fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut и Mastercard с кампания за спасяване на училища

Revolut и Mastercard Револют Револут

За да изразят подкрепата си към децата и тяхното развитие, Revolut и Mastercard обединиха усилия със Save The Children в кампания за набиране на средства за възстановяване и предоставяне на ресурси за четири училища в Мозамбик, унищожени от циклона Идай. Всички потребители на Revolut може да се включат, ако желаят да подкрепят каузата.

Revolut и Mastercard ще удвоят дарената сума

Използвайки познатата функционалност за закръгляване на сметката при плащане, сега потребителите на Revolut могат да подпомогнат училищата. Това може да стане като дарят закръгленото, настроят периодично плащане в приложението или направят еднократно дарение чрез Revolut Donations. По време на кампанията, за всяка дарена британска лира, Revolut и Mastercard ще дадат още една. Целта е да бъдат събрани общо £160 000 за каузата.

100% от набраните средства отиват за благотворителност! Revolut и Mastercard не начисляват никакви такси и не отнемат от даренията на потребителите. Няма минимална сума за дарение и функцията може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

За какво е тази кампания?

Когато циклонът Идай връхлетя Мозамбик през март тази година, училищата бяха силно повредени и обучението на децата беше прекъснато. Без финансиране училищата не могат да бъдат възстановени и хиляди деца няма да започнат учебната година в класната стая, годна за учене.

Реконструкцията и ресурсите на четири училища ще гарантират, че над 2000 момчета и момичета могат да възобновят образованието си и да учат в безопасна и защитена среда. Това ще обхване училищната инфраструктура, санитарните съоръжения, учебните материали и пособия, психологическа подкрепа. Ще бъдат разработени и планове за реагиране при евентуални бъдещи природни бедствия.

Марсел Никай, ръдоководител „Donations“ в Revolut, каза:
„Стартирахме нашата функционалност за дарения през юли, за да направим благотворителните жестове прости, гъвкави и прозрачни. Надяваме се, че нашето партньорство със Save the Children и Mastercard ще помогне на децата, засегнати от циклона Идай, да получат образованието, което заслужават.“

Едоардо Волта, ръководител на финтех партньорства в Mastercard, каза:
„Радваме се, че си партнираме с Revolut и Save The Children, за да подкрепим такава значима кауза. Образованието е паспорт към едно по-добро бъдеще. Чрез набирането на тези средства се надяваме да можем да предложим това на децата, засегнати от циклона Идай. “

Самира Абу-Хелил, старши ръководител на програмата в Save The Children“, каза:
„Образованието е сред най-ценните неща, които можете да предложите на едно дете. Образованието дава на децата бъдеще, пълно с възможности и надежда. Разбира се, безопасната среда, в която детето може да получи това образование, е също толкова важна. Да се ​​учи навън под дърво или в класна стая с рушащи се стени не е безопасно. Всяко дете има право да ходи на училище и да се чувства спокойно, за да може да се съсредоточи върху това да бъде дете, да учи и да играе с приятелите си.“

Как може да дарите?

Всеки, който желае, може да избере да направи еднократно или периодично дарение или да закръгля сумата при всяко плащане. Повече информация как работят дарения в Revolut има в статията „Дарения с Revolut„. Нека всеки, който има възможност и е съпричастен с каузата, да се включи. Сумата не е важна.

Оказа се, че малките дарения се натрупват и правят голяма разлика. Избрал съм Revolut да закръгля рестото от всяко плащане и да го дарява на Save The Children. Оказа се, че това е сума от малко над 30 лева месечно. Не е голяма работа, но е важна помощ за добра кауза.

Силата на общността на потребителите на Revolut е голяма. По време на дарителската кампания на Револют за справяне с последиците от пожарите в Амазония, за по-малко от 24 часа бяха събрани над €80,000 евро! Сега, отново с подкрепата на Revolut и Mastercard, събраната за по-малко от ден сума е над 100,000 британски лири!

Револют-вайте с приятели 💬

Групата на потребителите на Revolut в България е място, където може да получите помощ или да споделите мнение и опит за Револют с над 7,000 потребители от България. Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, може да се включите в групата http://bit.ly/RevolutGroup. Елате да си Револют-ваме заедно!

Споделете тази статия с вашите приятели, които биха дарили за каузата и биха оценили предимствата, които предлага и Revolut 👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *