fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut стартира кампания в помощ на Амазония

Revolut кампания Амазония

Revolut пусна благотворителна кампания за дарения заедно с WWF и The Rainforest Alliance по спешен апел за подкрепа в борбата с опустошителните пожари в Амазония.

Потребителите на Revolut могат да даряват чрез функцията за дарения в приложението (Donations). Тя им позволява да закръглят плащанията си с карти и да дадат малка сума в името на благотворителна кауза. Могат също да изберат да правят периодични или еднократни дарения чрез мобилното приложение.

Revolut кампания в помощ на Амазония

За какво ще се използват дарените пари?

Всички дарения към The Rainforest Alliance, направени чрез Revolut, ще бъдат насочени към усилията в Амазония за потушаване и справяне с последиците от опустошителните пожари. През следващата седмица и всички дарения за WWF направени от потребителите на Revolut ще бъдат третирани по същия начин. С тях ще се финансират редица важни каузи, отправени към защита на тропическите гори.

Даренията ще помогнат на WWF и The Rainforest Alliance да се преборят с пожарите, както и да подкрепят нуждите на местните общности от медицинска помощ, обучение на пожарникари и сигурност.

В допълнение и двете благотворителни организации работят с правителствата за по-добри разпоредби за защита на тропическите гори от обезлесяване и други форми на вредна намеса. Те си партнират с бизнеса за намиране на по-устойчиви начини на работа, които не включват унищожаване на огромни площи тропическите гори.

100% от дарените суми отиват за Амазония

Сто процента от сумата, дарена от клиентите, отива за избраната благотворителна организация. Revolut не налага такси, когато се извършват дарения от платформата. Няма минимална сума за дарение и функцията може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време. Всички средства събрани в кампанията ще отидат за Амазония.

Даренията в Revolut са напълно прозрачни. Във всеки момент може да проверите колко сте дарили лично вие, както и колко е общата събрана сума за дадена кауза.

Защо го прави Revolut?

Защото е социално отговорна компания, която иска да даде възможност на всички, съпричастни с проблемите, предизвикани от пожарите в Амазония, лесен начин да помогнат за справянето с тях. Ето какво казва Ник Сторонски, главен изпълнителен директор и основател на Revolut:

Тропическите гори са сред най-важните екосистеми в света, така че е пагубно да станем свидетели на пожари, които в момента унищожават огромни райони в Амазония. Чрез съвместната ни работа с WWF и Alliance Rainforest ние ще улесним потребителите, които искат да подкрепят усилията за справяне с бедствието.

Нужна е спешна подкрепа за Амазония

Ето какво споделя Роб Ууд, ръководител на комуникациите за партньорство в WWF-UK:

Пожарите, бушуващи в Амазония, са спешен глобален проблем, защото не можем да се преборим с климатичната криза, без да спрем унищожаването на нашите гори. Бихме искали да благодарим на Revolut за това, че подкрепя спешния ни апел и предоставя на своите клиенти лесен начин да помогнат.

Хан де Гроот, изпълнителен директор на The Rainforest Alliance, каза:

През 30-годишната си история The Rainforest Alliance се фокусира върху предотвратяването на обезлесяването в сферата на селското стопанство и бизнеса. Горите, по-добрите земеделски практики и цялостното управление на земите са ключов компонент за намаляване на последиците от изменението на климата“, каза Хан де Groot, изпълнителен директор на Alliance Rainforest. „Въпреки че това със сигурност означава промяна на практиките за управление на земите, за да бъдат по-устойчиви в околната среда, това също трябва да доведе до промяна в начина, по който земеделските стопани получават възнаграждение за упорития си труд, начина, по който компаниите получават своите съставки и какво консумираме. Имаме нужда от цялостен, дългосрочен план за промяна.

Мариана Барбоса, отговаряща за The Rainforest Alliance в Бразилия, заяви:

В такъв сърцераздирателен момент за страната ни е окуражаващо да видим тази огромна вълна на солидарност, ръководена от хора от цял ​​свят. Само за няколко дни малките дарения, направени чрез социалните медии, се превърнаха в съществен източник на подкрепа за 5 бразилски фронтови организации, работещи за защита на тропическите гори на Амазония и нейното коренно население, демонстрирайки, че колективните действия могат да допринесат много.

Как може да дарите?

Всеки, който желае може да избере да направи еднократно или периодично дарение или да закръгля сумата при всяко плащане. Повече информация как работят дарения в Revolut има в статията „Дарения с Revolut„. Нека всеки, който има възможност и е съпричастен с каузата да се включи. Сумата не е важна.

За по-малко от 24 часа са събрани над €80,000 евро! Това демонстрира силата на общността на потребителите на Revolut. Ако желаете да бъдете част от тази общност в България, това лесно може да стане. Групата на потребителите на Revolut в България е място, където може да получите помощ, да споделите мнение и опит за ползването на Revolut с над 3500 потребителя от България. Ако използвате Revolut или планирате да го направите, може да се включите в групата http://bit.ly/RevolutGroup.

Споделете тази статия с вашите приятели, които биха дарили за Амазония и биха оценили предимствата, които предлага и Revolut 👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.