fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut в САЩ позволява моментални безплатни преводи до България

Revolut в САЩ

Revolut в САЩ официално започва работа днес. Това е отлична новина и за българските потребители, които живеят или имат близки и познати в САЩ. Вече има мигновен и безплатен начин за изпращане и получаване на пари от САЩ, по всяко време на денонощието.

Стартът на Revolut в САЩ

Потребителите на финтех услугата Revolut в САЩ вече могат да харчат и прехвърлят пари в цял свят. Възможно е също да държат и обменят 28 валути по реалния междубанков курс в приложението. Потребителите на Revolut в САЩ ще могат да получават заплатата си до два дни предварително чрез директен депозит. Revolut планира да пусне още функции в близко бъдеще за американските си потребители, включително криптовалути, търговия с акции без комисионна, както и спестовни продукти.

Финтех гигантът Revolut днес пусна финансовото си приложение и дебитна карта за потребителите в САЩ. Стартъп компанията, която цели да изгради единно приложение, от което потребителите да управляват своите финанси, вече има десетки хиляди потребители в САЩ, а клиентите в Европа надминават 10 милиона.

Моментални преводи без такси между САЩ и Европа

Стартът на Revolut в САЩ дава възможност за мигновени преводи, без никакви такси, между Европа и САЩ. Това радикално променя изживяването при ползване на финансови услуги за милиони хора, особено за тези зад граница. Това всъщност е и най-важното за нас българите. Нашите сънародници в САЩ вече имат бърз и безплатен начин да изпращат пари на близките си в България. Това е един от най-популярните начини за българските емигранти в Европа. Той вече е възможен и в САЩ.

Revolut има близо 200,000 потребители в България. Те пестят пари чрез иновативните финансови услуги, предлагани от финтех компанията. Всеки от тези потребители ще може да праща към и получава средства от свои роднини и познати в САЩ. Според различни източници, българите в САЩ са между 200,000 и 500,000 души.

Ето какво казава Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut за старта в САЩ:

Разходите за живот се увеличават непропорционално на заплатите. Сега повече от всякога човек е важно да знае какво точно постъпва и излиза от сметката му. Потребителят трябва да разполага с нужните инструменти, които да му помогнат да управлява парите си по-удобно и прозрачно. Радваме се, че от днес предлагаме тази възможност на един от най-големи пазари в света – САЩ.“

Сигурни плащания с Revolut в САЩ

С натискането на един бутон потребителите на Revolut могат да блокират и отблокират картите си от приложението, да правят мигновени преводи към своите близки и познати, както и да се възползват от теглене от банкомат без такси. Финтех приложението дава възможност и за извършване на покупки онлайн чрез виртуални карти, които добавят допълнително ниво на сигурност при пазаруване в интернет. Компанията поддържа безконтактни разплащания и първа въведе Apple Pay на българския пазар през юни миналата година. В контекста на глобалната криза около коронавируса, от Revolut препоръчват дигитално разплащане там, където това е възможно, за да се ограничи контактът с физически банкноти.

Револют-вайте с над 11,000 приятели 💬

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 11,000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти в групата  http://bit.ly/RevolutGroup ❤️ 

Споделете с приятели в България и САЩ

Споделете статията с вашите приятели, които живеят в САЩ, както и такива, които имат там близки и познати. Може да им бъде много полезно, защото Revolut им дава мигновен и напълно безплатен начин за изпращане и получаване на пари от САЩ по всяко време на денонощието.

Споделете статията и с всички, които се интересуват от модерни финансови решения. Ако тази статия ви е полезна и се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

2 коментара за “Revolut в САЩ позволява моментални безплатни преводи до България”

  1. Здравейте г-н Недев. Поздравявам Ви за интересната статия. Имам въпрос> Майка ми има банкова сметка в Америка, в която се превежда пенсията и. Банката е издала банкова дебитна карта, с която майка ми тегли средствата си в България. Както знаете таксите са убийствени. Възможно ли е чрез Revolut да се издаде(създаде) Американски IBAN и така да се преведат пари от Америка до България чрез Revolut без шоковите такси?
    Ако не е възмoжно, бихте ли посочили друг алтернативен начин?
    Благодаря за отговора предварително.

    1. Нямам опит с Америка, но Revolut започнаха работа и там. Вероятно най-изгодно ще е да се регистрира като американска гражданка и да насочи парите директно към Revolut.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.