Ревюта

Най-голямата европейска P2P платформа Mintos в числа

Харесвам числата. Те не лъжат и не подвеждат. Обективни са и лесно сравними. Казваме, че лихвените проценти по депозитите са ниски. Това е субективно. Колко ниски? Преди 3 години, те пак бяха ниски, но спрямо днешното им ниво, всъщност са били високи. Затова е добре да се говори с числа. Когато кажем, че най-високият лихвен процент предлаган от банките е 0.64% годишно, това е точно и конкретно. И очевидно ниско. Веднага става ясно, че  лихвените проценти по депозитите са почти нула. Числото 0.64% ясно показва, че често задавания въпрос „Кои банки дават най-високи лихви по депозити?“ е безсмислен. Особено ако кажем, че средната доходност на най-голямата платформа за P2P инвестиции в Европа е 11,83%. Нека разгледаме още важни числа за Mintos.

Важните числа за Mintos – най-голямата P2P платформа в Европа

 • 1,008,490,942 евро са инвестирани от 2105 година до август 2018
 • 500,000,000 евро са инвестирани от 2015 до началото на 2018
 • 100,000,000 евро нови инвестиции месечно
 • 195,749 евро е одитираната печалба за 2017
 • 120,000 кредита в евро има обикновено на вторичния пазар
 • 80,000 кредита в евро има обикновено на първичния пазар
 • 76,590 инвеститора от 69 държави се доверяват на платформата
 • 1325 дни от е старта на платформата
 • 1,000 нови инвеститора се включват седмично
 • 275 мнения за Минтос в TrustPilot на реални инвеститори
 • 54 служителя има платформата в момента
 • 50 оригинатора – от тях 48 предлагат гаранция за обратно изкупуване, а 46 – заеми в евро
 • 24 държави, от които се предлагат заеми
 • 11.83% е средната доходност за инвеститорите
 • 9 валути на заемите с възможност за превалутиране
 • 8.7 оценката на Минтос в TrustPilot на реални инвеститори
 • 8 типа заеми – богат избор от видове, обезпечения и срокове
 • 3 готови инвестиционни стратегии – помагат на инвеститори без опит да започнат веднага
 • 2 награди „Избор на инвеститорите“ за последните 2 години
 • 1 процент допълнителна доходност, ще получите върху инвестираната в Mintos сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца)

Няма да коментирам и анализирам числата. Те са достатъчно красноречиви сами по себе си.

Mintos отвъд числата

Колкото и да обичам числата, понякога, както е казал Малкият Принц, същественото е невидимо за очите. А най-същественото за инвестиционните платформи, според мен, е прозрачността. Прозрачността е невидима за очите, но прави видими всички онези дребни детайли, които са изключително важни. По отношение на прозрачността Mintos е на най-високо ниво. Всичко е достъпно – данни за самата платформа, пълните детайли за всички кредити и оригинатори са представени в Mintos. Вместо обичайните маркетингови съобщения, че „най-добрия и най-бързо растящ оригинатор се присъединява към нас“, при Минтос има конкретика – числа, детайли и дори документите, върху които са базирани.

Най-ценния актив за една платформа, в една сравнително нова и още непозната инвестиционна ниша, е доверието. А най-лесния начин да създадеш доверие е като не криеш нищо. Като си прозрачен. Именно пълната прозрачност на Mintos, според мен е двигателя на огромния им растеж. Инвеститорите я оценяват и им се доверяват. И продължават да гласуват за Mintos с парите си. Това за мен е наистина обективен вот.

P2P инвестициите набират скорост

Фактът, че в една P2P платформа са инвестирани над 1 милиард, показва огромния потенциал, който има споделеното кредитиране. Неминуемо настъпва времето, в което хората ще спрат да губят пари от депозити, а ще започнат ги инвестират. Една добра възможност за доходна инвестиция са P2P платформи като Mintos. Ако за вас това време вече е дошло и сте решили да инвестирате в Mintos, можете да получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца).

Основните характеристики на Mintos, неговите предимства и недостатъци, може да видите в раздел „P2P платформи„. Скоро планирам да направя подробно ревю и да споделя личните си впечатления от платформата и детайли за инвестиционната стратегия, която използвам.

Вашите пари са във вашите ръце

Не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор, нали? Този материал има аналитичен характер и разглежда една инвестиционна възможност, която може и да не подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Вие и само вие сте отговорни за вашите инвестиционна решения. Лично за себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Двугодишният ми опит от инвестирането в P2P кредити е изцяло положителен. Mintos е предпочитаната от мен платформа. Личната ми доходност е 12.56%. При ниско рисковата и краткосрочна (до 3 месеца) инвестиционна стратегия, с внимателно подбрани оригинатори, това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва.

Ако и вие смятате, че това предложение е подходящо за вас и рискът си заслужава, можете да се инвестирате в Mintos. Ще получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца). Надявам се да останете доволни от резултатите си като мен 

Последна промяна на 07.09.2018 17:53

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

 • Много интересна и изчерпателна статия.
  Имам един въпрос в Mintos може ли да се депозират пари направо от
  paysera или transferwise, защото имам регистрации там, или първо трябва да се прави депозит от банкова сметка.

  Поздрави,
  Светозар

  • Радвам се, че ви харесва. Скоро ще има и още детайли.
   Ползването на Paysera и TransferWise не само е възможно, но е и препоръчително. И двата метода работят. Ако ползвате Paysera е важно да направите банков превод от Paysera към посочената на сайта на Mintos сметка, а не по тази, която ще ви препоръча Paysera, тъй като това е фирмената сметка на Mintos, a те държат клиентските пари в отделна. Нищо фатално няма да стане, ако сгрешите, но ще трябва да пишете на поддръжката да ви прехвърлят парите по клиентската сметка. Успех и ако имате въпроси - питайте.

   • А каква точно е въпроснта сметка, не я откривам в сайта на Mintos, a Paysera ми дава две сметки на Mintos!

    • Банковата сметка е EE047700771002863435. Това е за SEPA превод през Paysera.
     Paysera предлага да направите вътрешен превод към сметката на Mintos в Paysera. Там е важно да изберете AS Mintos Marketplace за получател, а сметката е EVP9410001845276. Това е вътрешен превод за Paysera.

     • благодаря много! Направих вече превод!

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

Swaper ревю – 14% доходност и 5 години инвестиране (2024)

Swaper е доста непопулярна P2P платформа, на която инвестирам повече от 5 години. Впечатленията ми,… чети нататък

07.02.2024

ETF следи S&P500 само когато покачва, но не когато пада

Има само едно нещо, което инвеститорите обичат повече от това да печелят и то е… чети нататък

12.12.2023

Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $700

Freedom24 е онлайн брокер, който според мен, е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, достъпна в… чети нататък

01.12.2023

Спечели безплатно обучение по лични финанси и инвестиране

Искаш да управляваш парите си, но не знаеш как? Можеш да се научиш с VIP… чети нататък

22.10.2023

Konvi – инвестиции в часовници, вино, уиски и луксозни стоки

Konvi e платформа, която позволява инвестиции в луксозни стоки - часовници, вино, чанти и изкуство… чети нататък

27.09.2023

IuvoSAVE – лесна алтернатива на депозит с до 8% доходност

IuvoSAVE е инвестиционен продукт, насочен към инвеститори, търсещи добра доходност от лесна и удобна алтернатива… чети нататък

06.06.2023