fbpx
Продължете към съдържанието

Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $800

Freedom24 бонус безплатни акции мнение

Freedom24 е онлайн брокер, който според мен, е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, достъпна в България. Платформата предлага богат набор от финансови инструменти от най-големите 15 световни борси, включително акции, ETF и опции. Предлага и възможност за спестовна сметка с лихва от над 6% в евро и над 8% в долари. Планирам подробно ревю, в което ще опиша впечатленията си от Freedom24. В момента ще акцентирам главно върху бонуса от до 20 безплатни акции на стойност до $800 всяка. Бонусът е за нови потребители и е много щедър, но е за кратко време – само до 30.04.2024.

Freedom24 бонус от 3 до 20 безплатни акции на стойност до $800 всяка

Само до 30.04.2024 Freedom24 подарява до 20 безплатни акции на стойност до $800 всяка, само при откриване на сметка и депозиране на минимум 5001 евро. Нужно е само да направите депозит, за да ги получите.

Ако решите да задържите депозита в сметката си, може да получавате и 3.9% лихва в евро или 5.3% в долари. Няма минимален срок, а лихвата се начислява ежедневно. Ако планирате да задържите депозита си по-дълго (от 3 до 12 месеца) може да получите и още по-висока лихва от срочните спестовни планове. Тази доходност е без никаква инвестиция! Само депозит. Ще разгледам тези възможности подробно по-долу.

Как да спечелите безплатни акции от Freedom24?

Процесът е доста елементарен, но ще го опиша стъпка по стъпка:

 1. Нужно е първо да отворите сметка във Freedom24 от този линк – vinv.me/F24. Може да го направите както от сайта, така и от мобилното приложение, но за верификацията ще ви е необходимо мобилното приложение.
 2. Преминавате регистрация и верификация. Отнемат десетина минути и са лесни и интуитивни. Тук трябва да посочите къде сте данъчно задължен (Tax Residency – при мен в България) и индивидуалния ви данъчен номер (Individual Taxpayer Number) – в моя случай ЕГН. За верификация използвах лична карта, а за доказателство за адрес – банково извлечение на чист български език. Никакви проблеми. Лесно и бързо.

3. Правите депозит от поне 5001 евро. Важно е да го направите с една транзакция! Ако го направите на части няма да може да участвате в промоцията за безплатни акции. Ако планирате да направите депозит от над 20,000 или над 50,000 евро – трябва да го направите с една транзакция. Може да го направите с карта или SEPA превод.

4. Въвеждате съответните промокодове. Това става в профила ви, след като направите първия си депозит. Ако сте направили депозит от €5,001 до €19,999 трябва да въведете бонус код “APRIL5”. Ако депозитът ви е между €20,000 и €49,999 трябва да въведете два бонус кода “APRIL5” и “APRIL20”. За депозит над €50,000 трябва да въведете и трите бонус кода – “APRIL5”, “APRIL20” и “APRIL50”.

Freedom24 bonus promocode

Това е всичко. В зависимост от въведените бонус кодове ще получите от Freedom24 съответно 3, 10 или 20 акции на стойност до $800 всяка.

Колко и какви безплатни акции ще получите?

Колко безплатни акции ще получите зависи от въведените бонус кодове, които пък се определят от първия еднократен депозит, който сте направили:

 • 3 безплатни акции за депозит от €5,001 до €19,999 с бонус код APRIL”;
 • 10 безплатни акции за депозит от €20,000 до €49,999 с бонус кодове “APRIL5” и „APRIL20„;
 • 20 безплатни акции за депозит над €50,000 с бонус кодове “APRIL5”, „APRIL20“ и „APRIL50„.

Какви са акциите, които може да получите като бонус от Freedom24, може да видите на този линк. Кои точно ще ви се паднат зависи само от късмета ви.

Freedom24 free shares list безплатни акции

Внимание: Още веднъж искам да подчертая, че за да получите безплатни акции по тази промоция, трябва да направите първия си депозит от поне 5001 евро с една транзакция, а не на части! Само първият депозит в Freedom24 се отчита за промоцията.

Пример: Ако направите един депозит от 5500 евро и после още един от за 22000 евро ще получите само един промокод „APRIL5“ за 3 безплатни акции. Ако депозирате с първия си депозит същата сума от 27700 евро ще получите два промокода за 10 безплатни акции.

Може да видите и оригиналната помощна информация за участието в тази промоция, както и да се запознаете с официалните условия на сайта на Freedom24.

Кои са Freedom24?

Freedom24 е платформа за търговия с акции, облигации и опции, собственост на Freedom Finance Europe Ltd, които са регулиран брокер от CySEC – комисията за финансов надзор в Кипър. Тя се наблюдава още от немския финансов регулатор BaFIN и американския SEC. Това е европейското подразделение на Freedom Holding Corp (FRHC) – компания, листвана на американската борса NASDAQ с над $5 милиарда пазарна капитализация. Компанията е основана през 2008 година и в момента има над 400,000 клиента по цял свят.

Европейското поделение на компанията Freedom Finance Europe Ltd има представителни офиси в България, Германия, Франция, Испания, Гърция, Полша и местна поддръжка на клиенти. Пробвах съпорта им и получих много бързи и много адекватни отговори. Компанията е сред малкото европейски брокери, които има офис в България.

 • Freedom Holding Corporation имат дългосрочен кредитен рейтинг “B” присъден от Standard & Poor’s Global Ratings.
 • Напълно отговарят на MiFID II – европейската регулаторна рамка, осигуряваща най-високото ниво на защита на инвеститорите.
 • Freedom24 има защита на инвеститорите от Investor Compensation Fund (ICF), който компенсира загуби до 20,000 евро.
 • Членове са на AFME – Association for Financial Markets in Europe.

Какво предлага Freedom24 на инвеститорите?

Freedom24 предлага възможност да се търгуват повече от милион финансови актива. Сред тях са над 40,000 акции, 1,500 ETFs и над 147,000 различни облигации. Платформата осигурява директен достъп до 15 големи борси в САЩ, ЕС и Азия чрез сайта и мобилното приложение. Сред тях са NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE, Deutsche Börse, както и екзотични борси, като Украйна и Казахстан.

Голямо предимство за опитните инвеститори е, че в платформата се предлагат също и около 800 000 опции за американски акции на една от най-ниските цени в Европа – $0,65 долара за контракт от 100 опции.

Освен голям избор от финансови инструменти, платформата Freedom24 предлага много удобен за работа потребителски интерфейс, както чрез web сайта, така чрез мобилните приложения за iPhone, Android и Huawei. Таксите за търговия също са много конкурентни спрямо Interactive Brokers, като за европейски акции, ETF и опции са значително по-ниски.

Много добро предложение са и спестовните сметки (D-Accounts), в които може да се държат свободните средства и да получават ежедневна лихва от над 3.8% в евро и над 5.3% в долари. Това са лихвените проценти при безсрочен депозит. Ако депозирате средствата си за 3, 6 или 12 месеца може да получите още по-висока лихва.

Предимства и недостатъци на Freedom24

Като всеки брокер и Freedom24 си имат своите предимства и недостатъци, които ще разгледам накратко сега. Планирам да направя подробно ревю на платформата, тъй като смятам, че наистина си заслужава.

Предимства на Freedom24 

 • Голям набор от финансови инструменти – акции, ETF, облигации и опции;
 • Лесна и удобна за работа платформа и мобилни приложения;
 • Изгодни такси за търговия и превалутиране;
 • Спестовна сметка (D-Account) за депозиране на средства с над 3.8% лихва;
 • Възможност за демо сметка;
 • Отлична сигурност – лиценз от SEC, BaFin и CySEC;
 • Средствата са защитени до 20,000 евро от Фонда за компенсиране на инвеститорите (ICF);
 • Интересни и полезни инвестиционни идеи и анализи.

Недостатъци

 • Висока такса при теглене на средства – €7;
 • Такса при депозиране с карта – 2%;
 • Няма частични акции.

Спестовна сметка (D-Account) с над 3.8% лихва 

Freedom24 предлага една много атрактивна възможност – да получавате лихва дори върху неинвестираните си парични средства. При това лихвата съвсем не е символична и много по-добра от всички предложения на банките в момента. Затова ще я разгледам в детайли. 

Как се работи със спестовната сметка?

Спестовната сметка (D-Account) се открива автоматично заедно с търговската сметка (Trading Account). Разликата е, че пред номера на търговската сметка има едно D-. От спестовната сметка не могат да се извършват търговски операции, но във всеки момент могат да се прехвърлят средства от едната към другата, като няма никакви такси за тези операции. Така парите ще ви носят доходност дори когато не са инвестирани. Превключването между търговската и спестовната сметка става от менюто, както е показано на следващите екрани:

Freedom24 предлага два вида спестовни планове: безсрочен (дневен) спестовен план (D-Account) и срочен спестовен план. Основната разлика между двата е размерът на лихвата, срока, в който средствата не бива да се теглят и минималния размер на депозита.

Безсрочен спестовен план

При безсрочния спестовен план лихвата е 3.9% годишно в евро и 5.3% в долари и се начислява ежедневно. Няма срок, в който средствата ви да са блокирани. Парите са винаги на ваше разположение. Във всеки момент може да прехвърлите средствата от спестовната сметка (D-Account) към търговската си сметка (Trading Account), при това без да губите начислената лихва. След това може да ги инвестирате в акции или ETF например или да ги изтеглите във ваша банкова сметка. 

При безсрочният спестовен план няма минимална сума, освен че тя трябва да е достатъчно голяма, за да ви носи поне 0.01 цент лихва дневно. Практическа това са около 150 евро или долари. 

Безсрочният спестовен план е аналогичен на безсрочен депозит или спестовна сметка в банка. Разликата е, че за разлика от нулевите лихви в банките, предлага много по-висока лихва. Все пак, трябва да имаме предвид, че това не е депозит и защитата, която имат парите е различна. Ще я разгледам в детайли след малко.

Срочен спестовен план

Срочният спестовен план може да е за срок от 3, 6 или 12 месеца. Предлага по-висока лихва от безсрочнта спестовна сметка, но изисква минимална сума от поне 1000 долара или евро. 

висока лихва спестовна сметка

При дългосрочния депозит също може да изтеглите или инвестирате парите си преди изтичане на срока, но ще загубите цялата натрупана лихва. Тук аналогията е със срочен депозит в банка, но при много по-висока лихва. В момента, най-добрата лихва за банков депозит в евро, която ми е известна, е 3% годишно за срок от 36 месеца. При Freedom24 може да получите два пъти повече (до 6..3%) за 3 пъти по-кратък срок от 12 месеца. 

При срочните спестовни планове лихвата се фиксира в деня на откриването за целия период. Това е голямо предимство пред безсрочната спестовна сметка, където лихвата се променя ежедневно в зависимост от EURIBOR за евро и SOFR за долари. Очакваното понижаване на лихвите от страна на ЕЦБ и Fed през следващите месеци, вероятно ще намали доходността на безсрочната спестовна сметка. 

Как да направите спестовен план във Freedom24?

На следващата картинка е показано как се създава дългосрочен спестовен план:

Freedom24 срочен спестовен план

Това става в 3 прости стъпки:

 1. Отворете профила си и отидете в менюто.
 2. Изберете ¨Non-trading orders¨, а след това опцията ¨Long-term money placement¨.
 3. Настройте желаните параметри и потвърдете.

Срочният спестовен план на Freedom24 е подобен на продуктите Iuvo Save, предлагани от P2P платформата Iuvo, които са и с доста по-висока доходност от 5, 6 и 7% съответно за срок от 3, 6 и 12 месеца. До 30-ти april 2024 има промоционален продукт IuvoSave с 8% доходност за 12 месеца. Допълнително за новите инвеститори в Iuvo има и още +1% бонус за инвестициите в първите 60 дни. Разбира се, продуктите IuvoSAVE са със съвсем различни рискове и без никаква защита на инвеститорите. 

Рискове и гаранции при спестовните планове на Freedom24

Важно за всяка инвестиция е да разбираме рисковете, които са свързани с нея. Защото рискове винаги има! Абсолютно винаги. Хубаво е да разбираме от къде идва доходността, която ни плащат и на какви рискове са изложени парите ни.

Макар, че много приличат на банкови депозити, спестовните планове на Freedom24 не са такива! Важна разлика е, че те нямат защита до 100,000 евро от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), а защита до 20,000 евро от Фонда за компенсиране на инвеститорите (ICP). Иначе казано, ако нещата се объркат много и Freedom Finance фалира, инвеститорите имат гарантирана защита до 20,000 евро. Всичко над тази сума е много вероятно да не бъде възстановено в пълен размер или дори напълно изгубено. Вероятността да се случи това не е голяма, но не е нулева. И е добре всички да го разбират. 

При IuvoSave имаме над два пъти по-висока годишна доходност, но пък няма никакви гаранции. Там доходността идва от бързи кредити с много висока лихва (ГПР около 49%). Тези кредити са отпуснати от финансовата група MFG, която е с почти 20 годишна история в потребителското кредитиране. Вероятността тя да не може да изплати задълженията си е много малка, но ако това се случи инвеститорите няма да имат гарантирано от европейски държавен фонд компенсиране до 20,000 евро както при Freedom24.

От къде идва доходността за спестовните планове на Freedom24

Предполагам, че ви е интересно и от къде идва доходността при Freedom24. За мен поне е интересно. Ето какво казват самите те по този въпрос:

Every business day, clients’ funds from their D-accounts are invested in accordance with the client’s order in OTC swap transactions. These trades bring the client fixed income of 3% per annum (adjusted for rounding). A swap is a pair of conversion trades. The first one has the settlement date on the swap opening day, and the second one has the settlement date calculated as T+1. The income paid to the D-account is the profit from the second trade.

Накратко идват специфични swap сделки, вероятно свързани с търговия на маржин, какъвто те предлагат срещу 12% годишна лихва, търговия с валутни двойки и/или заемане на активи при къси продажби. Възможно е и да е някаква комбинация от всичко това. Важното за мен е, че това е нормална брокерска дейност, която носи около 3 пъти повече приходи от доходността, която изплащат. При това сделките са обезпечени.

При IuvoSave брутния приход е около 6 пъти по-голям от доходността, но ако отчетем големия процент лоши кредити, които са необезпечени, вероятно нетния приход отново е около 3 пъти по-голям от доходността.

Колко сигурно е да се инвестира чрез Freedom24?

Както всички знаем няма инвестиции без риск. В случая много по-важно е в какво точно се инвестира, отколко чрез кой брокер. В какво да инвестира е решение, което всеки сам трябва да вземе след анализ на рисковете и ясна инвестиционна стратегия. В случая ще разгледаме до колко сигурно е да се инвестира, чрез Freedom24 и колко надежден е брокерът, който стои зад нея – Freedom Finance Europe Ltd.

Колко надеждна е платформата Freedom24?

Платформата и мобилното приложение изглеждат много добре направени. Използва се сигурна криптирана връзка. В допълнение има и дву-факторна идентификация (2FA). За всяка по-важна операция се изисква да се отвори сигурна сесия (Secure session), която е още едно ниво на защита. Мобилното приложение използва и биометрична идентификация с пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Вероятността от хакерски пробив в платформата ми изглежда минимална. Още по-малко вероятно е в следствие на това инвеститорите да реализират някакви загуби. Моето мнение за Freedom24 е, че самата платформа е значително по-добре защитена от тази на Interactive Brokers, която използвам вече 15 години, а по отношение на удобството на работа и потребителския интерфейс Freedom24 е много по-добра.

Колко надежден е брокерът Freedom Finance?

Разбира се, съвсем естествен е въпросът „Какво ще се случи, ако Freedom Finance Europe фалира или бъде обявена в ликвидация?

Това е важен въпрос, макар да е много малко вероятно да се случи. Freedom Finance Europe Ltd е дъщерно дружество на Freedom Holding Corp. (FRHC), което е регистрирано на NASDAQ. Freedom24 е брокер, регулиран от ЕС, с регистриран агент в Германия. По този начин Freedom Finance Europe Ltd се регулира от три органа: Комисията за ценни книжа и борси на Кипър (CySEC), Федералния орган за финансов надзор на Германия (BaFin) и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). При тази степен на регулиране е трудно компанията да извърши нарушения, които биха могли да доведат до фалит.

Ако все пак допуснем, че това се е случило, можете да разчитате на специална политика, поддържана от правото на ЕС, относно средствата на клиентите в случай на фалит. Както всеки брокер, базиран в ЕС, така и Freedom24 е член на Фонда за компенсиране на инвеститорите (Investor Compensation Fund). В случай че фалира или се ликвидира, клиентите му имат право да поискат обезщетение от Фонда, като активите на всеки клиент са застраховани за 20 000 евро. Освен това, когато дружеството фалира, регулаторните органи определят администратор на активите (синдик), след което клиентите ще могат да поискат да прехвърлят активите си в към друг брокер.

Моето мнение за Freedom24

Мнението ми за Freedom24 е изцяло положително. Все пак, аз ползвам платформата по-малко от 2 години и това са първите ми впечатления. Според мен, това е една от най-добрите алтернативи на Interactive Brokers, която е достъпна в България. Предлаганият набор от финансови инструменти определено е по-малък, но мисля, че е повече от достатъчен за над 90% от инвеститорите. За мен, а предполагам и за повечето инвеститори с активи от над 20,000 евро, това е идеална възможност да диверсифицирам риска от фалит на брокера. Платформата е много по-удобна за работа, както от компютър, така и от мобилните приложения. Надявам се, някой ден и Interactive Brokers да предлагат подобно удобство.

Спестовните сметки също са чудесна възможност. Аз предпочитам безсрочната спестовна сметка, която е отлична възможност да се получи много добра лихва от средствата, които не са инвестирани. Бонусът в безплатни акции, който предлагат е наистина много привлекателен, особено за инвеститорите, планиращи да депозират над 20,000 евро. 

За кого Е подходяща Freedom24?

Според мен, платформата е подходяща за инвеститори с добри финансови възможности, които имат намерение да започнат с по-сериозен портфейл от порядъка на поне 10,000-20,000 евро и повече, правещи транзакции на стойност от поне 500-1000 евро всяка. В противен случай комисионните ще изядат значителна част от доходността при транзакциите. Не е случайно, че и промоцията с безплатни акции е насочена точно към такъв тип инвеститори. 

Друг тип инвеститори са такива, които планират да ползват спестовните планове за добра пасивна доходност с нисък риск, докато чакат да се появят по-добри възможности за инвестиране.

Платформата е подходяща само в дългосрочни инвеститори със сериозни намерения и добри финансови възможности. Това личи и от сериозната такса за теглене от 7 евро! При такава такса, няма особен смисъл да си направите сметка с няколко хиляди евро, които да изтеглите след няколко месеца.

За кого НЕ Е подходяща Freedom24?

Определено не е подходяща за инвеститори, които планират постепенно да инвестират с малки суми (от порядъка на до 500 евро месечно). За такива инвеститори е по-добре да използват други платформи като Revolut или Trading212, която до 16.04.2024 предлага и бонус безплатна акция за новите инвеститори. Freedom24 изобщо не предлага закупуването на части от акции (fractional shares), което е сериозен недостатък за инвеститорите, разполагащи с по-ограничени финансови възможности. За тях най-добрата възможност, според мен, е Trading212.

Freedom24 мнения на инвеститори

Моето мнение за Freedom24 е много добро. Мисля, че това е най-добрата алтернатива на Interactive Brokers, която е достъпна в България. Все пак, аз ползвам платформата от скоро и е важно да погледнем и мненията на повече хора. В Trustpilot мненията за Freedom24 са силно положителни с обща оценка 4.7 от максимално възможната 5.0.

Към момента има публикувани 261 мнения за Freedom24, което е сравнително малко, но 85% от гласувалите са го оценили с максималните 5 звезди. Това е нещо, което рядко се среща при други онлайн брокери. Например оценката на Interactive Brokers е едва 3.8, но от 10 пъти по-голям брой мнения.

Мненията за Freedom24, а и за която и да било друга платформа в TrustPilot, определено не са най-важното, но са някакъв критерий. Ако имате впечатления ще се радвам да споделите своите мнения за Freedom24, за да помогнете на други инвеститори да направят информиран избор.

Не инвестирайте само заради бонуса!

За да имате дългосрочен успех в инвестирането е нужно да разбирате продукта, в който инвестирате и свързаните с него рискове. Не смятам, че която и да било промоция трябва да е основната причина да се инвестират пари, където и да било. Целта на всеки бонус е само да подтикне инвеститорите към действие, а не да бъде стратегия за печалба!

Прочетете внимателно това ревю, в което споделям първите си впечатления и моето мнение за Freedom24. Преди да инвестирате потърсете още информация или попитайте за мнение и други инвеститори. Може да го направите във Facebook групата за P2P инвестиции – bit.ly/P2PGroupBG. В нея има над 10,000 инвеститори, с които може да обмените мнения и опит, както за Freedom24, така и за други платформи, брокери и възможности за инвестиции.

Това не е инвестиционен съвет‼️

Това е анализ, а не е финансов съвет! Инвестициите в акции, ETF, опции и други финансови инструменти винаги са свързани с риск от загуба на капитал. Прогнозите или миналите резултати не са гаранция за бъдещи такива! Важно е да направите собствен анализ, преди да предприемете каквато и да е инвестиция. Ако прецените, че е необходимо, потърсете независим инвестиционен съвет от сертифициран инвестиционен консултант. Аз не съм такъв!

Всичко, което споделям е просто мое лично мнение и опит. Постарал съм се да е максимално обективно и аргументирано, но това не е гаранция, че е вярно. Аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор. Това, което е подходящо за мен, в моята житейска и финансова ситуация, може изобщо да не е подходящо за вас. Имайте го предвид. Финансови консултации не давам. И нямам планове да го правя. 

Това, че инвестирам чрез определени платформи, не означава, че те са добри или без риск. Означава, че съм преценил, че за мен рискът е приемлив и доходността си заслужава. За вас може изобщо да не е така! Има и такива, в които предпочитам да не инвестирам. Най-важното нещо, което трябва да научите като инвеститор е, че единствено вие сте отговорен за решенията, които взимате. Добре е ясно да го осъзнавате, преди изобщо да решите да инвестирате. Ако не е така, по-добре не го правете. Помнете, че вашите пари са във вашите ръце!

Опит и мнения за P2P платформи

Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, препоръчвам ви да го направите – http://bit.ly/P2PGroupBG. Там ще намерите над 10,000 души с опит и интереси в инвестициите. Присъединете се, за да чуете други мнения, да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

29 коментара за “Freedom24 бонус до 20 безплатни акции всяка до $800”

 1. Здравейте,
  Не намерих какви са таксите след 31 ден – на сделка, месечна поддръжка.
  Поздрави

 2. Привет,

  За съжаление промоцията с безплатните акции е приключила още на 20 юли и не е валидна до 20 август.

  Моля да коригирате текста и другите канали за комуникация, за да няма други подведени.

    1. Да. Валидна е до 30.09.2023, като всички действия, включително депозита от над €5001 трябва да са изпълнение до тази дата, за да има бонус. Важно е това е един първи депозит над тази сума. Може да се направи и с карта. Няма такси.

 3. Здравейте,

  За съжаление от съпорта са на друго мнение.

  Може ли да добавите официален линк с упоменато удължаване на промоционалният период?

  Благодаря!

 4. От съпорта твърдят, че акаунта ми е обслужван от Freedom Finance Ukraine и промоцията не била удължена за тези акаунти…

  Последвах вашите линкове, но някакси съм причислен към Украинците…

  От съпорта въобще не са отзивчиви и не желаят да преразгледат молбата ми да свържат ако умра ми към Europe.

  Мисля, че с такъв съпорт няма да я бъде…

  Поздрави!

 5. Добре е поне да отбележите за сериозните обвинения срещу Freedom за злоупотреби със средства на клиенти и фалшиви отчети. Мисля, че в случая става въпрос за недобросъвестност (да не кажа измами), а не за инвестиционен риск. Отделно българите стандартно ни прехвърлят към офиса в Одеса, където са идиоти.

    1. Благодаря за информацията. Иначе няма как да я знам. Все пак моята статия е от 10.07.2023, а тази е от 15.08.2023. Но благодаря, че я споделихте. Добре да се има предвид.

    2. Прегледах оригиналната статия и останах с впечатлението, че обвиненията са само по отношение на фирмата в Белиз, която служи за обслужване на руснаци и други клиенти от цял свят, които имат някаква причина да изберат офшорната юрисдикция.

     И единствената връзка между фирмата в Белиз и кипърската е, че фирмата в Белиз е частна собственост на CEO-то на Freedom Finance (тоест фирмата в Белиз не е собственост на публично търгуваната компания).

     Ако имаше проблем с публично търгуваната фирма или нейните дъщерни дружества (особено това в Кипър, който е държава от ЕС) до сега регулаторите да са я глобили или затворили, не съм чул такова нещо.

     Клиентите от България са клиенти на кипърската фирма, която е собственост на публично търгуваната компания.

     (Разбира се, който желае може да се регистрира и във фирмата от Белиз, но не виждам смисъл това да го правят клиентите от България, които могат да се регистрират във фирмата от Кипър).

     Ако някой че чел статията по-задълбочено и има забележки към моя прочит на статията, да обясни.

     1. Обвиненията са от компания, която е продала акциите им на късо с цел печалба. Не успях да открия факти, а само предположения и хипотези, базирани на предположения. Тази информация е достъпна както на SEC, на BaFIN и на CySEC, които за над 6 месеца не са реагирали на нея по никакъв начин. Иначе Freedom Finance са поръчали проверка на две специализирани фирми, които не са открили потвърждения на съчиненията. Информацията може да се види тук – https://freedom24.com/news/14359-external-review-hindenburgs-freedom-holding

 6. Здравейте,

  Къде в банковото извлечение се вижда адреса? В него не се ли виждат само движенията на парични потоци?

 7. За информация на всички, това е от гугъл.
  Is Freedom24 regulated?
  Freedom24 is authorised by CySEC, which is the financial supervisory authority in Cyprus. This obligates all regulated companies to join the Investor Compensation Fund (ICF). So brokers such as Freedom24 registered in Cyprus offer up to max 20,000 euro compensation guarantee. 25 Oct 2023

  1. Така е, но има доста условности за какво се отнася тази гаранция. Най-общо казано до 90% и не повече от 20К евро от наличния при брокерите кеш. Почти нищо друго не покрива.

 8. Здравейте,
  Ако депозирам еквивалента на 5001€ в долари, дали ще мога да се възползвам от промоцията за безплатни акции?

 9. Здравейте, трябва ли да се попълни w8-ben формуляра в платформата и с кои параграфи за Д сметката и за акции? Ако имате статия по въпроса бихти ли пуснали линк.

 10. Открих нещо притеснително за Freedom24 https://hindenburgresearch.com/freedom/ . За източника Hindenburg Research четох, че работят на принципа „to make money by exposing fraud wherever they can. Credible allegations against any company will inevitably cause its stock price to fall as investors lose confidence that such a company is actually worth their money.“

  Не как да си обясня как предлагат 8% лихва по спестовни сметки. Трябват им пари за експанзия?

  1. Всъшност Hindenburg са short-seller и са продали на късо акциите на Freedom Finance Holding. Чел съм внимателно това писание, когато излезе през август 2023 и освен неща от типа „една жена ми каза“ не открих факти. За мен не е проблем. А за вас си решавате вие. Иначе са наели цели две уважавани фирми, за да проверят има ли факти зад писанията и те не са открили – https://bit.ly/F24Hind

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *