Съвети

Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

Кои са Revolut?

Revolut е финтех компания, стартирала през 2015 година като платформа за парични преводи. В последните години все по-дълбоко навлиза в традиционното банкиране, предлагайки услуги не само за индивидуални потребители, но и за фирми. В края на 2018 получи банков лиценз, валиден за целия Европейски съюз. Възможностите включват обмен и плащания с криптовалути и дори застраховане на мобилни телефони и застраховки при пътуване. В момента реализира условията на банковия лиценз, което ще позволи да участва в европейската схема за гарантиране на депозитите. През април пазарната оценка за Revolut надхвърли тази на Transferwise, достигайки 1.7 милиарда долара. За това допринасят броят на потребителите, достигащ 4 милиона, от които около 15,000 в България и непрекъснато растящите обеми на извършени парични преводи от над 1.8 милиарда долара месечно.

Какво е Revolut?

Revolut е алтернативен вариант на банкиране, основано на мобилно приложение. To дава свобода да ползвате парите си в различни валути само през своя смартфон. Регистрацията и откриването на сметка е много просто и не отнема повече от няколко минути, като не се изисква доказателство за адрес, а само представяне на лични документи. Става само с мобилното приложение и процеса е много бърз и удобен.

С Revolut можете да изпращате безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Ще можете използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането ще е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Ако нямате Revolut може да ползвате специален промоционален линк, от който ще може да спестите €6, колкото струва нормално карта и да я получите безплатно. Можете да го споделите и с приятели – https://vivainvest.eu/join-revolut

Какви са предимствата на Revolut?

Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях:

 • Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
 • Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
 • Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
 • Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от прилагания от банката, издател на картата.
 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.
 • 25 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
 • 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
 • Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
 • Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокирате магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
 • Безплатна виртуална карта – може да създадете специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.
 • Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.
 • Споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на Revolut.

Как да получите безплатна карта Visa или Mastercard?

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

За да получите безплатна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно следното:

 1. Щракнете върху този линк – https://vivainvest.eu/join-revolut
 2. Въведете мобилния си номер.
 3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
 4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
 5. Заредете 10 EUR в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
 6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
 7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).

Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

Използвам Revolut от около 18 месеца и съм изключително доволен от услугата. От днес имам удоволствието да съм посланик на марката за България. В разговорите ни мениджърът, отговорен за нашата страна, ме увери, че най-важна е възможността за захранване на Revolut сметка в левове и в момента работят по това. До тогава, най-удобният начин за превод на пари към сметката в Revolut е чрез дебитна или кредитна карта от българска банка. За по-големи суми е най-добре да използвате TransferWise или Paysera. Те са описани в статията Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora.

Ако имате въпроси и се интересувате от новите финансови технологии (финтех) и възможностите за инвестиции в P2P платформи, включете се в специализираната Facebook група – https://fb.com/groups/InvestP2P.

Последна промяна на 11.05.2020 13:11

Стойчо Недев

Вярвам , че никой няма да се грижи за вашите пари по-добре от самите вас. От 2007 година сам управлявам моите пари и съм много доволен от резултатите. Желанието ми е да ви помогна да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Това не е трудна задача, а резултатите си заслужават.

Leave a Comment

Виж коментарите

 • Живея в Германия но съм с Български документи за самоличност.Как да се идентифицирам?

  • С българските си документи. Няма значение къде живеете.

  • Здравейте,каква е таксата за превод от Револют на физическо лице в Германия (с немски IBAN)?

   • Никаква. Всички SEPA преводи в ЕС са беплатни.

    • Да ясно,а дали ще си получи човека чистата сума която съм превел или немската банка ще си удържи някаква такса?

     • На това може да ти отговори само немската банка. Това, което аз мога да кажа, че за разлика от българските, тази практика не е разпространена при банките в Германия.

     • Благодаря за отговора,
      Весели празници!

 • не получавам смс за сваляне на приложението

  • Проверете мобилния си номер, ако няма грешка, проверете при оператора си дали няма някакви ограничения.

 • Ще трябва да се купува телефон с Android OS
  Няма Revolut за Windows OS
  Скъпичка ще ми излезе тази безплатна карта.

  • Много неща липсват за Windows Phone. Самите Microsoft се отказаха да го рзвиват, така че смяната на телефома е наложителна. Revolut може дс е само един повод за това

  • Аз също съм с HP Elite x3, което е на Windows Phone. Но имам и часовник Fitbit за който има възможност да поддържа Revolut и има приложение за Windows. Така че си инсталирах приложението на таблета Ipad, а плащам безконтактно с часовника.

 • Здравейте,
  Използвам темата за да задам принцепен въпрос.
  Повечето P2P Lending платформи искат превод от лична банкова сметка. Целта е да се верифицира банковата сметка по която да бъдат изплатени сумите когато решите да изтеглите инвестицията си. В момента таксите на българските банки са все още високи. Разбирам и одобрявам прилаганите мерки за сигурност, но не харесвам банковите такси.
  Има ли алтернативно решение за верифицирана на банкова сметка?

  Забележка: Преводите от Transferwise са от обща за платформата банкова сметка.

  Поздрави

  • С Revolut имате собствена банкова сметка с индивидуален IBAN за евро. Случвало ми се е някоя платформа да поиска доказателство, че е моя - пращам им sreenshot от Revolut или statement и всичко е ОК.

   • Как да си изкарам стейтмънт и къде мога да прочета повече инструкции за работа с приложението или сметката ?Благодаря предварително..

  • Transferwise парите ми са в коя банка къде ако взема карта

   • Не са в Revolut при всички положения.

 • Каква е цената на стандартната доставка на безплатната карта? И за колко време пристига до България?

  • Цената е 6 евро, но ако се ползва линка е безплатно. Пристига за една-две седмици в зависимост от натоварването на пощите с обикновено писмо на посочения адрес.

  • В САЩ съм..защо не ми дава да добавя повече от 50$ в сметката на Revolut??Бихте ли ми обяснили какво е Plaid в настройките и дали да кликна "agree"....за какво служи Plaid?

 • Как ще се отрази Брекзит/излизането от ЕС на Revolut - май преводите към/от тяхни сметка вече няма да се водат като към държава от ЕС ? Вашите прогнози какви са?

  • Не мисля, че ще има някакво отражение. Те ще си останат членове на SEPA, така че е без значение. Една от причините Revolut да се откаже да вземе банков лиценз от UK е именно Brexit. Затова и получи лиценз от Естония, което й дава банков паспорт за целия ЕС.

  • Как да преценим Visa или Mastercard с Revolut? Благодаря

   • Няма разлика, а и не може да избирате.

    • Здравейте!
     Предварително ще отбележа, че не съм специалист и не използвам необходимата терминология - просто споделям личен опит в конкретна банка (ПИБ).
     Когато преди години си изваждах кредитна карта за първи път ми беше зададен въпрос дали желая Виза или Мастър - казаха ми "няма никаква разлика" и аз като един типичен, неподготвен потребител си я харесах по цвят :-) и в случая изборът беше Мастър... е да, ама не, както се казва простичко. Втурнах се да си я ползвам в множеството ми Европейски командировки... Е, поне съм внимателен и след първите няколко трансакции си проверявах осторожно извлеченията. Оказа се, че в ПИБ ползват ЩД като основна валута към Мастър (дали това е правилния тернин не знам и дали е въпрос на избор на банката или такава е цялата система също не знам - факт е, че като поразпитах стигнах до това разковниче).
     Това съответно означаваше, че всичките ми разплащания се превалутират през ЩД - т.е. пазарувайки в Европа и в държави, свързани повече с Евро получавах един неприятен курс на превалутиране.
     Зададох простичкия ъпрос "А коя е картата, която използва Евро?", отговориха ми "Виза", аз запитах "А защо по дяволите никой не ми каза, че има рзлика?"... естествено не получих отговор, но си смених картата с Виза.... и следващите няколко години живях безметежно, докато не започнах да живея в Азия, където хората и държавите си харесват ЩД....
     Разпрострях се, но съвсем накратко горното означава, че трябва да знаете в каква валута и къде ще си "хачите" основно кредита по кредитната карта.
     Ако Револют действително е толкова гъвкава платформа - всичко горно няма значение и би трябвало и двете системи да са с еднакви разходи по трансакциите, защото ни се обяснява, че курсовете на валутите са като тези на междубанковите пазари или приблизително толкова... на това може би вие, г-н Недев, можете да ни отговорите най-добре?
     Поздрави и благодаря за чудесната информация, която споделяте.
     ПП: Между другото горното е много подобно и за Финтех компаниите - ако работите повече в долари - ползвайте Трансферуайз, ако ли пък сте с евро Пейсера, съответно и двете системи са много, амам много солени, когато ги използвате с неправилната "основна" валута. Личен изстрадан, образователен опит...

     • Revolut използва тази валута, от която имате достатъчно наличност. А това за Mastercard и VISA не е вярно. И двете карти може да са в лева, евро и долари. Просто този, който ви ги е предлагал не е бил особено компетентен. Меко казано ;)

    • Здравейте г-н Недев. Имам въпрос. В момента живея в остров Джързи. При регистрацията ползвам тукашен тел.номер. При следващата стъпка се изисква да снимам документ , издаден от острова , а аз съм с български документи. Възможно ли е да си направя регистрация с тях и моб. карта от острова , или трябва да си издам документ от острова ? Благодаря.

     • Не знам. Пробвайте. Вероятно да.

 • Здравейте,
  от скоро следя Вашия блог и попаднах на статия за револют. Реших да се регистрирам в тяхната система и използвах следния линк https://vivainvest.eu/join-revolut , според който картата и нейната доставка са безплатни. Направих регистрация в приложението , преведох 10 евро и поръчах картата. От баланса са таксувани 6 евро за доставка. Има ли начин да бъдат възстановени обратно в моята сметка?
  Благодаря за отделеното време!

  • Здравейте,
   Ако сте изпълнили точно инструкциите, описани тук https://www.vivainvest.eu/revolut-free-card/, би могло да има три причини. Или е имало регистрация с този мобилен номер, или приложението не е свалено от получения с SMS линк или сте поръчали два пъти карта, като втората не е безплатна. Ако случайно сте поръчали втора карта пишете на поддръжката и откажете поръчката и ако не е изпълнена ще ви върнат парите.

   • Здарвейте,
    от няколко дни чета материалите ви зa Revolut и другите системи за разплащане и инвестиране и ви благодаря за ясното и открито представяне на информацията. При линка който сте дал за безплатната карта обаче, нещо не се получи. Получих SMS, свалих и инсталирах, но приложението го нямаше никъде из телефона включително и файловата система, а Гугъл Плей дава, че е инсталирано. На последващи опити не пристига SMS, което е разбираемо. Като влязох директно в Гугъл Плей обаче всичко сработи както трябва, но вероятно няма да има опцията за безплатна карта.Още не съм поръчал, защото малко ядно но се регистрирах в TransferWise и от там поръчах карта. Условията леко се различават, НО ПРИКАЗАКАТА МИ Е, ЧЕ ЛИНКА ЗА БЕЗПЛАТНА КАРТА НЕ СРАБОТИ.

    • Не е проблема в линка. Нямамкъв проблем има с конкретния телефон. Щом Google Play казва, че е инсталирано, значи линка е сработил.

     • Здравейте отново,
      не знам как, но се получи регистрацията, първоначален депозит и заявка на безплатна карта, но не от инсталация през линка. Дали той е хванал ред или не, не мога да кажа. Свалих чисто приложението и инсталирах. По нататък стъпките ми бяха по вашето описание и всичко мина. Просто информирам. Благодаря все пак за труда.
      Още нещо! Оказа се, че не мога да захраня наведнъж с 2500лв, защото като нов потребител съм имал лимит, който ще расте,но Револют не спомена колко е.Пише го поддръжката.

     • Как мога да разплащам на пост безконтактно с телефон на Android 10-версия

   • Аз предпочетох виртуалната карта, но никакъв превод не мога да извърша с нея, излиза ми надпис " нещо се обърка". Не виждам никъде ccv, не мога да я заредя, няма ли някакво примерно клипче, да видя как се прави,?

 • Здравейте, поднасям своите почитания за труда ви.
  Имам акаунт в Revolut, дали през него е възможно да се захрани сметка във MINTOS?

 • Здравейте. Много полезен блог! Относно банковите такси при Revolut искам да попитам нещо с конкретен пример. Споменавате по-горе, че се поддържат безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
  Тоест ако искам да преведа към банкова сметка (в лева) 5000 евро, които съм вкарал по Revolut сметката си във времето, ще се случат две неща:
  1. Няма да имам такса за това, стига да не прехвърля 6-те хил. евро за месеца.
  2. В банковата ми сметка ще постъпят 5000 евро, превалутирани в лева по фиксинга (1.95583), като се удържи таксата за входящ валутен превод (в ОББ е около 20 лв. мин., в зависимост от сумата).
  Благодаря Ви!

  • Няма да имате такси от страна на Revolut за нищо от посочените операции. Дали и колко удържа банката ви при входящ превод в евро е въпрос, който трябва да уточните с банката си. Аз лично не виждам смисъл да ги превеждате в българска банкова сметка в евро, при условие, че по същия начин можете да си ги харчите и от Revolut без никакви разходи.

 • Здравейте, а дали може да се захрани акаунт с чужда карта, на някои от семейството Моята има такса за плащане в Интернет

  • Мисля, че не може. Картата трябва да е на титуляра, но пробвайте.

   • Може, правил съм захранване с моя карта в чужд Relovut акаунт.

Сподели
Публикувано от
Стойчо Недев

Последни статии

TBI Bank Neon – мнение и впечатления за мобилното банкиране

TBI Bank пусна безплатно мобилно банкиране с дебитна карта VISA neon, което предлага всички нужни… чети нататък

24.01.2023

MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус 💸

MyFin е безплатен мобилен портфейл от Fibank, който предлага всичко необходимо за банкиране в България… чети нататък

01.11.2022

MyFin пуска профили за деца подобни на Revolut Junior

В последната версия на MyFin има добавена интересна нова функционалност - „Детски профил“. Тя дава… чети нататък

05.09.2022

Rendity – инвестиции в имоти в Австрия и Германия

Rendity е платформа, която позволява да инвестирате в кредити за имоти в Австрия и Германия.… чети нататък

26.07.2022

xChange Boost мнение, впечатления и какви са рисковете.

В тази статия споделям моето мнение за Boost - новата финансова услуга на xChange.bg, обещаваща… чети нататък

30.06.2022

2% кешбек в Lendermarket за нови инвеститори🤑

2% кешбек бонус предлага P2P платформата Lendermarket за нови инвеститори до 07.06.2022, при регистрация от… чети нататък

19.05.2022