fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят

Revolut безплатна карта

Кои са Revolut?

Revolut е финтех компания, стартирала през 2015 година като платформа за парични преводи. В последните години все по-дълбоко навлиза в традиционното банкиране, предлагайки услуги не само за индивидуални потребители, но и за фирми. В края на 2018 получи банков лиценз, валиден за целия Европейски съюз. Възможностите включват обмен и плащания с криптовалути и дори застраховане на мобилни телефони и застраховки при пътуване. В момента реализира условията на банковия лиценз, което ще позволи да участва в европейската схема за гарантиране на депозитите. През април пазарната оценка за Revolut надхвърли тази на Transferwise, достигайки 1.7 милиарда долара. За това допринасят броят на потребителите, достигащ 4 милиона, от които около 15,000 в България и непрекъснато растящите обеми на извършени парични преводи от над 1.8 милиарда долара месечно.

Какво е Revolut?

Revolut е алтернативен вариант на банкиране, основано на мобилно приложение. To дава свобода да ползвате парите си в различни валути само през своя смартфон. Регистрацията и откриването на сметка е много просто и не отнема повече от няколко минути, като не се изисква доказателство за адрес, а само представяне на лични документи. Става само с мобилното приложение и процеса е много бърз и удобен.

С Revolut можете да изпращате безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Ще можете използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането ще е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Ако нямате Revolut може да ползвате специален промоционален линк, от който ще може да спестите €6, колкото струва нормално карта и да я получите безплатно. Можете да го споделите и с приятели – https://vivainvest.eu/join-revolut

Какви са предимствата на Revolut?

Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях:

 • Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
 • Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
 • Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
 • Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от прилагания от банката, издател на картата.
 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.
 • 25 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
 • 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
 • Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
 • Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокирате магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
 • Безплатна виртуална карта – може да създадете специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.
 • Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.
 • Споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на Revolut.

Как да получите безплатна карта Visa или Mastercard?

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

За да получите безплатна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно следното:

 1. Щракнете върху този линк – https://vivainvest.eu/join-revolut
 2. Въведете мобилния си номер.
 3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
 4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
 5. Заредете 10 EUR в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
 6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
 7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).

Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.

От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).

Използвам Revolut от около 18 месеца и съм изключително доволен от услугата. От днес имам удоволствието да съм посланик на марката за България. В разговорите ни мениджърът, отговорен за нашата страна, ме увери, че най-важна е възможността за захранване на Revolut сметка в левове и в момента работят по това. До тогава, най-удобният начин за превод на пари към сметката в Revolut е чрез дебитна или кредитна карта от българска банка. За по-големи суми е най-добре да използвате TransferWise или Paysera. Те са описани в статията Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora.

Ако имате въпроси и се интересувате от новите финансови технологии (финтех) и възможностите за инвестиции в P2P платформи, включете се в специализираната Facebook група – https://fb.com/groups/InvestP2P.

445 коментара за “Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят”

 1. Живея в Германия но съм с Български документи за самоличност.Как да се идентифицирам?

  1. Здравейте,каква е таксата за превод от Револют на физическо лице в Германия (с немски IBAN)?

    1. Да ясно,а дали ще си получи човека чистата сума която съм превел или немската банка ще си удържи някаква такса?

     1. На това може да ти отговори само немската банка. Това, което аз мога да кажа, че за разлика от българските, тази практика не е разпространена при банките в Германия.

     2. Благодаря за отговора,
      Весели празници!

 2. Ще трябва да се купува телефон с Android OS
  Няма Revolut за Windows OS
  Скъпичка ще ми излезе тази безплатна карта.

  1. Много неща липсват за Windows Phone. Самите Microsoft се отказаха да го рзвиват, така че смяната на телефома е наложителна. Revolut може дс е само един повод за това

  2. Аз също съм с HP Elite x3, което е на Windows Phone. Но имам и часовник Fitbit за който има възможност да поддържа Revolut и има приложение за Windows. Така че си инсталирах приложението на таблета Ipad, а плащам безконтактно с часовника.

 3. Здравейте,
  Използвам темата за да задам принцепен въпрос.
  Повечето P2P Lending платформи искат превод от лична банкова сметка. Целта е да се верифицира банковата сметка по която да бъдат изплатени сумите когато решите да изтеглите инвестицията си. В момента таксите на българските банки са все още високи. Разбирам и одобрявам прилаганите мерки за сигурност, но не харесвам банковите такси.
  Има ли алтернативно решение за верифицирана на банкова сметка?

  Забележка: Преводите от Transferwise са от обща за платформата банкова сметка.

  Поздрави

  1. С Revolut имате собствена банкова сметка с индивидуален IBAN за евро. Случвало ми се е някоя платформа да поиска доказателство, че е моя – пращам им sreenshot от Revolut или statement и всичко е ОК.

   1. Как да си изкарам стейтмънт и къде мога да прочета повече инструкции за работа с приложението или сметката ?Благодаря предварително..

 4. Каква е цената на стандартната доставка на безплатната карта? И за колко време пристига до България?

  1. Цената е 6 евро, но ако се ползва линка е безплатно. Пристига за една-две седмици в зависимост от натоварването на пощите с обикновено писмо на посочения адрес.

  2. В САЩ съм..защо не ми дава да добавя повече от 50$ в сметката на Revolut??Бихте ли ми обяснили какво е Plaid в настройките и дали да кликна „agree“….за какво служи Plaid?

 5. Pingback: Revolut получи банков лиценз валиден в целия Европейски съюз

 6. Как ще се отрази Брекзит/излизането от ЕС на Revolut – май преводите към/от тяхни сметка вече няма да се водат като към държава от ЕС ? Вашите прогнози какви са?

  1. Не мисля, че ще има някакво отражение. Те ще си останат членове на SEPA, така че е без значение. Една от причините Revolut да се откаже да вземе банков лиценз от UK е именно Brexit. Затова и получи лиценз от Естония, което й дава банков паспорт за целия ЕС.

    1. Здравейте!
     Предварително ще отбележа, че не съм специалист и не използвам необходимата терминология – просто споделям личен опит в конкретна банка (ПИБ).
     Когато преди години си изваждах кредитна карта за първи път ми беше зададен въпрос дали желая Виза или Мастър – казаха ми „няма никаква разлика“ и аз като един типичен, неподготвен потребител си я харесах по цвят 🙂 и в случая изборът беше Мастър… е да, ама не, както се казва простичко. Втурнах се да си я ползвам в множеството ми Европейски командировки… Е, поне съм внимателен и след първите няколко трансакции си проверявах осторожно извлеченията. Оказа се, че в ПИБ ползват ЩД като основна валута към Мастър (дали това е правилния тернин не знам и дали е въпрос на избор на банката или такава е цялата система също не знам – факт е, че като поразпитах стигнах до това разковниче).
     Това съответно означаваше, че всичките ми разплащания се превалутират през ЩД – т.е. пазарувайки в Европа и в държави, свързани повече с Евро получавах един неприятен курс на превалутиране.
     Зададох простичкия ъпрос „А коя е картата, която използва Евро?“, отговориха ми „Виза“, аз запитах „А защо по дяволите никой не ми каза, че има рзлика?“… естествено не получих отговор, но си смених картата с Виза…. и следващите няколко години живях безметежно, докато не започнах да живея в Азия, където хората и държавите си харесват ЩД….
     Разпрострях се, но съвсем накратко горното означава, че трябва да знаете в каква валута и къде ще си „хачите“ основно кредита по кредитната карта.
     Ако Револют действително е толкова гъвкава платформа – всичко горно няма значение и би трябвало и двете системи да са с еднакви разходи по трансакциите, защото ни се обяснява, че курсовете на валутите са като тези на междубанковите пазари или приблизително толкова… на това може би вие, г-н Недев, можете да ни отговорите най-добре?
     Поздрави и благодаря за чудесната информация, която споделяте.
     ПП: Между другото горното е много подобно и за Финтех компаниите – ако работите повече в долари – ползвайте Трансферуайз, ако ли пък сте с евро Пейсера, съответно и двете системи са много, амам много солени, когато ги използвате с неправилната „основна“ валута. Личен изстрадан, образователен опит…

     1. Revolut използва тази валута, от която имате достатъчно наличност. А това за Mastercard и VISA не е вярно. И двете карти може да са в лева, евро и долари. Просто този, който ви ги е предлагал не е бил особено компетентен. Меко казано 😉

    2. Здравейте г-н Недев. Имам въпрос. В момента живея в остров Джързи. При регистрацията ползвам тукашен тел.номер. При следващата стъпка се изисква да снимам документ , издаден от острова , а аз съм с български документи. Възможно ли е да си направя регистрация с тях и моб. карта от острова , или трябва да си издам документ от острова ? Благодаря.

 7. Здравейте,
  от скоро следя Вашия блог и попаднах на статия за револют. Реших да се регистрирам в тяхната система и използвах следния линк https://vivainvest.eu/join-revolut , според който картата и нейната доставка са безплатни. Направих регистрация в приложението , преведох 10 евро и поръчах картата. От баланса са таксувани 6 евро за доставка. Има ли начин да бъдат възстановени обратно в моята сметка?
  Благодаря за отделеното време!

  1. Здравейте,
   Ако сте изпълнили точно инструкциите, описани тук https://www.vivainvest.eu/revolut-free-card/, би могло да има три причини. Или е имало регистрация с този мобилен номер, или приложението не е свалено от получения с SMS линк или сте поръчали два пъти карта, като втората не е безплатна. Ако случайно сте поръчали втора карта пишете на поддръжката и откажете поръчката и ако не е изпълнена ще ви върнат парите.

   1. Здарвейте,
    от няколко дни чета материалите ви зa Revolut и другите системи за разплащане и инвестиране и ви благодаря за ясното и открито представяне на информацията. При линка който сте дал за безплатната карта обаче, нещо не се получи. Получих SMS, свалих и инсталирах, но приложението го нямаше никъде из телефона включително и файловата система, а Гугъл Плей дава, че е инсталирано. На последващи опити не пристига SMS, което е разбираемо. Като влязох директно в Гугъл Плей обаче всичко сработи както трябва, но вероятно няма да има опцията за безплатна карта.Още не съм поръчал, защото малко ядно но се регистрирах в TransferWise и от там поръчах карта. Условията леко се различават, НО ПРИКАЗАКАТА МИ Е, ЧЕ ЛИНКА ЗА БЕЗПЛАТНА КАРТА НЕ СРАБОТИ.

     1. Емил Петков

      Здравейте отново,
      не знам как, но се получи регистрацията, първоначален депозит и заявка на безплатна карта, но не от инсталация през линка. Дали той е хванал ред или не, не мога да кажа. Свалих чисто приложението и инсталирах. По нататък стъпките ми бяха по вашето описание и всичко мина. Просто информирам. Благодаря все пак за труда.
      Още нещо! Оказа се, че не мога да захраня наведнъж с 2500лв, защото като нов потребител съм имал лимит, който ще расте,но Револют не спомена колко е.Пише го поддръжката.

     2. Валентин Чилов

      Как мога да разплащам на пост безконтактно с телефон на Android 10-версия

   2. Аз предпочетох виртуалната карта, но никакъв превод не мога да извърша с нея, излиза ми надпис “ нещо се обърка“. Не виждам никъде ccv, не мога да я заредя, няма ли някакво примерно клипче, да видя как се прави,?

 8. Здравейте, поднасям своите почитания за труда ви.
  Имам акаунт в Revolut, дали през него е възможно да се захрани сметка във MINTOS?

 9. Здравейте. Много полезен блог! Относно банковите такси при Revolut искам да попитам нещо с конкретен пример. Споменавате по-горе, че се поддържат безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
  Тоест ако искам да преведа към банкова сметка (в лева) 5000 евро, които съм вкарал по Revolut сметката си във времето, ще се случат две неща:
  1. Няма да имам такса за това, стига да не прехвърля 6-те хил. евро за месеца.
  2. В банковата ми сметка ще постъпят 5000 евро, превалутирани в лева по фиксинга (1.95583), като се удържи таксата за входящ валутен превод (в ОББ е около 20 лв. мин., в зависимост от сумата).
  Благодаря Ви!

  1. Няма да имате такси от страна на Revolut за нищо от посочените операции. Дали и колко удържа банката ви при входящ превод в евро е въпрос, който трябва да уточните с банката си. Аз лично не виждам смисъл да ги превеждате в българска банкова сметка в евро, при условие, че по същия начин можете да си ги харчите и от Revolut без никакви разходи.

 10. Здравейте, а дали може да се захрани акаунт с чужда карта, на някои от семейството Моята има такса за плащане в Интернет

 11. Следвах процедурата по издаване на „безплатна“ физическа карта, но с изненада установих, че лимита ми намаля точно с цената на доставката – явно „промоцията“ е изтекла, ако въобще я е имало някога!
  Можете да я махнете от блога си!

  1. Не е изтекла, тъй като няма срок, иначе щеше да е посочен.
   Ако следвали процдурата правилно, възможни са 3 проблема:
   1. Поръчали сте с експресна доставка – тя не е безплатна.
   2. Поръчали сте два пъти – втората карта не е безплатна.
   3. Активирали сте виртуална карта.

 12. Здравейте аз съм горд собственик на Revolut Metal и мога да кажа че приложението е много добро и го изполвам доста активно всеки ден
  Но имам следния проблем създадох 5 виртуални карти и след това ги изтрих и сега като се опитам да си създам пак ми пише че съм създал прекалено много карти а аз нямам нито 1
  след колко време ще се оправи това нещо и по колко карти ще мога да си правя на месец ли на година ли извинявам се сигурно е написано някъде но аз търсих и неможах да намеря

 13. Здравейте, получих картата с 10 дневно закъснение, но два дни преди това поръчах нова. Мога ли да ползвам първата или да чакам още 20 дни новата.
  Писах на спорта, но ме препраща към робот, който не ми помага с информация.

  1. При мен се случи по същич начин. Писах на съпорта. Наистина беше бот, трябва да се напише live агент(или нещо подобно бота казва какво трябва да е) като съобщение и се прехвърля към жив човек. От там ми актовираха картата която е дошла и ми канселираха новата карта.

 14. Поздравления и от мен за труда, който влагате и за това, което сте създали.

  За съжаление моите първи впечатления от Револют не са особенно добри, особенно на фона на конкурентите им. Какво имам предвид:
  1. Завърших успешно регистрацията. За разлика обаче от N26, на мейла си не получих нито Общи условия, нито Ценова листа. Вероятно при Револют това е нормално, но немците според мен са възприели една особенно добра практика и то преди да е завършила верификацията и да е даден достъп до акаунта. По този начин всеки потребител може да се запознае пряко (а не през блогове, форуми и други непреки източници) с условията за предоставяне на услугата, в това число и с ценовите равнища на отделните предоставяни услуги.
  2. Така или иначе бях решил да се запозная с платформата, да извърша няколко операции за да се убедя във функционалността и да посвикна с интерфейса. Физическа карта не ми трябва засега, тя има смисъл в случай на по-интензивни пътувания в чужбина за осигуряване на кеш бекъп в случай на нужда, а това при мен (поне засега) не е меродавно. За сметка на това виртуалната карта ми се стори доста рационално решение, особенно с възможността за „замразяването“ й с едно докосване. Първата виртуална карта е безплатна, това съм убеден, че ми го изписа на екрана, но вече ако чавек реши да си създаде втора такава, особенно ако не е присъединил към акаунта си реална физическа карта, пък било то и на друг издател, тогава няма предупреждение, че тя вече не е безплатна. За това се разбира малко по-късно, чак след като парите (5,99 EUR) вече са изтеглени от сметката. Което за мен си е много лоша практика откъдето й да го погледне човек – винаги при покупка на каквато й да е стока от виртуален магазин има преглед на това, което си сложил в количката, с неговата цена и бутон Потвърди за да се осъществи самата покупка. При Револют се разбира, че нещо си си поръчал/закупил чак като си провериш баланса. Нещо повече – като се поразрових в Интернет, в самата Общност (community.revolut.com) на Революта, този проблем е бил докладван още през Февр. 2018 и нищо не е било направено по въпроса. Странно нали? Пита се в задачата, от това бездействие кой се облагодетелства?
  3. Освен това, считам (и това е препоръката ми към Вас), че като се пише ревю за определен продукт, следва, освен добрите, да бъдат споменати и лошите му страни. Иначе е малко едностранчиво, а всички знаем, че на този свят нищо не е само мед и рози. Та в този ред на мисли и особенно като чета по-горе, че се споменават по-големи суми, следва да се обърне внимание и да бъдат предупредени потребителите за да знаят, че през почивните дни, когато пазарите са затворени, Револют „товари“ с 0,5% върху цената на основните валути, а за по-волатилните такива (рублата, турската лира и др.) надценката през уикенда е 2%. С други думи, следва да се избягват операции в почивните дни или да се правят такива само в краен случай. Има и други недостатъци, мисълта ми беше, че наред с положителните следва да се изброят и отрицателните страни на даден продукт. Ясно ми е, че г-н Недев е посланник на Револют за България и като такъв е в доста деликатна позиция да коментира и излага недостатъци на платформата, но все пак мисля, че това би допринесло за развитието, би повишило доверието и приобщило допълнително потребителите към блога му.

  Понеже в началото споменах за N26, моля в никакъв случай да не се смята, че им правя някаква реклама, те също си имат своите проблеми и недостатъци, има писано много за това в интернет, но специално практиката им да изпращат основните документи на регистрационния мейл на всеки потребител преди верификацията на акаунта да е завършена ми допадна много и затова си позволих да ги назова.

  Успех и бъдете здрави!

  1. Радвам се, че нещата, които правя ви харесват. Надявам се да са ви и полезни.

   Първо да уточня, че аз не се намирам в ‘деликатна ситуация’. Мога да пиша съвсем свободно за всички недостатъци на Revolut, които съм забелязъл. Това „Посланник за България“ е по-скоро титла, а не длъжност. Revolut не плащат нищо, за да пиша или да ги рекламирам или за регистрирани потребители. Правя го, защото са прекрасна алтернатива на банките. Особено за преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи. Единствената полза от посланичеството е за потребителите – безплатната физическа карта.

   Аз ревю на Revolut не съм писал, както пиша за P2P платформите. Не съм и сигурен, че ще напиша скоро, тъй като това не е фокуса на блога ми. Но ако го направя със сигурност ще спомена за превалутирането през уикенда. Това за мен е съвсем обективен недостатък, който е добре потребителите да знаят. Дискутирали сме го в групата във Facebook.

   На блога до момента има само информация за Revolut, доколкото има смисъл да се ползва за превод на пари към P2P платформите. Ревю няма. Ако вие решите да нипеште едно обективно и подрбоно ревю, с удоволствие ще го споделя. Аз самият (и много мои приятели, които често пътуват) съм много доволен от физическата карта. Преди ползвах TransferWise, но вече я държа само за резверва.

   За другите неща, считам, че проблема не е (само) в Revolut. Добре е да се чете преди да се действа. Общите им условия са в приложението (Terms&Conditions) и там са изброени абсолютно всички такси и условия, с които вие сте се съгласили при регистрация 😉 Струва ми се, че както повечето от нас, без да ги прочетете. Очакванията, че ще ви ги изпратят по мейла не са оправдани. Концепцията на Revolut са, че са mobile first banking. Там всичко се случва в мобилното приложение. Те дори нямат web интерфейс. Нищо не изпращат по мейла – всичко е в приложението. Общите условия и цените, обаче, са достъпни и на сайта. Изпращането им по мейла по-скоро би подразнило доста хора. Досега нито една брокерска платформа, P2P платформа, Paysera или TransferWise не са ми е пращали общите си условия и таксите на мейла. И аз лично предпочитам да не го правят. Ако искам да ги прочета – знам къде да ги намеря.

   Много бих искал да пробвам също и N26, но не приемат потребители от България. Вероятно живеете в чужбина, щом ги ползвате или има и друг начин? Също следя и бих пробвал, но не мога, Monzo и Sterling. За момента с ръка на сърцето мога да кажа, че за мен Revolut е най-доброто за България. Това не значи, че няма недостатъци. И ви окуражвам да им ги посочвате – на тях самите. Когато аз открия неостатъци ги споделям с дадената платформа. Дали ще ме чуе или не – зависи от нея. Аз не работя в Revolut и не мога да влияя на развитието им. Всички идеи за подобрения е добре да споделяте с поддръжката им. Благодаря, че споделихте впечатленията си, тъй като може да са полезни на хората. Особено ще се радвам да споделите, ако има начин да се ползва N26 от България, тъй като живо се интересувам и използват подобни приложение и платформи.

   Здраве и успехи и на вас!

   1. Николай Антонов

    Здравейте, г-н Недев!

    Във връзка с думите Ви: „преводите към P2P платформи в чужбина, за които българските банки дерат кожи“ и анонсите за Revolut: „Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец“ и: „Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта“, бих искал да попитам следното:
    Ако при създаването на мой акаунт в Revolut свържа моя дебитна или кредитна карта и чрез нея платя необходимите 10 Евро и впоследствие отново чрез нея захранвам сметката си, как българската банка-издател на картата ми ще възприема тези трансакции?
    Дали като валутни преводи към чужда банка (съответно-такса 0,2%, но минимум 60 лв.), или като плащания онлайн (т.е. без такса)?

    Поздрави,
    Николай.

    1. Като плащания онлайн, но дали ще са без такса трябва да проверите в банката. Няакои банки или конкретни технк катти могат да имат такси за плащания.

 15. Стана ми интересно какви са недостатъците на N26, тъй като аз също ползвам техните услуги. До сега не съм срещал нещо негативно – със сигурност има, може би аз просто използвам само основните функции. Единствения недостатък може би е, че доколкото знам може да се зареждат само с превод (и money beam), което за хората живеещи в чужбина не е голям проблем, заради безплатните СЕПА преводи.
  Изгодни ли са им валутните курсове ако се теглят пари на банкомат/ пазарува се на ПОС в България?
  Наистина се надявам скоро да навлязат на българския пазар, определено има нужда от повече конкуренция на „традиционните банки“.

 16. Здравейте, благодарности за ъпдейтите за P2P платформите и начините на превод към тях.

  Пробвал ли сте да направите превод с Revolut към IUVО. Ако да, къде пишете ‘основание’? Пратих малко пари да пробвам приложението, но никъде не ми излезе такова поле.

 17. Pingback: Приемане на еврото в България - предимства и недостатъци

 18. Наистина ли парите в Revolut са гарантирани от Европейския фонд за гаранитране на депозитите? Предлагат ли Revolut депозити? Не успях да видя нищо на техния сайт.

  1. В момента още не са. Това е последица от банковия им лиценз. Ще бъдат, когато ефективно реализират банковия лиценз, който получиха през декември. Очаква се да стане през първата половина на тази година. Те ще го обявят официално, когато стане факт.

 19. Здравейте!Бих искал да попитам…

  Мога ли да заредя сметката си с виртуална карта и изисква ли се верификация ?

 20. Здравейте,
  Може ли регна пейпал с тази карта? Да получавам пари в пейпал и после да прехвърля в картата?

  Поздрави!

  1. Може ако е виза, но нещо са спряли опцията да се изкара 2ра карта Виза. С мастеркард не може.

 21. Здравейте,

  Въпрос относно наличноста в сметката:
  – Има ли неснижаем минимум, който трябва да е наличен в сметката т.е. ако депозирам 10€ мога ли да ги похарча/изтегля и да остане на 0?

  Благодаря

 22. Здравейте, г-н Недев,
  Благодарности и от мен за полезната информация. Следвах дадения от Вас линк, за да открия сметка в Revolut. В началото всичко беше добре. Открих сметката, депозирах пари в нея, но когато заявих карта, отговорът беше, че има технически проблем и да опитам по-късно. Така продължава втори ден. Обърнах се към екипа и те ме посъветваха да си осъвременя андроида 4.4.2.Това не е лесно и даже невъзможно за по-старите телефони, за които няма фирмен ъпдейт. Това означава да си сменя телефона, за да ползвам Revolut. Странното е, че нямаше проблем при регистрацията и депозирането на пари, т.е. Телефонът ми с неговия андроид действа, но дотук. Това е сериозно ограничение за потенциални клиенти с по-стари версии на андроид. Обръщам се към Вас като посланик на фирмата да им обърнете внимание, че следва ясно да обявят още преди регистрацията, че има минимални изисквания към софтуера на телефона, за да може да се ползват услугите им.

  1. Здравейте,
   Съжалявам за проблема, но при старите версии на Android и фрагментирането на пазара – всеки производител си слага собствена версия на системата, проблеми има с много приложения. Няма софтуерен разработчик в света, който да може да ги обхване всички. В Android Store би трябвало да са посочени минималните изисквания. Аз не мога да помогна в случая. Android вече е на 9-та версия и трудно може да се поддържат толкова стари версии като 4.2. Самите Google официално прекратиха поддръжката на версия 4 още през 2017.
   Мисля, че ще имате проблеми с доста приложения. Що се отнася до ясното обявяване, то това е направено още на 21.08.2018, че минималната нужна версия на Android e 5.0 – https://blog.revolut.com/discontinuing-support-for-android-kitkat/

 23. Здравейте,
  Физическата карта я поръчах успешно и безплатно, за което благодаря, но ми прави впечатление, че курсът на EUR>BGN много се променя (в Понеделник сутрин поне) от 1,9482 сега е 1,9511, а беше достигнал 1,9522. Сега натрупам още впечатления, но дали някога достига близо до 1,95583?

  1. По всяко време се променя. Курсът, който показва е реалния, по който се случват сделките на междубанковия пазар. Те не се интересуват от фиксинга на БНБ, както и нашите банки и обменни бюра също. Не знам дали достига близо. Важното е, да знаете, че в събота и неделя, когато междубанковия пазар е затворен е доста по-неизгоден от работните дни.

   1. В крайна сметка за тест на още една възможност, преведох баланса ми от Revolut в EUR към IBAN в BGN и получих сумата в BGN по курс купува на банката ми, който е 1,951.

 24. Здравейте отново. Искам да споделя как преодолях ограничението на стария си андроиден 4.4.2 телефон, от който си отворих сметка и депозирах пари, но не можах да си поръчам карта. Имам ipad с версия, поддържана от Revolut и свалих приложението на него. При влизането в Revolut през ipad дадох телефонния си номер, с който открих сметката. В отговор получих код за вход чрез sms на телефона си, но влязох през ipad. Сега вече стана възможно от него да си поръчам карта, излезе ми и опцията за безплатна стандартна доставка. Мисля, че подобен подход е възможен и чрез ползване на чужд андроиден телефон с по-модерна и поддържана версия на андроид. Споделям опита си, за да може да се ползва, ако някой има същия проблем.

 25. Здравейте,преди няколко дни направих превод към Viainvest чрез Revolut,но ми беше отазано зареждане на акаунта ми,защото Revolut не били банка.
  Ето копи на писмото от Viainvest

  >––– Оригинално писмо –––
  >От: „[email protected][email protected]
  >Относно: Regarding your first payment
  >До: [email protected]
  >Изпратено на: 04.03.2019 15:22

  Dear Miroslav,

  Thank you for your payment via Revolut!

  Unfortunately we can not accept it yet, as for identification purposes the Investor shall ensure that first payment into VIAINVEST’s bank account is made from Investor’s bank account opened with the credit institution registered in the European Union or in any other country to which the requirements arising from European Union legislation.
  In this case VIAINVEST identifies the investor by using information received from the appropriate credit institution.

  So we could accept your payment from the Revolut, you need to send at least 0.01 EUR from your personal bank account opened with the credit institution, and after this payment, we will accept the payment from the Revolut.

  Please accept our apologies, if this causes any inconveniences.

  1. Това е нещо специфично за Viainvest. Държат първия превод на поне 1 евро да е от класическа банка. Отказват всичко – пробвал съм 5-6 подобни услуги и на края ги накарах да ми върнат парите. Ако държиш на тях, трябва да преведеш от банка с доста солена такса.

 26. Да споделя, трети месец три поръчки и картата все още е мираж! Дано дойде до края на март !
  Току що получих съобщение от Revolut, че картата би трябвало вече да е тук. 🙂

  1. Днес звънях в пощенския клон. От там казаха, че не е получавано нищо на мое име. Опитах да заявя нова карта в пролижението, но вече немога да го направя безплатно. Можете ли да дадете малко помощ как да процедирам?

   1. Писах на поддръжката. Бяха изключително любезни и в крайна сметка, след като им обясних цялата ситуация и поръчах нова карта ми възстановиха сумата от 5,99.
    Защо не се работи толкова лесно и с обикновените банки ??? ):
    И накрая един въпрос, ако от левова сметка депозирам в някоя платформа в евро, превалутирането по курса на Рволут ли се прави ?

    1. Платформата ще ги превалутира. Превалутирай първо във revolut и тогава ги прати във валутата в която искаш да са в платформата.

 27. Pingback: RoboCash - 12% доходност лесно и автоматично - ревю и мнение

 28. Здравейте,
  Трябва ми UK bank account, тъй като трябва да ми бъдат преведени пари от Англия. В този случай, сметката на Револют би ли ми свършила работа?
  Благодаря предварително

  1. Не. Самостоятелно най-вероятно никога, защото законодателно не е възможно. Ще е възможно чрез родител да се направи сметка – Revolut Youth. но кога ще е достъпно за момента не е ясно.

 29. Pingback: P2P преглед - Новото в P2P инвестициите през февруари 2019

 30. Pingback: Кои са банките с най-високи лихви по депозити през 2019 година?

 31. Pingback: Кредитна карта без такси и безплатно издаване до 30 минути на място

 32. Здравейте!
  При избор на физическа дебитна карта не виждам опция за VISA а само за Mastercard.
  Има ли опция за избор на VISA карта? Благодаря!

 33. Здравейте,
  Току що си поръчах физическа карта Revolut и я очаквам до две седмици.
  Тепърва ще се запознавам и тествам различните опции. Това, за което ще я ползвам основно е плащания при пътувания в чужбина.
  Въпросът ми е – ако картата се ползва в търговски обекти в страни извън Европа, трябва ли предварително да си прехвърля наличната сума в местна валута (в случай, че е налична като Revolut валута), или платформата прави това автоматично при най-добри условия за мен?
  Благодаря предварително за отделеното време.

  1. Ще превалутира автоматично по междубановия курс в момента. Възможно е с функцията за автоматичен обмен да си я обмените предварително при курс, който да е по-изгоден за вас. В тази статия е описано как се за прави за левове, но това важи и за други валути – https://www.vivainvest.eu/revolut-smetka-levove/

 34. Здравейте, искам да преведа от Paysera в Revolut пари с банков превод. След като въведа номера на сметката, Swift-а ми излиза различен от този който е даден в Revolut. Автоматичния SWIFT, който излиза е REVOGB2LXXX. В приложението е REVOGB21. Моля за мнение по този въпрос.

  1. Оля Грозданова

   Как мога да заредя REVOLUT през банка ДСК искат ми сметката на банката която обслужва картата ?Благодаря ви!

   1. Може да я заредите с българска дебитна или кредитна карта. В момента няма български IBAN и зареждането с банков превод е неизгодно, заради високите банкови такси.

 35. Здравейте, бих искала да попитам дали е възможно друг човек да направи банков превод от своята банкова сметка (в лева) към моя Revolut акаут? Ако има такава възможност, като какъв тип плащане се отчита този превод от банката?
  Благодаря предварително.

  1. В момента все още не е възможно. Или по-скоро е възможно, но не е добра идея, тъй като превода ще бъде таксуван като международен от банката. Възможно е да се направи с дебитна карта.

  1. Може с банков превод, но в момента той ще се таксува като международен. Това ще е добра възможност, когато бъде отворена сметката в кореспондентска банка, което се очаква да стане през лятото.

 36. Даниела Тодорова

  Здравейте Г-н Недев!
  Направих регистрация но имам следния проблем. Не мога да платя 10 евро които се изисват от Револют. Звънях в банката, която карта ползвам но от там ми обясниха, че проблема не е в тях нито в картата ми, а в Револют тъй като не ми изисквали Код за сигурни плащания в интернет и за това системата ми дава съобщение неосъществена транзакция.
  Благодаря!

  1. Не знам дали това е вярно, аз има карта с включен 3D Secure на ПИБ и нямам никакви проблеми да зареждам с нея. Не съм чувал някой друг да е имал проблем. Много е вероятно от банката просто да не са наясно или да са блокирали определени транзакции. Пишете в групата, като посочите конкретната банка и карта, за да видим дали някой е имал подобен проблем.

 37. Здравейте.
  Виждам мнения по разни съпроси и възникнали ситуации, и искам да питам за моята. Получих SMS ot Revolt на телефона за сваляне на приложението, влязох в Гугъл Плей и свалих. Излезе че е инсталирано, но не го намирам никъде из телефона.Няма икона, няма го в приложенията, няма следа във файловете, няма гявол. Телефона е съвременен със Андроид 7.0 При повторно влизане за сваляне ми изписва че приложението вече е инсталирано. Някакъв съвет ?

 38. Здравейте г-н Недев,
  Имам следния въпрос: Ако вече имам физическа карта Revolut, какво пречи да я ползвам като виртуална? Какво повече би ми дала виртуалната карта и се чудя има ли смисъл да поръчвам и нея.

  1. Абсолютно нищо не пречи. Идеята на виртуалната карта е да плащате с нея в интернет. Това позволяза за забраните плащанията в интернет за физическата карта. Така се постига по-голяма сигурност. Ако някой по някакъв начин се сдобие всички данни от физическата ви карта, то той няма да може да ги използва за покупки в интернет.

   1. Разбирам. Благодаря Ви.
    Тъй като оето намерение е да ползвам Revolut първоначално за целеви плащания и покупки, като си зареждам сметката непосредствено преди плащането и в този случай ще бъде излишно да имам виртуална. На по-късен етап ще поръчам и такава, разбира се.

 39. Здравей Стойчо,

  Благодаря за труда ти тук и по социални мрежи, наистина е полезно за всички нас. Обмислям да си поръчам безплатната карта на Револют през твоя линк, но имам следните въпроси:
  1. Това, че вече има сметка в левове, но IBAN-a си остава Английски голям проблем ли е за превод ми на заплата. За момента е в левове към Райфайзен, но мисля да го пренасоча към новата карта. Чудя се има ли минуси или са само плюсове.
  2. Да изчакам ли докато напълно побългарен стане целия процес на работа на Револют в България?
  3. Опциите за бюджетиране, спестяване и т.н за всички видове планове ли са налични?
  4. Реално сметката като е в левове, мога да си плащам навсякъде с нея безконтактно до 50лв без таски и единствено мога да тегля то 200евро на бакомат без такса, правилно съм разбрал?
  5. Четох, че местни преводи са без таски, реално ако прехвърлям пари от Райфайзен до Револют ще си има все пак такса трансфер, но дали ще е по-голям поради това, че IBAN-a е Английски?

  Благодаря много и се извинявам, ако някой от въпросите е вече споменат по-горе.

  1. Радвам се, че е полезно. Сега на просите:
   1. Не и в момента. Докато няма български IBAN сметката изглежда все едно е в UK и никой работодател няма да ви прехвърли заплатата там.
   2. Ако получавате пари от чужбина или изпращате, ако пътувате често в чужбина, няма защо да чакате. Ако не е такъв случая няма да има особена полза от Revolut в момента.
   3. Да.
   4. Точно така.
   5. Преводите от страна на Revolut са без такси, но ако опитате превод към Revolut от българска банка ще ви начислят такса като за мебдународен, която е доста солена. Най-добре е за превод от български банки към Revolut да ползвате дебитна карта.

   1. По точка 1 не е точно така. Моят работодаел ми превежда заплатата в картата направо в евро. Парите идват за 3-4 часа.

 40. Здравейте
  Ще си издавам виртуална карта и ми е интересно при плащане в Китайски сайтове(примерно)
  дали всеки път се въвеждат едни и същи данни от тази карта?
  Интересува ме дали има възможност всеки път данните от картата д а са различни?

  1. Има такава възможност. Нарича се Disposable Virtual Card. При нея след всяко плащане данните на картата се променят. Не съм сигурен, обаче дали не е само за платените планове.

 41. Ивайло Борисов

  Здравейте,
  Регистрирах се, но когато тръгна да се идентифицирам няма проблем със снимката от предната част на картата, но когато тръгна да снимам задната страна, ми излиза съобщение “ Връзката бе прекъсната“
  Какво трябва да направя?
  Благодаря предварително!

 42. Здравейте Г-н Недев!
  Искам да ви питам има ли възможност да се направи SEPA превод от банкова сметка в чужбина към сметка в Revolut на по голяма сума 25 000 евро и след това парите да се прехвърлят на веднъж към друг потребител на Revolut, има ли лимит и какви ще са таксите…
  Благодаря предварително,

 43. Здравейте,г-н Недев!Бихте ли дал съвет как е най-практично да постъпя при инвестиране в p2p платформа при положение,че имам евро в брой,а банковата ми сметка е в лева?

  1. Простия начин е да обърните еврото в левове. После пак ще ги обръщате в евро, обаче. Ако не искате да минете през двойно превалутиране, единствения начин е да си отворите сметка в евро с дебитна карта в евро към нея. Не е сигурно дали сумата ще оправдае таксите. Но истината е, че евро в брой могат да се ползват само за харчене при пътуване в чужбина.

 44. Благодаря,да сте жив и здрав!Кога ли и банките ще започнат така да се държат с хората…

 45. Здравейте, за превеждане по банков път в лева IBAN-a ми в Револют е в Англия. Това значи ли че банката ще ми начисли такса за международен превод? Ако е така най-изгодно ми излиза да си захраня от Бг банкова сметка в Револют в Евро директно с карта?

 46. Здравейте, преди няколко дни се регистрирах. Направих си виртуална карта, захраним първо с евро, а вчера успешно и с лева, но опитите ми да създам физическа карта досега са без резултат – системата забива при генериране кода на картата. Какво ще ме посъветвате!
  Телефона ми е Galaxy J5 2016, с Android version 7.1.1.

 47. Здравейте,
  Регистрирах се, направих превод 25лв. но когато тръгна да се идентифицирам няма проблем със снимката от предната част на личната картата, но когато тръгна да снимам задната страна, ми излиза съобщение ” Връзката бе прекъсната”
  Къде е проблема.

 48. Стефан Антонов

  Здравейте господин Недев! Бих искал да попитам какви са таксите за зареждане на сметка в revolut в евро от еврова дебитна/кредитна карта? TransferWise таксуват 0.35% от заредената сума за такава транзакция.

   1. Здравейте! Днес за пръв път заредих 30 лв. с дебитна карта на Райфайзен и плащането е таксувано като „Теглене от АТМ в БГ-Такса“ с 0.98 BGN. Това специфична такса на РББ ли е, защото ако е така излиза, че зареждането с дебитна карна не е съвсем безплатно.

    1. Всяка конкретна банка може да реши да сложи най-различни такси за всяка конкретна карта. Явно това е вашия случай. Питайте банката. Това не е такса на Revolut, а на банката – конкретно на РББ.

     1. Да, ясно, че е такса на банката, но може би е редно да се посочи изрично, че зареждането към Револют с карта се таксува като теглене от банкомат на чужда банка, а не като интернет плащане.

      1. Така го таксува РББ. При Пощенска и ПИБ не е така. Няма да се посочи изрично, как всяка една от над 20-тв банки в България ще реши да си напише таксата. Очевидно не е теглене от банкомат, тъй като физически вие не слагате картата си в банкомат. Независимо какво ще изпише в извлечението си съответната банка това е плащане на POS в чужбина през интернет.

  1. Pingback: Revolut съвети: Теглене от банкомат без такси в чужбина

  2. Pingback: Revolut сметка в левове - как да я използваме? Практически съвети.

  3. Нормално ли е в някой сайтове да има такса ?
   Примера ми е за плащане с виртуална карта в АлиЕкспрес – там нямах такса при плащане – докато в EBAy ме таксуваха 1 $ за плащане от 3.5 $

  4. Здравейте, от днес имам карта Revolut. Направих я по съвет на приятел за разплащания зад граница.Но разбрах че трябва да се съобразявам от банкомат на коя банка тегля, защото някои банки начисляват такса при теглене в брой. Вярно ли е и от къде мога да получа такава информация ? За сега ме интересува за Унгария.

  5. Здравейте г-н Недев,
   Направих регистрация за карта Revolut и трябваше да я получа днес, но картата не е пристигнала. В апликацията няма възможност за директен контакт. Все пак се надявах, че ще са изрядни, а то самото начало не е добро 😉 От опита, който имате с Револют, колко време се забавят доставките и има ли начин да проверя на какъв етап е заявката в момента. В апликацията информацията е, че картата трябва да е пристигнала. Благодаря

   1. Картата пристига като обикновено писмо с Българскки пощи. Доставките често се бавят. Проверете в пошенската кутия и изчакайте седмица-две. Ако не дойде, отбележете в приложението, че не е дошла и поръчайте отново.

  6. За да си издам пластика в долари – трябва да си поръчам картата като съм под сметката в долари? Притернението ми е да не би да си поръчам карта в лева. Искам да е в USD.

  7. Имам запор в българска банка поради изключително бавната работа на българската съдебна система дори и при спечелено дело. Въпросът ми е – ще се отрази ли този запор и на сметка в Револют? Благодаря.

   1. Ако кредиторите са изпратили запорно съобщение да, но много силно се съмнявам това да е така. Просто опитайте с малка сума, за да сте сигурна.

  8. Никола Лозаров

   Здравейте г-н Недев,

   Радвам се, че се намират хора като вас които доброволно да съдействат за развитието на подобни неща в България 🙂
   Използвам Revolut повече от 2 години и мога да кажа, че съм останал с доста добри впечатления от тях. Постоянно се развиват и предлагат все повече възможности за клиентите си.

   Като минус мога да отбележа, че на доста места в България ми се случва да ми бъде отказано плащане с физическата карта защото не се поддържа 🙁
   Като посланик на марката в страната ни, бихте ли съдействал за популяризирането на Revolut в големите български компании ? Случвало ми се е в големи вериги бензиностанции или Econt да ми бъде отказано плащане с картата.

   Възможно ли е да се иницира разговор(било то от вас или от регионален мениджър) с тези компании? Да им се представи услугата по подходящ начин и те да разрешат използването на картите в техните обекти.

   1. Здравейте. И аз започнах да използвам Revolut и според написаното по-горе, излиза, че поне в България никъде не би трябвало да има такса за теглене от банкомат, защото сметката ми е левова и няма да има никакъв convertage. Все още разсъждавам върху ползите от Револют и мисля, че тегленето от банкомат и превеждане на сума на приятел са основните предимства лично за мен. Въпроса ми е следния – от вашия личен опит, има ли предимство да ползвам Револют при плащане на ПОС пред моята банкова кредитна карта?

    1. В чижбина си струва, тъй като може да си докарате много по-изгоден курс с автоматичния обмен. За България зависи от параметрите на кредитната карта, но ако няма кешбек е едно и също реално. Другото е плащането с Apple Pay, ако сте на iPhone или с GPay, когато го пуснат.

  9. Здравко Костадинов

   Здравейте, г-н Недев много полезен сайт поздравления! Аз съм фрийленсър и ми предстой да сключа договор с клиент чужбина. Имате ли представа, дали ако си дам сметката в Револют за превеждане на хонорарите, то те ще бъдат блокирани? Четох, че много хора се сблъскват с този проблем?

   1. Аз самият получавам доста пари от чужбина по тази сметка. Само веднъж ми се е случвало да ми поискат документ за произход на средствата. Това може да е всичко – извлечение, фактура или договор. Изпратих им го. След няколко часа ми освободиха сметката. Това беле преи повече от 6 месеца. От тогава не са ми искали нищо. Не мога да гарантирам, че няма да ви поискат документи за произход, но ако имате няма да имате проблем.

  10. Здравейте! Има ли проблем ако идват пари от борси за крипто валута, като Kraken примерно? Ако искат документ за произход на средства как мога да им докажа произхода в този случай? Пускат ли информация всеки месец към българското данъчно, питам за да знам дали ще дължа данък на тези пари после?

   1. Не мога да кажа дали има проблем. Като документ за произход се приемат и извлечение от P2P платформа, например. Дали пускат информация или не също не мога да кажа. Едва ли пускат, но биха предоставили при поискване със сигурно. Независимо от това вие дължите данъци върху тези пари, които е по-добре да платите, за да не съжалявате в последствие.

  11. Здравейте,
   имам един въпрос, относно частта със критовалутите.

   Да кажем че трансферирам пари на стойност 1000лв под формата на 2 етериума. И след време цената се вдига на етериума. Тоест общата стойност на парите които съм вложил във тези 2 етериума вече са да кажем 1200лв. И ето ги въпросите.
   1. Мога ли тези 2 етериума (които са 1200лв) да ги прехвърля във валутната ми разплащателната сметка ?
   2. Мога ли със тази криптовалута да плащам без проблем ? да кажем в някой магазин на пост терминал? или това става само от валутната сметка ?

   Благодаря предварително! 🙂

   1. Всичко можете с изключение на това „под формата на два етериума“. Може да зареждате само фиатни валути и с тях да си купите крипто. Тези крипто валути не са физически и не могат да напуснат приложението на Revolut. Можете само да си купувате, продавате и харчите крипто, но реално като фиатна валута.

  12. Здравейте Господин Недев !Имам един въпрос .Как става превода от револут сметка към българска банка превод в евро?

   1. Просто правите банков превод от Revolut към сметката, като към всяка друга. Много е възможно за превод в евро българската банка да удържи такса за входящ превод. Ако превеждате към левова такава няма.

  13. Вася Йорданова

   Здравейте,г-н Недев!Искам да попитам дали е законно Револют да ми задържа средствата,след като ми отказаха техните услуги и ми деактивираха профила?Вече 2седмици си чакам парите и незнам какво се случва?

  14. Здравейте,
   Направих си карта и исках да платя с нея онлайн в сайта на Индитекс.
   Изписа се: Вашата банка не разрешава това плащане
   Банката ми е Уникредит
   Как да го разбирам: не мога да я използвам ли?

   1. Няма как да знам. Не разбирам и какво общо има банката в случая, ако ползвате картата на Revolut. Пишете на поддръжка – те могат да ви дадат отговор за конкрения случай.

  15. Здравейте при опит да добавя дебит на карта visa издадена от ПИБ в Revolut ми излиза съобщение, че номера на картата е грешен. Как се добавя дебитна карта към Revolut.?

  16. Здравейте, искам да попитам получих картата на Revolut днес, но няколко часа преди това натиснах бутона, че не е пристигнала тъй като се забави доста време. Сега мога ли да я ползвам нея или трябва да си чакам новата пина си ми е един и същ?

  17. Здравейте,
   След регистрирането си в приложението, не разбрах как са се получили 20 – те лева.
   Пише 0 лева. Как да разбера дали не съм изгубил парите, когато съм правил регистрацията?
   Пише ми че ми трябват поне 25 лева за да поръчам карта. Не разбирам……как трябва да стане. Моля за съдействие

  18. Здравейте, понеже явно Android Pay, Samsung Pay, Google Pay.. etc. не са активни в България, някой може ли да подскаже как може да се използва Revolut с Android в България?

   1. Аз ползвам приложението Phyre. Там си регистрирате Revolut картата/ или която искате/ и вече може да се плаща безконтактно с телефона (NFC)

  19. Г-н Недев , защо след направено плащане през Револют същото ми се отразява в движенията на средствата по сметката ми в УниКредит (от която е захранен революта) . Не взима парите втори път ,но излиза като отчетено плащане ,все едно съм платил с картата си в УниКредит .

  20. Здравейте,
   бих искал да ползвам картата на Revolut в Шотландия. Във връзка с Вашата препоръка „Винаги избирайте да платите в местната валута, за да може превалутирането да се извърши от Revolut….“
   – Но никъде не намерих курс за Шотландски паунд, който е местната валута в там. Не ми е ясно – защо липсва тази валута? Какво точно ще се случи при плащане на ПОС в Шотландия? Ако имам EUR, GBP и лева с достатъчна наличност във всяка – от коя валута ще изтегли и на какъв курс?
   Благодаря предварително за отделеното време.

    1. Благодаря Ви за бързия отговора. Допусках, че е така.
     Вероятно объркването ми идва от това, че съществува като наименоввание(шотландски паунд) и съответните копюри. И тогава е малко странно известни фин. компании(като Тавекс) да я манифестират като отделна валута и тя да има различен курс от GBP ?!?
     Хубав ден.

  21. Здравейт, изпратих покана на приятел, който я прие, регистрира се и очаква неговата карта на 19.08.2019 г. Вече направи покупка с телефона си, но не му е дало 20 BGN, както пишеше в промоцията. Дали трябва да направи плащането с физ.карта или има някакъв друг проблем?

    1. Веичко е наред, днес бяха пуснати парите по сметката. Явно трябва да минат няколко дни и няма значение с коя карта се плаща, виртуалната или физическата.

  22. Имате ли представа защо се блокират плащания към букмейкърски сайтове. В частност има забрана към bet365.com

  23. Здравейте! При опит за потвърждение на картата в epay ми изсква 5 цифрен код от банковото извлечение. Въведох го, но ми изписва „неуспешно потвърждение“, като съответно ми дръпнаха и 2лв.
   Имали ли сте този проблем, тъй като от epay и револют не ми помогнаха?

   1. Необходимо е да се свържете със съпорта на Revolut, които да ви дадат реалния 5 цифрен код от ePay, защото поради някаква причина го презаписват с техен. Друг вариант е да захраните безплатно сметката си е ePay с превод от Revolut.

  24. Здравейте,
   може ли да се плаща с Revolut преди да сте получили физ. карта? Аз пробвах да заредя в Bondora GG, но не се получи. Може би първото плащане трябва да мине с ПИН, което може да се случи след получаване на физ. карта ?
   Благодаря предварително за отделеното време.

  25. Здравейте,
   бих искала да попитам дали е възможно да се издаде SEPA CREDIT документ от Revolut, т.к. ми е необходимо да продоставянето му пред трето лице, копето да има възможността да си взема парите директно от сметката.?
   Благодаря

  26. Здравейте искам да попитам карта може ли да се зарежда през банкомати за депозиране ?

  27. Здравейте, днес пробвах да платя сметката си за телефона в А1, но при плащанетп отказаха транзакцията. От сметката ми дръпнаха сумата, но и на телефона откъдето платих пишеше declined. Мисля, че до една седмица трябва да възстановят парите, ако търговеца не ги потърси (така пише в акаунта). Въпросът ми е, А1 отказва да приема плащание чрез revolut или просто е имало някаква друга причина?

  28. Здравейте,
   Защо не мога да си захраня картата чрез Bulbank mobile изписва грешен IBAN или грешен идентификатор на банка. Грешката не е в IBAN-а

  29. Здравейте,

   Имам въпрос с идентифицирането след регистрация. Както е казано направих снимка на лична карта предна и задна част, без проблясък и се чете перфектно, но за 4 път получавам смс че не могат да ме идентифицират. Някакви идеи защо и къде бъркам може би?

   1. Ако снимката е ясна и отгооваря на изискванията, се свържете със съпорта в чта, за да видите какъв е проблема. Напишете live agent, за да ви свържат с човек.

  30. Здравейте, имам карта от скоро. Трябваше при извършване на първа покупка с нея да получа 20 лв, но не се случи. Каква би могла да е причината?

   1. Ако сте изпълнили точно стъпките описани на https://www.vivainvest.eu/revolut10/ би трябвало да го получите. Много често идентификацията не е одобрена, тъй като снимките на документа или свфито не отговорят на изкскванията. Проверете дали сте минали успешно идентификацията, ако е така – пилете на поддръжката.

  31. Здравейте, в случай на запор в България, това ще се отрази ли на сметката ми в Револют и ще ми бъде ли блокирана сметката?

  32. Здравейте, г-н Недев,

   На първо място благодаря за времето, което отделяте, за да обърнете внимание на всеки въпрос тук. Бих искала да попитам и аз три неща
   – към днешна дата какъв е месечният лимит за междубанкови валутни преводи без банкови такси (конкретно ме интересува банка в Португалия) при стандартната услуга – не намирам информация в описанието?
   – 30-дневният срок започва да тече от датата на регистрация ли?
   – когато правя превод в евро, да превалутирам сумата преди това или просто при превода да въведа евровата стойност?

   Благодаря Ви предварително!

   1. Няма лимит за банкови преводи на стандартния план. Поне никъде не е посочен. Има само лимит за превалутиране без такса.
    30-дневния срок се вижда най-добре в профила в приложнието, където са посочени и оставащите лимити.
    Ако първо превалутирате е по-добре, тъй като може да получите по-добър курс с автоматичния обмен. Може и директно да въведете евровата стойност и ще превалутира по курса в момента на превода. Не забравяйте, че в неработни дни има такса за превалутиране.

  33. Здравейте, първо поздравления за блога и за това, че намирате време да отговорите на всякакви въпроси. Ето и мойте:
   Какво се случва ако човек си смени апарата или номера, или и двете ?
   Видях сайт Револют. Искат индентификация. Нямам парола за там и при опит да се регистрирам не приема имейла с който вече съм регистриран в приложението.
   Има ли някаква полезна информация ако си регистриран в този сайт ?

  34. Здравейте, може ли мобилното приложение да бъде на български , как се настройва от айфон?

      1. Мерси! Това не го знаех. Няма да го ползвам, тъй като вече съм твърде свикнал, но може да е полезно за близки и читатели.

   1. Не разбирам какво имате предвид под ръчно активиране. Активирането става с първото плащане на POS, което не трябва да е безкомтактно. Това е всичко.

    1. Само да вметна, че моята я активирах, като си проверих баланса (25-те лева) на първия срещнат банкомат. 🙂

  35. Добромир Илковски

   Здравейте! Какви документи е необходимо да скенирам, за да увелича лимита на картата? Разбирам, че са необходими доказателства за приходите ми или греша? Лимитиран съм до 500 лв

    1. Добромир Илковски

     Мисля че съм идентифициран успешно, след като от седмица ползвам услугата и вече похарчих 485 лв. ?

  36. Станислав Симеонов

   Здравейте, интересувам се дали тази сметка (карта), не знам дали се изразявам правилно, може да бъде запорирана или блокирана или източвана от Частни Съдебни Изпълнители.

   1. По-принцип всичко може да се блокира, ако ЧСИ изпрати запорно съобщение. Малко се съмнявам колко ще го направят до централата в Англия 😉 Така, че по принцип да, но по-скоро не 😉

  37. Здравейте пробвах няколко пъти регистрацията , но не получавам никакво съобщение .

   1. Някой ще ми каже ли на кои ПОС терминали работи тази карта .
    Пробвах на 2 ПОСа за сега без резултат , отхвърли плащанията но ми дръпна парите , сега чакам да ми ги върнат безпроблемно се надявам сумите .
    Едната беше в магазин 354 (мисля че на ДСК ) другата на Пиреос банк в друг магазин .
    Благодаря !

  38. Здравейте пробвах над 20 пъти да получа смс , но не се получава , дръпнах си приложението на revolut и от там получавам смс , но говорих с приятел и ми каза че така няма да имам физическа карта .Говорих също и с оператора ми и казаха че нямам ограничени само или пък недосавени . Какво мога да направя в случая ?

  39. Данаил Маринов

   Здравейте,
   Инсталирах си приложението на телефона (iPhone), направих си само виртуална карта, без да поръчвам физическа, заредих я с минималната сума 25 лв, добавих я в wallet-а на телефона и се опитвам да платя през ПОС на ДСК, но неуспешно. Питането ми е какво пропускам, трябва ли задължително да си поръчам физическа карта или проблема е някъде другаде?

    1. Данаил Маринов

     Благодаря за бързият отговор. При положение, че не искам да си поръчвам физическа карта, колко време трябва да се изчака преди да се активира плащането през виртуалната карта?
     Благодря!

  40. Стоян Михайлов

   Здравейте, интересува ме – има ли вариант за забрана на плащания без ПИН код?
   За съжаление, модерните безконтактни карти, проявяват изключителна загриженост към правата на крадците, което за мен е недопустимо (плащания до 50 лв без изискване на ПИН код).
   И аз търся алтернатива – карта която да изисква за всяко плащане ПИН код. Без значение от сумата.

    1. Регестрирах се. В профила ми излиза, че имам сметка но аз не мога да я открия или не знам къде да я търся. Благодаря предварително.

  41. Георги Топалов

   Здравейте, направих си карта Револют първо през магазина на Гугъл, после и през линк от един приятел, за да взема бонус 25лв. Но бонуса го няма.

  42. Моля кажете ми как да си ползвам приложението. Изстеглила съм си го в тел заложила съм си пари но на терминал немога да плащам. Какво трябва да направя. Мога ли да си ги пехварля парите в друга сметка??? Помогнете ми.

  43. Здравейте, имам карта от един месец, взех ч по време на предишната оферта „Покани приятел, вземи 20 лв“ Направих още август месец покупка с картата, но до момента не съм получила 20 лв. Дали имате представа каква може да е причината?

  44. Здравейте, депозирането на средства в сметката на Revolut чрез skrill виртуална карта, дали има такса от страна на skrill?

  45. Елеонора Маркова

   Здравейте г-н Недев,
   Възможно ли е да се преведат средства по карта REVOLUT от сметка в българска банка? и как ще бъде таксуван превода, като банков или международен?

  46. Здравейте,
   Преди преди месец си свалих приложението Revolut, следвах всички стъпки за регистрация. Всичко изглеждаше наред, но когато се опитах да направя плащане почти на всички постерминали ми изписва „неправилен номер на карта“. Практически в момента почти никъде не мога да го използвам. Приложението е свалено на iphone (ако това има значение)

  47. Здравейте, писах вече, но изглежда комантарът ми се загуби. Имам желание да си направя акаунт в Револют, но ме притеснява предоставянето на детайлните ми лични данни. Смятате ли, че са надеждно защитени? Също искам да попитам мога ли да се регистрирам с международен паспорт? А какво се случва когато волидността на документа изтече и той се подмени? Трябва ли да се актуализира информацията към Револют и в какъв срок? Това не го намерих в политиките им. Благодаря.

   1. Според мен данните ви са доста по-защитени, отколкото на доста други места и нямам предвид само НАП и Банка ДСК Това е Европейска финансова институция с на 7 милиона клиента. Разбира се, ако имате притеснения просто не го правете. За международния паспорт не знам, но може да опитате. За актуализацията не мога да ви кажа, не ми се случвало досега.

  48. Здравейте. Знае ли някой дали/кога ще пуснат трейдинга за държави извън Европейския съюз? Норвегия?

  49. Светослав Неделчев

   Здравейте, г-н Недев
   Имам същия проблем като на г-н Шопов, грешката която изписва на POS терминала е R14 – невалидна карта, мисля и на бележката която излиза от терминала изписва № на карта различен от този на прилажението в Revolut.
   Използвам Apple Pay през iPhone 6.

  50. Здравейте,
   мислих да използвам Револют заради лесното и бързо купуване и продаване на криптовалута. Но се оказа че за по големи суми при захранване на акунта на Револют го блокират и изискват документи за парите, работни заплати и още информация …
   г-н Недев нещо по върпоса да кажете?

   1. Могат да ги поискат за всякакви суми.Това е част от мерките против пране на пари. Ако имате проблем с произхода на парите по-добре не използвайте Revolut.

  51. Картата обвързана ли е с Българските сметки, имам запор на сметката ми в България, въпроса ми е дали ако я ползвам запора ще е и за тази на револют?

  52. Регистрирах се. Добавих картата (VISA на REVOLUT) в APPLE PAY WALLET.
   Гогато плащам с iphone на някой места става, но на повечето им изписва на POS терминала грешка 14, невалиден номер на карта. Как може да разчитам че ще става плащането навсякъде?

  53. Здравейте, господин Недев,
   от скоро ползвам приложението, като се регистрирах бизнес клиент и сега разучавам какви възможности предлага, въпроса ми е следния:
   1. Мога ли да вградя виртуален ПОС в бъдещия ми сайт, с помощта на който бъдещите ми клиенти (намиращи се в европейски страни част от ЕС и не само) да плащат за предоставени услуги?

   Бизнеса ми ще оперира в Туристическия бранш, ако това има значение – Туроператор.

   Благодаря Ви предварително за предоставения отговор!

  54. Здравейте,
   от скоро имам регистрирана виртуална карта VISA.
   Днес опитах да направя плащане с Revolut, но при всеки опит казваше, че кодът на картата е грешен. Опитах да направя превод от Revolut на Revolut и всичко беше успешно. Каква би могла да бъде причината за грешката?
   Благодаря предварително.

  55. Здравейте,
   Преди 3дни си свалих приложението Revolut, следвах всички стъпки за регистрация. Всичко изглеждаше наред, но когато се опитах да направя плащане почти на всички постерминали ми изписва „неправилен номер на карта“. Практически в момента почти никъде не мога да го използвам. Приложението е свалено на iphone 7(ако това има значение). Опитите за плащане са с Apple pay.В Wallet съм регистрирал виртуалната карта.

  56. Здравейте Г-н Недев,
   имам от 3 дни приложенето Revolut, като основно искам да го ползвам като опция за Aplle pay.Мисля че направих всичко както трябва.В Wallet регистрирах виртуалната карта.Но при опит за плащане на пост терминал ми изписва „невалиден номер на карта“.
   Може ли да се отстрани този проблем и как?
   Благодаря предварително!!!

  57. Здравейте,
   може би е писано по темата, но не ми стига времето да изчета всички коментари.
   Бих желал да попитам г-н Стойчо Недев, дали платформата Revolut има функцията да си използвам телефона безконтакно при плащане на POS терминал, без значение дали е в България или чужбина.
   Благодаря предварително!

  58. Здравейте,
   г-н Стойчо Недев, а предвижда ли се такава функционалност на приложението? Би било много удобно и по функционално ако има и тази възможност!

  59. Милена Плочева

   Здравейте, къде мога да намеря общи условия на Револют или някакъв договор, уреждащ покупко-продажбата на акции? Благодаря

  60. Здравейте, имам направена транзакция по ИБАН към моята сметка в револют. Но минаха над 10 дни а все още нямам пари в сметката ми. Това е първа транзакция за акаунта. Как се процедира при такива случай?

  61. Здравейте,
   за колко време и как пристига картата?
   Регистрирах се на 11.10.2019, изписа ми че картата ще дойде на 15.10.2019.
   Днес е 17.10.2019,нямам съобщение оставено в пощенската кутия на адреса, който съм посочила няма нищо и в пощата…

  62. Антоанета, стандартната карта идва обикновено за дяе седмици в пощенската кутия (като обикновено, непрепоръчано писмо). В редки случаи и не идва, така че ако минат над 3 седмици се свържете с поддръжка. Metal и Premium идват за ~седмица (макар и да пише по-кратко). Premium картата пак като непрепоръчано писмо, а металната по DHL.

  63. Здравейте г-н Недев,
   Трябва да преведа 850 US на мой приятел в USA, сметката му е в Bank of America.
   Въпросът ми е мога ли да го извърша с Revolut, и за това трябва ли ми физическа карта на Revolut или ако можете да ми препоръчате друга платформа. Също така, човекът на когото ще извършвам превода трябва ли да е регистриран в Revolut или може направо по сметката му в банката.
   Водеща в случая е цената на превода.
   Благодаря.

  64. Здравейте, имам проблем при отваряне на приложението, т.е. не мога да вляза с моя код, тъй като не го разпознава или…. При ползване опцията „Забравихте ли“ (около 20 пъти вече)приложението не приема 6-цифрения код. Екранът остава с вече изписан код и не се променя до края на определеното време. Регистрацията ми е нова и мисля, че съм изпълнила всички стъпки от указанията – удостоверих личните си данни, заредих стартова сума, заявих карта, поканих прители…..
   Не откривам и-мейл за съпорт, който да ползвам. Само чрез приложението ли може да се осъществи контакт със съпорта?!

  65. Здравейте! Как мога да получа вертификационен код за i Watch -a ми за да мога да го активирам и него?
   Иска ми код

  66. Здравейте, преди седмица направих първото си плащане с карта Револют и днес получавам известие, че плащането ми е върнато и не е прието от търговеца. Можете ли да ми дадете информация защо не е прието, какъв може да е проблема и какво следва да направя аз? Благодаря предварително!

  67. Здравейте, днес получих и активирах картата си и всичко е ОК. Имам един въпрос на който май не намерих отговор . Мога ли да ползвам Revolut за плащания от клиенти на които предлагам интернет услуга през саита си, дори и от такива които нямат Revolut ?

   1. Можете да използвате банковата си сметка, за да получавате плащания от чужбина в евро без такса. Картата може да ползвате само, за да плащате вие.

  68. Здравейте, регистрирах се чрез реферал линк в Ирландия, като тук промоцията на револют освен безплатната карта включва и 10 евро бонус при първа транзакция с картата. Вчера получих картата и я използвах , но бонуса не го получих, въпреки ,че са го описали подробно и следвах стъпките.

  69. Диян Кожухаров

   На телефона ми се инсталира , на стационарния ми компютър у дома не мога да сваля приложението , пиша си телефона казва ,че ми праща съобщение относно свалянето на приложението и къде по дяволите го праща това – не знам . Нито е на пощата ми , нито на гугъл пощата, нито има на тяхната страница помощ за да питам.

  70. Здравейте,
   Как да достъпя до безконтактни плащане с андройдски телефон? През iPhone става с двоен клик върху home бутона. При андройдски телефон не намирам как да го направя.
   Благодаря предварително!

  71. Здравейте, преди около 3 дни прехвърлих сума от една карта към revolute . В старата карта парите ги няма и пише , че транзакцията е изпълнена , докато в revolute тези пари ги няма.

  72. Здравейте! Прехвърлих си пари в revolut картата от чуждестранна карта. Въпросът ми е може ли тези пари да ги прехвърля в българската си карта? Ако е възможно може ли да обясните по какъв начин става. Благодаря предварително!

   1. Не разбирам въпроса. Не става ясно какво точно сте направили и какво искате да направите. За съжаление “пари” не е конкрента валута, нито разбирам какво значи “чуждестранна и българкса карта”? Картата в Revolut е една в много валути. Ако плащате в лева тя ще превалутира автоматично.

  73. Имам уникален проблем с тази карта На 29,10 изпратих 6,000 лв по сметка на ПИБ за Делта сток и не съм писала никъде Bic КОД а само айбана на фирмата. До 14,11 парите ги няма никъде!!!!! От съпорта на Револют се правят че не разбират и не могат да ми дадат адеквате отговор. Лично от Делтасток са направили проверка и от ПИБ са им обяснили че парите ги няма по сметка заради объркан бик код! Тази драма се върти повече от 17 дни и от Револют има един бот , който не дава никаква информаци!?

  74. Здравейте г-н Недев,
   може би е писано някъде, но бих искал да попитам за следното:
   имам карта Revolut и се чудя, дали мога да дам банковата си сметка в revolut за да ми бъде възстановена сума в USD от търговец в Китай – без да ми бъдат взети такси за международен превод, и ако е възможно трябва ли да си направя сметка в USD, тъй като тази която е към картата е левова или ще се превалутира в лева автоматично? Благодаря предварително.

   1. По принцип е възможно. Такси от Revolut за получаване на превод няма да бъдат взети. Дали търговеца от Китай ще го направи не мога да кажа. Ако искате да останат в долари просто си добавете тази валута към сметката. За всички валути в Revolut се ползва една и съща сметка.

  75. Здравейте,
   Свалих си приложението на андроитски телефон и го заредих с 50 лева.
   Но не мога да стартирам плащане,започнах да чета коментарите и разбирам че андроитските телефони не го подържат.
   Прав ли съм ?ако не как да го стартирам?и как да си върна парите ако съм прав?
   Благодаря предварително за отговора.

   1. Не се поддържа плащане с телефона, тъй като GPay все още не е наличен официално в България. Има начини да се стартира. Повече по темата има в групата – https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/ потърсете GPay
    Нищо не ви пречи да си плащате с картата. А парите може да си върнете с превод по ваша сметка, ако искате.

  76. Груйчо Цветанов

   Привет. От скоро и аз имам регистрация в Револют. Оше си чакам картата. Вкарах някой лев и пробвах да ги харча. Да ама не. Превод по заявка от приятел – функционира. Но при опит за плащане онлайн или на терминал и на двете карти ми се появява temporary Hold и нищо. Отказва ми се плащането и това е. Май не са активни картите. Какво да правя, някой има ли идея

  77. Здравейте,

   Получих своята пластика на Revolut. Как мога да я захраня? През пеиложението не ми дава възможност, за да се опитам да я използвам за първи път?

   Благодаря,

  78. Здравейте,
   Имам следният въпрос – Направих си Revolut с паундова сметка, тъй кат работя с анличани и искам сумата да идва в паундове. Но имам следния въпрос, ако реша да прехвърля сумата си в българската си сметка, ще имам ли такса за това и ако имам каква ще бъде?
   п.с Българската банка, с която работя е Unicredit.
   Благодаря предварително

   1. Ако прехвърлите паунди ще има такса. Колко точно питайте в банката. Ако ги обмените в левове в Revolut и ги преведете към левова сметка – такса няма.

  79. Здравейте.
   Работя в Шотладния и имам Revolut .Въпросът ми е при прибирането ми в България мога ли да си прехвърля парите в българската ми сметка? И как ако е възможно,как става това?

  80. Здравейте г-н Недев,
   Мога ли да плащам с виртуална карта на ПОС терминал или само онлайн? Чрез Wallet не ми се получава многократно. Предполагам, че виртуалната карта не трябва да се захранва отделно със средства, а ползва парите от сметката, благодаря 🙂 .

   1. Не е нужно да се захранва отделно. Всички карти ползват обща сметка. Може да ползвате виртуалната за плащане онлайн в интернет или с Apple Pay на POS терминал.

  81. Здравейете, имам следното питане:
   Revolut вече поддържа ли BGN като валута и ако не поддържа – ще трябва ли да се прави SEPA превод към Revolut, за да се захрани сметката? Цялата идея за питането е дали може да се избегне таксата за SEPА превод, която българските банки налагат?
   Също така възможно ли е захранване на платформи за криптовалути като Coinbase през Revolut? Как бихте коментирали инвестирането в криптовалути чрез Revolut? Доколкото прочетох, реално като закупиш валута през Revolut платформата тя няма право да я напусне и в известен смисъл дори не я притежаваш тъй като е под формата на „IOU“?
   Също така Revolut достатъчен ли е се потвърди самоличноста в платформи като Coinbase,Bondora,Mintos и т.н.?

   1. SEPA преводите са само в евро. Все пак има начин да избегнете високите такси за превод, ако превеждате левове. Описан е тук – https://www.vivainvest.eu/revolut-s-bankov-prevod/
    Криптовалутите са само в Revolut – може да се прехвърлят към други Revolut потребители или да плащате с тях чрез картата.

  82. Здравейте,питането ми е относно Робокеш.
   Имам създадено портфолио 1,не искам да създавам друго ,привел съм още 50 евра как да ги насоча към порт.фолио1.Къде е този бутон за автоматично депозиране.
   И още нещо да вкл.ли опцията за купуване на кредити от вторичния пазар.Благодаря предварително.

  83. Здравейте, поръчах си безплатна карта – стандартна доставка и захраних минималните 25лв за верификация, като от сметката са ми удържани 35.95лв. Не съм поръчвал втора карта, нито виртуална.

   1. Или си включил Premium план или си поръчал експресна доставка с DHL. Провери какъв е плана ти в приложението, защото ако си избрал абонамент ще продължи да ти удържа такса, докато не го спреш.

  84. Виолета Гьошкова

   Здравейте,

   Бих искала да попитам дали мога да плащам с Revolut през Garmin?
   В някои блогове четох , че може , а вдруги не?
   Благодаря.

  85. Здравейте, имам намерение да открия сметка в Revolut.
   1. Има ли в момента актуален линк за регистрация, с който да се дава някакъв паричен бонус, освен безплатната физическа карта?
   2. Какво се случва ако човек си смени апарата или най-вече номера?
   3. Неразбирам сметката ми в една валута ли ще е или може да има различни валути обединени в една сметка?

   1. 1. В момента няма актуални бонуси, освен безплатната карта.
    2. Апарата нищо специално. Ако сменяте номера има процедура описана на сайта – bit.ly/RevolutFAQ
    3. Сметка съдържа много валути. Може да се прави обмен между тях, както и да се харчат.

  86. Здравейте,

   ако парите в Revolut са в Euro или USD, а аз се намирам на територията на Бългрария, необходимо ли е да ги обръщам в Лв когато плащам на пос терминал? Ако ги оставя в USD ще има превалутиране.

   Благодаря

  87. Боряна Мирянова

   Здравейте, фирмата, в която работя желае да открие фирмена сметка в Revolut с цел нашите клиенти за плащат там фактурите си и парите, след това до си ги прехвърляме по сметка в ОББ. Въпросите са ми: ще има ли такса сметката в Revolut? Ще мога ли да вадя движения по сметката с цел осчетоводяване? И чисто законово в НАП как гледат на такава сметка? Благодаря предварително!

  88. Габриела Гаджова

   Здравейте,
   Мога ли да правя плащания на каса чрез постерминал с виртуалната карта?

  89. Боряна Мирянова

   Здравейте, във връзка с наредба 18 за касовите бонове, ако получа пари от клиент във фирмената ни сметка в Revolut това за плащане в брой или плащане по банка се третира, т.е трябва ли да издам касов бон или си е банково плащане?

     1. Аз не съм данъчен, но мисля, че данъчните могат да имат каквито си искат притеснения 😉 Няма разлика дали банковата сметка ще в Revolut или в Barclays например. Търговецът може да си насочи плащанията където си иска без значения в коя банкова сметка са получени. Но от нашите данъчни могат да се очакват всякакви идиотизми.

  90. Здравейте,
   Как мога да внеса в REVOLUT сметката си долари в България или Великобритания? Не чрез банков превод, защото тогава таксите са мн. солени

  91. Не можах до приведа £ от банк акаунт в лойдс на револют. Как ще ми привеждат заплата в GB.

  92. Здравейте, бих искала да питам, понеже имам email от вас че 24 декември ще бъде при мен физическата карта на Revolut, кога трябва да я чакам или да ходя в пощата да я потърся?

  93. Николай Лазаров

   Здравейте!
   Щастлива и спорна 2020
   Днес 03/01/2020 направих регистрация, като желанието ми бе да ползвам стандартен план и понякога прибирайки се в БГ да я употребявам.Внесох от акаунта си 10£ с опция безплатна доставка Системата ме подведе и явно Аз не догледах, като в момента съм регистриран на Премиум. Много неприлично те подканя да ъпгрейднеш?До минути поисках да променя плана и да върна Стандартният но системата Уж връща 5£ но и иска допълнителен чардж от 8.98£?
   Както и да е. За днес ми стига дървото!!! Но вероятно ще премина на Стандарт или ще спра акаунта. Мисля. Дано няма още подобни изненади?! Ако реша да ползвам картата ще е периодично.Въпросът ми е: Премиум плана е за 12 месеца с абонамент 6.99£ месечно, който не искам. Ако го спра в края на първият месец , който вече съм платил ще има ли такса? Кога е най- удобно да го прекратя? Благодаря

  94. Здравейте!
   След няколко дневни опити за превод на £ от английски банков акаунт към револют и разговори с подръжката които никак не ми помогнаха използвайки тези данни
   Бенефициент Revolut LTD
   Сметка 140…банков код 30.. успях да приведа 3.34£ тази сутрин но не ги получих. След час вече имах нови данни Бенефициент Ангел Ангелов сорт код и акаунт номер и вече успешно си превеждам £.
   Въпросът ми е как да си върна тези 3.34£ които не получих.

  95. Здравейте , с картата може ли да се взима рента кар . Тя с какъв статут е , при положение , че компаниите изискват кредитна карта

  96. Евгени Григоров

   Здравейте г-н Недев,
   искам да попитам, дали има начин да се използва Revolut за търговски обект, като се замени съществуващия POS терминал с някое друго устройство, на което клиенти да плащат със своите карти и парите да отиват в Revolut сметката на търговското дружество?

  97. Здравейте! Имам три въпроса: 1. Мога ли да захранвам Револют от сметка, на която нямам издадена пластика. 2. Как мога да видя IBAN на сметките в Евро и Паунди. 3. С каква максимална сума мога да я захранвам месечно при стандартен план.

      1. Здравейте, г-н Недев, опитвам се да добавя Виза Револют към Garmin Pay , но за съжаление ми изписва : „Тази банка все още не участва в Garmin Pay“. Това очевидно не би следвало да е вярно и Ви моля за инфо какво да се направи в този случай?

       Поздрави!

   1. Здравейте, Имам 3 виртуални допълнителни карти Револют. Обърках нещо и изтрих едната, с която е плащано и ако се наложи възстановяване на средства по покупка ще имам ли проблем? Ще ми направят ли възстановяването? Мисля, че те са свързани със сметката и не би трябвало да има проблем, но не съм сигурна и питам по-информираните от мен.

   2. Здравейте, ние използваме Transferwise почти от две години за превода на пенсията на съпруга ми от САЩ до сметката ни в ПИБ в България.
    Скоро разбрах за Револют и съм много заинтригувана, но имам въпрос как стоят нещата за преводи от САЩ, т. е. къде мога да прочета какви са таксите за преводи от САЩ до България?

   3. Здравейте,
    инсталирах и се регистрирах, въведох данни на картата, но не ми позволява да платя тези 25лв. Изписва ми, че допълването от 25лв е отхвърлено. Свържете се с екипа по поддръжката за повече информация…
    Иска ми 25лв, а не ми позволява да ги изпратя…
    Къде може да е проблема?
    Благодаря предварително!

     1. Здравейте,
      Искам да попитам следното:
      Регистрирах се в приложението, поръчах обикновена карта, която още не е дошла (вече повече от месец).
      Мога ли да ползвам сметката, като я зареждам през първоначалната дебитна карта, да превалутирам и да правя преводи към друга сметка?

   4. Здравейте! В началото на месец декември 2019г. поръчах карта, която трябваше да пристигне на 13 декември. Чаках до 21 декември, и поръчах нова, но на 22 декември получих първата, която беше анулирана. Посочиха ми примерна дата за получаване на новата карта 03 януари 2020 г., но и досега 21 януари 2020 не съм я получил. Какво трябва да направя? Дали, ако поръчам нова, няма предишната да ми дойде пак така на следващия ден? Или да се пробвам пак, и ако и този път не стане….. да се отказвам.

   5. И мен ме вълнува по детайлно въпроса с превеждане на заплатата директно към Revolut. Аз съм превеждал пари със SEPA и са отивали проблеми никакви ,но както гледам има значение дали е от лева в евро или друг тип валута. Може ли по детайлно какво точно трябва да проверя ,за да преценя дали ме устройват таксите с преводите към револют.

   6. Здравейте.
    Имам виртуална и физическа карта с които работя чудесно.
    Телефона ми има NFC.
    Има ли опция да плащам безконтактно само с телефона??
    Без да си нося физическата карта.

   7. Светла Ангелова

    Чрез Дск не става превода – казаха, че такава банка няма. Чрез дебитни карти от ДСК и ЦКБ също не стана. Единствено чрез кредитна на Юробанк се получи, но мисля, че срещу такса. А много бих желала да ползваме Револют, защото повечето ми близки я имат вече.

   8. На мен ДСК са ми удържали 1лв+1% за трансфер от моята дебитна карта при тях към Револют.
    Това им е нововъведената такса „Паричен трансфер“, която трябваше да влезне в сила от 5 февруари.
    Странно е, че аз на 9 януари направих безплатен превод, а за вчерашния са ме таксували.
    Явно искат да хванат далаверата около новите закони на БНБ за евро/лева и потока на пари към Револют, който законът породи.

   9. Добър ден . Искам да попитам дали ще мога да получавам заплатата чрез банков превод в Revolute-a си . Дали ще иамам проблем ?

   10. Поръчах карта Revolut и без да искам съм чекнала PREMUM plan fee.
    Как мога да се откажа от тази PREMIUM Такса, за да не я дължа всвки месец?
    Дойде email, че следващата такса от 14 лева се дължи през април.

   11. Здавейте, моят въпрос е следният. Ако се надочат преводи от ЕИП или от други страни извън ЕИП към UK сметка по техния станарт с Account number и Sort Code дали ще мине транзакцията. От скоро имам такава карта и в данниъе на UK сметката пише че е за локални преводи. Как се ползва UK смртката зс международни входящи преводи.

   12. Здравейте! Интересува ме дали мога да пазарувам в Амазон с Revolut виртуална карта? Като цяло как става верификацията на картата. Ако ми поискат верификация на адреса от Амазон как може да стане? Реално може ли да имам такава карта без да вписвам някъде адреса си по лична карта?

   13. Здравейте,
    Бих искала да попитам за конкретна ситуация.
    Имам апликацията Револщт, имам и карта. Предстои ми пътуване до Румъния и се чудя следното:
    Трябва ли първо да обменя сума от левове (BGN) в леи (Romanian leu) и тогава да тегля от банкомат или не е нужно?
    Благодаря предварително! 🙂

    1. Ако е в работни дни няма особено значение. В събота и неделя има такса за превалутиране от 1% и тогава е по-изгодно да се обменят предварително.

   14. Здравейте ,
    поръчах карта -струваше ми 12 лв.
    Не я получих,поръчах втора ( уж безплатно ) но пак ми взеха 12 лв.
    сега се надявам да я получа поне !

   15. Велислава Петрова

    Здравейте,
    Ползвах картата си безпроблемно почти 7 месеца, но сега имам проблем.
    Картата ми в Револют е дебитирана със суми за 6 транзакции, които аз не съм оторизирала. Трябва да оспоря тези плащания. Никъде не намирам информация как мога да го направя и къде да изпратя оспорването? Има ли представителство – офис в София?

   16. какъв е лимитът на картата за теглене от банкомат?
    в приложението имаш опция за отмяна на лимита но в сайта е описано че
    лимитът е 200 евро на ден и 6000 евро на месец

   17. Йосиф Балабанов

    Здравейте.Имам проблем с верификацията на акаунта ми в Револут.Не мога да снимам с предната камера.Не фокусирА.Не мога да изпратия снимка на личната ми карта.Има ли други начини да подтвърдя самоличноста си?Благодаря!

   18. Здравейте въпросът беше зададен по горе но не видях отговор та можели български работодател или институция като Ной на пример да превеждат пари по бг сметката ревоут и още нещо като спестяваме пари имали вариант да течът някакви лихви по тях

   19. Здравейте имам акаунт в Револют ,закупих 320дяла в търговската сметка на дадена компания ,но днес ми изписва ,че имам 1.6дяла от същата компания. Някой може ли да ми обясни какво се е случило с останалите дялове. Или поне да ме упътите към кого да се обърна .Чата им е блокиран . Благодаря

   20. Здравей,най-после получих картата Revolut-VISA,направих покупка в магазин за стойност 1лв.и работи,но…..!!! Не мога да я свържа с телефона по никакъв начин. Като допра картата на гърба на телефона,я разпознава,като направя снимка на картата също я разпознава, като вкарам ръчно номера,но като натисна на прозорчето за свързване ми изписва съобщение да се свържа със асистент.Защо така?y

   21. Здравейте, понеже си купувам и акции в Револют, до каква сума, стойност ми е защитен портфейла, при евентуален фалит на Револют?

   22. Благовест Георгиев

    Здравейте, казвам се Благовест и съм много доволен от приложението, но имам питане. Мога ли да си направя американска сметка както Transfer wise имат американски акаунт. Харесвам това приложение, но ще ходя лятото да работя в САЩ и искам да го ползвам за да ми превеждат заплатата, но няма американска сметка.
    Благодаря ви.

    1. Благовест, те американците не знаят дали ще работят това лято, та и ти се гласиш … хубавото е че поне си оптимист 🙂

   23. Здравейте имам акаунт, карта но идентификацията не ми е завършена и не мога да правя преводи… търся я в приложението и никаде не я откривам от къде да я довърша

   24. Изтеглих приложението, въведох телефонния си номер, получих шест цифрения код но се забавих с въвеждането му. Сега като въвеждам телефонния си номер ми дава съобщение;“Съжаляваме, но нещо се обърка. Опитайте по – късно“. Пробвам в продължение на няколко дни, деинсталирах и пак инсталирах приложението, но винаги ми дава това съобщение. Какво трябва да направя ?

   25. здравейте, ползвам карта Revoluot на план Стандартен и искам да изпратя пари на приятел / също ползващ карта на Револют/ , но не се изпраща сумата.какъв може да е проблема?

   26. Предлагам ви да промените малко заглавието на статията след като вече доставката на картата е 12 лв.

    1. Заглавието не е добре да се променя, поради причини свързани с Google, където е свързано на много места. Иначе в статията е добавено ясно на контрадтен фон “ От 12.05.2020 Revolut спира предлагането на безплатна доставка на карти за нови потребители! Доставката на физическа карта при безплатния план Стандарт ще се таксува по актуалната ценова листа (в момента 12 лева).”

   27. Направих си карта Visa Revolut имам я от месец сега за първи път ми пратиха пари по нея за колко време ще ми птистигнат парите.

   28. Татяна Миткова

    Здравейте, мога ли да имам 2 физически карти с отделни сметки в една и съща валута?

   29. Красимир николов

    Възможни ли са плащания по абонатен номер като ток, вода, кабел, тлф, без такси?

     1. Защо да не може, все пак плащаш с банков превод, само данъци/към бюджета/ не може защото допълнително трябва да се посочат параграф код плащане.

   30. Не успявам да открия отговора в самото приложение, затова моля за отговор тук: Искам да възстановя в своята сметка парите, които съм заредила в Револют. Как да стане това?

     1. Каква е гаранцията, че няма да има злоупотреба с личните ни данни, при условие че приложението изисква от нас да снимаме личната си карта от двете страни и снимка на лицето ни?! Каква точно проверка се извършва от приложението с тези данни? При условие, че съхранява тези данни в продължение на години, каква отговорност носи при злоупотреба?!

      1. Гаранцията е същата, както при всяка европейска банка или фирма, която се подчинява на GDPR. Преди около година глобиха банка ДСК с 1 милион лева за изхвърлени кредини досиета с всички лични данни, така че в този свят гаранции няма.
       Ваше решение дали и на кого да дадете личните си данни, но финансови услуги без пълна идентификация на клиента никой няма да ви предостави.

   31. Здравейте,как става смяната с нов телефон(устройство),как се процедира,как да регистрирам новия телефон?

   32. Здравейте! От м.10,2019 г използвам Revolut. Но 10 месеца по-късно физически (пластиката) картите не пристигнаха, когато доставката им беше безплатна. Сигнализирах няколко пъти, но нищо. Към днешна дата все още ги няма. Предполагам, че затова вече има такса, и умишлено не са ги изпращали.

   33. Имам проблем. Имам Револют сметка и виртуална Мастеркард и Виза карти както и физическа Мастеркартд.
    Преинсталирах си телефона/Айфон/ и като поисках да вляза ми поиска парола. Досега влизах с Фейсайди.
    Мислех че я помня но не би. Поиска телефонния номер от който съм се регистрилал но той тогава ми беше служебен и вече не е при мен а и не знам дали някой ве го ползва. Реших да си направя нов акаунт с нов личен вече телефонен номе но не ми дава, тъй като вече имам акаунт и сметка.
    Какво да правя. Как да се свърца със съпорта.

   34. Здравейте.
    Въпросът ми е следният:
    Може ли да се плаща на пос-терминал безконтактно, чрез самият телефон с включено NFC и необходимо ли е да има допълнително приложение.
    Благодаря Ви предварително за отговора.

   35. Здравейте искам да знам дали се предлага само дебитни или има и кредитни карти и каква е цената благодаря предварително.

   36. Жорж Паликарски

    Здравейте,
    Няма ли възможност картите да се изпращат с тракинг номер срещу съответното доплащане. При ужасното състояние на пощите в България обикновено писмо няма шанс да бъде получено.

   37. Здравейте, господин Недев!
    Имам телефон Самсунг 7 ейдж и не мога да извършвам безконтактни плащания. Беше ми обяснено че трябва да сваля Самсунг Пей, но то е невалидно за България. Моля ви да ми дадете съвет, какво да сторя?

   38. Здравейте, може ли да се ползва Револют от компютър, не от телефон /нямам нет на телефона/.

   39. Здравейте!
    Въпросът ми е за получаване на пари в Revolut акаунт с линк за плащане към човек, който няма Revoult акаунт.
    Знаете ли, има ли такси и за колко време се случва транзакцията?

   40. Десислава Иванова

    Здравейте!
    Когато опитам да заредя картата с определена сума от дебитната ми карта излиза, че има грешка (something went wrong). Съветва ме да опитам по-късно, но го правя от няколко часа. Според Вас какво мога да направя?

   41. Здравейте, бихте ли ми препоръчали приложение, с което мога да плащам безконтактно с виртуална дебитна карта MasterCard от Revolut? Телефонът е с Андроид, но не става с Google pay.

   42. Иванка Костадинова

    Здравейте, поръчах си карта през приложението, пише, че ще е при мен до 7.11,но все още я няма, а скоро ми предстои пътуване в друга държава. Целта все пак беше да си поръчам карта, която да я ползвам извън България. В случая ще се обезсмисли. Има ли вариант да се провери къде е картата, въобще дали е изпратена и ако е, къде е по пътя?

   43. Здравейте,
    Загубих картатаси,анулирах я и поръчах нова.Получих новата карта,но днес с плащане с нея в магазина ми изписа,че няма оторизация.Питането ми е трябва ли да правя някаква регистрация в on line приложението на REVOLUT

   44. Здравейте, днес забелязах IBAN ми е променен, Преди беше GB88REVOXXXXXXXX сега е LT ХХХХХХХХХХХХ, Знаете ли какво се случва ? как ще се отрази превод направен към старият ми IBAN след като наредителя на превода не е бил информиран за промяната на моят IBAN. Преди време правих ъпдейт на версията на РЕВОЛЮТ на телефона си и вероятно тогава е направена тази подмяна .
    Някой бил ли е уведомен по някакъв начин за тази промяна?

   45. само чрез кредитна или дебитна карта ли мога да заредя сметката и при зареждане само по този начин ли става ако реша да взема картата

   46. Искам да разбера при превод отнкрипто борсата бинанс към револют на по-големи суми ще ми изисква ли документи за пройзход и дали ще иска да платя някакви данъци върху тях или не това ми е въпрос ще се радвам да ми отговорите!

   47. Привет! Искам да сваля приложението от телефона си/ андроид/ ,но след въвеждане на даните за раждане и година всичко приключва! Не съм ползвал револют до сег,а бих сикал,понеже сина ми е в юк и има такава карта! Нямам нужда от карта,а само от акаунт с който да му пращам пари от моята сметка в бг банка! Какво да сторя.Благодаря Ви!

   48. Добър ден бих искала да попитам регистрирвам се във приложението стигам до датата на раждане въвеждам я но не ми позволява да продължа

   49. Здравейте, опитвам се да регистрирам виртуалната си карта в Garmin Pay, като на втората стъпка ми изисква : име на картата, улица градски център ; държава пощенски код. Какво трябв ада се попълни точно тук, имате ли представа? Въведох адреса на , Revolut Bank UAB (Revolut Bank), но ми дава, че тази банка не е оторизирана да оперира с приложението. Може ли малко инфо? Благодаря