fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

Revolut безплатна карта

Кои са Revolut?

Revolut е финтех компания, стартирала през 2015 година като платформа за парични преводи. В последните години все по-дълбоко навлиза в традиционното банкиране, предлагайки услуги не само за индивидуални потребители, но и за фирми. В края на 2018 получи банков лиценз, валиден за целия Европейски съюз. Възможностите включват обмен и плащания с криптовалути и дори застраховане на мобилни телефони и застраховки при пътуване. В момента реализира условията на банковия лиценз, което ще позволи да участва в европейската схема за гарантиране на депозитите. През април пазарната оценка за Revolut надхвърли тази на Transferwise, достигайки 1.7 милиарда долара. За това допринасят броят на потребителите, достигащ 4 милиона, от които около 15,000 в България и непрекъснато растящите обеми на извършени парични преводи от над 1.8 милиарда долара месечно.

Какво е Revolut?

Revolut е алтернативен вариант на банкиране, основано на мобилно приложение. To дава свобода да ползвате парите си в различни валути само през своя смартфон. Регистрацията и откриването на сметка е много просто и не отнема повече от няколко минути, като не се изисква доказателство за адрес, а само представяне на лични документи. Става само с мобилното приложение и процеса е много бърз и удобен.

С Revolut можете да изпращате безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Ще можете използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането ще е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Ако нямате Revolut може да ползвате специален промоционален линк, от който ще може да спестите €6, колкото струва нормално карта и да я получите безплатно. Можете да го споделите и с приятели – https://vivainvest.eu/join-revolut

Какви са предимствата на Revolut?

Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях:

 • Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
 • Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
 • Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
 • Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от прилагания от банката, издател на картата.
 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.
 • 25 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
 • 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
 • Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
 • Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокирате магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
 • Безплатна виртуална карта – може да създадете специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.
 • Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.
 • Споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на Revolut.

Как да получите безплатна карта Visa или Mastercard?

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

За да получите безплатна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно следното:

 1. Щракнете върху този линк – https://vivainvest.eu/join-revolut
 2. Въведете мобилния си номер.
 3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
 4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
 5. Заредете 10 EUR в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
 6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
 7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).

Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

Използвам Revolut от около 18 месеца и съм изключително доволен от услугата. От днес имам удоволствието да съм посланик на марката за България. В разговорите ни мениджърът, отговорен за нашата страна, ме увери, че най-важна е възможността за захранване на Revolut сметка в левове и в момента работят по това. До тогава, най-удобният начин за превод на пари към сметката в Revolut е чрез дебитна или кредитна карта от българска банка. За по-големи суми е най-добре да използвате TransferWise или Paysera. Те са описани в статията Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora.

Ако имате въпроси и се интересувате от новите финансови технологии (финтех) и възможностите за инвестиции в P2P платформи, включете се в специализираната Facebook група – https://fb.com/groups/InvestP2P.

445 коментара за “Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят”

 1. Елеонора Маркова

  Здравейте г-н Недев,
  Възможно ли е да се преведат средства по карта REVOLUT от сметка в българска банка? и как ще бъде таксуван превода, като банков или международен?

 2. Лъчезар Шопов

  Здравейте,
  Преди преди месец си свалих приложението Revolut, следвах всички стъпки за регистрация. Всичко изглеждаше наред, но когато се опитах да направя плащане почти на всички постерминали ми изписва „неправилен номер на карта“. Практически в момента почти никъде не мога да го използвам. Приложението е свалено на iphone (ако това има значение)

 3. Маргарита

  Здравейте, писах вече, но изглежда комантарът ми се загуби. Имам желание да си направя акаунт в Револют, но ме притеснява предоставянето на детайлните ми лични данни. Смятате ли, че са надеждно защитени? Също искам да попитам мога ли да се регистрирам с международен паспорт? А какво се случва когато волидността на документа изтече и той се подмени? Трябва ли да се актуализира информацията към Револют и в какъв срок? Това не го намерих в политиките им. Благодаря.

  1. Според мен данните ви са доста по-защитени, отколкото на доста други места и нямам предвид само НАП и Банка ДСК Това е Европейска финансова институция с на 7 милиона клиента. Разбира се, ако имате притеснения просто не го правете. За международния паспорт не знам, но може да опитате. За актуализацията не мога да ви кажа, не ми се случвало досега.

 4. Здравейте. Знае ли някой дали/кога ще пуснат трейдинга за държави извън Европейския съюз? Норвегия?

 5. Светослав Неделчев

  Здравейте, г-н Недев
  Имам същия проблем като на г-н Шопов, грешката която изписва на POS терминала е R14 – невалидна карта, мисля и на бележката която излиза от терминала изписва № на карта различен от този на прилажението в Revolut.
  Използвам Apple Pay през iPhone 6.

 6. Здравейте,
  мислих да използвам Револют заради лесното и бързо купуване и продаване на криптовалута. Но се оказа че за по големи суми при захранване на акунта на Револют го блокират и изискват документи за парите, работни заплати и още информация …
  г-н Недев нещо по върпоса да кажете?

  1. Могат да ги поискат за всякакви суми.Това е част от мерките против пране на пари. Ако имате проблем с произхода на парите по-добре не използвайте Revolut.

 7. Картата обвързана ли е с Българските сметки, имам запор на сметката ми в България, въпроса ми е дали ако я ползвам запора ще е и за тази на револют?

 8. Регистрирах се. Добавих картата (VISA на REVOLUT) в APPLE PAY WALLET.
  Гогато плащам с iphone на някой места става, но на повечето им изписва на POS терминала грешка 14, невалиден номер на карта. Как може да разчитам че ще става плащането навсякъде?

 9. Здравейте, господин Недев,
  от скоро ползвам приложението, като се регистрирах бизнес клиент и сега разучавам какви възможности предлага, въпроса ми е следния:
  1. Мога ли да вградя виртуален ПОС в бъдещия ми сайт, с помощта на който бъдещите ми клиенти (намиращи се в европейски страни част от ЕС и не само) да плащат за предоставени услуги?

  Бизнеса ми ще оперира в Туристическия бранш, ако това има значение – Туроператор.

  Благодаря Ви предварително за предоставения отговор!

 10. Здравейте,
  от скоро имам регистрирана виртуална карта VISA.
  Днес опитах да направя плащане с Revolut, но при всеки опит казваше, че кодът на картата е грешен. Опитах да направя превод от Revolut на Revolut и всичко беше успешно. Каква би могла да бъде причината за грешката?
  Благодаря предварително.

 11. Здравейте,
  Преди 3дни си свалих приложението Revolut, следвах всички стъпки за регистрация. Всичко изглеждаше наред, но когато се опитах да направя плащане почти на всички постерминали ми изписва „неправилен номер на карта“. Практически в момента почти никъде не мога да го използвам. Приложението е свалено на iphone 7(ако това има значение). Опитите за плащане са с Apple pay.В Wallet съм регистрирал виртуалната карта.

 12. Спас Спасов

  Здравейте Г-н Недев,
  имам от 3 дни приложенето Revolut, като основно искам да го ползвам като опция за Aplle pay.Мисля че направих всичко както трябва.В Wallet регистрирах виртуалната карта.Но при опит за плащане на пост терминал ми изписва „невалиден номер на карта“.
  Може ли да се отстрани този проблем и как?
  Благодаря предварително!!!

 13. Здравейте,
  може би е писано по темата, но не ми стига времето да изчета всички коментари.
  Бих желал да попитам г-н Стойчо Недев, дали платформата Revolut има функцията да си използвам телефона безконтакно при плащане на POS терминал, без значение дали е в България или чужбина.
  Благодаря предварително!

 14. Здравейте,
  г-н Стойчо Недев, а предвижда ли се такава функционалност на приложението? Би било много удобно и по функционално ако има и тази възможност!

 15. Милена Плочева

  Здравейте, къде мога да намеря общи условия на Револют или някакъв договор, уреждащ покупко-продажбата на акции? Благодаря

 16. Здравейте, имам направена транзакция по ИБАН към моята сметка в револют. Но минаха над 10 дни а все още нямам пари в сметката ми. Това е първа транзакция за акаунта. Как се процедира при такива случай?

 17. Антоанета

  Здравейте,
  за колко време и как пристига картата?
  Регистрирах се на 11.10.2019, изписа ми че картата ще дойде на 15.10.2019.
  Днес е 17.10.2019,нямам съобщение оставено в пощенската кутия на адреса, който съм посочила няма нищо и в пощата…

 18. Антоанета, стандартната карта идва обикновено за дяе седмици в пощенската кутия (като обикновено, непрепоръчано писмо). В редки случаи и не идва, така че ако минат над 3 седмици се свържете с поддръжка. Metal и Premium идват за ~седмица (макар и да пише по-кратко). Premium картата пак като непрепоръчано писмо, а металната по DHL.

 19. Светльо

  Здравейте г-н Недев,
  Трябва да преведа 850 US на мой приятел в USA, сметката му е в Bank of America.
  Въпросът ми е мога ли да го извърша с Revolut, и за това трябва ли ми физическа карта на Revolut или ако можете да ми препоръчате друга платформа. Също така, човекът на когото ще извършвам превода трябва ли да е регистриран в Revolut или може направо по сметката му в банката.
  Водеща в случая е цената на превода.
  Благодаря.

 20. Здравейте, имам проблем при отваряне на приложението, т.е. не мога да вляза с моя код, тъй като не го разпознава или…. При ползване опцията „Забравихте ли“ (около 20 пъти вече)приложението не приема 6-цифрения код. Екранът остава с вече изписан код и не се променя до края на определеното време. Регистрацията ми е нова и мисля, че съм изпълнила всички стъпки от указанията – удостоверих личните си данни, заредих стартова сума, заявих карта, поканих прители…..
  Не откривам и-мейл за съпорт, който да ползвам. Само чрез приложението ли може да се осъществи контакт със съпорта?!

 21. Димитров

  Здравейте! Как мога да получа вертификационен код за i Watch -a ми за да мога да го активирам и него?
  Иска ми код

 22. Е. Иванова

  Здравейте, преди седмица направих първото си плащане с карта Револют и днес получавам известие, че плащането ми е върнато и не е прието от търговеца. Можете ли да ми дадете информация защо не е прието, какъв може да е проблема и какво следва да направя аз? Благодаря предварително!

 23. Здравейте, днес получих и активирах картата си и всичко е ОК. Имам един въпрос на който май не намерих отговор . Мога ли да ползвам Revolut за плащания от клиенти на които предлагам интернет услуга през саита си, дори и от такива които нямат Revolut ?

  1. Можете да използвате банковата си сметка, за да получавате плащания от чужбина в евро без такса. Картата може да ползвате само, за да плащате вие.

 24. Здравейте, регистрирах се чрез реферал линк в Ирландия, като тук промоцията на револют освен безплатната карта включва и 10 евро бонус при първа транзакция с картата. Вчера получих картата и я използвах , но бонуса не го получих, въпреки ,че са го описали подробно и следвах стъпките.

 25. Диян Кожухаров

  На телефона ми се инсталира , на стационарния ми компютър у дома не мога да сваля приложението , пиша си телефона казва ,че ми праща съобщение относно свалянето на приложението и къде по дяволите го праща това – не знам . Нито е на пощата ми , нито на гугъл пощата, нито има на тяхната страница помощ за да питам.

 26. Здравейте,
  Как да достъпя до безконтактни плащане с андройдски телефон? През iPhone става с двоен клик върху home бутона. При андройдски телефон не намирам как да го направя.
  Благодаря предварително!

 27. Мартина

  Здравейте, преди около 3 дни прехвърлих сума от една карта към revolute . В старата карта парите ги няма и пише , че транзакцията е изпълнена , докато в revolute тези пари ги няма.

 28. Велислава

  Здравейте! Прехвърлих си пари в revolut картата от чуждестранна карта. Въпросът ми е може ли тези пари да ги прехвърля в българската си карта? Ако е възможно може ли да обясните по какъв начин става. Благодаря предварително!

  1. Не разбирам въпроса. Не става ясно какво точно сте направили и какво искате да направите. За съжаление “пари” не е конкрента валута, нито разбирам какво значи “чуждестранна и българкса карта”? Картата в Revolut е една в много валути. Ако плащате в лева тя ще превалутира автоматично.

 29. Василева

  Имам уникален проблем с тази карта На 29,10 изпратих 6,000 лв по сметка на ПИБ за Делта сток и не съм писала никъде Bic КОД а само айбана на фирмата. До 14,11 парите ги няма никъде!!!!! От съпорта на Револют се правят че не разбират и не могат да ми дадат адеквате отговор. Лично от Делтасток са направили проверка и от ПИБ са им обяснили че парите ги няма по сметка заради объркан бик код! Тази драма се върти повече от 17 дни и от Револют има един бот , който не дава никаква информаци!?

 30. Станислав

  Здравейте г-н Недев,
  може би е писано някъде, но бих искал да попитам за следното:
  имам карта Revolut и се чудя, дали мога да дам банковата си сметка в revolut за да ми бъде възстановена сума в USD от търговец в Китай – без да ми бъдат взети такси за международен превод, и ако е възможно трябва ли да си направя сметка в USD, тъй като тази която е към картата е левова или ще се превалутира в лева автоматично? Благодаря предварително.

  1. По принцип е възможно. Такси от Revolut за получаване на превод няма да бъдат взети. Дали търговеца от Китай ще го направи не мога да кажа. Ако искате да останат в долари просто си добавете тази валута към сметката. За всички валути в Revolut се ползва една и съща сметка.

 31. Никифор

  Здравейте,
  Свалих си приложението на андроитски телефон и го заредих с 50 лева.
  Но не мога да стартирам плащане,започнах да чета коментарите и разбирам че андроитските телефони не го подържат.
  Прав ли съм ?ако не как да го стартирам?и как да си върна парите ако съм прав?
  Благодаря предварително за отговора.

  1. Не се поддържа плащане с телефона, тъй като GPay все още не е наличен официално в България. Има начини да се стартира. Повече по темата има в групата – https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/ потърсете GPay
   Нищо не ви пречи да си плащате с картата. А парите може да си върнете с превод по ваша сметка, ако искате.

 32. Груйчо Цветанов

  Привет. От скоро и аз имам регистрация в Револют. Оше си чакам картата. Вкарах някой лев и пробвах да ги харча. Да ама не. Превод по заявка от приятел – функционира. Но при опит за плащане онлайн или на терминал и на двете карти ми се появява temporary Hold и нищо. Отказва ми се плащането и това е. Май не са активни картите. Какво да правя, някой има ли идея

 33. Бетина Велева

  Здравейте,

  Получих своята пластика на Revolut. Как мога да я захраня? През пеиложението не ми дава възможност, за да се опитам да я използвам за първи път?

  Благодаря,

 34. Здравейте,
  Имам следният въпрос – Направих си Revolut с паундова сметка, тъй кат работя с анличани и искам сумата да идва в паундове. Но имам следния въпрос, ако реша да прехвърля сумата си в българската си сметка, ще имам ли такса за това и ако имам каква ще бъде?
  п.с Българската банка, с която работя е Unicredit.
  Благодаря предварително

  1. Ако прехвърлите паунди ще има такса. Колко точно питайте в банката. Ако ги обмените в левове в Revolut и ги преведете към левова сметка – такса няма.

 35. Красимира

  Здравейте.
  Работя в Шотладния и имам Revolut .Въпросът ми е при прибирането ми в България мога ли да си прехвърля парите в българската ми сметка? И как ако е възможно,как става това?

 36. Огнян Ангелов

  Здравейте г-н Недев,
  Мога ли да плащам с виртуална карта на ПОС терминал или само онлайн? Чрез Wallet не ми се получава многократно. Предполагам, че виртуалната карта не трябва да се захранва отделно със средства, а ползва парите от сметката, благодаря 🙂 .

  1. Не е нужно да се захранва отделно. Всички карти ползват обща сметка. Може да ползвате виртуалната за плащане онлайн в интернет или с Apple Pay на POS терминал.

 37. Здравейете, имам следното питане:
  Revolut вече поддържа ли BGN като валута и ако не поддържа – ще трябва ли да се прави SEPA превод към Revolut, за да се захрани сметката? Цялата идея за питането е дали може да се избегне таксата за SEPА превод, която българските банки налагат?
  Също така възможно ли е захранване на платформи за криптовалути като Coinbase през Revolut? Как бихте коментирали инвестирането в криптовалути чрез Revolut? Доколкото прочетох, реално като закупиш валута през Revolut платформата тя няма право да я напусне и в известен смисъл дори не я притежаваш тъй като е под формата на „IOU“?
  Също така Revolut достатъчен ли е се потвърди самоличноста в платформи като Coinbase,Bondora,Mintos и т.н.?

  1. SEPA преводите са само в евро. Все пак има начин да избегнете високите такси за превод, ако превеждате левове. Описан е тук – https://www.vivainvest.eu/revolut-s-bankov-prevod/
   Криптовалутите са само в Revolut – може да се прехвърлят към други Revolut потребители или да плащате с тях чрез картата.

 38. Здравейте,питането ми е относно Робокеш.
  Имам създадено портфолио 1,не искам да създавам друго ,привел съм още 50 евра как да ги насоча към порт.фолио1.Къде е този бутон за автоматично депозиране.
  И още нещо да вкл.ли опцията за купуване на кредити от вторичния пазар.Благодаря предварително.

 39. Здравейте, поръчах си безплатна карта – стандартна доставка и захраних минималните 25лв за верификация, като от сметката са ми удържани 35.95лв. Не съм поръчвал втора карта, нито виртуална.

  1. Или си включил Premium план или си поръчал експресна доставка с DHL. Провери какъв е плана ти в приложението, защото ако си избрал абонамент ще продължи да ти удържа такса, докато не го спреш.

 40. Виолета Гьошкова

  Здравейте,

  Бих искала да попитам дали мога да плащам с Revolut през Garmin?
  В някои блогове четох , че може , а вдруги не?
  Благодаря.

 41. Здравейте, имам намерение да открия сметка в Revolut.
  1. Има ли в момента актуален линк за регистрация, с който да се дава някакъв паричен бонус, освен безплатната физическа карта?
  2. Какво се случва ако човек си смени апарата или най-вече номера?
  3. Неразбирам сметката ми в една валута ли ще е или може да има различни валути обединени в една сметка?

  1. 1. В момента няма актуални бонуси, освен безплатната карта.
   2. Апарата нищо специално. Ако сменяте номера има процедура описана на сайта – bit.ly/RevolutFAQ
   3. Сметка съдържа много валути. Може да се прави обмен между тях, както и да се харчат.

 42. Здравейте,

  ако парите в Revolut са в Euro или USD, а аз се намирам на територията на Бългрария, необходимо ли е да ги обръщам в Лв когато плащам на пос терминал? Ако ги оставя в USD ще има превалутиране.

  Благодаря

 43. Боряна Мирянова

  Здравейте, фирмата, в която работя желае да открие фирмена сметка в Revolut с цел нашите клиенти за плащат там фактурите си и парите, след това до си ги прехвърляме по сметка в ОББ. Въпросите са ми: ще има ли такса сметката в Revolut? Ще мога ли да вадя движения по сметката с цел осчетоводяване? И чисто законово в НАП как гледат на такава сметка? Благодаря предварително!

 44. Габриела Гаджова

  Здравейте,
  Мога ли да правя плащания на каса чрез постерминал с виртуалната карта?

 45. Боряна Мирянова

  Здравейте, във връзка с наредба 18 за касовите бонове, ако получа пари от клиент във фирмената ни сметка в Revolut това за плащане в брой или плащане по банка се третира, т.е трябва ли да издам касов бон или си е банково плащане?

    1. Аз не съм данъчен, но мисля, че данъчните могат да имат каквито си искат притеснения 😉 Няма разлика дали банковата сметка ще в Revolut или в Barclays например. Търговецът може да си насочи плащанията където си иска без значения в коя банкова сметка са получени. Но от нашите данъчни могат да се очакват всякакви идиотизми.

 46. В. Дянков

  Здравейте,
  Как мога да внеса в REVOLUT сметката си долари в България или Великобритания? Не чрез банков превод, защото тогава таксите са мн. солени

 47. Ангелов

  Не можах до приведа £ от банк акаунт в лойдс на револют. Как ще ми привеждат заплата в GB.

 48. Ефтимия

  Здравейте, бих искала да питам, понеже имам email от вас че 24 декември ще бъде при мен физическата карта на Revolut, кога трябва да я чакам или да ходя в пощата да я потърся?

 49. Николай Лазаров

  Здравейте!
  Щастлива и спорна 2020
  Днес 03/01/2020 направих регистрация, като желанието ми бе да ползвам стандартен план и понякога прибирайки се в БГ да я употребявам.Внесох от акаунта си 10£ с опция безплатна доставка Системата ме подведе и явно Аз не догледах, като в момента съм регистриран на Премиум. Много неприлично те подканя да ъпгрейднеш?До минути поисках да променя плана и да върна Стандартният но системата Уж връща 5£ но и иска допълнителен чардж от 8.98£?
  Както и да е. За днес ми стига дървото!!! Но вероятно ще премина на Стандарт или ще спра акаунта. Мисля. Дано няма още подобни изненади?! Ако реша да ползвам картата ще е периодично.Въпросът ми е: Премиум плана е за 12 месеца с абонамент 6.99£ месечно, който не искам. Ако го спра в края на първият месец , който вече съм платил ще има ли такса? Кога е най- удобно да го прекратя? Благодаря

 50. Ангел Ангелов

  Здравейте!
  След няколко дневни опити за превод на £ от английски банков акаунт към револют и разговори с подръжката които никак не ми помогнаха използвайки тези данни
  Бенефициент Revolut LTD
  Сметка 140…банков код 30.. успях да приведа 3.34£ тази сутрин но не ги получих. След час вече имах нови данни Бенефициент Ангел Ангелов сорт код и акаунт номер и вече успешно си превеждам £.
  Въпросът ми е как да си върна тези 3.34£ които не получих.

 51. Здравейте , с картата може ли да се взима рента кар . Тя с какъв статут е , при положение , че компаниите изискват кредитна карта

 52. Евгени Григоров

  Здравейте г-н Недев,
  искам да попитам, дали има начин да се използва Revolut за търговски обект, като се замени съществуващия POS терминал с някое друго устройство, на което клиенти да плащат със своите карти и парите да отиват в Revolut сметката на търговското дружество?

 53. Здравейте! Имам три въпроса: 1. Мога ли да захранвам Револют от сметка, на която нямам издадена пластика. 2. Как мога да видя IBAN на сметките в Евро и Паунди. 3. С каква максимална сума мога да я захранвам месечно при стандартен план.

     1. Здравейте, г-н Недев, опитвам се да добавя Виза Револют към Garmin Pay , но за съжаление ми изписва : „Тази банка все още не участва в Garmin Pay“. Това очевидно не би следвало да е вярно и Ви моля за инфо какво да се направи в този случай?

      Поздрави!

  1. Здравейте, Имам 3 виртуални допълнителни карти Револют. Обърках нещо и изтрих едната, с която е плащано и ако се наложи възстановяване на средства по покупка ще имам ли проблем? Ще ми направят ли възстановяването? Мисля, че те са свързани със сметката и не би трябвало да има проблем, но не съм сигурна и питам по-информираните от мен.

  2. Мая Колева

   Здравейте, ние използваме Transferwise почти от две години за превода на пенсията на съпруга ми от САЩ до сметката ни в ПИБ в България.
   Скоро разбрах за Револют и съм много заинтригувана, но имам въпрос как стоят нещата за преводи от САЩ, т. е. къде мога да прочета какви са таксите за преводи от САЩ до България?

  3. Здравейте,
   инсталирах и се регистрирах, въведох данни на картата, но не ми позволява да платя тези 25лв. Изписва ми, че допълването от 25лв е отхвърлено. Свържете се с екипа по поддръжката за повече информация…
   Иска ми 25лв, а не ми позволява да ги изпратя…
   Къде може да е проблема?
   Благодаря предварително!

    1. Десислава

     Здравейте,
     Искам да попитам следното:
     Регистрирах се в приложението, поръчах обикновена карта, която още не е дошла (вече повече от месец).
     Мога ли да ползвам сметката, като я зареждам през първоначалната дебитна карта, да превалутирам и да правя преводи към друга сметка?

  4. Здравейте! В началото на месец декември 2019г. поръчах карта, която трябваше да пристигне на 13 декември. Чаках до 21 декември, и поръчах нова, но на 22 декември получих първата, която беше анулирана. Посочиха ми примерна дата за получаване на новата карта 03 януари 2020 г., но и досега 21 януари 2020 не съм я получил. Какво трябва да направя? Дали, ако поръчам нова, няма предишната да ми дойде пак така на следващия ден? Или да се пробвам пак, и ако и този път не стане….. да се отказвам.

  5. И мен ме вълнува по детайлно въпроса с превеждане на заплатата директно към Revolut. Аз съм превеждал пари със SEPA и са отивали проблеми никакви ,но както гледам има значение дали е от лева в евро или друг тип валута. Може ли по детайлно какво точно трябва да проверя ,за да преценя дали ме устройват таксите с преводите към револют.

  6. Здравейте.
   Имам виртуална и физическа карта с които работя чудесно.
   Телефона ми има NFC.
   Има ли опция да плащам безконтактно само с телефона??
   Без да си нося физическата карта.

  7. Светла Ангелова

   Чрез Дск не става превода – казаха, че такава банка няма. Чрез дебитни карти от ДСК и ЦКБ също не стана. Единствено чрез кредитна на Юробанк се получи, но мисля, че срещу такса. А много бих желала да ползваме Револют, защото повечето ми близки я имат вече.

  8. На мен ДСК са ми удържали 1лв+1% за трансфер от моята дебитна карта при тях към Револют.
   Това им е нововъведената такса „Паричен трансфер“, която трябваше да влезне в сила от 5 февруари.
   Странно е, че аз на 9 януари направих безплатен превод, а за вчерашния са ме таксували.
   Явно искат да хванат далаверата около новите закони на БНБ за евро/лева и потока на пари към Револют, който законът породи.

  9. Добър ден . Искам да попитам дали ще мога да получавам заплатата чрез банков превод в Revolute-a си . Дали ще иамам проблем ?

  10. Поръчах карта Revolut и без да искам съм чекнала PREMUM plan fee.
   Как мога да се откажа от тази PREMIUM Такса, за да не я дължа всвки месец?
   Дойде email, че следващата такса от 14 лева се дължи през април.

  11. Николов

   Здавейте, моят въпрос е следният. Ако се надочат преводи от ЕИП или от други страни извън ЕИП към UK сметка по техния станарт с Account number и Sort Code дали ще мине транзакцията. От скоро имам такава карта и в данниъе на UK сметката пише че е за локални преводи. Как се ползва UK смртката зс международни входящи преводи.

  12. Здравейте! Интересува ме дали мога да пазарувам в Амазон с Revolut виртуална карта? Като цяло как става верификацията на картата. Ако ми поискат верификация на адреса от Амазон как може да стане? Реално може ли да имам такава карта без да вписвам някъде адреса си по лична карта?

  13. Златина

   Здравейте,
   Бих искала да попитам за конкретна ситуация.
   Имам апликацията Револщт, имам и карта. Предстои ми пътуване до Румъния и се чудя следното:
   Трябва ли първо да обменя сума от левове (BGN) в леи (Romanian leu) и тогава да тегля от банкомат или не е нужно?
   Благодаря предварително! 🙂

   1. Ако е в работни дни няма особено значение. В събота и неделя има такса за превалутиране от 1% и тогава е по-изгодно да се обменят предварително.

  14. Цветелин

   Здравейте ,
   поръчах карта -струваше ми 12 лв.
   Не я получих,поръчах втора ( уж безплатно ) но пак ми взеха 12 лв.
   сега се надявам да я получа поне !

  15. Велислава Петрова

   Здравейте,
   Ползвах картата си безпроблемно почти 7 месеца, но сега имам проблем.
   Картата ми в Револют е дебитирана със суми за 6 транзакции, които аз не съм оторизирала. Трябва да оспоря тези плащания. Никъде не намирам информация как мога да го направя и къде да изпратя оспорването? Има ли представителство – офис в София?

  16. какъв е лимитът на картата за теглене от банкомат?
   в приложението имаш опция за отмяна на лимита но в сайта е описано че
   лимитът е 200 евро на ден и 6000 евро на месец

  17. Йосиф Балабанов

   Здравейте.Имам проблем с верификацията на акаунта ми в Револут.Не мога да снимам с предната камера.Не фокусирА.Не мога да изпратия снимка на личната ми карта.Има ли други начини да подтвърдя самоличноста си?Благодаря!

  18. Силвестър

   Здравейте въпросът беше зададен по горе но не видях отговор та можели български работодател или институция като Ной на пример да превеждат пари по бг сметката ревоут и още нещо като спестяваме пари имали вариант да течът някакви лихви по тях

  19. Димитър

   Здравейте имам акаунт в Револют ,закупих 320дяла в търговската сметка на дадена компания ,но днес ми изписва ,че имам 1.6дяла от същата компания. Някой може ли да ми обясни какво се е случило с останалите дялове. Или поне да ме упътите към кого да се обърна .Чата им е блокиран . Благодаря

  20. Здравей,най-после получих картата Revolut-VISA,направих покупка в магазин за стойност 1лв.и работи,но…..!!! Не мога да я свържа с телефона по никакъв начин. Като допра картата на гърба на телефона,я разпознава,като направя снимка на картата също я разпознава, като вкарам ръчно номера,но като натисна на прозорчето за свързване ми изписва съобщение да се свържа със асистент.Защо така?y

  21. Здравейте, понеже си купувам и акции в Револют, до каква сума, стойност ми е защитен портфейла, при евентуален фалит на Револют?

  22. Благовест Георгиев

   Здравейте, казвам се Благовест и съм много доволен от приложението, но имам питане. Мога ли да си направя американска сметка както Transfer wise имат американски акаунт. Харесвам това приложение, но ще ходя лятото да работя в САЩ и искам да го ползвам за да ми превеждат заплатата, но няма американска сметка.
   Благодаря ви.

   1. Благовест, те американците не знаят дали ще работят това лято, та и ти се гласиш … хубавото е че поне си оптимист 🙂

  23. Здравейте имам акаунт, карта но идентификацията не ми е завършена и не мога да правя преводи… търся я в приложението и никаде не я откривам от къде да я довърша

  24. Господин

   Изтеглих приложението, въведох телефонния си номер, получих шест цифрения код но се забавих с въвеждането му. Сега като въвеждам телефонния си номер ми дава съобщение;“Съжаляваме, но нещо се обърка. Опитайте по – късно“. Пробвам в продължение на няколко дни, деинсталирах и пак инсталирах приложението, но винаги ми дава това съобщение. Какво трябва да направя ?

  25. здравейте, ползвам карта Revoluot на план Стандартен и искам да изпратя пари на приятел / също ползващ карта на Револют/ , но не се изпраща сумата.какъв може да е проблема?

  26. Терцата

   Предлагам ви да промените малко заглавието на статията след като вече доставката на картата е 12 лв.

   1. Заглавието не е добре да се променя, поради причини свързани с Google, където е свързано на много места. Иначе в статията е добавено ясно на контрадтен фон “ От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).”

  27. Направих си карта Visa Revolut имам я от месец сега за първи път ми пратиха пари по нея за колко време ще ми птистигнат парите.

  28. Татяна Миткова

   Здравейте, мога ли да имам 2 физически карти с отделни сметки в една и съща валута?

  29. Красимир николов

   Възможни ли са плащания по абонатен номер като ток, вода, кабел, тлф, без такси?

    1. Иван Минков

     Защо да не може, все пак плащаш с банков превод, само данъци/към бюджета/ не може защото допълнително трябва да се посочат параграф код плащане.

  30. Не успявам да открия отговора в самото приложение, затова моля за отговор тук: Искам да възстановя в своята сметка парите, които съм заредила в Револют. Как да стане това?

    1. Каква е гаранцията, че няма да има злоупотреба с личните ни данни, при условие че приложението изисква от нас да снимаме личната си карта от двете страни и снимка на лицето ни?! Каква точно проверка се извършва от приложението с тези данни? При условие, че съхранява тези данни в продължение на години, каква отговорност носи при злоупотреба?!

     1. Гаранцията е същата, както при всяка европейска банка или фирма, която се подчинява на GDPR. Преди около година глобиха банка ДСК с 1 милион лева за изхвърлени кредини досиета с всички лични данни, така че в този свят гаранции няма.
      Ваше решение дали и на кого да дадете личните си данни, но финансови услуги без пълна идентификация на клиента никой няма да ви предостави.

  31. Здравейте,как става смяната с нов телефон(устройство),как се процедира,как да регистрирам новия телефон?

  32. Петя Василева

   Здравейте! От м.10,2019 г използвам Revolut. Но 10 месеца по-късно физически (пластиката) картите не пристигнаха, когато доставката им беше безплатна. Сигнализирах няколко пъти, но нищо. Към днешна дата все още ги няма. Предполагам, че затова вече има такса, и умишлено не са ги изпращали.

  33. Имам проблем. Имам Револют сметка и виртуална Мастеркард и Виза карти както и физическа Мастеркартд.
   Преинсталирах си телефона/Айфон/ и като поисках да вляза ми поиска парола. Досега влизах с Фейсайди.
   Мислех че я помня но не би. Поиска телефонния номер от който съм се регистрилал но той тогава ми беше служебен и вече не е при мен а и не знам дали някой ве го ползва. Реших да си направя нов акаунт с нов личен вече телефонен номе но не ми дава, тъй като вече имам акаунт и сметка.
   Какво да правя. Как да се свърца със съпорта.

  34. Здравейте.
   Въпросът ми е следният:
   Може ли да се плаща на пос-терминал безконтактно, чрез самият телефон с включено NFC и необходимо ли е да има допълнително приложение.
   Благодаря Ви предварително за отговора.

  35. Pavlina Bogdanova

   Здравейте искам да знам дали се предлага само дебитни или има и кредитни карти и каква е цената благодаря предварително.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.