Новини

Revolut и БЧК обединяват сили в борбата с коронавируса COVID-19

Revolut и БЧК обединяват усилията си в борбата с епидемията от коронавирус COVID-19 в България. Revolut работи с БЧК по спешен апел в подкрепа на медиците, които са на първа линия за справяне с кризата, причинена от коронавируса в България. Потребителите на Revolut ще могат да даряват за БЧК в приложението чрез функцията за дарения. Всички дарения са без такси. Няма минимум на даренията, които потребителите могат да направят.

Дарения за БЧК директно от Revolut приложението

Revolut обяви, че си партнира с Българския Червен Кръст (БЧК) по спешен апел в подкрепа на битката с епидемията от коронавирус COVID-19 в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut, ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез Donations функцията в приложението. Тя позволява различни начини на дарения. Възможно е да се закръглят плащанията с картa, а закръглената сума да отиде за благотворителна дейност. Потребителите, също така, ще могат извършват периодични или еднократни дарения от приложението. Повече може да научите в статията за дарения с Revolut.

Сто процента от даренията на потребителите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

БЧК и Revolut заедно срещу COVID-19

Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с коронавирус кризата, Revolut и Български червен кръст установяват дългосрочно партньорство. Това ще позволи на Revolut потребителите лесно да извършват дарения в подкрепа на различни каузи на благотворителната организация. Ето какво казват от двете организации за партньорството си:

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut:

През тези бурни времена е обнадеждаващо да видим тази огромна вълна на солидарност и сме сигурни, че нашата общност от щедри потребители ще оцени възможността да дарява и подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса. Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България.

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров:

В продължение на повече от 140 години сме помагали, правим го и сега, когато сме на прага на огромно предизвикателство. Дълбоко убеден съм, че българският народ ще се обедини, за да наберем финансов ресурс и да се справим в борбата с коронавируса. Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата

Дарете на БЧК за борба с епидемията от COVID-19

Всеки потребител на Revolut вече може да дари за каузата на БЧК за борба с коронавируса COVID-19 в България. Това се случва директно от приложението и 100% от сумата отива за БЧК. Потребителите на Revolut в България са 200,000. Ако всеки дари поне 1 лев, това би донесло една значителна сума за кампанията.

Ако не сте потребител на Revolut, но все пак искате да дарите за национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса #ЗаедноСрещуCovid-19, може да го направите и с банков превод или SMS.

Плащайте безконтактно, за да се предпазите

Парите са сред най-мръсните неща, които докосваме в ежедневието си. Рядко се замисляме, че те са идеален преносител на вируси и зарази. А това е точно така. Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че банкнотите и монетите е възможно да пренасят и новия коронавирус. Плащайте безконтактно с карта или най-добре с мобилен телефон навсякъде, където това е възможно, но винаги носете и пари в брой.

Преди дни Mastercard повишиха лимита на безконтактните плащания в 29 европейски страни, сред които е и България. Новият лимит за безконтактни плащания в България е 100 лева. За съжаление е нужна и пренастройка на POS терминалите, което едва ли родните банки ще направят бързо. Дано ме изненадат приятно.

Най-добрият вариант за плащане е Apple Pay

Плащането с Apple Pay не изисква PIN без значение от сумата. Използвате само мобилния си телефон и го докосвате единствено вие! Все пак добре е да го дезинфекцирате след всяко излизане навън. Как да плащаме безопасно по време на епидемията от коронавирус COVID-19 може да прочетете в тази статия.

Дарете и споделете с приятели 💬

Revolut ви дава още една лесна и удобна възможност да дарите на БЧК за борбата с епидемията от COVID-19 в България. Ако имате възможност направете го! Всяка помощ е от значение.

Споделете тази статия с вашите приятели, които биха дарили за БЧК или биха се възползвали от предимствата, които дават безконтактните плащания за защита от вируси и зарази. Ако се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Последна промяна на 12.05.2020 12:29

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

  • Полезна статия! Чудя се кога ли ще въведат Google Pay в България? Има ли информация?

    • Няма никаква официална информация до мкомента.

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022