Начало » Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)

Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)

Помощ и въпроси за Revolut

Отговорите на най-често задаваните въпроси за Revolut (FAQ). Моля, прочетете ги, преди да питате във Facebook групата Revolut в България. Подбрани са основно въпроси за Revolut, които са специфични за българските потребители.

Как да поръчам безплатна карта от Revolut?

За да получите безплатна безконтактна дебитна карта Visa или Mastercard от Revolut е нужно да направите следното:
1. Щракнете върху този линк – http://vivainvest.eu/join-revolut
2. Въведете мобилния си номер.
3. От получения SMS, свалете приложението Revolut от Google Play или App Store.
4. Регистрирайте се (отнема около 1 минута).
5. Заредете поне 10 EUR или 25 лева в сметката си – може да го направите с дебитна или кредитна карта.
6. Поръчайте безплатна физическа карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].
7. Идентифицирайте се от Verify your identity (Tap More -> Profile -> Verify identity).
Важно: Промоцията за безплатна карта се прилага само ако приложението е свалено от получения с SMS линк.
Подробности за Revolut можете да намерите в тази статия.

Доставката на Revolut картата закъснява. Какво да правя?

Ако сте на безплатен план, картата идва като обикновено писмо с Български пощи в пощенската ви кутия. Датата, която виждате в приложението е ориентировъчна, а не твърдо фиксиран срок. Може да направите следното:
1. Изчакайте още поне 5 до 15 дни.
2. Проверете в пощенската кутия или в пощенския клон.
3. Поръчайте картата отново на друг адрес, на който има хора през деня и пощата се доставя редовно. Добра идея е ползването на офис адрес.

Може ли да ползвам Apple Pay с Revolut?

Да, може. Може да добавите виртуална или физическа карта и да плащате на всеки POS терминал, който поддържа безконтактно плащане. Можете да използвате също и Apple Watch за плащане. Как да настроите Apple Pay за работа с Revolut може да прочетете в статията Apple Pay в България – Как да го настроим и ползваме?

Може ли да ми превеждат заплатата в Revolut?

Теоретично може, но ако става въпрос за работодател в България, това едва ли ще се случи. Поне докато няма български IBAN, тъй като таксите на българските банки за превод към чужбина са доста високи. След като се появи български IBAN бихте могли да говорите с работодателя си и да му дадете българския си IBAN като сметка за превод на заплата.

Защо имам такса при теглене от банкомат?

Ако сте в рамките на месечния лимит, в който Revolut ви дава да теглите без такса, вероятно таксата е от самия банкомат. Лесно може да разберете дали е така като видите транзакцията. Ако там пише такса (fee) 0, то таксата не е начислена от Revolut, а от самия банкомат.
Повече по темата как да теглите пари от банкомат с Revolut има в тази статия Revolut съвети: Теглене от банкомат без такси.

Как да преведа пари по сметката си в Revolut?

Revolut не начислява такса за добавяне на пари в сметката чрез банков превод. Важно е, обаче да внимавате за такси, начислени от българските банки. Те ще ви таксуват за международен превод в евро, който е на цена от 5 до 30 евро за различните банки. Поне докато Revolut не предостави български IBAN, най-добре е да не правите банкови преводи към Revolut.

Как е най-добре да заредя сметката си в Revolut?

В момента най-изгодният и удобен начин е да го направите с дебитна или кредитна карта. Таксата зависи от конкретната банка и параметрите на конкретната карта, но е много по-ниска, ако изобщо има такава. Каква е точно трябва да проверите във вашата банка.

Може ли да ползвам Google Pay с Revolut?

В момента официално Google Pay не се поддържа в България. Съществуват неофициални начини да го използвате, но това е свързано с рискове за сигурността, които трябва много добре да разбирате, за да прецените дали искате да ги поемете.

Мога ли да ползвам карта Revolut в ePay?

Можете, като има особеност при регистрацията. В приложението няма да видите 5-цифрения код за потвърждение на картата в ePay.bg. Може да получите кода от служител на Revolut, като го поискате чрез мобилното приложение: Секция „More“ >“Help“ >“Chat to us“, въведете „Live agent“. След включване на служител, поискайте 5-цифрения код от транзакцията за 2.00 BGN към ePay.

Как да получа помощ от поддръжката Revolut?

Може да получите помощ от служител на Revolut, само и единствено, като го поискате чрез мобилното приложение: Секция „More“ >“Help“ >“Chat to us“. Първоначално ще ви отговори бот, който предлага решение на често срещани проблеми, ако искате да свържете с човек напишете „Live agent“ в чата.

Отговори на въпроси за Revolut

Много отговори на често задавани въпроси за Revolut ще намерите в техния Помощен център. Вече е достъпен на чист български език. Някои термини са малко странни на български, като „допълване“ (Top Up), което по-често наричаме „зареждане“, но всичко е ясно и конкретно.

Отговори на въпроси за Revolut Револут

Там отговорите са точни и официални. Това е най-доброто място да намерите отговорите за вашите въпроси.

Не откривате отговорите на вашите въпроси за Revolut?💬

Попитайте други потребители. Групата на потребителите на Revolut в България е място, където може да получите помощ или да споделите мнение и опит за най-добрите начини за ползване на Revolut с над 3000 потребителя от България. Ако използвате Revolut или планирате да го направите, може да се включите в групата от  http://bit.ly/RevolutGroup. Там можете да споделите и любимата снимка с вашата карта Revolut, особено ако е метална.

Споделете тази статия с вашите приятели, които биха оценили предимствата, които предлага Revolut 👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *