Revolut безплатна карта

Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

Кои са Revolut?

Revolut стартира през 2015 година като платформа за парични преводи, но в последните години все по-дълбоко навлиза в традиционното банкиране, предлагайки услуги не само за индивидуални потребители, но и за фирми. Възможностите включват обмен и плащания с криптовалути и дори застраховане на мобилни телефони и застраховки при пътуване. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще й позволи да участва в европейската схема за гарантиране на депозитите. През април пазарната оценка за Revolut надхвърли тази на Transferwise, достигайки 1.7 милиарда долара. За това допринасят броят на потребителите, достигащ 3 милиона, от които около 15,000 в България и непрекъснато растящите обеми на извършени парични преводи от над 1.8 милиарда долара месечно.

Какво е Revolut?

Revolut е алтернативен вариант на банкиране, основано на мобилно приложение. To дава свобода да ползвате парите си в различни валути само през своя смартфон. Регистрацията и откриването на сметка е много просто и не отнема повече от няколко минути, като не се изисква доказателство за адрес, а само представяне на лични документи. Става само с мобилното приложение и процеса е много бърз и удобен.

С Revolut можете да изпращате безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Ще можете използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането ще е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Ако нямате Revolut може да ползвате специален промоционален линк, от който ще може да спестите €6, колкото струва нормално карта и да я получите безплатно. Можете да го споделите и с приятели – http://vivainvest.eu/join-revolut

Какви са предимствата на Revolut?

Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях:

 • Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
 • Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
 • Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
 • Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от прилагания от банката, издател на картата.
 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.
 • 25 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
 • 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
 • Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
 • Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокирате магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
 • Безплатна виртуална карта – може да създадете специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.
 • Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.
 • Споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на Revolut.

Как да получите безплатна карта Visa или Mastercard?

За да получите безплатна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно следното:

 1. Щракнете върху този линк – http://vivainvest.eu/join-revolut
 2. Въведете мобилния си номер.
 3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
 4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
 5. Заредете 10 EUR в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
 6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
 7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).

Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.

Използвам Revolut от около 9 месеца и съм изключително доволен от услугата. От днес имам удоволствието да съм посланик на марката за България. В разговорите ни мениджърът, отговорен за нашата страна, ме увери, че най-важна е възможността за захранване на Revolut сметка в левове и в момента работят по това. До тогава, най-удобният начин за превод на пари към сметката в Revolut е чрез дебитна или кредитна карта от българска банка. За по-големи суми е най-добре да използвате TransferWise или Paysera. Те са описани в статията Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora.

Ако имате въпроси и се интересувате от новите финансови технологии (финтех) и възможностите за инвестиции в P2P платформи, включете се в специализираната Facebook група – https://fb.com/groups/InvestP2P.

Ако ви харесава, споделете с приятели:

50 коментара за “Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

 1. Живея в Германия но съм с Български документи за самоличност.Как да се идентифицирам?

 2. Ще трябва да се купува телефон с Android OS
  Няма Revolut за Windows OS
  Скъпичка ще ми излезе тази безплатна карта.

  1. Много неща липсват за Windows Phone. Самите Microsoft се отказаха да го рзвиват, така че смяната на телефома е наложителна. Revolut може дс е само един повод за това

 3. Здравейте,
  Използвам темата за да задам принцепен въпрос.
  Повечето P2P Lending платформи искат превод от лична банкова сметка. Целта е да се верифицира банковата сметка по която да бъдат изплатени сумите когато решите да изтеглите инвестицията си. В момента таксите на българските банки са все още високи. Разбирам и одобрявам прилаганите мерки за сигурност, но не харесвам банковите такси.
  Има ли алтернативно решение за верифицирана на банкова сметка?

  Забележка: Преводите от Transferwise са от обща за платформата банкова сметка.

  Поздрави

  1. С Revolut имате собствена банкова сметка с индивидуален IBAN за евро. Случвало ми се е някоя платформа да поиска доказателство, че е моя – пращам им sreenshot от Revolut или statement и всичко е ОК.

 4. Каква е цената на стандартната доставка на безплатната карта? И за колко време пристига до България?

  1. Цената е 6 евро, но ако се ползва линка е безплатно. Пристига за една-две седмици в зависимост от натоварването на пощите с обикновено писмо на посочения адрес.

 5. Как ще се отрази Брекзит/излизането от ЕС на Revolut – май преводите към/от тяхни сметка вече няма да се водат като към държава от ЕС ? Вашите прогнози какви са?

  1. Не мисля, че ще има някакво отражение. Те ще си останат членове на SEPA, така че е без значение. Една от причините Revolut да се откаже да вземе банков лиценз от UK е именно Brexit. Затова и получи лиценз от Естония, което й дава банков паспорт за целия ЕС.

 6. Здравейте,
  от скоро следя Вашия блог и попаднах на статия за револют. Реших да се регистрирам в тяхната система и използвах следния линк http://vivainvest.eu/join-revolut , според който картата и нейната доставка са безплатни. Направих регистрация в приложението , преведох 10 евро и поръчах картата. От баланса са таксувани 6 евро за доставка. Има ли начин да бъдат възстановени обратно в моята сметка?
  Благодаря за отделеното време!

  1. Здравейте,
   Ако сте изпълнили точно инструкциите, описани тук https://www.vivainvest.eu/revolut-free-card/, би могло да има три причини. Или е имало регистрация с този мобилен номер, или приложението не е свалено от получения с SMS линк или сте поръчали два пъти карта, като втората не е безплатна. Ако случайно сте поръчали втора карта пишете на поддръжката и откажете поръчката и ако не е изпълнена ще ви върнат парите.

 7. Здравейте, поднасям своите почитания за труда ви.
  Имам акаунт в Revolut, дали през него е възможно да се захрани сметка във MINTOS?

 8. Здравейте. Много полезен блог! Относно банковите такси при Revolut искам да попитам нещо с конкретен пример. Споменавате по-горе, че се поддържат безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
  Тоест ако искам да преведа към банкова сметка (в лева) 5000 евро, които съм вкарал по Revolut сметката си във времето, ще се случат две неща:
  1. Няма да имам такса за това, стига да не прехвърля 6-те хил. евро за месеца.
  2. В банковата ми сметка ще постъпят 5000 евро, превалутирани в лева по фиксинга (1.95583), като се удържи таксата за входящ валутен превод (в ОББ е около 20 лв. мин., в зависимост от сумата).
  Благодаря Ви!

  1. Няма да имате такси от страна на Revolut за нищо от посочените операции. Дали и колко удържа банката ви при входящ превод в евро е въпрос, който трябва да уточните с банката си. Аз лично не виждам смисъл да ги превеждате в българска банкова сметка в евро, при условие, че по същия начин можете да си ги харчите и от Revolut без никакви разходи.

 9. Здравейте, а дали може да се захрани акаунт с чужда карта, на някои от семейството Моята има такса за плащане в Интернет

   1. Може, правил съм захранване с моя карта в чужд Relovut акаунт.

 10. Следвах процедурата по издаване на “безплатна” физическа карта, но с изненада установих, че лимита ми намаля точно с цената на доставката – явно “промоцията” е изтекла, ако въобще я е имало някога!
  Можете да я махнете от блога си!

  1. Не е изтекла, тъй като няма срок, иначе щеше да е посочен.
   Ако следвали процдурата правилно, възможни са 3 проблема:
   1. Поръчали сте с експресна доставка – тя не е безплатна.
   2. Поръчали сте два пъти – втората карта не е безплатна.
   3. Активирали сте виртуална карта.

 11. Здравейте аз съм горд собственик на Revolut Metal и мога да кажа че приложението е много добро и го изполвам доста активно всеки ден
  Но имам следния проблем създадох 5 виртуални карти и след това ги изтрих и сега като се опитам да си създам пак ми пише че съм създал прекалено много карти а аз нямам нито 1
  след колко време ще се оправи това нещо и по колко карти ще мога да си правя на месец ли на година ли извинявам се сигурно е написано някъде но аз търсих и неможах да намеря

 12. Здравейте, получих картата с 10 дневно закъснение, но два дни преди това поръчах нова. Мога ли да ползвам първата или да чакам още 20 дни новата.
  Писах на спорта, но ме препраща към робот, който не ми помага с информация.

 13. Поздравления и от мен за труда, който влагате и за това, което сте създали.

  За съжаление моите първи впечатления от Револют не са особенно добри, особенно на фона на конкурентите им. Какво имам предвид:
  1. Завърших успешно регистрацията. За разлика обаче от N26, на мейла си не получих нито Общи условия, нито Ценова листа. Вероятно при Револют това е нормално, но немците според мен са възприели една особенно добра практика и то преди да е завършила верификацията и да е даден достъп до акаунта. По този начин всеки потребител може да се запознае пряко (а не през блогове, форуми и други непреки източници) с условията за предоставяне на услугата, в това число и с ценовите равнища на отделните предоставяни услуги.
  2. Така или иначе бях решил да се запозная с платформата, да извърша няколко операции за да се убедя във функционалността и да посвикна с интерфейса. Физическа карта не ми трябва засега, тя има смисъл в случай на по-интензивни пътувания в чужбина за осигуряване на кеш бекъп в случай на нужда, а това при мен (поне засега) не е меродавно. За сметка на това виртуалната карта ми се стори доста рационално решение, особенно с възможността за “замразяването” й с едно докосване. Първата виртуална карта е безплатна, това съм убеден, че ми го изписа на екрана, но вече ако чавек реши да си създаде втора такава, особенно ако не е присъединил към акаунта си реална физическа карта, пък било то и на друг издател, тогава няма предупреждение, че тя вече не е безплатна. За това се разбира малко по-късно, чак след като парите (5,99 EUR) вече са изтеглени от сметката. Което за мен си е много лоша практика откъдето й да го погледне човек – винаги при покупка на каквато й да е стока от виртуален магазин има преглед на това, което си сложил в количката, с неговата цена и бутон Потвърди за да се осъществи самата покупка. При Револют се разбира, че нещо си си поръчал/закупил чак като си провериш баланса. Нещо повече – като се поразрових в Интернет, в самата Общност (community.revolut.com) на Революта, този проблем е бил докладван още през Февр. 2018 и нищо не е било направено по въпроса. Странно нали? Пита се в задачата, от това бездействие кой се облагодетелства?
  3. Освен това, считам (и това е препоръката ми към Вас), че като се пише ревю за определен продукт, следва, освен добрите, да бъдат споменати и лошите му страни. Иначе е малко едностранчиво, а всички знаем, че на този свят нищо не е само мед и рози. Та в този ред на мисли и особенно като чета по-горе, че се споменават по-големи суми, следва да се обърне внимание и да бъдат предупредени потребителите за да знаят, че през почивните дни, когато пазарите са затворени, Револют “товари” с 0,5% върху цената на основните валути, а за по-волатилните такива (рублата, турската лира и др.) надценката през уикенда е 2%. С други думи, следва да се избягват операции в почивните дни или да се правят такива само в краен случай. Има и други недостатъци, мисълта ми беше, че наред с положителните следва да се изброят и отрицателните страни на даден продукт. Ясно ми е, че г-н Недев е посланник на Револют за България и като такъв е в доста деликатна позиция да коментира и излага недостатъци на платформата, но все пак мисля, че това би допринесло за развитието, би повишило доверието и приобщило допълнително потребителите към блога му.

  Понеже в началото споменах за N26, моля в никакъв случай да не се смята, че им правя някаква реклама, те също си имат своите проблеми и недостатъци, има писано много за това в интернет, но специално практиката им да изпращат основните документи на регистрационния мейл на всеки потребител преди верификацията на акаунта да е завършена ми допадна много и затова си позволих да ги назова.

  Успех и бъдете здрави!

  1. Радвам се, че нещата, които правя ви харесват. Надявам се да са ви и полезни.

   Първо да уточня, че аз не се намирам в ‘деликатна ситуация’. Мога да пиша съвсем свободно за всички недостатъци на Revolut, които съм забелязъл. Това “Посланник за България” е по-скоро титла, а не длъжност. Revolut не плащат нищо, за да пиша или да ги рекламирам или за регистрирани потребители. Правя го, защото са прекрасна алтернатива на банките. Особено за преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи. Единствената полза от посланичеството е за потребителите – безплатната физическа карта.

   Аз ревю на Revolut не съм писал, както пиша за P2P платформите. Не съм и сигурен, че ще напиша скоро, тъй като това не е фокуса на блога ми. Но ако го направя със сигурност ще спомена за превалутирането през уикенда. Това за мен е съвсем обективен недостатък, който е добре потребителите да знаят. Дискутирали сме го в групата във Facebook.

   На блога до момента има само информация за Revolut, доколкото има смисъл да се ползва за превод на пари към P2P платформите. Ревю няма. Ако вие решите да нипеште едно обективно и подрбоно ревю, с удоволствие ще го споделя. Аз самият (и много мои приятели, които често пътуват) съм много доволен от физическата карта. Преди ползвах TransferWise, но вече я държа само за резверва.

   За другите неща, считам, че проблема не е (само) в Revolut. Добре е да се чете преди да се действа. Общите им условия са в приложението (Terms&Conditions) и там са изброени абсолютно всички такси и условия, с които вие сте се съгласили при регистрация 😉 Струва ми се, че както повечето от нас, без да ги прочетете. Очакванията, че ще ви ги изпратят по мейла не са оправдани. Концепцията на Revolut са, че са mobile first banking. Там всичко се случва в мобилното приложение. Те дори нямат web интерфейс. Нищо не изпращат по мейла – всичко е в приложението. Общите условия и цените, обаче, са достъпни и на сайта. Изпращането им по мейла по-скоро би подразнило доста хора. Досега нито една брокерска платформа, P2P платформа, Paysera или TransferWise не са ми е пращали общите си условия и таксите на мейла. И аз лично предпочитам да не го правят. Ако искам да ги прочета – знам къде да ги намеря.

   Много бих искал да пробвам също и N26, но не приемат потребители от България. Вероятно живеете в чужбина, щом ги ползвате или има и друг начин? Също следя и бих пробвал, но не мога, Monzo и Sterling. За момента с ръка на сърцето мога да кажа, че за мен Revolut е най-доброто за България. Това не значи, че няма недостатъци. И ви окуражвам да им ги посочвате – на тях самите. Когато аз открия неостатъци ги споделям с дадената платформа. Дали ще ме чуе или не – зависи от нея. Аз не работя в Revolut и не мога да влияя на развитието им. Всички идеи за подобрения е добре да споделяте с поддръжката им. Благодаря, че споделихте впечатленията си, тъй като може да са полезни на хората. Особено ще се радвам да споделите, ако има начин да се ползва N26 от България, тъй като живо се интересувам и използват подобни приложение и платформи.

   Здраве и успехи и на вас!

   1. Здравейте, г-н Недев!

    Във връзка с думите Ви: “преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи” и анонсите за Revolut: “Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец” и: “Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта”, бих искал да попитам следното:
    Ако при създаването на мой акаунт в Revolut свържа моя дебитна или кредитна карта и чрез нея платя необходимите 10 Евро и впоследствие отново чрез нея захранвам сметката си, как българската банка-издател на картата ми ще възприема тези трансакции?
    Дали като валутни преводи към чужда банка (съответно-такса 0,2%, но минимум 60 лв.), или като плащания онлайн (т.е. без такса)?

    Поздрави,
    Николай.

    1. Като плащания онлайн, но дали ще са без такса трябва да проверите в банката. Няакои банки или конкретни технк катти могат да имат такси за плащания.

 14. Стана ми интересно какви са недостатъците на N26, тъй като аз също ползвам техните услуги. До сега не съм срещал нещо негативно – със сигурност има, може би аз просто използвам само основните функции. Единствения недостатък може би е, че доколкото знам може да се зареждат само с превод (и money beam), което за хората живеещи в чужбина не е голям проблем, заради безплатните СЕПА преводи.
  Изгодни ли са им валутните курсове ако се теглят пари на банкомат/ пазарува се на ПОС в България?
  Наистина се надявам скоро да навлязат на българския пазар, определено има нужда от повече конкуренция на “традиционните банки”.

 15. Здравейте, благодарности за ъпдейтите за P2P платформите и начините на превод към тях.

  Пробвал ли сте да направите превод с Revolut към IUVО. Ако да, къде пишете ‘основание’? Пратих малко пари да пробвам приложението, но никъде не ми излезе такова поле.

 16. Наистина ли парите в Revolut са гарантирани от Европейския фонд за гаранитране на депозитите? Предлагат ли Revolut депозити? Не успях да видя нищо на техния сайт.

  1. В момента още не са. Това е последица от банковия им лиценз. Ще бъдат, когато ефективно реализират банковия лиценз, който получиха през декември. Очаква се да стане през първата половина на тази година. Те ще го обявят официално, когато стане факт.

 17. Здравейте!Бих искал да попитам…

  Мога ли да заредя сметката си с виртуална карта и изисква ли се верификация ?

 18. Здравейте,
  Може ли регна пейпал с тази карта? Да получавам пари в пейпал и после да прехвърля в картата?

  Поздрави!

  1. Здравейте!
   Аз лично не съм я ползвал с Paypal, но не би трябвало да има проблем и не съм чувал за такава. Това си е съвсем нормална VISA или Mastercard.

 19. Здравейте,

  Въпрос относно наличноста в сметката:
  – Има ли неснижаем минимум, който трябва да е наличен в сметката т.е. ако депозирам 10€ мога ли да ги похарча/изтегля и да остане на 0?

  Благодаря

 20. Здравейте, г-н Недев,
  Благодарности и от мен за полезната информация. Следвах дадения от Вас линк, за да открия сметка в Revolut. В началото всичко беше добре. Открих сметката, депозирах пари в нея, но когато заявих карта, отговорът беше, че има технически проблем и да опитам по-късно. Така продължава втори ден. Обърнах се към екипа и те ме посъветваха да си осъвременя андроида 4.4.2.Това не е лесно и даже невъзможно за по-старите телефони, за които няма фирмен ъпдейт. Това означава да си сменя телефона, за да ползвам Revolut. Странното е, че нямаше проблем при регистрацията и депозирането на пари, т.е. Телефонът ми с неговия андроид действа, но дотук. Това е сериозно ограничение за потенциални клиенти с по-стари версии на андроид. Обръщам се към Вас като посланик на фирмата да им обърнете внимание, че следва ясно да обявят още преди регистрацията, че има минимални изисквания към софтуера на телефона, за да може да се ползват услугите им.

  1. Здравейте,
   Съжалявам за проблема, но при старите версии на Android и фрагментирането на пазара – всеки производител си слага собствена версия на системата, проблеми има с много приложения. Няма софтуерен разработчик в света, който да може да ги обхване всички. В Android Store би трябвало да са посочени минималните изисквания. Аз не мога да помогна в случая. Android вече е на 9-та версия и трудно може да се поддържат толкова стари версии като 4.2. Самите Google официално прекратиха поддръжката на версия 4 още през 2017.
   Мисля, че ще имате проблеми с доста приложения. Що се отнася до ясното обявяване, то това е направено още на 21.08.2018, че минималната нужна версия на Android e 5.0 – https://blog.revolut.com/discontinuing-support-for-android-kitkat/

 21. Здравейте,
  Физическата карта я поръчах успешно и безплатно, за което благодаря, но ми прави впечатление, че курсът на EUR>BGN много се променя (в Понеделник сутрин поне) от 1,9482 сега е 1,9511, а беше достигнал 1,9522. Сега натрупам още впечатления, но дали някога достига близо до 1,95583?

  1. По всяко време се променя. Курсът, който показва е реалния, по който се случват сделките на междубанковия пазар. Те не се интересуват от фиксинга на БНБ, както и нашите банки и обменни бюра също. Не знам дали достига близо. Важното е, да знаете, че в събота и неделя, когато междубанковия пазар е затворен е доста по-неизгоден от работните дни.

 22. Здравейте отново. Искам да споделя как преодолях ограничението на стария си андроиден 4.4.2 телефон, от който си отворих сметка и депозирах пари, но не можах да си поръчам карта. Имам ipad с версия, поддържана от Revolut и свалих приложението на него. При влизането в Revolut през ipad дадох телефонния си номер, с който открих сметката. В отговор получих код за вход чрез sms на телефона си, но влязох през ipad. Сега вече стана възможно от него да си поръчам карта, излезе ми и опцията за безплатна стандартна доставка. Мисля, че подобен подход е възможен и чрез ползване на чужд андроиден телефон с по-модерна и поддържана версия на андроид. Споделям опита си, за да може да се ползва, ако някой има същия проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *