fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut Junior за деца и младежи вече е достъпен във Великобритания

Revolut Junior е достъпен във Великобритания

Revolut Junior е нова услуга, която предлага на родителите лесен начин да научат децата си на основни финансови умения. Популярната финтех компания Revolut вече предлага възможност за откриване на сметки на деца и младежи на възраст от 7 до 17 години. От 18.03.2020 услугата е достъпна за абонатите с планове Premium и Metal във Великобритания. Кога ще видим Revolut Junior в България?

Какво е Revolut Junior?

Revolut Junior е нов продукт на Revolut, чиято цел е да помогне на родителите да възпитат финансово грамотни деца и младежи. Целта му е да реши проблемите, които родителите срещат с управлението на семейния бюджет и да създаде в децата добри практики за работа с пари още от ранна възраст.

Revolut Junior за деца и младежи

Revolut Junior е финансова услуга, насочена към деца и младежи между 7 и 17 годишна възраст. Тя им дава свобода да управляват парите си и да изградят основни финансови умения, като спестяване и управляване на бюджет. За по-голяма сигурност младежките сметки се контролират от родител или настойник с профил в Revolut.

Как работи Revolut Junior?

Родителят захранва сметката на детето и може да контролира опциите за сигурност, както и да решава къде и как да се ползва Junior картата. Родителят получава известия при всяка употреба. По подразбиране Revolut Junior картите имат ограничения за ползване при определени търговци, продаващи стоки с възрастови ограничения.

Revolut Junior за деца и младежи

Номерът на картата е с отпечатан на гърба, както при премиум и металните карти. Това да възможност за безопасно качване на снимки в социалните мрежи. Налично е отделно специално приложение за телефоните на младежите, но то не е задължително. Картата работи дори и детето да няма мобилно устройство.

Все още не са достъпни всички предвидени функционалности, като ако са ви интересни може да прочете повече на официалания сайт на Revolut.

Кога ще го видим в България?

Засега няма официална информация кога Revolut Junior ще е достъпен извън Великобритания, както и кога ще бъде достъпен за потребителите на безплатния план на Revolut. Появата му отне доста по-дълго време от моите очаквания. За пръв път разбрах за пускането на насочена към младежи услуга на едно събитие в Лондон през декември 2018. Тога тя беше с работното наименование Revolut Youth. Новото име е доста по-добро и по-лесно произносимо, поне за мен. По неофицилна информация, очаквам в България да се появи през лятото на тази година.

Револют-вайте с над 10,000 приятели 💬

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 10,000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти в групата  http://bit.ly/RevolutGroup ❤️ 

Споделете статията с вашите приятели, които се интересуват от модерни финансови решения. Ако тази статия ви е полезна и се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *