fbpx
Продължете към съдържанието

8% лихва по спестовни сметки и планове на Freedom24

Freedom24 е лицензиран европейски брокер, предлагащ възможност за напълно пасивна доходност чрез безсрочни спестовни сметки и срочни спестовни планове с висока лихва.

висока лихва по спестовна сметка

Безсрочните спестовни сметки (D-Accounts)

Лихвите по безсрочните спестовни сметки (D-Accounts) са равни на EURIBOR за евро и SOFR за долари, които към 12.03.2024 са съответно 3.87% и 5.31% годишно. Лихвата се променя всеки ден според съответния пазарен референтен лихвен процент. Върху сумата се начислява лихва ежедневно. Минимумът е само 150 евро или долара. Няма ограничение за максималната сума. От безсрочните сметки може да теглите по всяко време без да губите спечелената лихва.

Срочни спестовни планове

По-високи лихви предлагат срочните спестовни планове на Freedom24. Лихвата зависи от избраната валута и срок и на годишна база към 12.03.2024 са следните:

  • за 3 месеца – 5.84% за долари и 4.27% за евро
  • за 6 месеца – 6.64% за долари и 4.85% за евро
  • за 12 месеца – 7.96% за долари и 5.82% за евро

Лихвата се променя ежедневно, следвайки пазарните лихвени проценти, но е фиксирана за целия период на избрания спестовен план на нивото, на което е била в деня на откриването му. Начислява се в края на срока на избрания спестовния план. Ако решите да теглите преди падеж няма да получите лихва! Минималната сума за срочните спестовни планове е само €1000 или $1000, а за суми над 100,000 евро или долара има и допълнителна лихва.

Акуалните лихви по спестовните сметки и планове на Freedom24 може да видите тук – https://bit.ly/F24Savings

Как да депозирате с висока лихва във Freedom24?

Депозирането в избран спестовен план във Freedom24 става в три лесни стъпки:

висока лихва спестовен план

Важно е да знаете, че това не е банков депозит и няма гаранция от ФГВБ! Freedom24 е лицензиран европейски брокер и средствата имат гаранция от фонда за компенсиране на инвеститорите, която е ограничена до €20К. Средствата се инвестират в лихвен суап, който е оценен като един от най-нискорисковите финансови инструменти.

01.07.2024 – Актуално мнение за спестовните сметки и планове на Freedom24

Повече актуална информация и моето лично мнение за спестовните сметки и планове на Freedom24, детайли за техните особености, предимства и недостатъци, може да видите в това видео:

https://youtu.be/fJMF94s43Zc?si=Mgk7Z7US0y47Mp3x

В него са разгледани и някои други възможности за получаване на лихви по спестяванията, предлагани от tbi bank, Revolut, Interactive Brokers и IuvoSave. Информацията е на база личните ми впечатления от използването на тези продукти за период не по-малък от една година.

Безплатни акции бонус от Freedom24

Ако решите да се възползвате от високите лихви по спестовните сметки и планове на Freedom24 може да получите и щедър бонус. До 31.08.2024 може да спечелите безплатни акции на стойност до $800 всяка! Повече за условията на тази промоция може да прочете в тази статия.

Повече за спестовните сметки, вижте тук – https://bit.ly/F24Savings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *