fbpx
Продължете към съдържанието

MyFin – мнение, предимства и недостатъци на мобилния портфейл

MyFin review bonus 10 лв бонус мнения

MyFin е безплатен мобилен портфейл, който предлага сметка с български IBAN, виртуални и физически карти и плащане на всички битови сметки. В това ревю ще разгледаме възможностите на MyFin. Новите потребители ще получат 10 лева бонус след регистрация с код за покана ST00N2WT от vinv.me/myfin

💸 Вземете MyFin с 10 лева бонус при регистрация с код за покана ST00N2WT от 👉 vivn.me/myfin 🎁

Какво е MyFin?

MyFin e мобилен портфейл, зад който фактически стои Fibank. Той е насочен главно към младото поколение, но и към всички, които не смятат, че е нужно да ходят в банка, за да имат банкиране. Регистрацията, верификацията, откриването на сметки, плащанията и правенето на карти става лесно и бързо само от мобилното приложение.

Повече за регистрацията в MyFin и получаването на бонус с код ST00N2WT може да прочетете в статията “MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸”.

Три вида карти 💳

Една особеност на MyFin е че предлага три вида карти, което може да е малко объркващо:

 • Физическа пластика – това е стадартна безконтактна Mastercard, с която може да правите всичко – плащания в магазини, в интернет, както и да теглите пари от всякакви банкомати и да внасяте пари на банкомати на Fibank с функция Cash-In.
 • Дигитална карта – служи за плащане с телефон чрез Apple Pay или NFC в магазини, теглене на пари от безконтактни банкомати, както и внасяне на банкомати на ПИБ с функция Cash-In. Не може да плащате в интернет или изобщо да видите детайлите на тази карта.
 • Виртуална карта – използва се за плащане в интернет, зареждане на Revolut и Vivid без такса, която може да добавите и в Curve, за да я ползвате с Apple Pay, Google Pay и да получите 1% кешбек.

MyFin позволява много гъвкаво управление на картите, включително замразяване, задаване на лимити, ограничение на някои функции и региони за плащане. Може да ги видите в това кратко видео:

Моето мнение за MyFin

Моето мнение е, че MyFin предлага всичко необходимо за мобилно банкиране в България. Голямо предимство е, че безплатният му пакет е един от най-пълните и функционалните и може да се ползва без никакви такси.

🆓 Ето какво получавате от безплатния план на MyFin:

✅ една сметка с BG IBAN, който може да ползвате за всичко – за заплата, за болнични, за детски надбавки; 

✅ дигитална карта за плащане с телефон на POS в магазини, теглене на пари до 400 лева месечно;

✅ внасяне на пари (само на банкомати на ПИБ с Cashin функция);

✅ виртуална карта за плащане в интернет, зареждане на Revolut и Vivid без такса, която може да добавите в Curve, за да я ползвате с Apple Pay, Google Pay и да получите 1% кешбек;

✅ незабавно с карта зареждане на Revolut и Vivid без такса чрез Apple Pay;

✅ плащане без такси на всички възможни битови сметки – ток, вода, газ, парно, интернет, телефон и други;

✅ незабавни безплатни преводи между потребителите на MyFin;

✅ банкови преводи, включително незабавни Blinks, на цена 55 стотинки на превод.

Ако това не ви е достатъчно, може да погледнете платените планове. Най-скъпият план Premium на практика дава неограничени възможности за банкиране. Срещу 20 лева месечна такса получавате неограничен брой различни сметки и валути, неограничен брой преводи във всякакви валути (Борика, Blinks, SEPA и SWIFT) и теглене в брой до 1000 лева месечно. 

MyFin bonus 10 лв бонус

💸Ако MyFin ви е заинтригувал може да го пробвате и сами да прецените дали е за вас. Това няма да ви струва нищо. Ако се регистрирате с код за покана ST00N2WT, дори може да получите бонус от 10 лева. Ако пък каните приятели в MyFin може да получите и още по 10 лева за всеки. Nice, a? 😊 

Повече за регистрацията и условията за получаване на бонус от MyFin вижте на 👉 https://www.vivainvest.eu/myfin-bonus/

MyFin – предимства 👍 и недостатъци 👎

Като всяко нещо MyFin си има своите предимства и недостатъци. Моето мнение е, че предимствата са много повече от недостатъците. Все пак зависи с какво го сравняваме. Спрямо повечето предложения за мобилно банкиране на родните банки, MyFin е много добро предложение. В редица отношения е по-добър и от A1 Wallet, Pay by Vivacom и Phyre.

Макар да не може да се сравнява като възможности и функционалност с Revolut или Vivid, MyFin има предимството да предлага важни за България неща като BG IBAN, плащане на битови сметки и възможност за внасяне на пари в брой. В този смисъл MyFin по-скоро ги допълва, отколкото реално да се конкурира с тях.

Предимства👍

 • Безплатният план предлага пълен набор функции за мобилно банкиране без никакви такси и с добра цена от 55 стотинки на превод.
 • Сметка с BG IBAN, който може да ползвате за всичко – за заплата, за болнични, за детски надбавки. 
 • Безплатни дигитална и виртуална карта.
 • Внасяне на пари без такса на банкоматите на ПИБ с функция Cashin.
 • Плащане без такси на всички възможни битови сметки – ток, вода, газ, парно, интернет, телефон и други.
 • Незабавни безплатни преводи между потребителите на MyFin.
 • Платен план с неограничен брой сметки в различни валути и преводи без такса, включително SEPA и SWIFT.

Недостатъци👎

 • Ненужно голямо количество карти – по три вида за всяка сметка, което е доста неудобно.
 • Има доста какво да се желае по отношение на интерфейса и потребителското преживяване – цветовата схема на мобилния сайт буквално не позволява четене на теста в новините например. Няма тъмна схема. Бутоните са дребни и неинтуитивни, а екранът за добавяне на нова карта за Top Up не е оптимизиран за мобилно устройство.
 • Няма възможности за инвестиции – предлагат се само услуги за разплащане и нищо друго. Общо взето единственото в добавка към традиционното мобилно банкиране е плащанията между потребители.
 • Няма кешбек – няма никакъв кешбек и промоционални оферти, дори на най-скъпия платен план. Няма специални оферти и промоции. Безплатният план на W1TTY предлага 3% кешбек за всички плащания и €10 бонус само за регистрация от vinv.me/W1TTY 🤩 (до 14.05.2022‼️)
 • Няма лесен начин за добавяне на карта в Google Pay – един възможен начин при телефони с Android е плащане с дигиталната карта с NFC или да добавите виртуалната в Google Pay или Curve, като последния метод работи със сигурност. Ако плащате през Curve ще може да ползвате и кешбек, както и функцията за смяна на картата, с която е платено.
 • Физическата карта ще ви струва 20 лева, ако решите да я поръчате. Дори с платените планове има 10 лева такса за издаване и още 10 лева за доставка.

MyFin – какви алтернативи има

MyFin има много алтернативи както от България така и по света. Концепцията му доста прилича на A1 Wallet и Pay by Vivacom, които реално са брандиран Phyre за мобилните оператори и са пионерите на мобилните портфейли у нас.

Функционалността на MyFin не може да се сравнява с тази на Revolut или Vivid, но пък чудесно ги допълва. MyFin решава проблема с липсата на БГ IBAN, дава възможност за плащане на битови сметки и внасяне на пари в брой. Това са и основните причини, поради които го ползвам.

Повече за регистрацията в MyFin и получаването на бонус с код ST00N2WT може да прочетете в статията “MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸”.

MyFin с кауза за опазване на природата 🌳

MyFin подкрепя каузата за по-малко вредни емисии и опазване на околната среда, чрез различни инициативи. Една от тях е свързана със самата Mastercard пластика, която е изработена от разградим материал и достига до потребителите в опаковки от рециклирана хартия. За всеки 100 издадени физически карти MyFin ще засажда по едно дърво.

За първата година на съществуването си MyFin са засадили 20 липи в Кюстендил през ноември 2021 година. Друг полезен ефект за опазването на природата от използването на MyFin е пълното елиминиране на хартиените документи, което намалява изсичането на дърветата. Това се отнася и за всички други приложения за мобилно банкиране.

Въпроси, споделен опит и мнениe за финтех 💬

Ще се радваме да споделите вашето мнение за MyFin, както и опита ви с него и други финтех решения, които използвате. Ако се интересувате от нови финансови технологии, може намерите хиляди хора с опит и интереси във финтех в следните Facebook групи:

В групата „Финтех в България„ се обсъждат всякакви финтех продукти и услуги. Основните теми там са свързани с CurveVividRevolut и други финтех услуги, достъпни в България. 

В групата вече има вече над 7,000 души, което я прави най-бързо растящата финтех общност в България. Ако се интересувате от финтех, присъединете се към групата „Финтех в България“ във Facebook.

Fintech Bulgaria финтех услуги в България Vivid Money курве кърв icard phyre A1 Wallet Apple Wallet Revolut бонус

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 29,000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти.

Споделете тази статия с вашите приятели, които се интересуват от финанси и нови технологии. Така и те биха се възползвали от предимствата, които дава мобилното банкиране от ново поколение.

Ако се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте Finnovate във Facebook – http://fb.com/finnovate, за да научавате първи новини по тези теми👍

💸 Вземете MyFin с 10 лева бонус при регистрация с код за покана ST00N2WT от 👉 vivn.me/myfin 🎁

23 коментара за “MyFin – мнение, предимства и недостатъци на мобилния портфейл”

 1. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Регистрирах се като Ваш реферал с кода и попьлних сметка на 10 лв. с друга карта но 5 лева бонус няма?…

 2. Димитър

  Здравейте г-н Недев.
  Мога ли да разчитам на фирмата,която стои зад приложението,за да получавам заплатата си?
  До колко е сигурно?

 3. Дечо Николов

  Здравейте,да споделя моят опит от 2-3 дни съм потребител на MyFin. По реда на нещата, регистрацията става много бързо. Регистрирах се с препратката от Стойчо Недев. Получаването на бонуса е в рамките на 20 мин.след зареждането на сумата 10 лв. (В случая заредих по- голяма сума) заредих ги от картата на съпругата ми.След това регистрирах и нея. Заредих Revolut, става на секундата, е посредством стандартните мерки за сигурност статична и динамична парола на ПИБ. Целта ми е да получавам заплатата си в приложението. Днес отидох в ПИБ по съвет в разговор с деж.оператор на Първа Инвестиционна Банка,за да си получа Служителката в банката ми каза , че такъв потребител при тях няма!!!!? Излязох извън клона на банката и разговарях с обслужване на клиенти към банката по телефона, от там ми казаха да изчакам , след това ме посъветва да се обърна към съпорта на приложението, понеже били отделени банкови институции????! След това при разговор със спорта, ме накараха да пратя мейл защо ми е айбана, това действие го извърших 2 пъти….След не много време получих отговор че фирмата няма печат ( бях поискал удостоверение което е подчертано с мокър печат, което да ми изпратят в електронен вид и да си принтирам на цветен ксерокс). Върнах им ,че при разговор с финансистката ми няма да е проблем, и сега вече чакам прословутото удостоверение и да го представя на работодателя си…. Ще се радвам , ако спестя малко главоболие на други потребители при контактите с MyFin. Дано да съм бил мъничко полезен.

 4. Наталия

  Регистрирах се преди три дни. Всеки ден влизам в приложението и пак ме карат да мина видео (снимка) проверка. Не мога да разбера защо?

 5. Здравей,г-н Недев,
  въпрос:
  От известно време не мога да добавя нова деб.карта от ЦКБ в револют,поради което се наложи да добавя пари в Револют от IBan на Myfin kъм IBan на Револют/уточнение дори и през Gpay не мога да добавя пари нито през деб.карта на ЦКБ нито през Myfin /.Сега при това положение, как ще си връщам пари от предишни зареждания като съм използвал IBan на ЦКБ през деб. карта която изтече?

 6. Здравейте,г-н Недев
  Може ли 2-3 дебитни карти да закачил в Револют, например Myfin,icard и на някоя банка карта. Или само една може да има в Револют.

   1. Здравей г-н Недев, регистрирах се в Lande, необходима ми е малко инфо за инвестирането, бихте ли дали насоки.С разширено инв. ли да започна? С какви проекти, хоризонт време, стойност на инв. и т.н.Общо взето съвет, както и автоинвеста,настройки?

    1. Най-добре използвайте ръчно инвестиране за начало за по-големи суми. Иначе може и обикновения автоинвест с минималната сума, за да не истървате проекти.

  1. г-н Недев, а от вторичен пазар на Lande добре ли е да се купува например
   3-4мес/ 12% лихва,срокове 12-16 мес. ме притесняват?

    1. Г-н Недев, колко време индефицират тази сметка моя iban/ в случая от Револют зареждам акаунта си във Lande/.Не е активна още и не мога да върна 2-3€ назад в сметката си в Револют. Вече почти 10 дни.На платформата пиши „в преглед“.

 7. Здравей Недев,
  не мога да купя вече 1 мес. 1 кредит от Lande, даже вкл.аутоинвеста.Как процедирaте вие?

 8. Здравей,
  Недев, къде бъркам 1 кредит не мога да купя, идва съобщение влизам няма кредити. Направил съм автоинвеста ‘ Разширение’ 250 € а другия на 78евро и пак нищо.

 9. Става дума за LANDE, пропуснах да ти напиша платформата за която се отнася по горе изложеното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *