fbpx
Продължете към съдържанието

Две книги, които ще ви помогнат да станете по-добър инвеститор

книги за инвестиране на промоция с отстъпка

Книгите винаги са добра инвестиция. Ако имате желание да вземете финансите си в ръце, две книги за инвестиране и управление на личните финанси са с много изгодни цени за периода от 1-ви до 3-ти Март 2019 в онлайн магазина на Ciela.

Реших да препоръчам две книги, чиято стойност значително надхвърля цената им. Те ще ви помогнат да се освободите от оковите на финансовото робство, което не е лека задача. Ще ви помогнат да вземете управлението на вашите пари във вашите ръце. Ще ви помогнат да станете по-добър инвеститор. В крайна сметка наученото от тях може да ви донесе пари. Много пари. Но няма да е нито бързо, нито лесно.

Книгите са подходящи за различен тип хора, с различно ниво на финансови познания и култура. Ще ги подредя в реда, в който би следвало да ги прочетете. Най-добре по една годишно. Няма смисъл да ги четете една след друга. Тези книги не са поредица. Те изискват време, в което да възприемете идеите и концепциите. Да се убедите в тях. Да ги приложите на практика. Едва после има смисъл да усвоявате нови.

умни пари книги umni pari knigi

В началото беше … “Умни пари”

Книгата е предназначена за хора, които искат да повишат своята финансова култура и да сложат финансов ред в живота си. Тази книга ще бъде едно добро начало за целта. Смятам, че книгата трябва да присъства в библиотеката на всяко едно съвременно българско семейство, тъй като е силно оръжие в борбата с финансовата неграмотност.

В тази книга Стойне Василев обяснява принципите на личните финанси и дава конкретни съвети как да се борите с най-големия враг на вашето финансово благополучие – финансовата индустрия. Ако сте решили да сложите финансите си в ред – започнете с тази книга. Ако все още не го знаете, от нея ще разберете, че депозитите не са инвестиция. Ще разберете също и че работещите във финансовите институции, които често са наричани финансови консултанти, всъщност са просто продавачи. Тяхната истинска цел е да ви продадат продукта, който им носи най-висока комисионна, а не този, който е най-подходящ за вас.

Прочетете “Умни пари”. Прочете я пак, ако е нужно. После действайте. Четенето е полезно занимание, но само с действия ще постигнете реални резултати. Тази книга ще ви даде практични и приложими в България съвети и ще ви насочи по пътя към финансовата независимост.

Стойността на книгата е настина висока, но цената й е съвсем приемлива – само 16 лв, като от 1-ви до 3-ти март, може да я купите с 50% отстъпка онлайн за 8 лв.

книги инвестиции инвестиране финансова криза финансови кризи knigi

Този път е различно – осем века финансови безумия

Това е заглавието на следващата книга на Кенет Рогоф. Заглавието й е фразата, с която най-много инвеститори са губили пари. Много пари. Книгата е хронология на финансовите кризи в техните проявления по света.

Подзаглавието е показателно за съдържанието – “Осем века финансови безумия”. Книгата е подходяща хора, които имат желание да подобрят уменията си на инвеститори и да престанат да бъдат жертви на стадния ефект и пожелателното мислене. Хора, които са били шамаросани достатъчно пъти или достатъчно сериозно, за да достигнат до извода, че на финансовите пазари не им пука за мнението им.

Основното послание на авторите е просто: това се е случвало и преди. Независимо колко различна ни се струва поредната финансова истерия или криза, тя вероятно вече се е случвала в други времена и държави. Разпознаването на тези признаци и аналогии е съществена стъпка към подобряване на резултатите от инвестициите. Разглеждат се видовете финансови кризи, както и причините за тях. Основния извод е, че кризите възникват неочаквано и се развиват по-бързо от очакваното и все по-често са в глобален мащаб.

Това е наистина сериозна книга, с много висока познавателна стойност, на цена от 22 лв. В момента може да я купите с невероятните 77% отстъпка за символичните 5 лева.

Защо препоръчвам тези книги?

Препоръчвам ги, защото считам, че могат да са много полезни на всеки, който иска да започне да инвестира или тъкмо започва. Дори да не планирате да инвестирате, наличието на финансова грамотност ще ви помогне да се справяте добре с личните си финанси. Аз самият подарих „Умни пари“ на сина, който навърши пълнолетие в края на миналата година. Препоръчвам ги точно сега, защото са на много добра цена в момента и всеки може да си ги позволи.

Няма никаква материална полза от тази препоръка. Нито от авторите, нито от издателствата, нито от онлайн книжарницата Ciela.

3 коментара за “Две книги, които ще ви помогнат да станете по-добър инвеститор”

  1. Кога ще се научат да продават електронен вариант на тия книги, за да приключи класиката „не е налична“? Не е ли това умно, да минимизират разходи?

  2. И двете са изключително стойностни книги.

    На Стойне е изключително лека, приятна и лесна за четене, препрочитане и разбиране, докато „Този път е различно“ намирам за доста трудоемка и тегава (ако мога така да се изразя), но също си заслужава.

    Багодарим, Стойчо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *