Инициативата Mastercard Accelerate е изцяло насочена към финтех стартъпи и бързо разрастващи се компании в цял свят. Mastecard им дава достъп до широко портфолио от специализирани програми за всеки етап от техния растеж – от пазарната им реализация в даден регион до глобална експанзия. 

Предимствата за компаниите, участващи в програмата Mastercard Accelerate, включват по-бърз и лесен достъп до технологиите на Mastercard. Сред тях са разработки на услуги за киберсигурност, експертна подкрепа при идентифициране и достигане на нови бизнес ниши и възможност за сътрудничество с Mastercard при разработването на нови продукти и услуги.

Mastercard Accelerate включва три различни програми, които отговарят на различните размери на компаниите и са пригодени за техните специфични нужди. 

Защо Paynetics са избрани за Mastercard Accelerate?

Включването на българската финтех компания в програмата Mastercard Accelerate е естествено следствие на серия постижения на Paynetics. Сред тях са имплементацията на конкурентните технологии за мобилни портфейли и мобилни плащания на Mastercard, въвеждането на Apple Pay, Google Pay и Mastercard Digital First продукти за потребители в България и Великобритания.

Гордеем се, че сме най-новият партньор в Mastercard Accelerate! Ние сме на етап, в който продължаваме амбициозния си път нагоре. Вярвам, че програмата ще ни даде значителен тласък, докато разработваме нови и иновативни продукти за пазара, като ни предоставя достъп до своите ресурси, подкрепа и опит. Като финтех компания, ние сме поели отговорността постоянно да разширяваме възможностите от ново поколение и да ги правим достъпни за все повече клиенти. С подкрепата на екипа на Mastercard сме уверени, че можем да направим това по-бързо и ефективно от всякога.“, коментира Антонина Мартинова, изпълнителен директор на Paynetics.

Paynetics е регулирана институция за електронни пари, която има разрешение да предоставя услугите си в Европейския съюз и Великобритания. Българската финтех компания има дълга обща история с Mastercard, още от 2008 година. Девет години по-късно, обединените усилия водят до първият български мобилен портфейл – phyre.

Ключово партньорство с Mastercard💳

Paynetics държи рекорда за най-бърза интеграция на дигиталните услуги на Mastercard в Европа. Развитието на компанията се ускорява и следват редица иновативни пробиви в сферата на плащанията. През август 2019 компанията е отличена от  Elevator Lab за phos. Това е приложение, което превръща телефона в ПОС терминал, създадено в тясно сътрудничество с Mastercard. Същата година Paynetics става първата българска финансова институция, която предостави услугата Apple Pay ексклузивно на Mastercard потребителите.

Последната голяма новина във финтех сферата у нас също е белязана от партньорството между Paynetics и Mastercard. Google Pay влезе в България и трите мобилни портфейла – phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom предлагаха услугата още от първия ден! Това се случи благодарение на бързата имплементация от страна на българския мобилен портфейл на Paynetics. 

Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, споделя:

Paynetics движат иновациите на целия пазар. Винаги са първите, които прилагат нашите най-нови решения в сферата на мобилните плащания. Пример са токенизацията и Mastercard Digital Enablement Service (MDES). Заедно използваме white labeling инфраструктурата, която позволява портфейли под различни марки на банки и телекоми, да започнат да предлагат мобилни плащания на потребителите в оперативно съвместима екосистема. Това е част от стратегията ни да намалим употребата на пластмасови карти и да създадем едновременно сигурно и удобно потребителско преживяване от ново поколение – плащане само с едно докосване на смартфона.

Изградена около мисията за демократизиране и опростяване на плащанията, Paynetics обединява технологии за плащане от следващо поколение. Сред тях са издаване на карти, IBAN сметки, парични преводи, електронни портфейли и софтуерни POS терминали. Всички под един покрив.

“Дългогодишните ни взаимоотношения с Mastercard ни позволяват да работим с размах и ни помагат да навлезем в нови бизнес ниши. Сътрудничим си по нови продукти, за да ускорим времето, необходимо за пускането им. В Paynetics продължаваме да се възползваме от експертизата на голям световен играч, без който би било много по-трудно да направим революция в плащанията. Казано по-просто, Mastercard ни помага да внесем по-бързо иновациите на пазара.“, коментира Иво Георгиев, съосновател и председател на Paynetics.

Този месец Paynetics беше представенa глобално, като успешна компания в последното проучване на Mastercard за еволюцията на дигиталното банкиране през 2020 година.  

Растеж чрез партньорство🚀

В края на 2019 година, Paynetics и Mastercard създават white labeling модел, който предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни финтех приложения. Този подход осигурява лесно и бързо въвеждане на финтех решения от партньорите на Paynetics в България и Великобритания. Резултатите не закъсняват.

Партньорство с А1 – мобилният портфейл A1 Walllet📱

Мобилният оператор A1 е първият, който се възползва от тази платформа. В края на 2019 година, стартира мобилният дигитален портфейл A1 Wallet. Той е предназначен не само за клиентите на А1, a е достъпен за всички мобилни оператори в България. Този дигитален портфейл в момента е един от най-популярните у нас, тъй като предлага важни, за българските потребители, ключови предимства. Сред тях са виртуална и физическа карта Mastercard, български IBAN, работа с Apple Pay и Google Pay.

20 лева бонус за A1 Wallet

До 31.01.2021 година, новите потребители на A1 Wallet получават 20 лева бонус. Повече за A1 Wallet и условията за получаване на бонуса може да прочетете тук. 🎁

Партньорство с Vivacom – мобилният портфейл Pay by Vivacom

През август 2020 става факт и една от първите Mastercard Digital First карти в Европа. Тя е позната под бранда Pay by VIVACOM, но технически е възможна благодарение на Paynetics. 
Мобилният портфейл Pay by Vivacom е предназначен не само за клиентите на Vivacom. Той е достъпен за всички мобилни оператори в България, а за абонатите на Vivacom и премиум планът е напълно безплатен. Pay by Vivacom предлага важни, за българските потребители предимства. Сред тях са безплатна виртуална и физическа карта Mastercard, български IBAN, работа с Apple Pay и Google Pay.

До 11.01.2021 година, новите потребители на дигиталния портфейл Pay by Vivacom получават 20 лева бонус. Повече за мобилния портфейл Pay by Vivacom и условията за получаване на бонуса може да прочетете тук. 🎁

Говорете за финтех с приятели 💬

Групата „Финтех в България„ е място, където се обсъждат всякакви финтех продукти и услуги. Основните теми там са свързани с CurveА1 WalletRevolutPaysera и други финтех услуги, достъпни в България. 

В групата вече над 4,000 души, което я прави най-бързо растящата финтех общност в България. Ако се интересувате от финтех, присъединете се към групата „Финтех в България“ във Facebook.

Споделете тази статия с вашите приятели, които се интересуват от финанси и нови технологии. Ако се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Последна промяна на 01.02.2021 10:47

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $800

Freedom24 е онлайн брокер, който според мен, е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, достъпна в… чети нататък

01.04.2024

8% лихва по спестовни сметки и планове на Freedom24

Freedom24 е лицензиран европейски брокер, предлагащ възможност за напълно пасивна доходност чрез безсрочни спестовни сметки… чети нататък

29.03.2024

IuvoSAVE – лесна алтернатива на депозит с до 8% доходност

IuvoSAVE е инвестиционен продукт, насочен към инвеститори, търсещи добра доходност от лесна и удобна алтернатива… чети нататък

24.03.2024

Swaper ревю – 14% доходност и 5 години инвестиране (2024)

Swaper е доста непопулярна P2P платформа, на която инвестирам повече от 5 години. Впечатленията ми,… чети нататък

07.02.2024

ETF следи S&P500 само когато покачва, но не когато пада

Има само едно нещо, което инвеститорите обичат повече от това да печелят и то е… чети нататък

12.12.2023

Спечели безплатно обучение по лични финанси и инвестиране

Искаш да управляваш парите си, но не знаеш как? Можеш да се научиш с VIP… чети нататък

22.10.2023