fbpx
Продължете към съдържанието

Mintos подобри автоматичното инвестиране

Mintos ratings in auto invest Минтос

Преди около месец, най-голямата европейска P2P платформа Mintos, добави много полезна за инвеститорите функция – рейтинг на оригинаторите. Той позволява лесно и удобно управление на риска, тъй като с един поглед може да се прецени финансовото състояние на даден оригинатор. Сега платформата добави възможност за бърз избор на оригинатори с определен  рейтинг, при изграждане на собствени стратегии за автоматично инвестиране.

Това позволява бързо и удобно изграждане инвестиционен портфейл, с прецизно избрано съотношение на риск и доходност. Рейтинга е най-важното, което трябва да знаете за всеки оригинатор на кредити в  P2P платформата. Присъждането на рейтинг на оригинаторите е уникално за Mintos и много полезно за инвеститорите. Рейтингът на оригинаторите показва нивото на риск по скалата на Fitch от А+ до D. Най-добрият е А+, докато D е практически фалит. Това е лесен и бърз начин инвеститорите да преценят надеждността на оригинаторите, без да е нужно да анализират всички финансови данни, дори и да имат познанията и времето да го направят. Моята лична инвестиционна стратегия включва само оригинатори с рейтинг В- и по-висок.

Подобрени възможности за автоматично инвестиране

До днес, за да се направи автоматична инвестиционна стратегия, включваща само оригинатори с определен рейтинг, беше доста трудно. Нужно беше оригинаторите да се избират един по един, като се гледа в отделен прозорец списъка с рейтингите. Този подход не е беше удобен. Чест прави на Mintos, че за по-малко от месец промени автоматичното инвестиране, така че лесно да може да се филтрират оригинаторите от даден рейтинг. Много бих се радвал, ако и другите P2P платформи правят подобренията, предлагани от инвеститорите малко по-бързо. Визирам iuvo и идеите за подобрение, които им предложих в тази статия.

Ето как изглежда сега създаването на автоматична инвестиционна стратегия в Mintos:

Mintos ratings in auto invest Минтос

Оригинаторите вече могат да се филтрират по рейтинг, като това става и за гаранцията за обратно изкупуване. Вече е възможно бързо и лесно да управлявате съотношение доходност/риск, като избират надеждни оригинатори на база рейтинг. Това е много важно при инвестиране в заеми с гаранция за обратно изкупуване, тъй като рейтинга показва до каква степен те реално могат да осигурят тази гаранция.

Горната екран е част от моята лична инвестиционна стратегия в Mintos. Тя включва само кредити в евро, с падеж до 3 месеца и гаранция за обратно изкупуване от оригинатори с рейтинг над B-. За мен самия, тя дава отлична доходност, малко над 12% при ниско рискова и кратко срочна инвестиция. Реалната ми стратегия е малко по-сложна и е комбинация от няколко автоматични стратегии, но това е основата й. Планирам скоро да я споделя с вас и разясня в детайли.  Ето как изглеждат и другите настройки:

Mintos autoinvest стратегия Минтос

Ако нямате търпение да започнете да получавате доходност от Mintos, горните два екрана ще ви помогнат веднага да си направите собствена стратегия за автоматично инвестиране. Тя е с много по-добро съотношение на доходност и риск, от готовата краткосрочно стратегия, предлагана от Mintos.

Вашите пари са във вашите ръце

Не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор, нали? Този материал има аналитичен характер и разглежда една инвестиционна възможност, която може и да не подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Вие и само вие, сте отговорни за вашите инвестиционна решения. Лично за себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Двугодишният ми опит от инвестиране в P2P кредити е изцяло положителен. Mintos е предпочитаната от мен платформа. Личната ми доходност е 12.46%. При ниско рисковата и краткосрочна (до 3 месеца) инвестиционна стратегия, с внимателно подбрани оригинатори, това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва. Препоръчвам ви да прочетете и моето ревю на Mintos, ако вече не сте го направили.

Специален бонус за нови инвеститори в Mintos

Ако решите да инвестирате в Mintos, може да получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца). Това предложение е валидно само за нови инвеститори, които се регистрират от посочената връзка. Ако се регистрирате директно на Mintos.com, няма го получите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *