Начало » 🔥13.5% годишна доходност носи DoFinance с VIP бонус и кешбек🔥

🔥13.5% годишна доходност носи DoFinance с VIP бонус и кешбек🔥

DoFinance cashback VIP бонус

Всички нови инвестиции в DoFinance за поне 6 месеца, носят 1.5% кешбек бонус. Промоцията е в сила до 01.11.2019 и се отнася за всички нови и съществуващи инвеститори в тази P2P платформа. Новите инвеститори получават и 1% по-висока доходност за първите 90 дни. Комбинирайки двата бонуса новите инвеститори могат да постигнат 13.5% годишна доходност за своите инвестиции.

1.5% кешбек за всички инвеститори🎁

Всички нови инвестиции в DoFinance с продължителност поне 6 месеца, направени преди 01.11.2019, ще получат 1,5% кешбек бонус. Това се отнася за всички инвеститори в P2P платформата, както нови, така и досегашни. 

От март 2020 офертата за бонус и кешбек не е валидна!
По време на кризата с COVID-19, платформата изпитва затруднения да обслужва плащанията към инвеститорите. Дали ще са временни и ще бъдат преодолени е рано да се каже. При сегашната ситуация не препоръчвам включването в DoFinance.

Нужно е само да преведат нови средства в платформата и да направят нова инвестиция за поне 6 месеца. Кешбек бонусът се начислява само върху инвестираните за над 6 месеца нови средства, добавени към инвеститорската сметка. Сумата на кешбек бонуса ще бъде преведена в инвеститорската сметка до два работни дни след инвестиране на новите средства. Няма никакви ограничения как да се използва кешбека. Може да се инвестира или да се тегли по преценка на всеки инвеститор.

DoFinance Cashback bonus VIP бонус

Кешбек бонуса се отнася за трите инвестиционни програми 7%, 9% и 11% с период за инвестицията поне 6 месеца. Не се отнася за програмите за факторинг с доходност от 4% и за седмичната програма с 5% доходност, както и програмата със 7% доходност при период по-малък от 6 месеца. Поне за мен, така или иначе, програмите 4% и 5% не представляват интерес.

Бонус +1% допълнителна доходност за новите инвеститори🎁

Всички нови инвеститори в DoFinance могат да получат VIP статут. Това им дава бонус допълнителна +1% доходност за инвестициите през първите 90 дни след регистрацията. Допълнителната доходност се отнася само за програмите с доходност 9% и 11%, като тя става съответно 10% и 12%. 

Няма срок, минимална сума или други специални изисквания към новите инвеститори, за да получат VIP статут и бонус +1% допълнителна доходност за първите 90 дни, освен да се регистрират от тази връзка 👉 http://vivainvest.eu/join-dofinance

13.5% доходност постига DoFinance💰

За новите инвеститори с VIP статут, допълнителната доходност от 1% и кешбек бонуса от 1.5% се комбинират. Така може да се получи допълнителна +2.5% доходност за инвестициите над 6 месеца, направени до 90 дни след регистрацията.

С комбинирането на двата бонуса, годишната доходност става 12.5% за полските кредити и 13.5% за кредитите от Индонезия. Това е отлична доходност, получена от финансово стабилен и много прозрачен оригинатор – Alfa Finance Group. Те са единствения оригинатор, чиито кредити се предлагат на платформата DoFinance. По отношение на финансовите резултати, всеки може да види одитирания от EY доклад за първата половина на 2019 в блога на платформата. Информацията е изключително изчерпателна, прегледно и ясно поднесена. 

DoFinance е добра P2P платформа

Инвестирам в DoFinance повече от година и съм доволен от резултатите. Аз предпочитам максимално пасивните инвестиции и простотата на платформата ми харесва. Готовите инвестиционни програми всъщност представляват стратегии за автоматично инвестиране с определени параметри. Според мен те са ясни и лесни за разбиране. Условията по тях са описани много подобно на банковите депозити.

Предлаганата доходност на краткосрочните продукти от 4% и 5% не е голяма и не представлява интерес за мен. За краткосрочни инвестиции под 6 месеца аз предпочитам Bondora Go&Grow. Годишна доходност от 12.5% или дори 13.5% за 6 месечна инвестиция, обаче ми звучи много добре. Според мен тази оферта е по-изгодна от новото предложение за пасивно инвестиране Mintos Invest&Access. Не само, че доходността е по-висока и не е прогнозна, а точна, но според мен и рискът е по-малък. Финансовите резултати на Alfa Finance Group ми изглеждат по-добре от тези на повечето оригинатори в Mintos с нисък рейтинг, чиито кредити влизат автоматично в Invest&Access портфейла.

Предимства и недостатъци на DoFinance

Инвестирам в P2P платформата DoFinance повече от година и планирам скоро да напиша подробно ревю, в което ще дам личните си впечатления и резултати. В момента ще споделя накратко моето мнение за DoFinance и основните предимства и недостатъци на тази P2P платформа.

Предимства на DoFinance 👍

Лесно инвестиране – Не са необходими никакви настройки. Инвеститорите могат да избират от 5 готови инвестиционни програми (стратегии за автоматично инвестиране). Техните параметри са ясно описани и лесни за разбиране и много приличат на срочните депозити. Продължителността им варира от 7 дни до 60 месеца. При всички е възможно предсрочно прекратяване (easy access), което достига до 90 дни след заявката и не е гарантирано.

Гаранция за обратно изкупуване – Всички заеми в DoFinance са с гаранция за обратно изкупуване (buyback guarantee). Тя се активира напълно прозрачно и е много изгодна за инвеститорите. Получавате договорената лихва за периода, без значение колко заема не са били редовно изплащани.

Висока прозрачност – Платформата предоставя много данни за нея самата, за екипа и за единствения оригинатор, чиито заеми предлагат – Alfa Finance Group. Финансовите им резултати ми изглеждат много добре, но всеки може да си направи собствени изводи, тъй като данните са публични, актуални и одитирани.

Недостатъци на DoFinance 👎

Бавно теглене преди падеж – Инвестиционните програми с висока доходност (над 9%) и срок над 6 месеца на DoFinance позволяват предсрочно теглене. Получаването на парите, обаче е 90 дни след заявка, като за този период не се начислява лихва. Заради тази практика, аз винаги избирам най-късия период, който е 6 месеца за програмите с 9% и 11% доходност.

Млада платформа – P2P платформата DoFinance работи от началото на 2017 година, което я прави сравнително млада платформа с по-малко от 3 години история.

Моето мнение за DoFinance

Харесвам DoFinance и я използвам, за да диверсифицирам моя P2P инвестиционен портфейл към различни платформи и оригинатори. Смятам, че предлаганите условия са привлекателни и честни. Харесвам и прозрачността на платформата.

Ако и вие харесвате възможностите за инвестиция, които предлага DoFinance, може да получите VIP статут и бонус от +1% допълнителна доходност за първите 90 дни, ако се регистрирате от 👉 http://vivainvest.eu/join-dofinance

За разлика от 1.5% кешбек, който е валиден до 1.11.2019, статуса на VIP инвеститор няма срок, минимална сума или други специални изисквания към новите инвеститори.

Инвестирайте разумно и отговорно🤔

Написаното не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция. За разлика от депозитите, парите ви не са гарантирани. Прочете внимателно условията за инвестиране и се запознайте с рисковете. Ако не ви е достатъчно, потърсете още информация. Има много мнения за P2P инвестициите и различните платформи. Прочетете ги. Преценете риска. Решете сами.

Единствено вие сте отговорни за вашите инвестиционни решения. За себе си, съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Опитът ми в инвестирането в P2P кредити е изцяло положителен. Отношението доходност/риск напълно ме устройва. Дали това е така и за вас, решете сами.

Това не е инвестиционен съвет

Това е анализ, а не е финансов съвет! Всичко, което споделям е мое лично мнение и опит. Постарал съм се да е максимално обективно и аргументирано, но това не е гаранция, че е вярно. Аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор. Това, което е подходящо за мен, в моята житейска и финансова ситуация, може изобщо да не е подходящо за вас. Имайте го предвид. Финансови консултации не давам. И нямам планове да го правя. 

Поговорете с приятели за P2P инвестициите 💬

Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, може да го направите – http://bit.ly/P2PGroupBG. Там ще намерите над 3300 души с интереси в P2P инвестициите и финтех. Присъединете се, за да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

10 коментара за “🔥13.5% годишна доходност носи DoFinance с VIP бонус и кешбек🔥”

 1. Очаквам с нетърпение подробното ревю за да преценя с каква сума да се включа. А и едно питане, ако може? Ще продължава ли „рубриката“ „Преглед на p2p през месец…“? Следя я с интерес и обобщава всичко най-важно през изминалия месец.

 2. Какво означава тази гаранция buyback? Че в най-лошия случай – няма да се получи лихвата, но инестираните пари не се губят? Тоест сумата, която инвестираш е гарантирана?

  1. Да. Това означава. Все пак, имайте предвид, че това е само обещание на фирмата, която отпуска кредитите. Тя го изпълнява, стига да не фалира самата фирма. Тук няма гаранционен фонд, както при банковите депозити.

 3. Здравейте, г-н Недев,
  Регистрирах се в DoFinance през http://vivainvest.eu/join-dofinance и инвестирах в „Auto Invest 11%“ програмата. Очакваната стойност (Expected value) на моите инвестиционни планове съответства на 11% доходност (5.4% за 6 месеца).
  Какво е нужно да направя, за да получа VIP бонуса от 1% и кешбек бонуса от 1.5%?
  Платформата показва ли изрично, че даден инвеститор или инвестиционен план получава бонус?

  1. Кешбек бонусът го спряха и го няма вече. А за VIP бонус имате една доълнителна възможност, която показва 12% доходност за 12 месеца. Тя ще е активна през първите 90 дни и именно тя е VIP investor бонус.

 4. Свилен Панайотов

  Здравейте, г-н Недев,

  Първо искам да ви благодаря за статиите, които пишете! На мен специално те са ми много интересни и полезни. Желая ви здраве, за да запазите енергията, с която споделяте своя инвеститорски опит с интересуващите се!

  Конкретният ми въпрос е свързан със съобщението, което излиза в последно време на сайта на DoFinance, с което информират, че „ … понастоящем няма налични заеми за нови инвестиции…”. Бихте ли коментирали за по-начинаещите в тази сфера като мен, какво означава то. Това нормална практика ли е или е някакъв вид стагнация, пренасищане на пазара с инвеститори? На мен лично ми се вижда малко притеснително, и то точно от платформа, която вероятно е набрала добър капитал (имайки предвид кешбек бонуса от 1,5 %, който предлагаха до 1.11.2019 г. и спряха предсрочно). Точно бях решил да инвестирам някакви средства в нея. Доколкото разбирам, понякога и други платформи не успяват да осигурят достатъчно кредити, например чувал съм същото и за Минтос. Но ако периодически липсват достатъчно кредити, то как тогава се осигурява обещаната доходност?
  Благодаря предварително.

  1. Благодаря за хубавите думи. Такъв проблем съществува на почти всички P2P платформи и е известен като “cash drag”. В конкретния случай с DoFinance се дължи на силен наплив на инвеститори, в резулатат на една промоционална кампания, която беше много добра и прекратиха предсрочно. Съвсем нормална ситуация. А доходността важи само за периода, в който средствата са реално инвестирани в кредити, така че тя се достига, но не се изчислява от деня на превеждане на пари към платформата, а от деня на реалното им инвестиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *