Начало » Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)

Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)

Помощ и въпроси за Revolut

В тази статия са събрани отговорите на най-често задаваните въпроси за Revolut (FAQ). Моля, прочетете ги, преди да питате във Facebook групата Revolut в България. Подбрани са основно въпроси за Revolut, които са специфични за българските потребители. Ако имате проблем с Revolut е много вероятно да намерите решението му тук.

Как да поръчам безплатна карта от Revolut?

За да получите безплатна безконтактна дебитна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно да направите следното:
1. Щракнете върху този линк – http://vivainvest.eu/join-revolut
2. Въведете мобилния си номер.
3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
5. Заредете поне 10 EUR или 25 лева в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
6. Поръчайте безплатна физическа карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).
Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.
Подробности за Revolut можете да намерите в тази статия.

Доставката на Revolut картата закъснява. Какво да правя?

Ако сте на безплатен план, картата идва като обикновено писмо с Български пощи в пощенската ви кутия. Датата, която виждате в приложението е ориентировъчна, а не твърдо фиксиран срок. Може да направите следното:
1. Изчакайте още поне 5 до 15 дни.
2. Проверете в пощенската кутия или в пощенския клон.
3. Поръчайте картата отново на друг адрес, на който има хора през деня и пощата се доставя редовно. Добра идея е ползването на офис адрес.

Може ли да ползвам Apple Pay с Revolut?

Да, може. Може да добавите виртуална или физическа карта и да плащате на всеки POS терминал, който поддържа безконтактно плащане. Можете да използвате също и Apple Watch за плащане. Как да настроите Apple Pay за работа с Revolut може да прочетете в статията Apple Pay в България – Как да го настроим и ползваме?

Може ли да ми превеждат заплатата в Revolut?

Теоретично може, но ако става въпрос за работодател в България, това едва ли ще се случи. Поне докато няма български IBAN, тъй като таксите на българските банки за превод към чужбина са доста високи. След като се появи български IBAN бихте могли да говорите с работодателя си и да му дадете българския си IBAN като сметка за превод на заплата.

Защо имам такса при теглене от банкомат?

Ако сте в рамките на месечния лимит, в който Revolut ви дава да теглите без такса, вероятно таксата е от самия банкомат. Лесно може да разберете дали е така като видите транзакцията. Ако там пише такса (fee) 0, то таксата не е начислена от Revolut, а от самия банкомат.
Повече по темата как да теглите пари от банкомат с Revolut има в тази статия Revolut съвети: Теглене от банкомат без такси.

Как да преведа пари по сметката си в Revolut?

Revolut не начислява такса за добавяне на пари в сметката чрез банков превод. Важно е, обаче да внимавате за такси, начислени от българските банки. Те ще ви таксуват за международен превод в евро, който е на цена от 5 до 30 евро за различните банки. Поне докато Revolut не предостави български IBAN, най-добре е да не правите банкови преводи към Revolut. Възможно е да го направи чрез Paysera, както е описано в тази статия Revolut съвети: Как да заредим Revolut с банков превод без такси?

Как е най-добре да заредя сметката си в Revolut?

В момента най-изгодният и удобен начин е да го направите с дебитна или кредитна карта. Таксата зависи от конкретната банка и параметрите на конкретната карта, но е много по-ниска, ако изобщо има такава. Каква е точно трябва да проверите във вашата банка.

Може ли да ползвам Google Pay с Revolut?

В момента официално Google Pay не се поддържа в България. Съществуват неофициални начини да го използвате, но това е свързано с рискове за сигурността, които трябва много добре да разбирате, за да прецените дали искате да ги поемете. Ако все пак нямате търпения потърсете темите с етикет GPay в групата Revolut в България

Мога ли да ползвам карта Revolut в ePay?

Можете, като има особеност при регистрацията. В приложението няма да видите 5-цифрения код за потвърждение на картата в ePay.bg. Може да получите кода от служител на Revolut, като го поискате чрез мобилното приложение: Секция „More“ >“Help“ >“Chat to us“, въведете „Live agent“. След включване на служител, поискайте 5-цифрения код от транзакцията за 2.00 BGN към ePay.

Как да получа помощ от поддръжката Revolut?

Може да получите помощ от служител на Revolut, само и единствено, като го поискате чрез мобилното приложение: Секция „More“ >“Help“ >“Chat to us“. Първоначално ще ви отговори бот, който предлага решение на често срещани проблеми, ако искате да свържете с човек напишете „Live agent“ в чата.

Официални отговори на въпроси за Revolut

Много отговори на често задавани въпроси за Revolut ще намерите в техния официален Помощен център. Той вече е достъпен на чист български език. Някои термини са малко странни на български, като „допълване“ (Top Up), което по-често наричаме „зареждане“, но всичко е ясно и конкретно.

Отговори на въпроси за Revolut Револут

Там отговорите са точни и официални. Това е най-доброто място да намерите отговорите за вашите въпроси. Ако имате конкретен проблем с Revolut е най-добре да се свържете с поддръжката и да потърсите помощ. Те имат информация за вашия конкретен казус, който другите потребителя няма как да имат.

Не откривате отговора на вашите въпроси за Revolut?💬

Попитайте други потребители. Групата на потребителите на Revolut в България е място, където може да получите помощ или да споделите мнение и опит за най-добрите начини за ползване на Revolut с над 7000 потребителя от България. Ако използвате Revolut или планирате да го направите, може да се включите в групата от  http://bit.ly/RevolutGroup.

Споделете тази статия с вашите приятели, които биха оценили предимствата, които предлага Revolut 👍

39 коментара за “Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)”

 1. Денис Мехмед

  Здравейте,

  Имам карта Revolut Standard, ако си направя upgrade на плана мога ли после да се върна към стандартен план и ако да за какъв период от време се случва това? Благодаря предварително!

  Поздрави,
  Денис Мехмед

 2. Поръчах безплатна карта, трябваше да дойде на 14.02. В приложението ми пишеше да изчакам до 17.02 и тогава да направя reorder. Само, че при reorder отново трябва да плащам. Има ли вариант картата просто да закъснява повече, или да я поръчам пак, но безплатно, предвид че вече съм платил веднъж за доставка?

 3. Антон Генков

  От една седмица се опитвам да се регистрирам през приложението, но не получавам sms!
  Какво мога да направя?
  Благодаря!

 4. деспина

  Здравейте господин Недев, бих искала да ви попитам дали е по изгодно обмяна на евро в почивни дни тъй като тогава курса е около 1.93. Въпреки че има такса от 0.5% не илиза ли по изгодно.
  Благодаря

  1. Ами вие преценете. Зависи дали това е курс купува или продава. Ако има 0.5% просто го умножете по 0.995 за купува или по 1.005 за продава и ще видите дали ви е изгоден или не.

 5. Здравейте,
  Имам следния въпрос:
  След извършване на две плащания към GBR Revolut (в размер на 1000 и 2000 лв)чрез кредитната ми карта в банка ДСК ми бе удържана такса + лихва, тъй като според ДСК е била извършена специфична трансакция (паричен трансфер за захранване на сметка), а не стандартно плащане. От банката поясняват още и че това идентифициране е дефинирано от Revolut, а не от самата ДСК.
  Къде мога да намеря допълнителна информация по въпроса?

  1. Може да я намерите в тарифата на банката. Таксата си е от тях. Банки като ПИБ и ЦКБ нямат такава такса. А темата е дискутирана в групата “Revolut в България”

 6. Неуредени пари в брой след колко време те могат да се теглят към другата сметка. На standard се осчетоводяват сметките на края на месеца. Чата им не работи писмо писах в условията има едни два дни за уреждане, но те минаха вече?

 7. Предстои ми смяна на лични документи. Трябва ли да уведомявам Revolut, и с кого на Live agent или с бота

 8. Здравейте, не мога да вляза в профила си SMS, който ми пращат по телефона отговарят, че не бил коректен, какво да направя

 9. Здравейте,
  Преди 1 час си направих карта revolut. Бих искал да си преведа малка сума в евро. За да го направя трябва да напиша името на банката и адреса. IBAN и BIC ги виждам от акаунта ми в revolut. Бихте ли ми казали какво да напиша на мястото на банка и адрес на банката?

 10. Петър Димитров

  ЗДРАВЕЙТЕ,имам ограничение 90 ДНИ да не купувам акция.Но вече мина този период и все още не мога да купя.

 11. Здравейте, от няколко дни опитвам да си създам акаунт в приложението, но не ми приема номера.Какво да правя?

 12. Джунеит

  Здравеите!Имам един въпрос свалих си аз програмата револют направих опит за изпращане на пари от англииска карта в българска в краина сметка опитът е науспешен,няма проблеми но сега ми показва в англииската карта, че парите са си ми в картата но немога да ги изтегла поради това че са качени в програмата при неуспешен опит след колко време мога да си изтегла парите от банкомата кога ще ги освободи или въобще ще ги освободили.

 13. Здравейте! Бих желала да използвам Revolut за бизнес цели. Не намирам официална тарифа за услите Ви. Работим предимно със страни извън ЕС. Моля, изпратет актуална тарифа, от която да става ясно колко ще струва превод до Русия и Турция например според размера на преведената сума., цената за SWIFT и т.н.

 14. Веселина Митева

  от 2-3 дни не мога да си прехвърлям пари в картата ми. изписва „your top-up was declined. please contact support for more information“ използвам я от известно време и за първи път имам такъв проблем. не намирам никакви контакти, за да звънна и да потърся помощ. благодаря предварително.

 15. Здравейте,
  Опитвам се да заява карта по открита сметка в Револют, но иска от мен да надстроя плана си с такса в размер на 13,99 лева/месечно?
  Къде бъркам? Моя приятелка предишния ден направи поръчката и нямаше проблем.

 16. Димитрина

  Здравейте,
  Опитвам се да си направя регистрация,но не успявам..
  Търсят ми Zip код а не знам какво точно е ..
  Моля за помощ!
  Благодаря предварително!

 17. Здравейте, използвам револют и съм на премиум плана, тъй като доходите ми са само в американски долари но живея в България. Курса е много по-изгоден. Въпроса ми е, ако сменя примерно 10 хил долара в лева(или друга валута) и след това в рамките на ден два отново сменя в долари с цел печалба от движението на валутите, дали нарушавам някое правило на револют. Не намерих такова в полисито, пише само за внезапни движения. Ако някой има идея моля да каже.
  Хубав ден!

 18. Валери Апостолов

  Здравейте г-н Недев,
  Моят въпрос е следният: Мога ли да извадя карта REVOLUT за моя непълнолетен син който е на 17 г и 6м., за да му превеждам в нея седмичния лимит? Има ли ограничение?

 19. Здравейте, получих от Револют писмо че са прехвърляли клиентите от Източна Европа т. е нас в Литва, променени са IBan и отправят молба да информираме клиентите за новия IBan .
  Как да информирам съпорта на контрагентите, P2P компании.
  Мога ли да им изпратя скриншот от новата сметката, BIC на Револют откъдето до сега съм им привежда средства, някой има ли по добра идея.

 20. Здравей, г-н Недев
  Може би имате идея относно смяната на IBan в Револют, как да оповестя P2P платформите в които участвам, тъй като след 18.10.2020 няма да може да се използва стария айбан, и как ще връщаме средства към сметката.

  1. Много просто. След като излезе новия IBAN просто превеждате поне €1 към платформата и ще може да теглите към новия. Тегленето е възможно към всеки IBAN, от който е внасяно.

   1. Това е ясно за 1 евро,но от стария айбан са внесени суми към различни р2р платформи, а вече е сменен стария айбан в Револют ,всички суми не са налични в момента във р2р платформите, и не можиш да ги изпратиш към стария IBan а срока е до 18.10.2020.

 21. Здравейте, бихте ли ми разяснили следния казус моля. Картата ми е българска със сметка в лева. Отивам да живея в Чехия, където разплащанията се извършват в крони. Създавам си сметка в крони в Револют. Имам да извършвам преводи в крони и да плащам на ПОС в крони. След 12.08 има промяна в международните транзакции за суми извън евро. Въпросът е – само първата ми транзакция в крони от сметка в Револют към чешка банка в крони ли ще е безплатна. Плащанията на ПОС ще имат ли такса. До колко лева/крони мога да тегля на банкомат до 400 както пише в плана ми в апп-а или…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *