fbpx
Продължете към съдържанието

Бонус от Klear – 50 лева за нови инвеститори

50 лева начален бонус от Klear ще получат новите инвеститори в първата българска P2P платформа. Всички нови инвеститори, които се регистрират от този линк –  bit.ly/Klear50 и нвестират поне 1000 лева ще получат 50 лева стартов бонус.

50 лева бонус за нови инвеститори в Klear💰

Актуалната кампания за нови инвеститори на Klear е 50 лева бонус при инвестиция от поне 1000 лева, след регистрация от този линк –  bit.ly/Klear50

Какво да направите, за да получите бонус от Klear:

1️⃣ Да се регистрирате от специалния линк bit.ly/Klear50

2️⃣ Да преминете верификацията на профила ви

3️⃣ Да депозирате минимум 1000 лева

4️⃣ Да инвестирате поне 1000 лева в кредити на платформата

До 24 часа, след изпълнение на горните условия, ще получите 50 лева бонус в профила си. Това е всичко. Просто и ясно. Без скрити условия. Така се случват нещата в Klear вече 6 години 👍

На пръв поглед 50 лева не са много, но при минималната инвестиция от 1000 лева, това са си цели 5% 🤩 От Klear не са поставили никакви ограничения за бонуса. Ако искате може да го изтеглите веднага. Според мен, обаче, е най-добре да го инвестирате, за да получите допълнителна доходност и от него 💰

Минималната сума, която си заслужава да инвестирате в Klear е поне 1000 лева. Така ще имате възможност да закупите над 200-300 кредита. По този начин ще получите добра диверсификация, което е ключово при инвестирането на тази платформа, заради липсата на гаранция за обратно изкупуване (buyback).

Klear се представя отлично вече 6 години. Платформата кредитира само кредитополучатели от най-надеждния (prime) сегмент. Klear се конкурира с банките, като им предлага малко по-добри условия. Едно много добро описание на принципа на работа на Klear може да прочете на сайта на Стойне Василев – smartmoney.bg.

🏆Моите впечатления от Klear

Моите впечатления от над 3 години инвестиране на тази платформа са отлични. Годишната ми доходност е точно 6%, което е чудесно като се има предвид качеството на кредитополучателите. Получена е чрез напълно пасивно автоматично инвестиране в продължение на повече от 3 години.

инвестиция в Klear Клеър

Тествал съм ликвидността на Klear по време на пандемията и останах много доволен. Над 90% от портфейла ми се разпродаде за около седмица. Нередовните кредити продадох на вторичен пазар, по номинал или със символична отстъпка, в рамките на около месец. За 3 години получих 467 лева лихва, като инвестирах в 4 лоши кредита, от които реализирах загуба от 83 лева. Така е получена чистата печалба от 385 лева, която виждате на горния екран.

Годишната доходност от 6% е реална. Просто сумата от 5,000 лева не е инвестирана наведнъж преди 3 години, а и беше изтеглена почти напълно през април 2020 година и инвестирана отново след около година.

Може да прочете повече за първите ми впечатления за Klear, в тази статия за посещението в офиса им, която написах преди 3 години.

Моето мнение за Klear

Моето мнение за Klear е много добро. Смятам, че това е P2P платформа, в която определено си заслужава да се инвестира. Разбира се, това е мое мнение, базирано на личния ми опит с тази P2P платформа. Като всяко нещо, Klear не е съвършена. Ето и нейните основни предимства и недостатъци, според мен.

👍 Предимства на Klear

✅ кредитира само първокласни (prime) клиенти

✅ отлично качество на кредитния портфейл

✅ изключително високо ниво на прозрачност и открита комуникация

✅ честно отношение към инвеститори и кредитополучатели

✅ с парите ви се предоставят кредити при по-добри условия от банките

👎 Недостатъци на Klear

❌ липсва застраховка на кредитополучателите

❌ сравнително ниска доходност

❌ сравнително малко нови кредити за големи суми

Според мен, досега не е имало по-изгоден момент да започнете да инвестирате в Klear. Новите инвеститори ще получат 50 лева начален бонус при регистрация от bit.ly/Klear50. Ако решите да го направите ви желая успех!

Не инвестирайте само заради бонуса!

За да имате дългосрочен успех в инвестирането е важно да разбирате продуктите, в които инвестирате. От ключово значение е да сте наясно със свързаните с тях рискове. Лично аз не смятам, че която и да било промоционална кампания трябва да е основната причина да се инвестират пари, където и да било. Целта на всеки бонус е само да подтикне инвеститорите към действие, а не да бъде основната стратегия за печалба. Другото си е чист хазарт. Надявам се, че феновете му не четат моя блог.

Това не е инвестиционен съвет☝️

Това не е инвестиционен съвет! Всичко, което споделям за Klear е мое лично мнение и опит. Постарал съм се да е максимално обективно и аргументирано, но това не е гаранция, че всичко е вярно или, че ще остане такова и в бъдеще. Аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор. Това, което е подходящо за мен, в моята житейска и финансова ситуация, може изобщо да не е подходящо за вас. Имайте го предвид! Финансови консултации не давам. И нямам планове да го правя. 

Това, че инвестирам чрез определени P2P платформи, не означава, че те са добри или не носят риск. Означава, че за себе си съм преценил, че рискът е приемлив и доходността си заслужава. За мен. За вас може изобщо да не е така! Има и доста платформи, в които предпочитам да не инвестирам. Вие пък може да ги харесвате и да сте доволни от тях.

Най-важното нещо, което трябва да научите като инвеститор е, че единствено вие сте отговорен за решенията, които взимате. Добре е ясно да го осъзнавате, преди изобщо да решите да инвестирате. Ако не е така, по-добре не го правете. Помнете, че вашите пари са във вашите ръце!

Опит и мнения на инвеститори в P2P платформи 💬

Ако искате да чуете мнения от други инвеститори в Klear, може да го направите в нашата Facebook група за P2P инвестиции. Ако все още не сте се включили в нея, препоръчвам ви да го направите – http://bit.ly/P2PGroupBG. Там ще намерите над 7,000 души с опит и интереси в P2P инвестициите и финтех. Присъединете се, за да чуете други мнения, да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

Споделете тази статия с вашите приятели, за които смятате, че ще бъде интересна и полезна 👍