fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut Junior възпитава финансова грамотност в деца и младежи

Revolut Junior в България

Revolut Junior, новата услуга на глобалната финансова платформа Revolut, вече е достъпна в България. Revolut Junior насърчава финансовата грамотност сред младите хора чрез персонализирани средства за управление на парите и съвети. Revolut Junior дава възможност на родителите да научат своите деца да управляват умно парите си.


Revolut Junior е специално създадена финансова услуга за деца и младежи на възраст между 7 и 17 години. Сметките се управляват от приложението Revolut на родителя. През март услугата беше пусната във Великобритания, а вече е достъпна в България за потребителите с планове Premium и Metal.

Revolut Junior има за цел да изгради в младежите добри навици за работа с пари още от ранна възраст. Това се случва в сигурна среда, където родителите могат да контролират и насърчават децата си. Revolut Junior акаунт може да бъде създаден само от родител или законен настойник, който е съществуващ потребител на Revolut. Сметката предлага нужните инструменти за възпитание в младите хора на финансови познания и навици, от които те ще се нуждаят, за да станат финансово независими.

Какво е Revolut Junior?

Revolut Junior е нова финансова услуга на Revolut, насочена към родители и младежи. Продуктът има три основни компонента:

 1. Ново приложение Revolut Junior, предназначено за деца. Чрез него те могат да проверяват баланса си и да получават известия за транзакции.
 2. Нова, специално разработена, секция в съществуващото приложение Revolut, позволяваща на родителите и настойниците да следят и управляват разходите на децата си.
 3. Специална Revolut Junior карта, с която младежите да се разплащат.

Номерът на картата е отпечатан на гърба, както при премиум и металните карти. Това дава възможност за безопасно качване на снимки в социалните мрежи. Налично е отделно специално приложение за телефоните на младежите, но то не е задължително. Картата работи дори и детето да няма мобилно устройство.

Revolut Junior Bulgaria България карта детска карта

Как работи Revolut Junior?

Използвайки собствения си съществуващ акаунт Revolut, родителите ще могат да управляват собствените си и паричните средства на децата си от едно място. Това включва възможността за незабавно прехвърляне на пари в сметката на детето и проследяване на наличните средства във всеки един момент.

Родителите могат да получават нотификации, които да ги известяват за разходите на детето им. Налични са и настройки за сигурност, позволяващи на родителя да контролира функционалностите на отделни карти. Например, родителят може да позволи или да забрани онлайн плащанията.

Какво още да очакваме?

Revolut обявиха, че планират да добавят още възможности към новото приложение за деца Revolut Junior. Най-важните сред тях са:

 • Периодично отпускане на определена сума джобни пари – дневно, седмично, месечно;
 • Изпълнение на задачи срещу определено възнаграждение;
 • Възможности за целеви спестявания;
 • Детайлни отчети и лимити за разходите.

Revolut планират и други нови възможности, които ще подпомогнат развитието на финансова грамотност у децата. Всяка функционалност е проектирана да включва както родителите, така и детето им.

Revolut Junior в България bylgariq

Орелиен Гишар, отговорен за продукта Revolut Junior, споделя: „Да помогнем на децата да развият финансови умения е приоритет за нас. Радостни сме, че стартираме тази услуга в България и други страни в Европа. Разговорите за пари обикновено започват у дома. Вярваме, че тези умения се придобиват малко по малко, чрез опит и с помощта на родители и настойници. Revolut Junior „расте“ заедно с децата, докато те не навършат 18 години. Така, още преди да станат независими, децата ще имат финансовите умения и грамотността, за да избегнат потенциално скъпи грешки.

Какво харесват родителите?

Родителите харесват възможностите, които предлага младежката услуга. Revolut Junior предоставя удобни инструменти, за да изградят финансови навици в децата, които ще им бъдат полезни за цял живот:

 • Следене на джобните им пари – родителят получава незабавни известия всеки път, когато детето му харчи, с пълна информация къде и колко. Това е страхотно предложение за насърчаване на полезни разговори за боравене с пари.
 • Защитава децата с контроли за картите – картите Revolut Junior не могат да се използват с повечето търговци с възрастово ограничение. Освен това родителят може да зададе персонализирани правила за използването на картата, включително безконтактни плащания и плащания онлайн.
Revolut Junior Bulgaria в България

Често задавани въпроси за Revolut Junior

Как осъществявам достъп до услугата?

Като родител можете да се регистрирате за план Revolut Premium или Metal, да създадете сметка Revolut Junior за детето си и да поръчате неговата предплатена карта от приложението Revolut. След това детето ви може да харчи парите, които му предоставяте на разположение, и да започне да използва новото специално приложение Revolut Junior, за да следи баланса и транзакциите си.

Колко сметки на Junior мога да създавам?

Можете да създадете до 2 сметки за план Premium и до 5 сметки за план Metal. Всяко дете може да разполага само с 1 сметка и карта Junior.

Ако детето ми няма смартфон може ли да ползва услугата?

Вашето дете ще може да използва картата си, дори без да има достъп до смартфон. Не е задължително да се използва приложението, за да работи картата Revolut Junior. Препоръчително е да разполага с приложението, така че детето ви да може да преглежда баланса си и да проследява своите разходи.

Може ли моето дете само да създаде сметка Junior?

Сметки на Revolut Junior може да бъдат създавани само от родители и законни настойници, които са потребители с план Revolut Premium или Metal. Детето не може директно да добавя пари в сметката си.

Споделете опит и мнения за финтех💬

Може намерите хиляди хора с опит и интереси в P2P инвестициите и финтех в следните Facebook групи:

 • В групата Финтех в България във Facebook се обсъждат всякакви финтех продукти и услуги. Основните теми са свързани с RevolutCurveMoneseTransferWisePaysera и други финтех услуги, достъпни в България. В нея вече има над 2,000 души, което я прави най-бързо растящата финтех общност в България. Ако се интересувате от финтех, присъединете се към групата „Финтех в България“ във Facebook.
 • В групата „Revolut в България“ във Facebook са събрани над 12,000 от най-активните потребители на Revolut в България, които са над 200,000. Там може да получите съвети или да споделите вашия собствен опит и впечатления. Отговорите на най-често задаваните въпроси за Revolut може да намерите тук.

Споделете тази статия с вашите приятели, които се интересуват от инвестиции, финанси и нови технологии. Ако се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

2 коментара за “Revolut Junior възпитава финансова грамотност в деца и младежи”

 1. Много добра услуга но и много скъпа. На Revolut отне повече от година да я пусне, всички имахме големи очаквания защото си мислехме че услуги като goHenry са скъпи но сравнение с Revolut-Junior те са направо безплатни. За съжеление това не е само мое мнение, родителите от училището на синът ми с които имаме общ WhatsApp чат изказаха същото мнение. Много от тях ползват дори безплатните карти на Barclays за деца.
  Ще трябва явно да изчакаме докато Revolut преразгледат цените на тази услуга. Като алтернатива за всички родители препоръчвам goHenry.

 2. Явно коментари те ни бяха чути от Revolut. Вече услугата е пусната е за Standard Users. Браво на Revolut.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *