fbpx
Продължете към съдържанието

8000 инвеститори вложиха над 35 милионa евро в iuvo

iuwo иуво peer to peer lending investing iuvo

Най-голямата българска P2P платформа iuvo започва последния месец на 2018 с над 8000 инвеститори, които са вложили над 35,000,000 евро. Това е сериозно постижение за Peer to Peer платформата, която работи малко повече от 2 години. За сравнение, само преди седмица, другата българска платформа Klear, която също е на малко повече от 2 години, премина границата от 1000 инвеститора. В момента тече кампания на iuvo, насочена към нови инвеститори, на които се предлагат атрактивни бонуси, ако инвестират в P2P платформата.

Инвеститорите в iuvo са от 117 държави

Платформата успешно се разширява не само извън границите на България, но и извън Европейския съюз. Иуво има инвеститори от над 117 държави от целия свят. Това е една от малкото P2P платформи, които приемат инвеститори и от САЩ. Картата с инвеститорите на iuvo изглежда наистина впечатляващо.

По показател брой държави, от които са инвестирани средства, Иуво е сред първите в света. За сравнение само ще кажем, че инвеститорите в най-голямата P2P платформа в Европа, Mintos, са от 70 държави. Платформата активно търси нови инвеститори чрез участие в международни събития. Последното събитие, в което iuvo участва беше едно от най-големите изложения за финансови технологии (финтех) LendIt Fintech Europe в Лондон. Иуво участва в това изложение втора поредна година.

Инвеститорите в iuvo са вложили на 35 милиона евро

От старта си през август 2016, чрез iuvo са финансирани кредити за над 101 милиона евро. Вложените в P2P платформата средства са повече от 35,000,000 евро.  Това, при 8000 инвеститора, означава среден размер на вложената от един инвеститор сума от около 4430 евро. Тази сума е напълно съизмерима със средната сума, вложена от един инвеститор в Mintos – най-голямата P2P платформа в Европа, която е около 4550 евро. По този показател Иуво определено печели доверието на инвеститорите и е на нивото най-добрите в Европа.

Мнения за iuvo

Вече няколко пъти съм казвал, че моето мнение за iuvo е изцяло положително. Аз съм един от първите инвеститори в тази платформа. Инвестирам от Септември 2016, което e само месец след старта на платформата, все още продължавам да го правя и съм доволен от резултатите. Пробвал съм различни стратегии, като последната, на която се спрях носи 14% годишна доходност. Планирам да я споделя скоро.

Следя развитието на платформата, ходил съм в офиса им, познавам лично екипа на платформата. Впечатленията ми може да прочетете в статията „На гости в офиса на iuvo„.

Други мнения на реални инвеститори в iuvo може да намерите в TrustPilot, където индекса на доверие TrustScore е 8.9/10, което е отлично ниво.

Ако инвестирате в iuvo , можете да го оцените и да напишете ваше собствено ревю в TrustPilot. Ако имате въпроси или споделите впечатленията си за Иуво или други P2P платформи, може да го направите в нашата Facebook група.

Бонус за нови инвеститори в iuvo

Ако харесвате P2P платформата iuvo и планирате да направите инвестиция в нея, може да получите бонус. Бонусът е за нови инвеститори и съвсем не е символичен. За инвестиция от 2500 евро ще получите 90 евро или 3,6% доходност още с включването! Минималната сума, която трябва да инвестирате е 1000 евро (или 2000 лева), за което ще получите 30 евро (60 лева) бонус или 3% незабавна доходност.

Подробности как да получите бонус за Иуво има в статията „До 180 лева бонус от iuvo за нови инвеститори„.

5 коментара за “8000 инвеститори вложиха над 35 милионa евро в iuvo”

  1. Здравейте,
    Не успях да намеря информация за това как и кога се облага евентуалната печалба от P2P платформите. Бихте ли посветили статия на този въпрос или да дадете насока къде да се търси подобна информация.

    Поздрави,
    Димитър

  2. Това, което ме подразни в iuvo е, че искат потвърждение на адреса, чрез някакъв документ (например сметка). Мисля, че този са самоличност е напълно достатъчен и са едниствената p2p платформа до момента, която иска такова потвърждение.

    1. За съжаление не са единствената. Не знам защо го правят, но при UK платформите е масово. Не са всички, но има немалко такива. Явно е нещо от изискванията за KYC (познавай клиента си), които се налагат, заради прането на пари. Не мога да преценя дали някои платформи се престарават или други я карат лежерно, но е доста неприятно изискване, тъй като може да нямаш нищо общо с имената на сметките на адреса, където реално живееш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *