fbpx
Продължете към съдържанието

Избери приятел, на когото да направя коледен подарък за цял живот

коледен подарък за цял живот рей далио приниципи

Искаш ли да подаря коледен подарък за цял живот на един твой приятел? Всички обичат да получават и подаряват подаръци за Коледа. Аз обичам и да подарявам и да получавам. Сигурен съм, че ти също. Тази Коледа реших да направя подарък на избран от теб твой приятел, който има потенциал да промени живота му. Знам, че звучи гръмко, но наистина вярвам, че е така. Най-хубавото е, че дори няма нужда да го купуваш. Аз ще го направя вместо теб. 

Подаракът не е скъп, но е ценен

Дано не си разочарован, но подаръкът е книга. Книгата “Принципи” на Рей Далио. Най-хубавата и задълбочена книга, която съм чел напоследък. Принципите в нея са разделени на житейски и работни. Житейските са приложими за всички, които искат да бъдат успешни в живота си. Работните са подходящи за тези, които се стремят да бъдат успешни в професионален план. Хубавото е, че едното не изключва другото.

Книгата е много подходяща за хора, които са или искат да бъдат успешни инвеститори. Ползата от нея, обаче, съвсем не се ограничава до тях. Това не е книга за инвестиции. Това е книга за принципите на успешното инвестиране, на успешното управление на компания и на успешния живот. Всички принципи в книгата са добре обосновани и представени ясно и просто. 

Повече за книгата може да прочетеш в статията „Принципи“ на Рей Далио – книга за успеха в инвестициите и живота”.

Избери приятел, на когото да направя коледен подарък за цял живот

Не е нужно да купуваш нищо. Не е нужно да се регистрираш никъде. От теб се иска само да тагнеш приятел, на когото искаш да подаря книгата, в коментар под този пост във Facebook и да напишеш защо мислиш, че книгата ще му е полезна. Нужно е също този приятел да ти отговори в коментар дали и защо би искал да получи “Принципи” на Рей Далио като коледен подарък и с какво очаква да му е полезна тази книга. Отговорът е важен, защото от него зависи дали той ще получи книгата.

Как ще избера на кого да подаря “Принципи” на Рей Далио?

Много просто. Също като Пилат Понтийски и аз ще си измия ръцете. Ще прехвърля тази отговорност на хората във Facebook. Няма да присъства нотариус. 

Първо ще избера пет коментара, в които най-добре е мотивирано защо човекът иска да получи книгата и какво очаква от нея. Всеки може да ми помогне, като подкрепи коментарите, които харесва с положителна реакция. Броят на харесванията ще има значение при избора на най-добрите коментари, но в никакъв случай няма да бъде единственият критерий. Финалното решение, дали даден коментар ще бъде сред най-добрите пет, е мое. Изборът, обаче кой от тях е най-добрият и трябва да спечели книгата, е ваш. Аз ще имам само един глас като всички други. 

Ще направя най-добрите 5 коментара на анкета и ще пусна възможност всички от Facebook да гласуват за най-добре мотивираното желание. Всеки може да споделя гласуването където и както иска. Всеки, регистриран във Facebook, ще може да гласува само веднъж и само за едно желание. Мисля, че така е максимално честно, просто и прозрачно. Спечелилият ще получи книгата по куриер на посочен от него адрес. Това е всичко. 

книга коледен подарък за цял живот рей далио принципи

Правилата на играта “Коледен подарък за цял живот”

Това не е промоция и затова няма официални условия. Не е нужно да купуваш нищо. Не е нужно да се регистрираш никъде. Не е нужно дори да харесваш страницата на VivaInvest във Facebook. Ще ти бъда благодарен, ако го направиш, но само ако наистина имаш интерес към инвестициите и финтех. Иначе няма смисъл да ти пълня фейса с неща, които не те интересуват. Още нещо важно – не печеля нищо от тази книга. Нито имам каквито и да е отношения или компенсации под каквато и да е форма с издателите. 

Все пак има някакви правила. Къде, кога, как и кой може да участва. В духа на книгата ще спазваме следните основни принципи:

Къде? 

Принцип на достъпността. Ще се проведе в най-голямото населено място в България – Facebook. Коментарите, които ще участват, ще са само тези, които са под този пост на страницата на VivaInvest във Facebook. Може да го споделите с приятели, за да достигне до повече хора, които биха имали интерес да зарадват приятел с полезна и хубава книга.

Кога?

Принцип на удобното време. Предвид факта, че много хора ще празнуват и пътуват съм избрал достатъчно дълъг период, в който може да се участва. В подбора ще участват всички коментари, направени до 08:00 на 06.01.2020. След това възможността за коментиране ще бъде изключена до определяне на печелившия. На 07.01.2020 в 07:07 ще бъде пусната анкета за избор най-добре мотивираното желание от 5-те избрани. Тя ще продължи до 11:11 на 11.01.2020, когато ще бъде ясен спечелилият книгата. Тя ще му бъде доставена по куриер на посочен от него адрес в България в периода от 14-21.01.2020. Не е възможна доставка до адрес извън България. Възможно е, обаче, спечелилият да посочи произволно име и адрес, на който да бъде изпратена книгата.

Как?

Принцип да е просто и лесно. Как да участваш беше обяснено вече по-горе, но ще повторя 😉 Иска се само да тагнеш приятел, на кого искаш да подаря книгата в коментар под поста на Vivainvest във Facebook и да напишеш защо мислиш, че книгата ще му е полезна. 

Нужно е също този приятел да ти отговори в коментар дали и защо би искал да получи “Принципи” на Рей Далио като Коледен подарък и с какво очаква да му е полезна тази книга. Може ли да тагнеш себе си? Ами може. Ако не се сещаш за някой приятел, когото искаш да зарадваш, може да зарадваш и теб самия. Не е много в каноните на Коледния дух, но щом така си решил, аз няма да ти преча. Може ли да тагнеш повече от един приятел? Може. Спазваме и принципа на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече!“

Кой?

Принцип на Левски, както го е описал Вазов – „и всякоя възраст, класа, пол, занятие може да вземе участие в това предприятие“. Не се изисква нещо повече от желание.

Споделете с приятели

Споделете тази идея с вашите приятели, за които смятате, че книгата ще е интересна и полезна. Както и такива, които ще оценят идеята да подарят полезна и хубава книга като коледен подарък за цял живот 👍

🌲Весела Коледа! Щастлива и успешна Нова 2020 година!🌲

2 коментара за “Избери приятел, на когото да направя коледен подарък за цял живот”

  1. Мого добра книжка 😉 Благодаря Стойчо !!!
    Има още да чета че съм до няма половината, ама наистина е ценна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *