fbpx
Продължете към съдържанието

Lendermarket с до 3% кешбек до 31 Октомври 2020

Lendermarket cashback

За тези, които са достатъчно смели, за да инвестират в момента, P2P платформата Lendermarket има наистина добро предложениe, което носи до 17% доходност! Високата доходност се получава благодарение на 2% кешбек до края на октомври 2020. А за новите инвеститори има и допълнителен +1% кешбек за първите 60 дни.

Lendermarket предлага заеми с 14% доходност

До скоро заемите в Lendermarket бяха с доходност от 12%. За мен, това е напълно достатъчно предвид, че се предлагат от CreditStar. Те са стабилен оригинатор с над 14 годишен опит и отлична репутация. Пандемията, обаче, предизвика отлив на инвеститори и от април новите заеми са с доходност от 14%! Важно е също, че има и добра наличност на заеми.

Lendermarket 14% доходност

Според мен, това е отлична възможност, която едва ли ще продължи дълго. Планирам да увелича инвестицията си в тази P2P платформа между 35% и 70% до края на октомври 2020. Така ще се възползвам от заемите с 14% лихви и 2% кешбек, който важи за всички инвеститори – съществуващи и нови.

Прочетете подробното ревю на Lendermarket, в което споделям моето мнение и личните си впечатления от тази P2P платформа.

Зад Lendermarket стои CreditStar Group

Lendermarket е регистрирана в Ирландия и практически е собственост на Creditstar. Краен собственик е Aaro Sosaar – основател и изпълнителен директор на Creditstar. До известна степен този подход напомня на iuvo и MFG, но Lendermarket в момента нямат други оригинатори. Creditstar са добре познати като един от най-добрите оригинатори в Mintos с рейтинг В. Те предлагат заемите си в Mintos още от 2016 година и имат отлична репутация. Обърнете внимание, че са един от малкото оригинатори в Mintos, които нямат никакви дължими плащания (pending payments) към 15 Май 2020. Това, за мен, говори много.

Creditstar в лендермаркет

CreditStar са международна кредитна група, работеща в 8 страни и регулирана от финансовите регулатори на всяка една от тях! Имат над 120 служителя, от които в Lendermarket работят само 5. Прави впечатление, че продължават да наемат нови служители, което е показателно за стабилността им в текущата ситуация.

Финансовите резултати на CreditStar са отлични, включително и за 2019 година. Според неодитирания им финансов отчет, печалбата за 2019 година се е удвоила спрямо 2018.

Моето мнение за Lendermarket

Макар да инвестирам само от началото на януари 2020, в момента съм много доволен от Lendermarket. Спрях да инвестирам в заеми на CreditStar чрез Mintos, тъй като условията тук са по-добри. Изключение в момента са полските заеми, чиято доходност в Mintos достига 16.5%, но вероятно това няма да продължи дълго. Предимство на Lendermarket са заемите от Швеция и Дания, които са пуснати само на тази платформа.

Основен недостатък на Lendermarket е, че няма вторичен пазар. Това не позволява предсрочен изход от инвестицията. За мен не е трудно да се справя с това, като ограничавам срока на заемите до 3-4 месеца. Този подход ми позволява да изляза в рамките на 5-6 месеца, дори за просрочените заеми.

За повече информация прочетете подробното ревю на Lendermarket, в което споделям моето мнение и впечатления от тази P2P платформа.

2% кешбек е много добро предложение

Lendermarket предлага заеми от доказан и печеливш оригинатор с 14% доходност. Има и 2% кешбек за всички нови депозити към платформата до 31.10.2020, включително за старите инвеститори.

За новите инвеститори има и +1% бонус за първите 60 дни, при регистрация от тази връзка http://bit.ly/LenderMarket. Този бонус е безсрочен, а като се прибави към 2% бонуса до края на октомври 2020 се получава незабавна доходност от 3% още в самото начало на инвестицията.

Не инвестирайте само заради бонуса!

За да имате дългосрочен успех в инвестирането е нужно да разбирате продукта, в който инвестирате и свързаните с него рискове. Прочетете подробното ревю на Lendermarket, в което споделям моето мнение и впечатления от тази P2P платформа. Не смятам, че която и да било промоция трябва да е основната причина да се инвестират пари, където и да било. Целта на всеки бонус е само да подтикне инвеститорите към действие, а не да бъде стратегия за печалба. За другото си имахме Национална лотария. Надявам се, че нейните фенове не четат моя блог.

Това не е инвестиционен съвет

Това е анализ, а не е финансов съвет! Всичко, което споделям за Lendermarket е мое лично мнение и опит. Постарал съм се да е максимално обективно и аргументирано, но това не е гаранция, че е вярно. Аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор. Това, което е подходящо за мен, в моята житейска и финансова ситуация, може изобщо да не е подходящо за вас. Имайте го предвид. Финансови консултации не давам. И нямам планове да го правя. 

Това, че инвестирам чрез определени P2P платформи, не означава, че те са добри или без риск. Означава, че съм преценил, че за мен рискът е приемлив и доходността си заслужава. За вас може изобщо да не е така! Има и такива, в които предпочитам да не инвестирам. Най-важното нещо, което трябва да научите като инвеститор е, че единствено вие сте отговорен за решенията, които взимате. Добре е ясно да го осъзнавате, преди изобщо да решите да инвестирате. Ако не е така по-добре не го правете. Помнете, че вашите пари са във вашите ръце!

Опит и мнения за P2P платформи 💬

Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, препоръчвам ви да го направите – http://bit.ly/P2PGroupBG. Там ще намерите над 5,500 души с опит и интереси в P2P инвестициите и финтех. Присъединете се, за да чуете други мнения, да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

Споделете тази статия с вашите приятели, за които смятате, че ще бъде интересна и полезна 👍

23 коментара за “Lendermarket с до 3% кешбек до 31 Октомври 2020”

 1. Здравейте, въпросът ми е ако човек инвестира 1000 лева в такъв кредит за 4-5 месеца, с колко ще се увеличи капиталът ви? Разглеждах формулата за изчисление в платформата, но не съм сигурен дали го разбирам правилно.

  Благодаря.

 2. Здравейте, регистрирах се, но в момента са налични само заеми от Полша и Испания. Дания и Швеция не присъстват като възможност за инвестиция на какво се дължи това?

  1. Присъстват. Също и Финламдия. Просто в момента няма свободни заеми сигурно. Състоятнието на пазара е динамично и се променя постоянно. Дори и в рамките на 1 ден.

 3. Здравейте г-н Недев, при трансфер към Lendermarket от Revolut каква валута да избера EUR или паунди. Адреса на сметката им е в Дъблин. Отделно имат SEPA, но нямам идея за трансфера кое е ок от Revolut.Благодаря за цялата насока и помощ, която давате на всички. Поздрави и успехи!

 4. Здравейте, ограничавате ли някои от страните в Лендермаркет при аутоинвеста предвид ситуацията или всички са допустими предвид оригинатора?

  1. Не ограничавам страните. На практика оригинатора е една група, така че той има еднакъв ангажимент към всички кредити. Ограничавам само максималния срок, тъй като има и дългосрочни кредити, а няма вторичен пазар.

 5. Здравейте, г-н Недев, много интригуващи четива и ревюта за начинаещ като мен. Благодаря.
  Инвестирах в Lendermarket 2000 единици, в avto inwest. Заемите са с падеж 30 дни. Средна годишна лихва примерно 12%, което прави 1% за 30дни, т.е. около 20 единици печалба в края на периода. Но в графата Total очакваната сума в края на този период е два пъти по-малка. Разбира се, направих изчисления и по формулата публикувана в техите FAQ.
  Най вероятно аз греша някъде, но не разбирам къде. Моля ви за помощ – м.б ще е полезно и за други.

  1. Много са причините има ги дискутирани във Facebook в групата за iuvo. Ще ви кажа само две:
   1. Основно 1% месечна лихва съвсем не е равно на 12% годишна 😉
   2. Това, че даден заем е с падеж 30 не означава, че го купувате на 1-вия ден, може да са миннали половината в момента на покупката.
   3. Формулата е XIRR и има обяснено на доста места как точно работи.

 6. Great review Nedev!

  I think Lendermarket are doing a good job as on now and I can see them grow over the years if they keep it up.

  Me and my wife invest mostly in real estate crowdfunding for a while now and we are really happy with the results and potential of diversification.

  Also the security that is given compared to personal loans is better and most of the platforms are regulated.

  Do you use any real estate crowdfunding platforms?

  Thanks,
  Albert

  1. Thanks, Albert!
   Yes, I use real estate crowdfunding platforms. Amongst them I really like this two:
   1. Rendity- Austrian and German real estates only with about 7% yearly returns – you can see some brief information at https://www.vivainvest.eu/rendity-cashback-bonus-200/ Currently the welcome bonus is €25 if you register from my affiliate link – https://vivainvest.eu/join-rendity
   2. EstateGuru – excellent results with about 12% yearly and just 1 problematic project for 16 months. Until now all defaults resulted in zero capital loss for investors. Check the brief review at – https://www.vivainvest.eu/estateguru-porfolio-1-year/ If you like the platform there is 0.5% for first 6 months from my affiliate link – https://vivainvest.eu/join-estateguru

   Wish you successful investing!

   1. Thank you for your answer!

    I am really happy with a platform that is like Mintos – but for real estate. I got the chance to meet the team in Lithuania and I was impressed by their vision and business model. Gustas and Audrius make a great team and I believe that the platform will evolve rapidly.

    I am talking about EvoEstate. Investing through them I don’t need 10x accounts to invest in the whole European market which is a great feature. They also offer a secondary market for all loans and a minimum of 50 EUR (even if some platforms don’t have a secondary market and the entry point is 500 EUR or 1.000 EUR). I am really happy with them and how the things are progressing. Here is an example of their Lithuanian offers both active and finished investments as an example – https://evoestate.com/lithuania/

    What is your opinion on EvoEstate?

 7. лендермаркет вече намали кредитите на 12%, освен тези с продължителност от 4 години, същото прави и робокеш от септември.

 8. Здравейте,
  бих искала да попитам дали е възможно да се правят преводи също от вируталните портфейли като пейсера например, не само револют, тъй като в правилата им видях, че не приемат плащания от такива, а само банкови.
  Благодаря Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *