Revolut безплатна карта

Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

Кои са Revolut?

Revolut е финтех компания, стартирала през 2015 година като платформа за парични преводи. В последните години все по-дълбоко навлиза в традиционното банкиране, предлагайки услуги не само за индивидуални потребители, но и за фирми. В края на 2018 получи банков лиценз, валиден за целия Европейски съюз. Възможностите включват обмен и плащания с криптовалути и дори застраховане на мобилни телефони и застраховки при пътуване. В момента реализира условията на банковия лиценз, което ще позволи да участва в европейската схема за гарантиране на депозитите. През април пазарната оценка за Revolut надхвърли тази на Transferwise, достигайки 1.7 милиарда долара. За това допринасят броят на потребителите, достигащ 4 милиона, от които около 15,000 в България и непрекъснато растящите обеми на извършени парични преводи от над 1.8 милиарда долара месечно.

Какво е Revolut?

Revolut е алтернативен вариант на банкиране, основано на мобилно приложение. To дава свобода да ползвате парите си в различни валути само през своя смартфон. Регистрацията и откриването на сметка е много просто и не отнема повече от няколко минути, като не се изисква доказателство за адрес, а само представяне на лични документи. Става само с мобилното приложение и процеса е много бърз и удобен.

С Revolut можете да изпращате безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Ще можете използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането ще е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Ако нямате Revolut може да ползвате специален промоционален линк, от който ще може да спестите €6, колкото струва нормално карта и да я получите безплатно. Можете да го споделите и с приятели – http://vivainvest.eu/join-revolut

Какви са предимствата на Revolut?

Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях:

 • Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
 • Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
 • Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
 • Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от прилагания от банката, издател на картата.
 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.
 • 25 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
 • 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
 • Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
 • Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокирате магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
 • Безплатна виртуална карта – може да създадете специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.
 • Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.
 • Споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на Revolut.

Как да получите безплатна карта Visa или Mastercard?

За да получите безплатна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно следното:

 1. Щракнете върху този линк – http://vivainvest.eu/join-revolut
 2. Въведете мобилния си номер.
 3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
 4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
 5. Заредете 10 EUR в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
 6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
 7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).

Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.

Използвам Revolut от около 9 месеца и съм изключително доволен от услугата. От днес имам удоволствието да съм посланик на марката за България. В разговорите ни мениджърът, отговорен за нашата страна, ме увери, че най-важна е възможността за захранване на Revolut сметка в левове и в момента работят по това. До тогава, най-удобният начин за превод на пари към сметката в Revolut е чрез дебитна или кредитна карта от българска банка. За по-големи суми е най-добре да използвате TransferWise или Paysera. Те са описани в статията Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora.

Ако имате въпроси и се интересувате от новите финансови технологии (финтех) и възможностите за инвестиции в P2P платформи, включете се в специализираната Facebook група – https://fb.com/groups/InvestP2P.

143 коментара за “Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

 1. Живея в Германия но съм с Български документи за самоличност.Как да се идентифицирам?

 2. Ще трябва да се купува телефон с Android OS
  Няма Revolut за Windows OS
  Скъпичка ще ми излезе тази безплатна карта.

  1. Много неща липсват за Windows Phone. Самите Microsoft се отказаха да го рзвиват, така че смяната на телефома е наложителна. Revolut може дс е само един повод за това

 3. Здравейте,
  Използвам темата за да задам принцепен въпрос.
  Повечето P2P Lending платформи искат превод от лична банкова сметка. Целта е да се верифицира банковата сметка по която да бъдат изплатени сумите когато решите да изтеглите инвестицията си. В момента таксите на българските банки са все още високи. Разбирам и одобрявам прилаганите мерки за сигурност, но не харесвам банковите такси.
  Има ли алтернативно решение за верифицирана на банкова сметка?

  Забележка: Преводите от Transferwise са от обща за платформата банкова сметка.

  Поздрави

  1. С Revolut имате собствена банкова сметка с индивидуален IBAN за евро. Случвало ми се е някоя платформа да поиска доказателство, че е моя – пращам им sreenshot от Revolut или statement и всичко е ОК.

   1. Как да си изкарам стейтмънт и къде мога да прочета повече инструкции за работа с приложението или сметката ?Благодаря предварително..

 4. Каква е цената на стандартната доставка на безплатната карта? И за колко време пристига до България?

  1. Цената е 6 евро, но ако се ползва линка е безплатно. Пристига за една-две седмици в зависимост от натоварването на пощите с обикновено писмо на посочения адрес.

 5. Как ще се отрази Брекзит/излизането от ЕС на Revolut – май преводите към/от тяхни сметка вече няма да се водат като към държава от ЕС ? Вашите прогнози какви са?

  1. Не мисля, че ще има някакво отражение. Те ще си останат членове на SEPA, така че е без значение. Една от причините Revolut да се откаже да вземе банков лиценз от UK е именно Brexit. Затова и получи лиценз от Естония, което й дава банков паспорт за целия ЕС.

 6. Здравейте,
  от скоро следя Вашия блог и попаднах на статия за револют. Реших да се регистрирам в тяхната система и използвах следния линк http://vivainvest.eu/join-revolut , според който картата и нейната доставка са безплатни. Направих регистрация в приложението , преведох 10 евро и поръчах картата. От баланса са таксувани 6 евро за доставка. Има ли начин да бъдат възстановени обратно в моята сметка?
  Благодаря за отделеното време!

  1. Здравейте,
   Ако сте изпълнили точно инструкциите, описани тук https://www.vivainvest.eu/revolut-free-card/, би могло да има три причини. Или е имало регистрация с този мобилен номер, или приложението не е свалено от получения с SMS линк или сте поръчали два пъти карта, като втората не е безплатна. Ако случайно сте поръчали втора карта пишете на поддръжката и откажете поръчката и ако не е изпълнена ще ви върнат парите.

   1. Здарвейте,
    от няколко дни чета материалите ви зa Revolut и другите системи за разплащане и инвестиране и ви благодаря за ясното и открито представяне на информацията. При линка който сте дал за безплатната карта обаче, нещо не се получи. Получих SMS, свалих и инсталирах, но приложението го нямаше никъде из телефона включително и файловата система, а Гугъл Плей дава, че е инсталирано. На последващи опити не пристига SMS, което е разбираемо. Като влязох директно в Гугъл Плей обаче всичко сработи както трябва, но вероятно няма да има опцията за безплатна карта.Още не съм поръчал, защото малко ядно но се регистрирах в TransferWise и от там поръчах карта. Условията леко се различават, НО ПРИКАЗАКАТА МИ Е, ЧЕ ЛИНКА ЗА БЕЗПЛАТНА КАРТА НЕ СРАБОТИ.

    1. Не е проблема в линка. Нямамкъв проблем има с конкретния телефон. Щом Google Play казва, че е инсталирано, значи линка е сработил.

     1. Здравейте отново,
      не знам как, но се получи регистрацията, първоначален депозит и заявка на безплатна карта, но не от инсталация през линка. Дали той е хванал ред или не, не мога да кажа. Свалих чисто приложението и инсталирах. По нататък стъпките ми бяха по вашето описание и всичко мина. Просто информирам. Благодаря все пак за труда.
      Още нещо! Оказа се, че не мога да захраня наведнъж с 2500лв, защото като нов потребител съм имал лимит, който ще расте,но Револют не спомена колко е.Пише го поддръжката.

 7. Здравейте, поднасям своите почитания за труда ви.
  Имам акаунт в Revolut, дали през него е възможно да се захрани сметка във MINTOS?

 8. Здравейте. Много полезен блог! Относно банковите такси при Revolut искам да попитам нещо с конкретен пример. Споменавате по-горе, че се поддържат безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
  Тоест ако искам да преведа към банкова сметка (в лева) 5000 евро, които съм вкарал по Revolut сметката си във времето, ще се случат две неща:
  1. Няма да имам такса за това, стига да не прехвърля 6-те хил. евро за месеца.
  2. В банковата ми сметка ще постъпят 5000 евро, превалутирани в лева по фиксинга (1.95583), като се удържи таксата за входящ валутен превод (в ОББ е около 20 лв. мин., в зависимост от сумата).
  Благодаря Ви!

  1. Няма да имате такси от страна на Revolut за нищо от посочените операции. Дали и колко удържа банката ви при входящ превод в евро е въпрос, който трябва да уточните с банката си. Аз лично не виждам смисъл да ги превеждате в българска банкова сметка в евро, при условие, че по същия начин можете да си ги харчите и от Revolut без никакви разходи.

 9. Здравейте, а дали може да се захрани акаунт с чужда карта, на някои от семейството Моята има такса за плащане в Интернет

   1. Може, правил съм захранване с моя карта в чужд Relovut акаунт.

 10. Следвах процедурата по издаване на „безплатна“ физическа карта, но с изненада установих, че лимита ми намаля точно с цената на доставката – явно „промоцията“ е изтекла, ако въобще я е имало някога!
  Можете да я махнете от блога си!

  1. Не е изтекла, тъй като няма срок, иначе щеше да е посочен.
   Ако следвали процдурата правилно, възможни са 3 проблема:
   1. Поръчали сте с експресна доставка – тя не е безплатна.
   2. Поръчали сте два пъти – втората карта не е безплатна.
   3. Активирали сте виртуална карта.

 11. Здравейте аз съм горд собственик на Revolut Metal и мога да кажа че приложението е много добро и го изполвам доста активно всеки ден
  Но имам следния проблем създадох 5 виртуални карти и след това ги изтрих и сега като се опитам да си създам пак ми пише че съм създал прекалено много карти а аз нямам нито 1
  след колко време ще се оправи това нещо и по колко карти ще мога да си правя на месец ли на година ли извинявам се сигурно е написано някъде но аз търсих и неможах да намеря

 12. Здравейте, получих картата с 10 дневно закъснение, но два дни преди това поръчах нова. Мога ли да ползвам първата или да чакам още 20 дни новата.
  Писах на спорта, но ме препраща към робот, който не ми помага с информация.

  1. При мен се случи по същич начин. Писах на съпорта. Наистина беше бот, трябва да се напише live агент(или нещо подобно бота казва какво трябва да е) като съобщение и се прехвърля към жив човек. От там ми актовираха картата която е дошла и ми канселираха новата карта.

 13. Поздравления и от мен за труда, който влагате и за това, което сте създали.

  За съжаление моите първи впечатления от Револют не са особенно добри, особенно на фона на конкурентите им. Какво имам предвид:
  1. Завърших успешно регистрацията. За разлика обаче от N26, на мейла си не получих нито Общи условия, нито Ценова листа. Вероятно при Револют това е нормално, но немците според мен са възприели една особенно добра практика и то преди да е завършила верификацията и да е даден достъп до акаунта. По този начин всеки потребител може да се запознае пряко (а не през блогове, форуми и други непреки източници) с условията за предоставяне на услугата, в това число и с ценовите равнища на отделните предоставяни услуги.
  2. Така или иначе бях решил да се запозная с платформата, да извърша няколко операции за да се убедя във функционалността и да посвикна с интерфейса. Физическа карта не ми трябва засега, тя има смисъл в случай на по-интензивни пътувания в чужбина за осигуряване на кеш бекъп в случай на нужда, а това при мен (поне засега) не е меродавно. За сметка на това виртуалната карта ми се стори доста рационално решение, особенно с възможността за „замразяването“ й с едно докосване. Първата виртуална карта е безплатна, това съм убеден, че ми го изписа на екрана, но вече ако чавек реши да си създаде втора такава, особенно ако не е присъединил към акаунта си реална физическа карта, пък било то и на друг издател, тогава няма предупреждение, че тя вече не е безплатна. За това се разбира малко по-късно, чак след като парите (5,99 EUR) вече са изтеглени от сметката. Което за мен си е много лоша практика откъдето й да го погледне човек – винаги при покупка на каквато й да е стока от виртуален магазин има преглед на това, което си сложил в количката, с неговата цена и бутон Потвърди за да се осъществи самата покупка. При Револют се разбира, че нещо си си поръчал/закупил чак като си провериш баланса. Нещо повече – като се поразрових в Интернет, в самата Общност (community.revolut.com) на Революта, този проблем е бил докладван още през Февр. 2018 и нищо не е било направено по въпроса. Странно нали? Пита се в задачата, от това бездействие кой се облагодетелства?
  3. Освен това, считам (и това е препоръката ми към Вас), че като се пише ревю за определен продукт, следва, освен добрите, да бъдат споменати и лошите му страни. Иначе е малко едностранчиво, а всички знаем, че на този свят нищо не е само мед и рози. Та в този ред на мисли и особенно като чета по-горе, че се споменават по-големи суми, следва да се обърне внимание и да бъдат предупредени потребителите за да знаят, че през почивните дни, когато пазарите са затворени, Револют „товари“ с 0,5% върху цената на основните валути, а за по-волатилните такива (рублата, турската лира и др.) надценката през уикенда е 2%. С други думи, следва да се избягват операции в почивните дни или да се правят такива само в краен случай. Има и други недостатъци, мисълта ми беше, че наред с положителните следва да се изброят и отрицателните страни на даден продукт. Ясно ми е, че г-н Недев е посланник на Револют за България и като такъв е в доста деликатна позиция да коментира и излага недостатъци на платформата, но все пак мисля, че това би допринесло за развитието, би повишило доверието и приобщило допълнително потребителите към блога му.

  Понеже в началото споменах за N26, моля в никакъв случай да не се смята, че им правя някаква реклама, те също си имат своите проблеми и недостатъци, има писано много за това в интернет, но специално практиката им да изпращат основните документи на регистрационния мейл на всеки потребител преди верификацията на акаунта да е завършена ми допадна много и затова си позволих да ги назова.

  Успех и бъдете здрави!

  1. Радвам се, че нещата, които правя ви харесват. Надявам се да са ви и полезни.

   Първо да уточня, че аз не се намирам в ‘деликатна ситуация’. Мога да пиша съвсем свободно за всички недостатъци на Revolut, които съм забелязъл. Това „Посланник за България“ е по-скоро титла, а не длъжност. Revolut не плащат нищо, за да пиша или да ги рекламирам или за регистрирани потребители. Правя го, защото са прекрасна алтернатива на банките. Особено за преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи. Единствената полза от посланичеството е за потребителите – безплатната физическа карта.

   Аз ревю на Revolut не съм писал, както пиша за P2P платформите. Не съм и сигурен, че ще напиша скоро, тъй като това не е фокуса на блога ми. Но ако го направя със сигурност ще спомена за превалутирането през уикенда. Това за мен е съвсем обективен недостатък, който е добре потребителите да знаят. Дискутирали сме го в групата във Facebook.

   На блога до момента има само информация за Revolut, доколкото има смисъл да се ползва за превод на пари към P2P платформите. Ревю няма. Ако вие решите да нипеште едно обективно и подрбоно ревю, с удоволствие ще го споделя. Аз самият (и много мои приятели, които често пътуват) съм много доволен от физическата карта. Преди ползвах TransferWise, но вече я държа само за резверва.

   За другите неща, считам, че проблема не е (само) в Revolut. Добре е да се чете преди да се действа. Общите им условия са в приложението (Terms&Conditions) и там са изброени абсолютно всички такси и условия, с които вие сте се съгласили при регистрация 😉 Струва ми се, че както повечето от нас, без да ги прочетете. Очакванията, че ще ви ги изпратят по мейла не са оправдани. Концепцията на Revolut са, че са mobile first banking. Там всичко се случва в мобилното приложение. Те дори нямат web интерфейс. Нищо не изпращат по мейла – всичко е в приложението. Общите условия и цените, обаче, са достъпни и на сайта. Изпращането им по мейла по-скоро би подразнило доста хора. Досега нито една брокерска платформа, P2P платформа, Paysera или TransferWise не са ми е пращали общите си условия и таксите на мейла. И аз лично предпочитам да не го правят. Ако искам да ги прочета – знам къде да ги намеря.

   Много бих искал да пробвам също и N26, но не приемат потребители от България. Вероятно живеете в чужбина, щом ги ползвате или има и друг начин? Също следя и бих пробвал, но не мога, Monzo и Sterling. За момента с ръка на сърцето мога да кажа, че за мен Revolut е най-доброто за България. Това не значи, че няма недостатъци. И ви окуражвам да им ги посочвате – на тях самите. Когато аз открия неостатъци ги споделям с дадената платформа. Дали ще ме чуе или не – зависи от нея. Аз не работя в Revolut и не мога да влияя на развитието им. Всички идеи за подобрения е добре да споделяте с поддръжката им. Благодаря, че споделихте впечатленията си, тъй като може да са полезни на хората. Особено ще се радвам да споделите, ако има начин да се ползва N26 от България, тъй като живо се интересувам и използват подобни приложение и платформи.

   Здраве и успехи и на вас!

   1. Здравейте, г-н Недев!

    Във връзка с думите Ви: „преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи“ и анонсите за Revolut: „Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец“ и: „Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта“, бих искал да попитам следното:
    Ако при създаването на мой акаунт в Revolut свържа моя дебитна или кредитна карта и чрез нея платя необходимите 10 Евро и впоследствие отново чрез нея захранвам сметката си, как българската банка-издател на картата ми ще възприема тези трансакции?
    Дали като валутни преводи към чужда банка (съответно-такса 0,2%, но минимум 60 лв.), или като плащания онлайн (т.е. без такса)?

    Поздрави,
    Николай.

    1. Като плащания онлайн, но дали ще са без такса трябва да проверите в банката. Няакои банки или конкретни технк катти могат да имат такси за плащания.

 14. Стана ми интересно какви са недостатъците на N26, тъй като аз също ползвам техните услуги. До сега не съм срещал нещо негативно – със сигурност има, може би аз просто използвам само основните функции. Единствения недостатък може би е, че доколкото знам може да се зареждат само с превод (и money beam), което за хората живеещи в чужбина не е голям проблем, заради безплатните СЕПА преводи.
  Изгодни ли са им валутните курсове ако се теглят пари на банкомат/ пазарува се на ПОС в България?
  Наистина се надявам скоро да навлязат на българския пазар, определено има нужда от повече конкуренция на „традиционните банки“.

 15. Здравейте, благодарности за ъпдейтите за P2P платформите и начините на превод към тях.

  Пробвал ли сте да направите превод с Revolut към IUVО. Ако да, къде пишете ‘основание’? Пратих малко пари да пробвам приложението, но никъде не ми излезе такова поле.

 16. Наистина ли парите в Revolut са гарантирани от Европейския фонд за гаранитране на депозитите? Предлагат ли Revolut депозити? Не успях да видя нищо на техния сайт.

  1. В момента още не са. Това е последица от банковия им лиценз. Ще бъдат, когато ефективно реализират банковия лиценз, който получиха през декември. Очаква се да стане през първата половина на тази година. Те ще го обявят официално, когато стане факт.

 17. Здравейте!Бих искал да попитам…

  Мога ли да заредя сметката си с виртуална карта и изисква ли се верификация ?

 18. Здравейте,
  Може ли регна пейпал с тази карта? Да получавам пари в пейпал и после да прехвърля в картата?

  Поздрави!

  1. Здравейте!
   Аз лично не съм я ползвал с Paypal, но не би трябвало да има проблем и не съм чувал за такава. Това си е съвсем нормална VISA или Mastercard.

  2. Може ако е виза, но нещо са спряли опцията да се изкара 2ра карта Виза. С мастеркард не може.

 19. Здравейте,

  Въпрос относно наличноста в сметката:
  – Има ли неснижаем минимум, който трябва да е наличен в сметката т.е. ако депозирам 10€ мога ли да ги похарча/изтегля и да остане на 0?

  Благодаря

 20. Здравейте, г-н Недев,
  Благодарности и от мен за полезната информация. Следвах дадения от Вас линк, за да открия сметка в Revolut. В началото всичко беше добре. Открих сметката, депозирах пари в нея, но когато заявих карта, отговорът беше, че има технически проблем и да опитам по-късно. Така продължава втори ден. Обърнах се към екипа и те ме посъветваха да си осъвременя андроида 4.4.2.Това не е лесно и даже невъзможно за по-старите телефони, за които няма фирмен ъпдейт. Това означава да си сменя телефона, за да ползвам Revolut. Странното е, че нямаше проблем при регистрацията и депозирането на пари, т.е. Телефонът ми с неговия андроид действа, но дотук. Това е сериозно ограничение за потенциални клиенти с по-стари версии на андроид. Обръщам се към Вас като посланик на фирмата да им обърнете внимание, че следва ясно да обявят още преди регистрацията, че има минимални изисквания към софтуера на телефона, за да може да се ползват услугите им.

  1. Здравейте,
   Съжалявам за проблема, но при старите версии на Android и фрагментирането на пазара – всеки производител си слага собствена версия на системата, проблеми има с много приложения. Няма софтуерен разработчик в света, който да може да ги обхване всички. В Android Store би трябвало да са посочени минималните изисквания. Аз не мога да помогна в случая. Android вече е на 9-та версия и трудно може да се поддържат толкова стари версии като 4.2. Самите Google официално прекратиха поддръжката на версия 4 още през 2017.
   Мисля, че ще имате проблеми с доста приложения. Що се отнася до ясното обявяване, то това е направено още на 21.08.2018, че минималната нужна версия на Android e 5.0 – https://blog.revolut.com/discontinuing-support-for-android-kitkat/

 21. Здравейте,
  Физическата карта я поръчах успешно и безплатно, за което благодаря, но ми прави впечатление, че курсът на EUR>BGN много се променя (в Понеделник сутрин поне) от 1,9482 сега е 1,9511, а беше достигнал 1,9522. Сега натрупам още впечатления, но дали някога достига близо до 1,95583?

  1. По всяко време се променя. Курсът, който показва е реалния, по който се случват сделките на междубанковия пазар. Те не се интересуват от фиксинга на БНБ, както и нашите банки и обменни бюра също. Не знам дали достига близо. Важното е, да знаете, че в събота и неделя, когато междубанковия пазар е затворен е доста по-неизгоден от работните дни.

   1. В крайна сметка за тест на още една възможност, преведох баланса ми от Revolut в EUR към IBAN в BGN и получих сумата в BGN по курс купува на банката ми, който е 1,951.

 22. Здравейте отново. Искам да споделя как преодолях ограничението на стария си андроиден 4.4.2 телефон, от който си отворих сметка и депозирах пари, но не можах да си поръчам карта. Имам ipad с версия, поддържана от Revolut и свалих приложението на него. При влизането в Revolut през ipad дадох телефонния си номер, с който открих сметката. В отговор получих код за вход чрез sms на телефона си, но влязох през ipad. Сега вече стана възможно от него да си поръчам карта, излезе ми и опцията за безплатна стандартна доставка. Мисля, че подобен подход е възможен и чрез ползване на чужд андроиден телефон с по-модерна и поддържана версия на андроид. Споделям опита си, за да може да се ползва, ако някой има същия проблем.

 23. Здравейте,преди няколко дни направих превод към Viainvest чрез Revolut,но ми беше отазано зареждане на акаунта ми,защото Revolut не били банка.
  Ето копи на писмото от Viainvest

  >––– Оригинално писмо –––
  >От: „[email protected][email protected]
  >Относно: Regarding your first payment
  >До: [email protected]
  >Изпратено на: 04.03.2019 15:22

  Dear Miroslav,

  Thank you for your payment via Revolut!

  Unfortunately we can not accept it yet, as for identification purposes the Investor shall ensure that first payment into VIAINVEST’s bank account is made from Investor’s bank account opened with the credit institution registered in the European Union or in any other country to which the requirements arising from European Union legislation.
  In this case VIAINVEST identifies the investor by using information received from the appropriate credit institution.

  So we could accept your payment from the Revolut, you need to send at least 0.01 EUR from your personal bank account opened with the credit institution, and after this payment, we will accept the payment from the Revolut.

  Please accept our apologies, if this causes any inconveniences.

  1. Това е нещо специфично за Viainvest. Държат първия превод на поне 1 евро да е от класическа банка. Отказват всичко – пробвал съм 5-6 подобни услуги и на края ги накарах да ми върнат парите. Ако държиш на тях, трябва да преведеш от банка с доста солена такса.

 24. Да споделя, трети месец три поръчки и картата все още е мираж! Дано дойде до края на март !
  Току що получих съобщение от Revolut, че картата би трябвало вече да е тук. 🙂

  1. Днес звънях в пощенския клон. От там казаха, че не е получавано нищо на мое име. Опитах да заявя нова карта в пролижението, но вече немога да го направя безплатно. Можете ли да дадете малко помощ как да процедирам?

   1. Писах на поддръжката. Бяха изключително любезни и в крайна сметка, след като им обясних цялата ситуация и поръчах нова карта ми възстановиха сумата от 5,99.
    Защо не се работи толкова лесно и с обикновените банки ??? ):
    И накрая един въпрос, ако от левова сметка депозирам в някоя платформа в евро, превалутирането по курса на Рволут ли се прави ?

    1. Платформата ще ги превалутира. Превалутирай първо във revolut и тогава ги прати във валутата в която искаш да са в платформата.

 25. Здравейте,
  Трябва ми UK bank account, тъй като трябва да ми бъдат преведени пари от Англия. В този случай, сметката на Револют би ли ми свършила работа?
  Благодаря предварително

 26. Имате ли инфо, кога ще има възможност под 18 г. да имат сметка и карта?

  1. Не. Самостоятелно най-вероятно никога, защото законодателно не е възможно. Ще е възможно чрез родител да се направи сметка – Revolut Youth. но кога ще е достъпно за момента не е ясно.

 27. Здравейте!
  При избор на физическа дебитна карта не виждам опция за VISA а само за Mastercard.
  Има ли опция за избор на VISA карта? Благодаря!

 28. Здравейте,
  Току що си поръчах физическа карта Revolut и я очаквам до две седмици.
  Тепърва ще се запознавам и тествам различните опции. Това, за което ще я ползвам основно е плащания при пътувания в чужбина.
  Въпросът ми е – ако картата се ползва в търговски обекти в страни извън Европа, трябва ли предварително да си прехвърля наличната сума в местна валута (в случай, че е налична като Revolut валута), или платформата прави това автоматично при най-добри условия за мен?
  Благодаря предварително за отделеното време.

  1. Ще превалутира автоматично по междубановия курс в момента. Възможно е с функцията за автоматичен обмен да си я обмените предварително при курс, който да е по-изгоден за вас. В тази статия е описано как се за прави за левове, но това важи и за други валути – https://www.vivainvest.eu/revolut-smetka-levove/

 29. Здравейте, искам да преведа от Paysera в Revolut пари с банков превод. След като въведа номера на сметката, Swift-а ми излиза различен от този който е даден в Revolut. Автоматичния SWIFT, който излиза е REVOGB2LXXX. В приложението е REVOGB21. Моля за мнение по този въпрос.

  1. Как мога да заредя REVOLUT през банка ДСК искат ми сметката на банката която обслужва картата ?Благодаря ви!

   1. Може да я заредите с българска дебитна или кредитна карта. В момента няма български IBAN и зареждането с банков превод е неизгодно, заради високите банкови такси.

 30. Здравейте, бих искала да попитам дали е възможно друг човек да направи банков превод от своята банкова сметка (в лева) към моя Revolut акаут? Ако има такава възможност, като какъв тип плащане се отчита този превод от банката?
  Благодаря предварително.

  1. В момента все още не е възможно. Или по-скоро е възможно, но не е добра идея, тъй като превода ще бъде таксуван като международен от банката. Възможно е да се направи с дебитна карта.

 31. Как мога да заредя сметката си в Revolut, ако нямам дебитна или кредитна карта?

  1. Може с банков превод, но в момента той ще се таксува като международен. Това ще е добра възможност, когато бъде отворена сметката в кореспондентска банка, което се очаква да стане през лятото.

 32. Здравейте Г-н Недев!
  Направих регистрация но имам следния проблем. Не мога да платя 10 евро които се изисват от Револют. Звънях в банката, която карта ползвам но от там ми обясниха, че проблема не е в тях нито в картата ми, а в Револют тъй като не ми изисквали Код за сигурни плащания в интернет и за това системата ми дава съобщение неосъществена транзакция.
  Благодаря!

  1. Не знам дали това е вярно, аз има карта с включен 3D Secure на ПИБ и нямам никакви проблеми да зареждам с нея. Не съм чувал някой друг да е имал проблем. Много е вероятно от банката просто да не са наясно или да са блокирали определени транзакции. Пишете в групата, като посочите конкретната банка и карта, за да видим дали някой е имал подобен проблем.

 33. Здравейте.
  Виждам мнения по разни съпроси и възникнали ситуации, и искам да питам за моята. Получих SMS ot Revolt на телефона за сваляне на приложението, влязох в Гугъл Плей и свалих. Излезе че е инсталирано, но не го намирам никъде из телефона.Няма икона, няма го в приложенията, няма следа във файловете, няма гявол. Телефона е съвременен със Андроид 7.0 При повторно влизане за сваляне ми изписва че приложението вече е инсталирано. Някакъв съвет ?

 34. Здравейте г-н Недев,
  Имам следния въпрос: Ако вече имам физическа карта Revolut, какво пречи да я ползвам като виртуална? Какво повече би ми дала виртуалната карта и се чудя има ли смисъл да поръчвам и нея.

  1. Абсолютно нищо не пречи. Идеята на виртуалната карта е да плащате с нея в интернет. Това позволяза за забраните плащанията в интернет за физическата карта. Така се постига по-голяма сигурност. Ако някой по някакъв начин се сдобие всички данни от физическата ви карта, то той няма да може да ги използва за покупки в интернет.

   1. Разбирам. Благодаря Ви.
    Тъй като оето намерение е да ползвам Revolut първоначално за целеви плащания и покупки, като си зареждам сметката непосредствено преди плащането и в този случай ще бъде излишно да имам виртуална. На по-късен етап ще поръчам и такава, разбира се.

 35. Здравей Стойчо,

  Благодаря за труда ти тук и по социални мрежи, наистина е полезно за всички нас. Обмислям да си поръчам безплатната карта на Револют през твоя линк, но имам следните въпроси:
  1. Това, че вече има сметка в левове, но IBAN-a си остава Английски голям проблем ли е за превод ми на заплата. За момента е в левове към Райфайзен, но мисля да го пренасоча към новата карта. Чудя се има ли минуси или са само плюсове.
  2. Да изчакам ли докато напълно побългарен стане целия процес на работа на Револют в България?
  3. Опциите за бюджетиране, спестяване и т.н за всички видове планове ли са налични?
  4. Реално сметката като е в левове, мога да си плащам навсякъде с нея безконтактно до 50лв без таски и единствено мога да тегля то 200евро на бакомат без такса, правилно съм разбрал?
  5. Четох, че местни преводи са без таски, реално ако прехвърлям пари от Райфайзен до Револют ще си има все пак такса трансфер, но дали ще е по-голям поради това, че IBAN-a е Английски?

  Благодаря много и се извинявам, ако някой от въпросите е вече споменат по-горе.

  1. Радвам се, че е полезно. Сега на просите:
   1. Не и в момента. Докато няма български IBAN сметката изглежда все едно е в UK и никой работодател няма да ви прехвърли заплатата там.
   2. Ако получавате пари от чужбина или изпращате, ако пътувате често в чужбина, няма защо да чакате. Ако не е такъв случая няма да има особена полза от Revolut в момента.
   3. Да.
   4. Точно така.
   5. Преводите от страна на Revolut са без такси, но ако опитате превод към Revolut от българска банка ще ви начислят такса като за мебдународен, която е доста солена. Най-добре е за превод от български банки към Revolut да ползвате дебитна карта.

   1. По точка 1 не е точно така. Моят работодаел ми превежда заплатата в картата направо в евро. Парите идват за 3-4 часа.

 36. Здравейте
  Ще си издавам виртуална карта и ми е интересно при плащане в Китайски сайтове(примерно)
  дали всеки път се въвеждат едни и същи данни от тази карта?
  Интересува ме дали има възможност всеки път данните от картата д а са различни?

  1. Има такава възможност. Нарича се Disposable Virtual Card. При нея след всяко плащане данните на картата се променят. Не съм сигурен, обаче дали не е само за платените планове.

 37. Здравейте,
  Регистрирах се, но когато тръгна да се идентифицирам няма проблем със снимката от предната част на картата, но когато тръгна да снимам задната страна, ми излиза съобщение “ Връзката бе прекъсната“
  Какво трябва да направя?
  Благодаря предварително!

 38. Здравейте Г-н Недев!
  Искам да ви питам има ли възможност да се направи SEPA превод от банкова сметка в чужбина към сметка в Revolut на по голяма сума 25 000 евро и след това парите да се прехвърлят на веднъж към друг потребител на Revolut, има ли лимит и какви ще са таксите…
  Благодаря предварително,

 39. Здравейте,г-н Недев!Бихте ли дал съвет как е най-практично да постъпя при инвестиране в p2p платформа при положение,че имам евро в брой,а банковата ми сметка е в лева?

  1. Простия начин е да обърните еврото в левове. После пак ще ги обръщате в евро, обаче. Ако не искате да минете през двойно превалутиране, единствения начин е да си отворите сметка в евро с дебитна карта в евро към нея. Не е сигурно дали сумата ще оправдае таксите. Но истината е, че евро в брой могат да се ползват само за харчене при пътуване в чужбина.

 40. Благодаря,да сте жив и здрав!Кога ли и банките ще започнат така да се държат с хората…

 41. Здравейте, за превеждане по банков път в лева IBAN-a ми в Револют е в Англия. Това значи ли че банката ще ми начисли такса за международен превод? Ако е така най-изгодно ми излиза да си захраня от Бг банкова сметка в Револют в Евро директно с карта?

 42. Здравейте, преди няколко дни се регистрирах. Направих си виртуална карта, захраним първо с евро, а вчера успешно и с лева, но опитите ми да създам физическа карта досега са без резултат – системата забива при генериране кода на картата. Какво ще ме посъветвате!
  Телефона ми е Galaxy J5 2016, с Android version 7.1.1.

 43. Здравейте,
  Регистрирах се, направих превод 25лв. но когато тръгна да се идентифицирам няма проблем със снимката от предната част на личната картата, но когато тръгна да снимам задната страна, ми излиза съобщение ” Връзката бе прекъсната”
  Къде е проблема.

 44. Здравейте господин Недев! Бих искал да попитам какви са таксите за зареждане на сметка в revolut в евро от еврова дебитна/кредитна карта? TransferWise таксуват 0.35% от заредената сума за такава транзакция.

   1. Здравейте! Днес за пръв път заредих 30 лв. с дебитна карта на Райфайзен и плащането е таксувано като „Теглене от АТМ в БГ-Такса“ с 0.98 BGN. Това специфична такса на РББ ли е, защото ако е така излиза, че зареждането с дебитна карна не е съвсем безплатно.

    1. Всяка конкретна банка може да реши да сложи най-различни такси за всяка конкретна карта. Явно това е вашия случай. Питайте банката. Това не е такса на Revolut, а на банката – конкретно на РББ.

     1. Да, ясно, че е такса на банката, но може би е редно да се посочи изрично, че зареждането към Револют с карта се таксува като теглене от банкомат на чужда банка, а не като интернет плащане.

     2. Така го таксува РББ. При Пощенска и ПИБ не е така. Няма да се посочи изрично, как всяка една от над 20-тв банки в България ще реши да си напише таксата. Очевидно не е теглене от банкомат, тъй като физически вие не слагате картата си в банкомат. Независимо какво ще изпише в извлечението си съответната банка това е плащане на POS в чужбина през интернет.

 45. Нормално ли е в някой сайтове да има такса ?
  Примера ми е за плащане с виртуална карта в АлиЕкспрес – там нямах такса при плащане – докато в EBAy ме таксуваха 1 $ за плащане от 3.5 $

  1. Върнаха ми таксувания долар 🙂 незнам кога и защо. Явно е била някаква проверка.

 46. Здравейте, от днес имам карта Revolut. Направих я по съвет на приятел за разплащания зад граница.Но разбрах че трябва да се съобразявам от банкомат на коя банка тегля, защото някои банки начисляват такса при теглене в брой. Вярно ли е и от къде мога да получа такава информация ? За сега ме интересува за Унгария.

 47. Здравейте г-н Недев,
  Направих регистрация за карта Revolut и трябваше да я получа днес, но картата не е пристигнала. В апликацията няма възможност за директен контакт. Все пак се надявах, че ще са изрядни, а то самото начало не е добро 😉 От опита, който имате с Револют, колко време се забавят доставките и има ли начин да проверя на какъв етап е заявката в момента. В апликацията информацията е, че картата трябва да е пристигнала. Благодаря

  1. Картата пристига като обикновено писмо с Българскки пощи. Доставките често се бавят. Проверете в пошенската кутия и изчакайте седмица-две. Ако не дойде, отбележете в приложението, че не е дошла и поръчайте отново.

 48. За да си издам пластика в долари – трябва да си поръчам картата като съм под сметката в долари? Притернението ми е да не би да си поръчам карта в лева. Искам да е в USD.

 49. Имам запор в българска банка поради изключително бавната работа на българската съдебна система дори и при спечелено дело. Въпросът ми е – ще се отрази ли този запор и на сметка в Револют? Благодаря.

  1. Ако кредиторите са изпратили запорно съобщение да, но много силно се съмнявам това да е така. Просто опитайте с малка сума, за да сте сигурна.

 50. Здравейте г-н Недев,

  Радвам се, че се намират хора като вас които доброволно да съдействат за развитието на подобни неща в България 🙂
  Използвам Revolut повече от 2 години и мога да кажа, че съм останал с доста добри впечатления от тях. Постоянно се развиват и предлагат все повече възможности за клиентите си.

  Като минус мога да отбележа, че на доста места в България ми се случва да ми бъде отказано плащане с физическата карта защото не се поддържа 🙁
  Като посланик на марката в страната ни, бихте ли съдействал за популяризирането на Revolut в големите български компании ? Случвало ми се е в големи вериги бензиностанции или Econt да ми бъде отказано плащане с картата.

  Възможно ли е да се иницира разговор(било то от вас или от регионален мениджър) с тези компании? Да им се представи услугата по подходящ начин и те да разрешат използването на картите в техните обекти.

 51. Здравейте, г-н Недев много полезен сайт поздравления! Аз съм фрийленсър и ми предстой да сключа договор с клиент чужбина. Имате ли представа, дали ако си дам сметката в Револют за превеждане на хонорарите, то те ще бъдат блокирани? Четох, че много хора се сблъскват с този проблем?

  1. Аз самият получавам доста пари от чужбина по тази сметка. Само веднъж ми се е случвало да ми поискат документ за произход на средствата. Това може да е всичко – извлечение, фактура или договор. Изпратих им го. След няколко часа ми освободиха сметката. Това беле преи повече от 6 месеца. От тогава не са ми искали нищо. Не мога да гарантирам, че няма да ви поискат документи за произход, но ако имате няма да имате проблем.

 52. Здравейте! Има ли проблем ако идват пари от борси за крипто валута, като Kraken примерно? Ако искат документ за произход на средства как мога да им докажа произхода в този случай? Пускат ли информация всеки месец към българското данъчно, питам за да знам дали ще дължа данък на тези пари после?

  1. Не мога да кажа дали има проблем. Като документ за произход се приемат и извлечение от P2P платформа, например. Дали пускат информация или не също не мога да кажа. Едва ли пускат, но биха предоставили при поискване със сигурно. Независимо от това вие дължите данъци върху тези пари, които е по-добре да платите, за да не съжалявате в последствие.

 53. Здравейте,
  имам един въпрос, относно частта със критовалутите.

  Да кажем че трансферирам пари на стойност 1000лв под формата на 2 етериума. И след време цената се вдига на етериума. Тоест общата стойност на парите които съм вложил във тези 2 етериума вече са да кажем 1200лв. И ето ги въпросите.
  1. Мога ли тези 2 етериума (които са 1200лв) да ги прехвърля във валутната ми разплащателната сметка ?
  2. Мога ли със тази криптовалута да плащам без проблем ? да кажем в някой магазин на пост терминал? или това става само от валутната сметка ?

  Благодаря предварително! 🙂

  1. Всичко можете с изключение на това „под формата на два етериума“. Може да зареждате само фиатни валути и с тях да си купите крипто. Тези крипто валути не са физически и не могат да напуснат приложението на Revolut. Можете само да си купувате, продавате и харчите крипто, но реално като фиатна валута.

 54. Здравейте Господин Недев !Имам един въпрос .Как става превода от револут сметка към българска банка превод в евро?

  1. Просто правите банков превод от Revolut към сметката, като към всяка друга. Много е възможно за превод в евро българската банка да удържи такса за входящ превод. Ако превеждате към левова такава няма.

 55. Здравейте,г-н Недев!Искам да попитам дали е законно Револют да ми задържа средствата,след като ми отказаха техните услуги и ми деактивираха профила?Вече 2седмици си чакам парите и незнам какво се случва?

 56. Здравейте,
  Направих си карта и исках да платя с нея онлайн в сайта на Индитекс.
  Изписа се: Вашата банка не разрешава това плащане
  Банката ми е Уникредит
  Как да го разбирам: не мога да я използвам ли?

  1. Няма как да знам. Не разбирам и какво общо има банката в случая, ако ползвате картата на Revolut. Пишете на поддръжка – те могат да ви дадат отговор за конкрения случай.

 57. Здравейте при опит да добавя дебит на карта visa издадена от ПИБ в Revolut ми излиза съобщение, че номера на картата е грешен. Как се добавя дебитна карта към Revolut.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *