fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut Youth ще помага да възпитате финансово грамотни деца и младежи

Revolut Youth безплатна карта

Revolut Youth е нов продукт на Revolut, чиято цел е да помогне на родителите да възпитат финансово грамотни деца и младежи. Целта му e да реши проблемите, които родителите срещат с управлението на семейния бюджет и да създаде в децата добри практики за работа с пари от ранна възраст.

Какво е Revolut Youth?

На 11.12.2018 в Лондон се проведе специално събитие RevRally Parents & Kids, на което бяха поканени родители и деца. Представени бяха идеите, които компанията има за нов продукт за младежки финанси – Revolut Youth. Той ще е предназначен за родители и деца до 18 годишна възраст. Ако ви е интересно, може да изгледате цялото видео от събитието:

https://youtu.be/LwpzaGHv_vY
Запис от представянето на Revolut Youth

Целите на Revolut Youth

Родителите и децата, имат различни нужди, по отношение на парите и управлението им. За родителите е важно децата им да имат достъп до пари, когато е нужно и да могат да ги харчат безопасно и сигурно. За децата е важно да са финансово самостоятелни, да имат свободата да харчат и да могат лесно да спестяват пари.

Целта на Revolut Youth е в максимална степен да задоволи тези, до известна степен, противоречиви нужди, като предостави следните основни функции:

 • Контролиране на джобните пари
 • Изграждане на финансови навици в децата
 • Възнаграждаване на доброто поведение
 • Финансова грамотност от ранна възраст

Какво ще предложи Revolut Youth?

Родителите ще могат да активират детски акаунт в своето Revolut приложение и да поръчат карта към него. Децата могат да изберат индивидуален дизайн на картата, с няколко настройки, в приложението Revolut. Могат да избират цвета, да добавят емотикони и да въведат собствен текст, който да бъде отпечатан на картата им. Идеята е Revolut картата да представя индивидуалността на притежателя си възможно най-точно. Това е изключително важно за тийнейджърите.

Revolut Youth Kids cards Револут детска карта

Родителите ще могат да осъществяват контрол върху харченето, тъй като ще могат да виждат всички транзакции на децата си.

Revolut планира да се фокусира върху четири основни области, които са основата на детските и младежки карти:

Приходи

Може да зададете месечна или седмична сума, която автоматично да се прехвърля в картата на детето ви, за да му е на разположение. Важно е децата да се възпитават в трудови навици и младежкият Revolut ще предлага възможности за това. Ако, например, решите да наградите детето си всеки път когато изхвърля боклука, получи отлична оценка, оправи си стаята, изчисти къщата или градината, може да го направите директно от родителската си сметка.

Разходи

Възможността за контрол на разходите е много важна, за да се научат
децата да ги разпределят и се вместват в рамките на седмичен или месечен бюджет. Функцията за споделяне на сметки също е много полезна в ежедневието на децата, тъй като те често са заедно с приятели.

Финансово образование

Управлението на парите е изключително важно за младите, тъй като колкото по-рано изградят основните навици, толкова по-голям шанс имат да се оправят с финансите си като възрастни. Следенето на разходите, спестяването и определянето на бюджети, са много важни и се реализират много лесно в приложението Revolut.

Заеми

Високото ниво на задлъжняване е сериозен проблем. Той до голяма степен се дължи на неразумното вземане на заеми най-вече от страна на по-младите хора. Revolut Youth иска да създаде финансова култура за отговорно вземане на заеми още от ранна младежка възраст. Ако например детето иска да си купи нещо, за което още не е спестило пари, да вземе заем от родителите си, който после да връща като вноските се удържат от бюджета, който те са определили да му дават. Още от ранна възраст е добре младежите да знаят, че заемите трябва да се връщат и купуването на нещо, за което не са спестили пари, ще се отрази на бъдещите им приходи.

Спестявания

Revolut ще насърчава спестяването на децата. Освен обичайното спестяване, чрез закръгляне и на дребния остатък от транзакции до цяло 1 евро, например, вероятно ще се предлага и съвместно спестяване с приятели. Ще могат да си дефинират цел, за която да спестяват и сумата, която им е нужна. Вероятно реализацията ще е нещо подобно на възможностите за целево спестяване на няколко човека в Bondora Go&Grow. Към момента, няма яснота как точно ще се случва съвместното спестяване.

Кога се очаква Revolut Youth?

Все още не е ясно кога официално ще бъде представен Revolut Youth, както и конкретната реализация на различните функции. Събитието в Лондон целеше да провери доколко то представлява интерес за родителите и децата. То премина с голям интерес и Revolut Youth вероятно скоро ще бъде реализиран. Междувременно продължава бурното разрастване на Revolut, като в началото на декември 2018 те получиха банков лиценз, валиден в целия Европейски съюз.

Revolut – безплатно банкиране от ново поколение

Ако са ви омръзнали високите такси и нивото на обслужване в българските банки, може да пробвате Revolut – банкиране от следващо поколение. При това напълно безплатно и без никакви такси. Може да си поръчате и безплатна карта за плащания на POS, интернет и теглене от банкомат. Картата няма да ви струва нищо, защото като посланик на Revolut за България, мога да ви я предложа без никаква такса. Подробности за Revolut и как да поръчате безплатна карта без такси, има в тази статия – Revolut – безплатна карта и мобилно банкиране в цял свят.

Етикети:

6 коментара за “Revolut Youth ще помага да възпитате финансово грамотни деца и младежи”

 1. Когато Revolut въведат BGN, всички тези предложения ще са доста по привлекателни. Дано да не са се отказали, надявайки се ние скоро да въведем еврото.

  1. Последната ми информация е, че процеса е стартиран и поддръжката на BGN се очаква до средата на годината. Чака се някакво разрешение от БНБ, иначе всичко е готово.

 2. Благодарности за добре поднесената информация!
  + Отдавна търсено приложение. Познавам поне един тийнейджър дето веднага ще го ползва.
  – В духа на традицията отново се обявява нещо интересно без да се назовава очквания старт.

  1. Така е. Много добра идея, но няма конкретен срок. Срещата беше по-скоро за проучване на нагласите на деца и родители, за да видят има ли интерес и дали е правилна концепцията. Нямам идея кога се очаква да е налично. Според мен, няма да не е толкова голямо усилие, но предвид многото неща не знам до колко е приоритет.

 3. Pingback: 15. Как да инвестираме в злато и сребро? (с гост Димо Стефанов)

 4. Pingback: Revolut Съвети: Как да спестяваме с приятели?💰 Revolu Group Vaults

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *