fbpx
Продължете към съдържанието

Най-голямата европейска P2P платформа Mintos в числа

Харесвам числата. Те не лъжат и не подвеждат. Обективни са и лесно сравними. Казваме, че лихвените проценти по депозитите са ниски. Това е субективно. Колко ниски? Преди 3 години, те пак бяха ниски, но спрямо днешното им ниво, всъщност са били високи. Затова е добре да се говори с числа. Когато кажем, че най-високият лихвен процент предлаган от банките е 0.64% годишно, това е точно и конкретно. И очевидно ниско. Веднага става ясно, че  лихвените проценти по депозитите са почти нула. Числото 0.64% ясно показва, че често задавания въпрос „Кои банки дават най-високи лихви по депозити?“ е безсмислен. Особено ако кажем, че средната доходност на най-голямата платформа за P2P инвестиции в Европа е 11,83%. Нека разгледаме още важни числа за Mintos.

Mintos - Екипа на Минтос

Важните числа за Mintos – най-голямата P2P платформа в Европа

 • 1,008,490,942 евро са инвестирани от 2105 година до август 2018
 • 500,000,000 евро са инвестирани от 2015 до началото на 2018
 • 100,000,000 евро нови инвестиции месечно
 • 195,749 евро е одитираната печалба за 2017
 • 120,000 кредита в евро има обикновено на вторичния пазар
 • 80,000 кредита в евро има обикновено на първичния пазар
 • 76,590 инвеститора от 69 държави се доверяват на платформата
 • 1325 дни от е старта на платформата
 • 1,000 нови инвеститора се включват седмично
 • 275 мнения за Минтос в TrustPilot на реални инвеститори
 • 54 служителя има платформата в момента
 • 50 оригинатора – от тях 48 предлагат гаранция за обратно изкупуване, а 46 – заеми в евро
 • 24 държави, от които се предлагат заеми
 • 11.83% е средната доходност за инвеститорите
 • 9 валути на заемите с възможност за превалутиране
 • 8.7 оценката на Минтос в TrustPilot на реални инвеститори
 • 8 типа заеми – богат избор от видове, обезпечения и срокове
 • 3 готови инвестиционни стратегии – помагат на инвеститори без опит да започнат веднага
 • 2 награди „Избор на инвеститорите“ за последните 2 години
 • 1 процент допълнителна доходност, ще получите върху инвестираната в Mintos сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца)

Няма да коментирам и анализирам числата. Те са достатъчно красноречиви сами по себе си.

Mintos отвъд числата

Колкото и да обичам числата, понякога, както е казал Малкият Принц, същественото е невидимо за очите. А най-същественото за инвестиционните платформи, според мен, е прозрачността. Прозрачността е невидима за очите, но прави видими всички онези дребни детайли, които са изключително важни. По отношение на прозрачността Mintos е на най-високо ниво. Всичко е достъпно – данни за самата платформа, пълните детайли за всички кредити и оригинатори са представени в Mintos. Вместо обичайните маркетингови съобщения, че „най-добрия и най-бързо растящ оригинатор се присъединява към нас“, при Минтос има конкретика – числа, детайли и дори документите, върху които са базирани.

Най-ценния актив за една платформа, в една сравнително нова и още непозната инвестиционна ниша, е доверието. А най-лесния начин да създадеш доверие е като не криеш нищо. Като си прозрачен. Именно пълната прозрачност на Mintos, според мен е двигателя на огромния им растеж. Инвеститорите я оценяват и им се доверяват. И продължават да гласуват за Mintos с парите си. Това за мен е наистина обективен вот.

P2P инвестициите набират скорост

Фактът, че в една P2P платформа са инвестирани над 1 милиард, показва огромния потенциал, който има споделеното кредитиране. Неминуемо настъпва времето, в което хората ще спрат да губят пари от депозити, а ще започнат ги инвестират. Една добра възможност за доходна инвестиция са P2P платформи като Mintos. Ако за вас това време вече е дошло и сте решили да инвестирате в Mintos, можете да получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца).

Основните характеристики на Mintos, неговите предимства и недостатъци, може да видите в раздел „P2P платформи„. Скоро планирам да направя подробно ревю и да споделя личните си впечатления от платформата и детайли за инвестиционната стратегия, която използвам.

Вашите пари са във вашите ръце

Не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор, нали? Този материал има аналитичен характер и разглежда една инвестиционна възможност, която може и да не подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Вие и само вие сте отговорни за вашите инвестиционна решения. Лично за себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Двугодишният ми опит от инвестирането в P2P кредити е изцяло положителен. Mintos е предпочитаната от мен платформа. Личната ми доходност е 12.56%. При ниско рисковата и краткосрочна (до 3 месеца) инвестиционна стратегия, с внимателно подбрани оригинатори, това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва.

Ако и вие смятате, че това предложение е подходящо за вас и рискът си заслужава, можете да се инвестирате в Mintos. Ще получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца). Надявам се да останете доволни от резултатите си като мен ☺

8 коментара за “Най-голямата европейска P2P платформа Mintos в числа”

 1. Много интересна и изчерпателна статия.
  Имам един въпрос в Mintos може ли да се депозират пари направо от
  paysera или transferwise, защото имам регистрации там, или първо трябва да се прави депозит от банкова сметка.

  Поздрави,
  Светозар

  1. Радвам се, че ви харесва. Скоро ще има и още детайли.
   Ползването на Paysera и TransferWise не само е възможно, но е и препоръчително. И двата метода работят. Ако ползвате Paysera е важно да направите банков превод от Paysera към посочената на сайта на Mintos сметка, а не по тази, която ще ви препоръча Paysera, тъй като това е фирмената сметка на Mintos, a те държат клиентските пари в отделна. Нищо фатално няма да стане, ако сгрешите, но ще трябва да пишете на поддръжката да ви прехвърлят парите по клиентската сметка. Успех и ако имате въпроси – питайте.

   1. А каква точно е въпроснта сметка, не я откривам в сайта на Mintos, a Paysera ми дава две сметки на Mintos!

    1. Банковата сметка е EE047700771002863435. Това е за SEPA превод през Paysera.
     Paysera предлага да направите вътрешен превод към сметката на Mintos в Paysera. Там е важно да изберете AS Mintos Marketplace за получател, а сметката е EVP9410001845276. Това е вътрешен превод за Paysera.

 2. Pingback: Банковият депозит е сигурен начин да загубите пари - инфлация

 3. Pingback: Кои банки дават най-високи лихви по депозити 2018 година? - Инвестиции в P2P кредити, мнения за платформи за Peer to Peer инвестиране

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *