fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut for Business пуска фирмени сметки без месечни такси

Revolut for Business

Revolut for Business стартира два нови плана за бизнес сметка с нулеви месечни такси. Те са насочени главно към стартиращи компании и специалисти на свободна практика. Новите бизнес планове ще помогнат на компаниите да се разрастват ефективно, извършвайки безплатни международни преводи и следейки фирмените си разходи. 

Какво е Revolut for Business?

Revolut for Business e портфолиото от услуги за бизнеса на Revolut. То се предлага в Европа от 2017 и позволява на компании и свободно практикуващи професионалисти да регистрират сметки в 28 валути в рамките на минути. Могат да прехвърлят пари без такси, както и да издават виртуални и физически фирмени карти на своите служители. Revolut for Business се ползва от местни и международни компании и специалисти на свободна практика (freelancers). В момента има над 100 000 бизнес потребителя.

Безплатна фирмена сметка без месечни такси

Revolut стартира нов план за бизнес сметки без месечни такси за малки фирми и потребители на свободна практика. Revolut for Business дава възможност за отваряне на сметка в рамките на минути. Тя може лесно да бъде адаптирана към спецификата на съответния бизнес. Потребителите могат да изберат най-удобния план според обема и дейността на своята компания. Ключова цел на тези сметки е подпомагането на младия бизнес, който иска да започне локално, но има стремеж да се разрасне и зад граница.

Нови бизнес планове и цени

В допълнение към безплатните бизнес сметки Revolut обяви и промени в ценовата структура на бизнес решенията Revolut for Business, за да даде по-гъвкави възможности на своите клиенти. 

Revolut for Business планове цени

Въвежда се нов модел, който може да се персонализира и дава по-голям контрол на разходите, независимо от размера на бизнеса. Потребителите на Revolut for Business могат да адаптират своя план в съответствие с реалните си бизнес нужди по всяко време. Така няма да плащат за услуги, от които нямат нужда.

Revolut предлага и специални планове, подходящи за професионалисти, практикуващи свободни професии (фрилансъри).

Revolut for Business фрилансъри

Повече за новите бизнес планове на Revolut може да видите тук.

Revolut познава нуждите на бизнеса

„Самите ние сме млад бизнес и разбираме от първа ръка колко трудно може да е за амбициозния бизнесмен да получи подкрепата, от която се нуждае, за да реализира успешно плановете си. На базата на личния си опит ние разработихме нов, безплатен продукт. Той пести на потребителите ни време, пари и им дава гъвкавостта и контрола, от които се нуждаят, за да се развиват ефективно както на местно, така и на международно ниво,“ каза Джеймс Гибсън, ръководител на Revolut for Business.

Револут бизнес фрилансъри

Нововъведенията в услугите на Revolut рефлектират нуждите на съвременния пазар, за който международната търговия и бързият растеж са от критично значение. През следващите месеци компанията ще продължи да добавя още услуги към бизнес портфолиото си. Ще бъдат предложени редица важни за бизнеса функции, включително за управление на разходите в цялата компания.

Нуждите на бизнеса в България

Специално за българския пазар, в момента, има някои особености, които е добре да се знаят. Все още липсва местен IBAN, което не позволява Revolut да бъде единствената банкова сметка на дадена компания. Включването на безплатния бизнес план, обаче, позволява дори на малки компании да имат многовалутна фирмена сметка без допълнителни разходи. Това е особено атрактивно решение за компании, които получават и изпращат преводи от чужбина. Те могат да започнат да пестят от високите банкови такси веднага, като открият безплатна сметка в Revolut for Business още днес.

7 коментара за “Revolut for Business пуска фирмени сметки без месечни такси”

  1. Декларирането пред БНБ на откриването на сметка на юридическо лице (фирма) в Revolut от кого се извършва? От банката или от клиента?
    Благодаря

  2. Направих регистрация за бизнес акаунт, потвърден е вече и въпросът ми е издават ли и би знес карти към него. Никъде не видях в приложението къде мога да заявя такава. Имам лична крта Revolut, но бих искала към бизнес акаунта да имам и карта.

  3. Моята счетоводителка ми каза, че фирмите в България нямат право да откриват сметки извън България. Как стоя въпросът с Revolut в това отношение? Как да декларирам тази сметка пред НАП в България?

    1. Това е абсолютна глупост. Може да си имате фирмена сметка извън България. Имам клиенти, които продават в чужбина и оперират с такива сметки, било то в Пейпал или някоя чуждестранна банка. Има изискване да се декларират данните по тези сметки в БНБ на тримесечна база, било то от вас или от ваш представител.

  4. Здравейте , интереуваме колко е дневния лимит на теглене от банкомат при фирмена сметка при вас и какви са таксите ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *