Бонус в Mintos bonus Минтос

Допълнителен 1% бонус в Mintos за 90 дни. Как да вземем максимума?

Имаше доста въпроси за начина на получаване на допълнителен 1% бонус в Mintos. Затова реших да дам някои пояснения как и кога се плаща, както и съвети как да се възползваме в максимална степен от допълнителната доходност. Дал съм и кратки указания как да се депозират пари в Минтос.

Кой може да ползва допълнителен 1% бонус в Mintos?

От бонуса може да се възползват само нови инвеститори, които не са инвестирали в Минтос до момента. Бонуса дава 1% допълнителна доходност върху инвестираните средства през първите 90 дни. Трябва да сте се регистрирали от конкретната бонус връзка, посочена на сайта vivainvest.eu. Инвеститори, които не са се регистрирали от такава връзка и вече са инвестирали в Mintos, не могат да се възползват от този бонус. Ако само сте се регистрирали, но още не сте депозирали пари и не сте инвестирали, можете да се регистрирате с друг мейл адрес от тази връзка. За съжаление, ако вече сте се регистрирали и сте депозирали пари, няма как да се възползвате от бонуса за нови инвеститори.

От кога текат 90-те дни за допълнителен 1% бонус в Mintos?

Срока тече от дата на регистрацията в Минтос. Затова е най-добре да се регистрирате едва в момента, в който имате намерение реално да инвестирате. Оптималния вариант би бил да сте подготвили сумата, която ще инвестирате, и да я депозирате още в деня на регистрация.

Как се плаща и как се изчислява бонуса в Mintos?

Бонуса се плаща под формата на парична сума (cashback) на три пъти, на всеки 30 дни, от регистрацията. Изчислява се върху среднодневната сума, която реално е инвестирана в кредити за дадения период.

За да стане по-ясно ето един конкретен пример:

Регистрирате се в Минтос. След 3 дни депозирате 500 евро. Парите пристигат и още на следващия инвестирате всичките 500 евро в кредити.  От момента на регистрация до момента на инвестиране са минали 5 дни, за които няма да получите бонус. След като минат 30 дни от регистрацията ви в Mintos, ще получите 1% бонус за 25-те дни, в които парите са били реално инвестирани.

За първите 30 дни сметката би изглеждала така: Върху сумата от 500 евро 1% е 5 евро. Тъй като парите са били реално инвестирани само 25 дни от 30 дневния период, бонуса ще е (25/30)*500*0.01 = 4.17 евро. След изтичане на тези 30 дни ще получите тази сума в инвеститорската си сметка. Също както ако я депозирате с превод.

Да продължим с примера. В първия ден на следващите 30 дни депозирате още 2000 евро и ги инвестирате всички в кредити веднага. Вече имате инвестирана сума от 2500 евро и в края на втория 30-дневен период бонуса върху нея ще е 25 евро (1% от 2500).

В първия ден на третия 30 дневен период депозирате още 500 евро и веднага инвестирате всички в кредити. Вече имате инвестирана сума от 3000 евро и в края на третия 30-дневен период бонуса върху нея ще е 30 евро (1% от 3000).

Кога и как може се използва допълнителния 1% бонус в Mintos?

Бонуса е реални пари, които можете да ползвате както, когато и за каквото решите. Няма никакви ограничения как и кога може да се ползват. Ако желаете можете да ги изтеглите веднага, макар да е по-добре да ги реинвестирате в кредити, за да ви носят допълнителна доходност. Няма и някакъв период, в който да не може да изтеглите всички пари от платформата. Ако решите, може да го направите по всяко време, като ще запазите цялата получена доходност и всички платени бонуси.

Как да получим максимума от бонуса в Mintos?

Ето някои прости стъпки, които ще ви позволят да получите максималната възможна сума от допълнителния 1% бонус в Mintos:

  1. Не бързайте да се регистрирате. Прочетете ревюта на Mintos, разгледайте мнения за P2P платформата. Регистрирайте се, едва, когато реално сте готови за инвестиране.
  2. Отворете си предварително сметки в Paysera или TransferWise. Подробна информация има в статията “Изгодни международни преводи или как да депозирате пари в Mintos и Bondora?
  3. Преведете наведнъж цялата сума, която имате намерение да инвестирате, ако разполагате с нея. Няма смисъл да го правите на части, така само ще загубите част от бонуса.
  4. Настройте си автоматична стратегия за инвестиране, която да инвестира цялата сума и я дръжте включена поне за 90 дни. Може да използвате някоя от готовите в Минтос, да си направите собствена стратегия или да взаимствате моята лична, описана в статията “Инвестиционна стратегия в Mintos с висока доходност и нисък риск“.

В горния пример инвестирахме 3000 евро и получихме бонус в размер на 59.17 евро. Ако бяхме го направили, както е посочено в горните стъпки, щяхме да получим максималните 90 евро. Понеже получаваме на всеки 30 дни по 30 евро, можем да ги инвестираме и те да ни носят допълнителна доходност през всеки следващ период. Ако приемем, че реализираме средната доходност в Минтос от 11%, то в края на 90-те дни ще имаме допълнително около 10 евро доходност. Така реалния ни бонус, заедно с доходността върху него за 3 месеца, ще е над 100 евро. При депозирани 3000 евро това прави допълнителна доходност (бонус) от 3,33%, което е повече от лихвата на депозит за 3 години в момента! В тази сметка изобщо не включваме средната доходност от над 11%, която получаваме върху инвестицията си.

Как да депозираме пари в Mintos?

Направих едно едно кратко ръководство “Как да депозираме пари в Bondora Go&Grow? Стъпка по стъпка“. Процеса в Минтос е аналогичен, като липсва възможност да се използва кредитна карта.

Въпреки това, често получавам въпроси и за самото прехвърляне на пари към Минтос. Объркването основно се получава от факта, че в страницата на Mintos изрично са посочени Paysera и TransferWise, като щракването върху тях просто отваря съответния сайт. Това обърква потребителите. Реално, независимо, че за превода се използва Paysera или TransferWise, винаги в Mintos трябва да изберете банков превод (bank transfer). Ето как изглежда екрана:

 

бонус в Mintos депозит Минтос

Като щракнете върху логото на баката LHV ще видите всички данни, които трябва да попълните в  Paysera или TransferWise при плащането – банковата сметка IBAN/BIC и най-важното инвеститорския номер (вашия, не този от кратинката!):

бонус в Mintos депозит Минтос

С тези детайли, можете спокойно да следвате инструкциите за  Paysera или TransferWise, описани в статията “Как да депозираме пари в Bondora Go&Grow? Стъпка по стъпка“. Ако се установи, че има нужда, ще направя същото ръководство за депозиране на пари в Минтос стъпка по стъпка.

1 коментар за “Допълнителен 1% бонус в Mintos за 90 дни. Как да вземем максимума?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *