fbpx
Продължете към съдържанието

Плановете на Mintos за 2019 – интервю с хората, задаващи посоката

Mintos Impact Fund bonus

Какво можем да очакваме от Mintos през 2019? Как ще се развива най-голямата P2P платформа в Европа? Информация от първо лице, от две ключови фигури за бъдещето на Mintos. Вижте интервюто с основателя и изпълнителен директор Мартинс Султе и ръководителя на продуктовото развитие Марцис Гогис.

Основателят и изпълнителен директор на Mintos, Мартинс Султе

mnenie mintos мнение мнения минтос бонус
Мартинс Султе – основател и изпълнителен директор

Какви са плановете на Mintos за 2019? На стратегията за развитие ли са базирани или някои решения бяха взети ‘в движение’ през 2018?

М. С: Предстоящите ни действия са логично продължение на това, което правим още от 2015. През ноември 2018 получихме дялово финансиране в размер на €5 милиона евро. Този капитал ще бъде инвестиран за разширяване на продуктите, които предлагаме на съществуващите и новите инвеститори в Mintos.

Плановете ни за 2019 са направени, още докато изпълнявахме плановете си за 2018. Пример за това, е подготовката да предложим на инвеститорите си лична банкова сметка с индивидуален IBAN и дебитна карта. Това ще е в центъра на вниманието ни за 2019. Mintos кандидатства за европейски лиценз за оператор на електронни пари (e-money license). Очакваме да го получим през първата половина на 2019 и това да подобри цялостното потребителско преживяване на нашите инвеститори.

Потребителското преживяване на инвеститорите в Mintos е винаги основен фокус. Получаването на европейски лиценз за електронни пари ще осигури по-лесен и удобен достъп и още по-голяма сигурност за парите на инвеститорите. Целта ни е да предоставим най-доброто преживяване за нашите инвеститори с помощта на технологиите и опита на Mintos. Ще продължим да се разширяваме на глобалния пазар и привличаме нови оригинатори и инвеститори.

За да подкрепим растежа и развитието на платформата, ще продължим да разширяваме екипа и да привличаме най-добрите таланти. Може да се каже, че плановете за 2019 не са специално разработени за годината. Те са развитие на плановете, които имаме още от старта на Mintos и сме доволни от постигнатото.

Какво считате за най-голямото постижение на Mintos през 2018? 

М. С: За най-голямо постижение на Mintos през 2018 считам, че успяхме да останем печеливши, докато растем. Успяхме също, да привлечем голям брой нови инвеститори по препоръка на досегашни инвеститори в платформата. Такива са 63% от всички нови инвеститори в Минтос. Доволни сме, че над 90% от новите инвеститори са активни и инвестират в платформата.

мнение Минтос мнения mnenie Mintos бонус

Близо до края на 2018, достигнахме 100,000 регистрирани инвеститори. Важно постижение беше преминаването на границата от €1 милиард евро инвестирани в заеми, чрез платформата. Това се случи през август 2018. Само за четири месеца, успяхме да добавим още половин милиард и преминахме границата от €1.5 милиарда евро инвестирани в заеми. Според различни източници, Mintos е най-голямата P2P платформа в Европа по пазарен дял. Всички в екипа сме много доволни от постигнатите резултати.

Лично вие, какво научихте от 2018, което ще използвате за справяне с предизвикателствата през 2019?

М. С: Затвърди се вярата ми, че страхотна компания се прави от страхотни хора. Хора, които вършат работата си с удоволствие и в резултат, създават страхотни продукти и услуги. Отличните продукти, в крайна сметка, водят до добри печалби и така всички са доволни. Инвестирането в хора и продукти, без да се страхувате да експериментирате тук-там, е отличен подход за изграждане на добър и печеливш бизнес.

Ръководителят на продуктовото развитие в Mintos, Марцис Гогис

mintos mnenie mneniq минтос interview review cashback bonus бонус
Марцис Гогис – ръководител на продуктовото развитие

Какви са плановете за развитие на продуктите на Mintos за 2019?

М. Г: Основен приоритет е да предоставим индивидуални IBAN сметки и дебитни карти на инвеститорите си. Разработваме също и мобилно приложение. Основният източник, за голяма част от иновациите, е списъкът с възможни подобрения на платформата. Там се раждат новите идеи, вдъхновени от обратната връзка, която получаваме от нашите инвеститори.

Кои са двете най-важни неща, носещи полза на инвеститорите, които искате да подобрите в платформата през 2019?

М. Г: Искаме да дадем възможност на нашите инвеститори да се възползват максимално от възможностите на автоматичното инвестиране. Планираме да го направим, като им дадем възможност да виждат детайлни статистики, за всяка автоматична инвестиционна стратегия. Заедно с това, ще продължим да подобряваме потребителското преживяване при използване на Mintos.

Как инвеститорите в Mintos помагат за оформянето на продукта?

М. Г: Като ни дават обратна връзка, която е много ценна за нас. Имаме огромен списък от идеи за подобрения, които идват от нашите инвеститори. Когато работим по определена функционалност, винаги преглеждаме и списъкът с възможности за подобрения. Трудно е да си представим как бихме работили, без да имаме гледната точка на инвеститорите. Ние, в Mintos, сме изключително благодарни за обратната връзка, която получаваме.

Върху какво планирате да се фокусирате повече през 2019 – да следвате тенденциите във финтех индустрията или да развивате собствени иновации?

M. Г: Разбира се, ще продължим да развиваме основния си продукт, който е доказано успешен, предвид постиженията ни до момента. Основният ни продукт е възможност за инвестиране в заеми. Ще продължим да го подобряваме, като добавяме нови функции, подсказани от инвеститорите или разработени по инициатива на нашия екип.

При всички случаи, с разрастването на бизнеса, расте и фокусът, както за Mintos, така и за всички заинтересовани страни и ние ще търсим нови възможности. По отношение на продукта, двете най-важни инициативи, са въвеждането на индивидуални IBAN сметки и дебитни карти за инвеститорите в Mintos.

Моите изводи от интервюто за бъдещото развитие на Mintos

Направиха ми впечатление няколко неща, върху които искам да акцентирам:

  1. За разлика от много други P2P платформи, за които растежът е единствена цел, Мартинс Султе отчита като най-важно постижение за 2018, че са постигнали голям растеж, но са останали печеливши. Това ми вдъхва доверие, като инвеститор, че целта на платформата е да печели. Това е естествената цел и основна функция на всеки бизнес. Ако не беше това, бих се притеснявал какви са истинските им цели.
  2. Mintos наистина се вслушват в мнението на инвеститорите си. Очевидно, това е една от причините за големия успех на платформата. Постоянно има подобрения, те са съществени и се случват бързо. В резултат, инвеститорите са доволни и продължават да ползват платформата и да водят нови.
  3. Индивидуалните IBAN сметки и дебитни карти са ключови за развитието на Mintos. Те се разглеждат отделно от основния продукт – платформата за инвестиране в заеми. Макар и на този етап, да не се казва директно, от тях явно се очаква много повече от удобствата за инвеститорите при ползване на платформата.

Разсъжденията ми каква е ползата за инвеститорите от лиценза за оператор на електронни пари и как би могъл да се развие Минтос, може да прочетете в статията „Mintos ще предложи банкова сметка и дебитна карта„.

Мнението ми за Mintos

Моето мнение за Mintos е изцяло положително. Това е предпочитаната от мен P2P платформа. Описал съм моята лична инвестиционна стратегия, даваща над 12%. Тъй като е нискорискова и краткосрочна (до 3 месеца), с внимателно подбрани оригинатори, това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва. 

За себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Над двугодишният ми опит от инвестиране в P2P кредити е изцяло положителен. Вие и само вие, сте отговорни за вашите инвестиционни решения.  Препоръчвам ви да прочетете и пълното ревю на Mintos, ако вече не сте го направили.

Ако и вие смятате, че това предложение е подходящо за вас и рискът си заслужава, може да инвестирате в най-голямата P2P платформа в Европа. Благодарение на сътрудничеството ми с тях, всички нови инвеститори ще получат специален бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума за първите 90 дни. За да го получите, е нужно да се регистрирате от https://vivainvest.eu/join-mintos

1% бонус за 90 дни

за нови инвеститори

Как да депозирате в P2P платформата и да се възползвате в максимална степен от бонуса е описано в статията “Как да вземем максимума от допълнителния 1% бонус в Mintos”.

Поговорете с приятели

Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, може да го направите – https://fb.com/groups/InvestP2P. Там ще намерите над 1000 души с интереси в P2P инвестирането. Мнения и информация за много P2P платформи. Присъединете се, за да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

1 коментар за “Плановете на Mintos за 2019 – интервю с хората, задаващи посоката”

  1. Pingback: Mintos Invest & Access - отлична доходност и незабавна ликвидност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *