fbpx
Продължете към съдържанието

Плащаме до 50 лева безконтактно с Mastercard

Mastercard увеличава двойно лимита за безконтактни плащания в България, без да се изисква ПИН. Това ще се случи от 12 април.

Промяната отговаря на нуждите и очакванията на българските потребители. В България има значително увеличение на размера на безконтактните плащания – със 151% през последната година, което е далеч над средното за Европа! Налице е тенденция на постоянно покачване.

„Това е стандартна стъпка в развитието на пазара към въвеждане на иновативни методи на плащане. През годините, безконтактните плащания се превърнаха в съществена част от ежедневието на потребителите, а също и на търговците и банките. Промяната, която въвеждаме, е допълнително доказателство за пазарната зрялост и стандартна еволюционна стъпка към въвеждане на иновативни и безопасни решения за плащане“, коментира мениджърът за България на Mastercard Ваня Манова.

Подходящ за България

От 12.04.2019 притежателите на Mastercard и Maestro ще могат да плащат бързо и удобно до 50 лева, без да въвеждат ПИН код. Средната стойност на една транзакция в България е 58 лева. Новият лимит от 50 лева отразява актуалните финансови потребности на потребителите и показва зрелостта на българския пазар за тази стъпка, посочват от Mastercard.

Развитието на безконтактната технология прави възможно интегрирането й в телефони и часовници, превръщайки ги в дигитални портфейли. Методът на безконтактни плащания в България най-често се използва в търговските вериги, в бензиностанциите, ресторанти, кафенета и заведения за бързо хранене.

Безконтактни плащания растат

Увеличаването на лимита за безконтактни транзакции ще позволи значително да се увеличи скоростта и удобството на голяма част от безконтактните плащания. Това съответства на търсенето на високотехнологични решения от потребителите. Повишаването на лимита за верификация на безконтактни плащания е глобална тенденция.

Навлизането на безконтактните плащания е пряко свързано с адаптирането на мобилните разплащания и популяризирането им в страната и чужбина. България застава сред държави като Франция, Австрия, Германия и Италия с най-висок лимит на стойността на безконтактна транзакция.

Валиден за Revolut картите с лого на Mastercard

Увеличението на лимита за безконтактно плащане без ПИН код важи за всички Revolut карти с логото на Mastercard. Такива са всички Premium и Metal карти, както и издадените през последните месеци безплатни карти. По непотвърдена информация същия лимит за безконтактно плащане без ПИН ще бъде приложен и за картите с логото на VISA.3 коментара за “Плащаме до 50 лева безконтактно с Mastercard”

  1. Pingback: 17. Лични финанси и как да инвестираме в Биткойн (с гост Николай Делчев)

  2. Мастъркард предлага наистина прекрасни възможности за хора, които пазаруват всеки ден. Особено, ако не обичаш да плащаш с физически пари. Този подход наистина е много добър от страна на Мастъркард.

  3. Pingback: Apple Pay в България - Как да го настроим и ползваме?🍎 - ръководство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *