fbpx
Продължете към съдържанието

RoboCash – 12% доходност лесно и автоматично

Ревю на RoboCash P2P мнения

RoboCash е P2P платформа, позволяваща напълно автоматично пасивно инвестиране и постигане на 12% годишна доходност. Много подходяща е за инвеститори без опит и желание да отделят време за сложни инвестиционни стратегии. Доходността е отлична за пасивна инвестиция. Вижте личните ми впечатления от RoboCash за 9 месеца инвестиране в тази P2P платформа.

Какво е RoboCash?

RoboCash е P2P платформа, регистрирана в Рига, Латвия. Започва работа на 21.02.2017 и миналия месец навърши 2 години. За този период, над 5200 инвеститори са финансирали заеми за над €66 милиона евро със средна доходност над 13%.

Резултатите от 2018 година

Отличителна черта на RoboCash е, че няма възможност за ръчно инвестиране. Изобщо. Концепцията на платформата е всичко да е автоматизирано и да не изисква никакво време за управление от инвеститорите. Настройките са много лесни, а веднъж настроено, всичко се случва автоматично. Самата платформа се представя като „Инвестиращ робот“. Много добра идея, реализирана отлично.

Кои са RoboCash?

Зад платформата стои утвърдена кредитна група с голям опит в кредитирането, от 2013 година, и отлични финансови резултати. Всички оригинатори на платформата са част от групата. Тя отпуска кредити в 6 държави – Русия, Казахстан, Испания, Филипини, Индонезия и Виетнам. А от началото на 2019, вече и в Индия. Това дава много добра диверсификация на заемите по държави.

RoboCash P2P робокеш инвестиране в P2P автоматично
Кредитната група RoboCash

Групата има повече от 4 милиона клиента, 1400 служителя и е отпуснала заеми за над €146 милиона евро. Добра новина е, че от 2015 насам групата постоянно е на печалба, която устойчиво расте. Това дава увереност на инвеститорите за стабилността и устойчивостта на бизнес модела на RoboCash и най-вече за сигурността на инвестираните средства.

Финансовите резултати на RoboCash

Пълна прозрачност

Прозрачността е от ключово значение, за да може правилно да се прецени рискът. Изключително добро впечатление прави високото ниво на прозрачност на RoboCash. Дадена е обобщена информация за всеки оригинатор от групата на страницата Loan Originators. В случай, че някой иска да се задълбочи, има връзка към сайта на оригинатора, в който има пълна информация – лицензи, сертификати, собственици, както и актуални финансови отчети. За съжаление не са много P2P платформите, предоставящи това ниво на прозрачност.

Регистрация, превод и теглене на пари

Процесът на регистрация на нови инвеститори е много лесен и няма някакви особености. Платформата е отворена само за инвеститори от ЕС. Може да се инвестира като физическо или юридическо лице.

Зареждането на сметката става със SEPA превод по посочената банкова сметка. За да се спестят такси е най-добре да се използват Paysera или Revolut. Използвайте това, което ви е най-удобно в случая. Нещо, което срещам за пръв път е ограничението от €10,000 максимална инвестиция. Нямам предвид единичен превод, а общ размер на инвестицията. Надявам се, за повечето от вас, това да не е съществен проблем. Аз се примирих някак.

Заявките за теглене се изпълняват в рамките на един работен ден, като дори има възможност за автоматизацията им. Платформата няма никакви такси за инвеститорите. Няма и такса за теглене на пари. Вероятно, за да намалят административната работа и транзакционните разходи, може да се теглят само суми над €50 евро. Това не е сериозен проблем, но е добре да се има предвид. От съображения за сигурност, може да теглите само по сметка на ваше име, от която сте внесли поне €10.

RoboCash позволява използването на двустепенна идентификация (2FA), с допълнителна еднократна парола от Google Authenticator, което дава допълнителна сигурност.

Автоматично инвестиране

Автоматичното инвестиране е единствения възможен начин в тази платформа, замислена като робот за инвестиции. Хубавото е, че се настройва лесно и няма нужда от никакво наглеждане. Единствено, когато се добавя нов оригинатор, е добре да включите и него.

Настройките са напълно стандартни. Задавате основните параметри, като размер инвестицията в един кредит, лихва и продължителност. В моя случай те са следните:

Автоматично инвестиране

Параметри на автоматичното инвестиране

Има няколко интересни параметъра, на които искам да обърна внимание. Първите четири определят какво се случва с изплащаната лихва и главница от кредитите на падеж:

 • Balance – изплаща се в инвеститорската сметка в платформата;
 • Payout – автоматично теглене в посочена банкова сметка;
 • Reinvest full amount – реинвестиране на всичко;
 • Reinvest principal amount – реинвестиране само на главницата;

Впечатлен съм от гъвкавостта, която дават тези настройки. За пръв път виждам P2P платформа, в която може да настроите при падеж лихвата и главницата да се превеждат директно по банковата сметка, от която сте инвестирали. Точно това прави опцията ‘Payout’. Това се случва, когато сумата надхвърли €50. Това е полезна опция, ако искате да инвестирате парите си за определен кратък период и да си ги получите обратно веднага.

Интересна опция е ‘Reinvest principal amount’, която реинвестира само главницата. Това позволява да получавате текущ доход от лихвата, като запазвате инвестираната сума.

Ако искате да се възползвате от чудото на сложната лихва и парите ви да нарастват възможно най-бързо, като мен, избирате опцията ‘Reinvest full amount’ и реинвестирате всичко.

Опцията ‘Invest partly’ е най-добре да е включена, за да инвестирате частични суми в даден кредит. Не се сещам каква би била причината да не искате да го правите.

Опцията ‘Accept secondary market’ също е добре да е включена. Тя позволява да инвестирате в кредити, които други инвеститори продават на вторичния пазар.

Автоматично депозиране

RoboCash дава възможност да направите няколко портфейла за автоматично инвестиране. Вероятно би могло да се ползват, ако решите да имате различни инвестиционни стратегии с различни инвестирани суми. На мен лично една ми стига. Ако имате само едно портфолио за автоматично инвестиране, най-добре включете опцията за автоматично депозиране. Така, ако превеждате пари, те ще отиват директно в това портфолио и веднага ще се инвестират, вместо да остават във вътрешната инвеститорска сметка на платформата.

Оригинаторите

Последното, което трябва да изберете, е в кредити на кои оригинатори да инвестирате. Тъй като те са от една кредитна група, тук реално избирате в кредити от кои държави да инвестирате. Ако нямате причини да избягвате някоя конкретна държава, е най-добре да изберете всички, за да получите максимална географска диверсификация.

Гаранцията за обратно изкупуване

Всички кредити в RoboCash са с гаранция за обратно изкупуване. При това, тя се задейства само след 30 дни, а не както е обичайно след 60 дни. А най-хубавото в случая е, че се плаща лихва и за периода, в който се чака да се активира обратното изкупуване. Това е много голямо предимство, тъй като качеството на кредитите не оказва никакво влияние на доходността. Купите ли кредит с 12% лихва, получавате точно толкова, независимо дали кредитът ще се погаси редовно, ще се забави или ще дефолтира.

Наличност на кредити

За разлика от някои P2P платформи, в които често има недостиг на кредити, при RoboCash няма такъв проблем. Независимо, че съм избрал много консервативни настройки и инвестирам само в кредити с падеж до 30 дни, винаги има над 10,000 кредита, отговарящи на условията ми. Наличността на кредитите е много важна за доходността, тъй като ако има сума, която не е инвестирана, реално я намалява. И в това отношение RoboCash се представя отлично.

Мнението ми за RoboCash

Мнението ми за RoboCash е отлично. Платформата е много лесна за работа. В същото време има всички нужни настройки, за да създадете изцяло автоматична и напълно пасивна инвестиционна стратегия. На тази платформа е скучно да се инвестира, но резултатите са наистина отлични и не изискват никакви усилия. Повечето пасивни инвестиционни стратегии дават по-ниска доходност, но в случая не е така. В момента доходността е 12%, което е над средното за повечето P2P платформи.

Моята инвестиционна стратегия

Всички параметри на стратегията ми са показни, по-горе в описанието на настройките за автоматично инвестиране. Използвам тази стратегия от началото на юни 2018 и съм много доволен от резултата. Доходността ми е 13.33%, но това се дължи на факта, че до ноември 2018 кредитите носеха 14% лихва. Сега вече лихвата е 12%, така че такава доходност реално може да очаквате. Това съвсем не е малко, дори без да отчитаме, че става дума за напълно пасивна инвестиция.

RoboCash P2P робокеш бонус най-добрата инвестиция пасивна доходност

Особеност на моите инвестиционни стратегии е, че по принцип предпочитам краткосрочни кредити. Така намалявам риска от липса на ликвидност. Правя това на всички P2P платформи, на които такава стратегия е възможна и печеливша. RoboCash е отлична платформа за такава стратегия. Задал съм срок на кредитите до 30 дни. По този начин, в рамките на максимум 60 дни от спирането на автоматичното инвестиране, ще изляза напълно от инвестицията си. Интересна особеност на платформата е, че за кредити до 30 дни, изобщо не може да се ползва вторичен пазар. Предвид краткия срок, това не представлява проблем.

RoboCash P2P робокеш бонус най-добрата инвестиция пасивна доходност

Няма нищо страшно, ако решите да инвестирате и в по-дългосрочни кредити на вноски. Може да ги продадете по всяко време без никакви такси и загуби. В RoboCash това става с избиране на кредитите, които са по-дългосрочни от 30 дни. При това се появява бутон „Sell“. След натискането му кредитите се продават почти незабавно. Не може да задавате отстъпка или надценка. Всичко е пределно просто, напълно автоматично и много ефективно. Реално продаваните кредити веднага се купуват от автоматичните инвестиционни стратегии, за които е включена опцията „Accept secondary market“.

Справки и анализи

Такива в RoboCash почти няма, но реално не са и нужни. При тази платформа няма разминавания между данните, които виждате на таблото и реалните резултати на платформата. Просрочените кредити се купуват обратно при само 30 дни забавяне, като се плаща и цялата дължима лихва. Едва ли може да се иска повече.

Може да прегледате и филтрирате, по различни параметри, текущите си инвестиции, но това едва ли ще ви е нужно. Може да си извадите и различни извлечения за периоди, които показват движенията по сметката.

Мнения за RoboCash

Както вече казах, моето мнение за RoboCash е отлично. Можете да видите и мнения на други инвеститори в TrustPilot. Оценката е добра 4 от 5, но се базира на твърде малко ревюта, за да я приемаме сериозно. Изобщо RoboCash не е много популярна платформа, което съвсем не е лоша новина за първите инвеститори. Някои до скоро се радвахме на 14% лихва, като и сегашните 12% съвсем не са малко.

RoboCash мнение ревю

Рискове в RoboCash

Инвестирането винаги е свързано с риск. Абсолютно винаги, като инвестициите в P2P кредити не са изключение. Ето кои, според мен, са основните рискове при инвестиране в RoboCash:

Риск длъжникът да не върне кредита

Това по принцип е най-големият риск при инвестициите в P2P платформи. При RoboCash този риск е намален чрез гаранцията за обратно изкупване от оригинатора на всички кредити, в случай на забавяне над 30 дни. В конкретния случай този риск не е съществен. Дори няма риск от намаляване на доходността, тъй като се плаща дължимата лихва за целия период, в който реално са инвестирани парите.

Риск от фалит на оригинатор

Важно е да знаете, че вие купувате дял от кредита на длъжника, а не на оригинатора. Оригинаторът е само посредник в тази сделка и се грижи за обслужването на кредита. Ако даден оригинатор фалира, на него ще му бъде назначен синдик, който ще се грижи да се изпълняват дейностите по събирането на раздадените кредити. Разбира се, в този случай може да се очаква забавяне и оскъпяване на процеса.

В случай на фалит на оригинатор може да се стигне до частична или дори пълна загуба на инвестираната в даден кредит сума. Това може да се случи само ако длъжникът по кредита фалира и няма кой да изпълни гаранцията за обратно изкупуване. Пълната загуба е изключително малко вероятна, но все пак съществува.

Този риск се намалява, като се купуват само кредити от доказани и надеждни оригинатори. Добре е да се купуват от повече на брой оригинатори, за да се намали допълнително рискът от фалит на един от тях. В случая с RoboCash това се случва автоматично. Важно е също, че има пълна прозрачност на оригинаторите и те са част от една стабилна и печеливша кредитна група.

Риск от фалит на платформата

Вероятността това да се случи е малка и едва ли ще доведе до пълна загуба на инвестираната сума. По-скоро могат да се очакват затруднения в изтеглянето на парите и евентуална загуба на част от нея. При RoboCash този риск е сравнително нисък, тъй като платформата се развива добре и е печеливша. Важно е също, че е собственост на утвърдена и печеливша кредитна група.

За да се намали този риск, най-добрият подход е да се разпредели инвестицията в няколко P2P платформи. Аз препоръчвам да са минимум 3, а оптимално 5 или повече.

Предимства и недостатъци на RoboCash

RoboCash е една от P2P платформите, които много харесвам. Дава отлична доходност от напълно пасивна инвестиция. Няма съществени недостатъци и нужди от подобрения. Много лесна е за настройка и е подходяща за начинаещи инвеститори.

Основните предимства на RoboCash са:

 • Пасивна инвестиция с отлична доходност от 12%;
 • Напълно автоматична работа, без нужда от наблюдение;
 • Няма нужда от сложни настройки и стратегии;
 • Отлични възможности за диверсификация – 7 държави, 10 оригинатора;
 • Проста и лесна за използване платформа;
 • Гаранция за обратно изкупване на всички кредити само след 30 дни закъснение, като се изплаща лихва за периода, в който кредитът не се обслужва;
 • Няма никакви такси за инвеститорите;
 • Платформата е печеливша и е собственост на голяма и утвърдена кредитна група.

Основните недостатъци на RoboCash са:

 • Сравнително млада платформа – само на 2 години;
 • Концентрация на оригинаторите – всички са собственост на една кредитна група;
 • Лимит на инвестицията до €10,000;
 • Потребителският интерфейс може да се подобри.

Моето мнение е, че предимствата на RoboCash са много и далеч по-съществени от недостатъците. Според мен, това е една P2P платформа, в която си заслужава да се инвестира. И реално го правя. Плановете ми са да увеличавам инвестициите си в нея. Докато пишех ревюто, утроих инвестицията си.

За кого е подходящ RoboCash

RoboCash е една от P2P платформите, които много харесвам и мисля, че е подходяща за всякакви инвеститори. Основната причина е, че дава отлична напълно пасивна доходност. Реална доходност от 12% е много по-висока от другата напълно пасивна инвестиция Bondora Go&Grow и не се постига лесно на повечетоP2P платформи, дори при активно управление. Платформата не е трудна за работа и инвестирането е напълно автоматично. Процесът на регистрация и настройка е много лесен. Това я прави подходяща и за начинаещи инвеститори, които сега започват с P2P инвестициите.

RoboCash е подходящ за инвеститори, търсещи напълно пасивна инвестиция с висока доходност и нежелаещи да отделят никакво време за инвестиране. Ако вече сте инвестирали в големите P2P платформи, като Mintos и Bondora, то RoboCash е подходяща платформа за пасивна инвестиция с висока доходност. Така може да се постигне не само диверсификация на платформите, но и на самите кредитни пазари и оригинатори, тъй като последните не присъстват в други P2P платформи.

RoboCash е подходяща и за инвеститори, търсещи висока лихва, тъй като средната доходност, от 12%, съвсем не е за пренебрегване. Това е почти два пъти повече от Bondora Go&Grow и малко повече от средната доходност в Mintos. В същото време, това не е за сметка на значително по-висок риск. Основните рискове са, че е по-непозната и млада платформа и всички оригинатори реално са от една кредитна група.

Бонуси за инвеститорите

В момента RoboCash не предлага никакви допълнителни бонуси за нови инвеститори, но това напълно се компенсира от високата 12% доходност. Такава доходност се среща много рядко при напълно пасивни инвестиции, така че просто не са нужни бонуси, за да вземете решение дали да се включите.

Вашите пари са във вашите ръце

Нали не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор? Не давам съвети, а споделям личния си опит. Този материал има аналитичен характер и разглежда инвестиционна възможност, която може и да не е подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Дали ще инвестирате в RoboCash или не, решавате вие. Вие и само вие, сте отговорни за вашите инвестиционна решения. За себе си, аз съм преценил, че доходността е отлична, а рискът е минимален и си заслужава. Инвестирам в различни P2P платформи от 3 години и съм много доволен от резултатите. През последната година постоянно увеличавам дяла на P2P в инвестиционния ми портфейл и в момента той надхвърля 20% от всичките ми инвестиции.

Поговорете с приятели

Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, може да го направите – https://fb.com/groups/InvestP2P. Там ще намерите над 1500 души с интереси и опит в P2P инвестирането. Мнения и информация от реални инвеститори за различни P2P платформи. Присъединете се, за да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси. Успех в инвестирането!

59 коментара за “RoboCash – 12% доходност лесно и автоматично”

 1. Здравейте г-н Недев,

  Благодаря за ревюто!
  Знаете ли дали платформата е регулирана?

  Поздрави

 2. Здравейте, Стойчо!

  Много интересна възможност за инвестиция! Смятам да тествам и аз.

  Въпрос: Има ли минимилна сума за отваряне на акаунт и съотвтно за внасяне? И също така, как стои при тях въпросът с декларирането на доходите накрая (на следващата) година?

  Блатодаря!

   1. Вече съм в играта! Сега въпросът ми е колко време отнема след настройване на портфолиото, за да се случи първата автоматична инвестиция? През какво време системата сверява наличните кредити със зададените параметри на портфолиото и инвестира?

    Благодаря!

 3. Христо Христов

  Здравейте,
  При опит да заредя сметката си в RoboCash през Revolut получих следния email:
  „Hello, Mr. Hristov,
  Thank you for your interest to Robocash platform!
  We have received your deposit in amount of 100 EUR from the Currency Cloud. In case with Currency Cloud payments (which is the intermediary of Revolut), this system sends funds using its own IBAN (FI12 3301 0001 3432 92), so often we neither see the name of a person, who wanted to transfer money, nor the client’s number. If you are registered as an individual, it’s possible to transfer funds only from your own bank account.
  Unfortunately, we were forced to send your money back because we work directly with banks only.
  If you have more questions, don’t hesitate to contact us at any time.
  Kind Regards, “

  Опит през TransfeWisse също беше неуспешен – „We cannot currently accept payments to this recipient “

  Дали Paysera остава единствен евтин начин за зареждане?

  1. Здравей Христо,

   аз вчера успешно заредих Robocash акаунта с превод през Revolut. В приложението на Revolut трябва (или поне при мен така се получи от първия път) да го добавиш като beneficiary (като бизнес сметка, към която ще превеждаш), заедно с инфомацията за името на компанията, IBAN и т.н. Като въведох сумата, която искам да преведа, сложих и бележка (add reference) Add funds to customer No. xxxx (номера на твоя акаунт) account.

   По-малко от 20 часа и парите са в акунта ми в Robocash без такси и без усложнения.

   Успех!

 4. Младен Захариев

  Здравейте г-н Недев,
  Тъй като реших да тествам платформата и съм внесъл определена сума. Не можах да видя как точно се изтегля инвестицията от платформата.
  Бихте ли ми посочили как става тегленето.
  Предварително благодаря!
  Поздрави

   1. Здравейте Стойчо,
    Искам да изтегля парите си от едно от портфолията. Изтрих избраното портфолио, но ми изписа, че трябва да изчакам изплащането на заема или неговото изкупуване, за да си получа парите. Използвах вашата стратегия в Robocash. Тоест трябва да изчакам месец за това или бъркам.

    1. Щом ползвате моята стратегия, то тя включва само краткосрочни заеми, които не се продават на вроричен пазар. Трябва да падежират (до 30 дни максимум) ики да се активира гаранцията за обратно изкупване (още 30 дни след просрочие) или максимумдо 60 дни би трябвало да получите цялата сума.

 5. Само да отбележа, че максималната сума за инвестиране е 10 000 ЕУР, обаче на година.
  Ето и цитат от сайта, има го и в общите условия:
  „The maximum amount to be invested is 10 000 Euro per year.“

 6. Здравейте г-н Недев,
  реших се и аз да инвестирам, преведох пари от спетката си в Paysera имам налични 100 евро в акаунта си но след опит за създаване на инвестиционна стратегия ми излиза съобщение:
  „The selected Select bank account is invalid. “
  Някъква идея къде ми е грешката?
  Благодаря предварително за отговора

 7. Ами при откриването на портфолио. Избирам както сте посочили във вашето ревю всичко, но след като натисна бутона „create portfolio“

 8. Pingback: P2P преглед – Новото в P2P инвестициите през Март 2019 -

 9. Pingback: RoboCash с рекорден растеж на българските инвеститори

 10. Pingback: До 1% бонус за инвеститорите в RoboCash - допълнителна доходност

 11. Здравейте,
  Имам създадено само едно порфолио с включено автоматично депозиране. Направих втори превод след първоначалния и втори ден виждам че парите стоят в инвеститорската сметка без да се инвестират. Някой да се е сблъсквал с такава ситуация или да има представа какво може да се е объркало?

 12. Благодаря за информативното ревю!

  Колебая се как да настроя минималната и максималната сума за инвестиране (във всеки кредит). Може би правилния въпрос е – в колко на брой кредита е препоръчително да разделя инвестираната си сума, за да е добре диверсифициран риска? Има ли някакво златно правило?

 13. Здравейте,

  Изглежда има голяма липса на кредити. Използвайки вашите настройки Robo Cash изписва 0 налични кредити. Ако избера Period of repayment range 1-366 days се получават само 4 кредита! Дори да има много кредити, които не се виждат това представлява минус, защото няма как да се придобие представа за това колко бързо ще бъдат инвестирани депозираните средства…

   1. В последната седмица и аз виждам, че купуването на нови кредити се случва по-бавно от обикновено. Дали, защото наистина няма нови кредити или пък, което мен по би ме притеснило, бъгове. За момента, смятам само да продължа да наблюдавам, да видим как ще се случват нещата в следващите седмица-две.

 14. Има едно заблуждаване в статията – Отлични възможности за диверсификация – 7 държави, 10 оригинатора;

  Не е съвсем така, защото всичките ми 157 кредита са от Zfinance или RoboCash. Оригинаторите са общо 7 според сайта им, но на останалите 5 явно въобще няма кредити от поне 2-3 седмици…

 15. Здравейте,
  Страхотна статия. Поздравления.
  Депозирах 13 Евро да тествам системата. Направих настройки сходни на Вашите, но въпреки това ми дава ‘0 available loans’. Въпреки това създадох портфолиото, за да видя какво ще се случи. Каква може да е причината, за да дава ‘0 available loans’?

 16. Здравейте г-н Недев,
  Прочетох статията ви за Robocach. Наистина изчерпателна. При опит да инвестирам, колко и различни настройки да правя при конфигуриране на портфолиото- ми дава 0 налични кредита. Интересно ми дали и при другите е така, Вие скоро пробвал ли сте?

   1. RoboCash е от платформите, които страдат от Cash drag (също като Swaper) и ежедневно има 0 свободни кредити, а част от средствата ви престояват. В момента положението не е особено лошо и средствата биват инвестирани в рамките на ден-два.

 17. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Виждам че платформата има и руска версия.Ако я избера то вашите настройки отговарят ли точно на руския превод? Благодаря!

 18. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  А как узная какъв е ваш реферален номер да го впиша при първоначална регистрация?

 19. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Тъй като ползувам руска версия то още в самое начало срещу БАЛАНС има малка отметка БЕЗ ОКРУГЛЕНИЕ.Какво се има предвид и да махна или не тази отметка? Благодаря.

 20. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Готово.Регистрирах се като ваш реферал получих по емайл потвърждение за това и обещание в рамките на месец от вложена сума по един процент бонус!

 21. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Сега как съветвате чрез Револют или Пейсера да е първо попълнение? Благодаря!

 22. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Тогава как средства ще постъпят именно по моя профил? Те отиват в Робокеш по този начин?

 23. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  А Револют няма опция за назначение платежа? Аз пращам на Робокэш а средства как ще дойдат до мен? Няма графа за основание платежа?…

 24. Здравейте,г-н Недев
  Търся съвет относно авто инвестта на PeerBerry, изобщо как инвестирате в тази платформа /ръчно, автоинвест и т.н…/?

 25. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Ако първоначална инвестиция е 1000 евро то 10 или 15 като Вас да оставя максимална сума за кредит? Благодаря!

 26. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Проблем при първо попълнение! Paysera три пъти ми връща превода и не позволява да отправя средства 10 эвро и така баланс остава нулев? Защо има проблем в Peysera?…

 27. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Да сега разбрах трябва се махне отменка СПЕШЕН тъй като банката на Робокеш не приема Сепа Инстант преводи!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *