Новини

Mintos подобри автоматичното инвестиране

Преди около месец, най-голямата европейска P2P платформа Mintos, добави много полезна за инвеститорите функция – рейтинг на оригинаторите. Той позволява лесно и удобно управление на риска, тъй като с един поглед може да се прецени финансовото състояние на даден оригинатор. Сега платформата добави възможност за бърз избор на оригинатори с определен  рейтинг, при изграждане на собствени стратегии за автоматично инвестиране.

Това позволява бързо и удобно изграждане инвестиционен портфейл, с прецизно избрано съотношение на риск и доходност. Рейтинга е най-важното, което трябва да знаете за всеки оригинатор на кредити в  P2P платформата. Присъждането на рейтинг на оригинаторите е уникално за Mintos и много полезно за инвеститорите. Рейтингът на оригинаторите показва нивото на риск по скалата на Fitch от А+ до D. Най-добрият е А+, докато D е практически фалит. Това е лесен и бърз начин инвеститорите да преценят надеждността на оригинаторите, без да е нужно да анализират всички финансови данни, дори и да имат познанията и времето да го направят. Моята лична инвестиционна стратегия включва само оригинатори с рейтинг В- и по-висок.

Подобрени възможности за автоматично инвестиране

До днес, за да се направи автоматична инвестиционна стратегия, включваща само оригинатори с определен рейтинг, беше доста трудно. Нужно беше оригинаторите да се избират един по един, като се гледа в отделен прозорец списъка с рейтингите. Този подход не е беше удобен. Чест прави на Mintos, че за по-малко от месец промени автоматичното инвестиране, така че лесно да може да се филтрират оригинаторите от даден рейтинг. Много бих се радвал, ако и другите P2P платформи правят подобренията, предлагани от инвеститорите малко по-бързо. Визирам iuvo и идеите за подобрение, които им предложих в тази статия.

Ето как изглежда сега създаването на автоматична инвестиционна стратегия в Mintos:

Оригинаторите вече могат да се филтрират по рейтинг, като това става и за гаранцията за обратно изкупуване. Вече е възможно бързо и лесно да управлявате съотношение доходност/риск, като избират надеждни оригинатори на база рейтинг. Това е много важно при инвестиране в заеми с гаранция за обратно изкупуване, тъй като рейтинга показва до каква степен те реално могат да осигурят тази гаранция.

Горната екран е част от моята лична инвестиционна стратегия в Mintos. Тя включва само кредити в евро, с падеж до 3 месеца и гаранция за обратно изкупуване от оригинатори с рейтинг над B-. За мен самия, тя дава отлична доходност, малко над 12% при ниско рискова и кратко срочна инвестиция. Реалната ми стратегия е малко по-сложна и е комбинация от няколко автоматични стратегии, но това е основата й. Планирам скоро да я споделя с вас и разясня в детайли.  Ето как изглеждат и другите настройки:

Ако нямате търпение да започнете да получавате доходност от Mintos, горните два екрана ще ви помогнат веднага да си направите собствена стратегия за автоматично инвестиране. Тя е с много по-добро съотношение на доходност и риск, от готовата краткосрочно стратегия, предлагана от Mintos.

Вашите пари са във вашите ръце

Не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор, нали? Този материал има аналитичен характер и разглежда една инвестиционна възможност, която може и да не подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Вие и само вие, сте отговорни за вашите инвестиционна решения. Лично за себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Двугодишният ми опит от инвестиране в P2P кредити е изцяло положителен. Mintos е предпочитаната от мен платформа. Личната ми доходност е 12.46%. При ниско рисковата и краткосрочна (до 3 месеца) инвестиционна стратегия, с внимателно подбрани оригинатори, това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва. Препоръчвам ви да прочетете и моето ревю на Mintos, ако вече не сте го направили.

Специален бонус за нови инвеститори в Mintos

Ако решите да инвестирате в Mintos, може да получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца). Това предложение е валидно само за нови инвеститори, които се регистрират от посочената връзка. Ако се регистрирате директно на Mintos.com, няма го получите.

Последна промяна на 03.10.2018 12:01

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022