fbpx
Продължете към съдържанието

Blinkist – Резюмета на важните идеи от над 5500 книги за 15 минути⏱

Blinkist discount 2022 promo code 40% off

Blinkist ви предлага да прочетете или чуете резюме на основните идеи и да извлечете най-важното от над 5500 книги и подкасти само за 15 минути. 📚Има толкова много книги, които искате да прочетете, но нямате време? 🎧 Blinkist предлага решение за хората, които имат желание да научават нови неща, но нямат достатъчно време за четене – подробни резюмета на подбрани книги и подкасти с основните идеи само за 15 мин⏱

🤑До 11.04.2023 включително има 70% отстъпка на годишния абонамент на Blinkist от 👉 vinv.me/blinkist23. Плащаш само 48 лева за цяла година. Това са по-малко от 15 стотинки на ден‼️ Има 7️⃣ дни тестов период с пълен достъп до всички функции, за да решиш дали си заслужава. Ако не ти хареса, може да се откажеш без да плащаш нищо🆓

Какво ви дава Blinkist? 🤔

🎧 Blinkst ви позволява да четете или слушате много професионално създадени резюмета на най-добрите книги за бизнес, инвестиции и самоусъвършенстване. Особено удобно е да ги слушате в колата или метрото, докато пътувате или се връщате от работа.

📚 Каталогът от заглавия на Blinkist е много богат и постоянно се разширява. Предлага детайлни резюмета на над 5500 книги, включващи всичко най-интересно и полезно от нехудожествената литература. Постоянно добавят нови актуални заглавия. Всяка седмица пускат над 40 нови резюмета на най-актуалните книги🆕

🎧 Преди около две години Blinkist стартираха нова функция Shortcasts, която предлага резюмета на най-интересните и актуални подкасти, направени в сътрудничество със самите автори. Shortcasts ви позволяват да научите най-важните идеи от всеки епизод на подкаста, чиято тема ви интересува само за 15 минути. По този начин получавате само есенцията на разговора, който често може да е доста дълъг и разводнен, но пък и много забавен и интересен.

Моето мнение за Blinkist 🤩

♥️Blinkist е страхотно приложение, което много харесвам и редовно използвам. То не може да замени напълно четенето на книгата в нейната цялост, но в много случаи, обаче, резюмето на основните идеи е напълно достатъчно. Като минимум много погама да прецените, дали си заслужава да отделите няколко дни, за да прочетете цялата книга. Разбира се, това се отнася само за нехудожествена литература. И само такава ще намерите в Blinkist.

Има много книги, в които ясна и разбираема идея е аргументирана и илюстрирана с твърде много примери, които по същество са идентични. Книгите на Насим Талеб, който много уважавам, са точно такива. Има и книги, които не могат да бъдат ефективно резюмирани и е добре да прочетем изцяло и дори да се връщаме към тях от време на време. Такава книга, за мен, е “Принципи” на Рей Далио.

Blinkist – предимства и недостатъци

Като всяко нещо Blinkist си има своите предимства и недостатъци. За мен предимствата са много, но пък единственият недостатък може да е сериозен проблем за хората, които не владеят английски или немски.

Основните предимства👍

📚Много богат каталог, включващ над 5500 книги, подбрани сред най-добрите в над 25 различни области на познанието. От финанси, инвестиции, икономика, мениджмънт, през предприемачество, самоусъвършенстване, личностно и кариерно развитие, наука и технология до психология и религия. Каталогът с книги постоянно расте, като се добавят поне 10 нови книги месечно, избрани сред най-актуалните заглавия в различните области.

🎧Избор на най-удобния начин. Blinkist дава възможност за избор между четене и слушане на книги, включително и двете. Всеки усвоява различно нови знания. Някои предпочитат да четат и подчертават, други да слушат докато пътуват или спортуват. Ако обстоятелствата ми позволяват аз лично предпочитам и двете, за да подобря английския си и да съм максимално фокусиран върху идеите на книгата или подкаста. Когато шофирам, обаче, слушането е безценно. Може да използвате Blinkist през браузър на компютър или да си свалите мобилното приложение от Apple AppStore или Google Play.

👍Добра система за препоръки. Blikist се учи какво харесвате и ви предлага интересни за вас резюмета на книги или подкасти в секцията For You. В раздел Trending ще видите най-популярните заглавия в момента, а новите ще намерите в раздел New.

🤩Отличен потребителски интерфейс. Потребителското преживяване в Blinkist е страхотно! Интерфейсът е минималистичен и функционален, което помага да се концентрирате върху идеите, заради които всъщност сте там.

🆓Безплатна книга всеки ден. Всеки ден Blinkist предлага едно безплатно резюме на случайно избрана книга, което е достъпно 24 часа. Така дори без пари може да научите основните идеи в една книга всеки ден🎁 Има и платен абонамент Blinkist Premium, който аз използвам. Според мен, напълно си заслужава цената от около 10 лева месечно ($5.99 за да сме точни), при плащане на абонамент за една година. Месечният абонамент, според мен е твърде скъп и не си струва.

Основните недостатъци👎

🇬🇧Няма български – според мен единственият и най-големият недостатък на Blinkist е, че всички резюмета на книги и подкасти са на английски и немски🇩🇪 Това го прави неподходящ за тези, които не владеят езика поне на средно ниво.

За мен това не е сериозен проблем, като дори го обърнах в предимство – помага ми да усъвършенствам английския си. Ето как. Когато не шофирам, а съм в къщи или в самолет, обичам да слушам и да чета едновременно. Освен, че така съм максимално фокусиран, усвоявам и правилното произношение на някои думи, които може и да не произнасям правилно. Друго предимство на четенето е възможността да си подчертавам определени пасажи, които после мога да изпращам като бележки към Evernote и Kindle. Такова фокусирано слушане и изваждане на основните идеи е много полезно за ефективното им разбиране и усвояване. Поне за мен е така.

Малка инвестиция с огромен потенциал за растеж🚀

Знаете какво е казал Уорън Бъфет, нали? „Инвестицията в себе си дава най-добрата възвращаемост.“ Това, което може би не знаете, е че той самият чете по 500 страници дневно! И че ако трябва да избере една супер сила, за себе си би избрал да може да чете по-бързо от всички.

🤩 Blinkist ви дава възможност да усвоявате нови знания навсякъде и по всяко време. Не случайно има над 25 милиона потребители. Може да се присъединете се към тях и да слушате безплатно по една случайно избрана книга всеки ден. Ако прецените, може да ползвате платения абонамент – Blinkist Premium. За по-малко от 50 стотинки на ден ще получите неограничен достъп до:

✅15 минутни резюмета на най-важните идеи от над 5500 книги📚
✅10 нови книги се добавят всяка седмица📙
✅Може да ги четете или да ги слушате🎧 Или и двете!
✅15 минутни резюмета на епизодите на най-интересните подкасти🎧
✅Възможност за сваляне офлайн (може да се ползва в самолет и в планината)📱

🤑До 11.04.2023 включително има 70% отстъпка на годишния абонамент на Blinkist от 👉 vinv.me/blinkist23. Плащаш само 48 лева за цяла година. Това са по-малко от 15 стотинки на ден‼️ Има 7️⃣ дни тестов период с пълен достъп до всички функции, за да решиш дали си заслужава. Ако не ти хареса, може да се откажеш без да плащаш нищо🆓

🤩Вземи 💯% Blinkist Premium със 70% отстъпка от 👉 vinv.me/blinkist23

Ако сте пропуснали тази промоция, не се тревожете. Винаги може да получите 20% отстъпка от цената на годишния абонамент (около 120 лева) и 7 дни безплатен тестов период с пълен достъп до всички функции на Blinkist от 👉 vinv.me/join-blinkist

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *