fbpx
Продължете към съдържанието

Mintos ще предложи банкова сметка и дебитна карта

Mintos IBAN debit card

Mintos – най-голямата P2P платформа в Европа, предложи на инвеститорите си лична банкова сметка с индивидуален IBAN и дебитна карта. Финтех компанията получи нови $5 милиона инвестиция от основния си акционер Grumpy Investments, с които планира да финансира глобалната си експанзия и да удвои персонала си.   

Mintos расте много бързо

Потребителите на Mintos нарастват много бързо. Към момента P2P платформата има над 89,000 инвеститора от 71 страни. Прогнозите са да станат над 100,000 до края на годината и над 300,000 до края на 2019. Mintos се фокусира върху привличане на нови инвеститори и навлизането на нови пазари в глобален мащаб.

От старта си през 2015, платформата е привлякла над €1.28 милиарда инвестиции в P2P кредити. Това я прави най-големия пазар, от този тип, в глобален мащаб. Инвеститорите са получили над €27 милиона лихви, като средната годишна доходност е почти 12%.

Mintos statistics Минтос статистика

Mintos планира да предложи на инвеститорите си лична банкова сметка с индивидуален IBAN. По нея потребителите ще могат да получават и изпращат пари по целия свят. Към нея Mintos ще предложи и дебитна карта, с която ще може да се плаща по цял свят, в интернет или да се теглят пари от банкомат.

За да предложи тези нови платежни услуги, Mintos кандидатства за европейски лиценз за оператор на електронни пари (e-money license). Платформата ще трябва да осигури защита на средствата на клиенти, които съхранява в съответствие с изискванията на европейските регулация PSD2. Mintos ще бъде надзираван от европейските регулаторни органи. Това ще го направи още по-сигурно място за инвестиции.

Директорът на Mintos за бъдещите планове

Мартин Шулте, изпълнителен директор и основател на Mintos споделя плановете за бъдещето:

„Предоставянето на лична сметка с IBAN и дебитна карта на нашите клиенти е сериозно подобрение. Това е значителен скок в предлаганите услуги. Скоро всеки ще може да даде данните за личната си IBAN сметка на приятелите и работодателите. По нея ще може да получава пари и да плаща. Ще има възможност да ползва дебитната карта, докато инвестира в заеми от цял свят и получава отлична доходност. Мобилното приложение, което скоро ще пуснем, ще го направи още по-удобно.

Минтос е печеливша компания още от Януари 2017, но виждаме огромна възможност да се разрастваме в още по-голям мащаб и по-бързо. Допълнителното финансиране от $5 милиона ще ни помогне да го направим още по-бързо. Ще можем бързо да предложим нови продукти и услуги на клиентите си по цял свят.  Планираме да удвоим екипа си и да разширим присъствието си в Латинска Америка, Африка и Югоизточна Азия.

Какво се крие зад плановете на Mintos?

Плановете на Mintos явно са доста амбициозни. Решили са не просто да се разширяват географски на нови пазари, но да предложат изцяло нови услуги. Очевидно е, че навлизат агресивно в бизнеса с платежни услуги, където ще се конкурират с Paysera и TransferWise. Вероятно са видели, че голяма част от потребителите им ги използват и са решили, самите те да предложат подобна услуга. И в момента е възможно да правите валутен обмен в платформата. Няма нищо по-логично инвеститорската ви сметка да получи IBAN, с възможност за извършване на разплащания и дебитна карта. Предлагането на мобилно приложение ще направи тази услуга особено удобна и на нивото на конкурентите.

Минтос кандидатства за европейски лиценз за оператор на електронни пари, който е задължителен за тези услуги. Това е чудесна новина, тъй като означава, че платформата ще бъде регулирана от европейските надзорни органи. Това дава допълнителна сигурност на инвеститорите за техните пари.

Как би могъл да се развие Mintos?

Първо искам да подчертая, че това са само мои разсъждения, като се опитвам да чета казаното между редовете. Нищо от това не е официално потвърдено от Минтос. Предлаганите нови услуги, обаче, предоставят и много нови възможности:

 1. Напълно възможно е Mintos да предложи възможности за овърдрафт, използвайки инвестираните в заеми пари като обезпечение. Параметрите на този овърдрафт може да са доста по-добри от доходността по заемите и той да бъде изгоден за ползване, особено ако има някакъв гратисен период.
 2. Съвсем не е изключено Mintos да предложат и управляван от тях инвестиционен продукт с незабавна ликвидност като Bondora Go&Grow. Такъв продукт би позволил средствата в сметката да носят висока доходност и да се ползват незабавно при необходимост. Реално за клиентите това би изглеждало като разплащателна сметка, носеща лихва от 5-8%, примерно. Един такъв продукт би могъл да е изключително успешен.
 3. Много е вероятно към дебитната карта да бъде предложен и кешбек, който да я направи атрактивна за използване. Това разбира се, зависи и от финансовите условия на услугата, които за момента не са ясни. Предвид факта, че конкурентите в момента са без такса и целта на Mintos едва ли ще е печалба от такси, най-вероятно такса няма да има.
 4. Логично развитие би било и предлагането на кредитна карта, която да използва инвестираните средства като обезпечение. Ако предлага и гратисен период и особено кешбек, използването й може да се окаже изключително изгодно.

Ако продължат в посоката, в която се развиват Минтос, никак няма да е изненадващо, ако към края на 2020 се появи новина, че кандидатстват за европейски банков лиценз.

Допълнителен 1% бонус за Mintos

Благодарение на сътрудничеството ми с Mintos, всички нови инвеститори ще получат 1% допълнителен бонус за първите 90 дни. Той се отнася за цялата сума, която инвестирате през първите 90 дни след регистрацията. За съжаление, не важи за вече регистрирани потребители. За да получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, е нужно да се регистрирате от тази връзка (1% cashback бонус за 3 месеца).

Депозиране на пари в Mintos

За да инвестирате в Mintos трябва да преведете пари в инвеститорската си сметка в P2P платформата. Това става с международен превод в евро. Тази елементарна операция може да ви излезе доста скъпо, благодарение на българските банки. За да не се случи това, препоръчвам да използвате услуги за международни парични преводи, като Paysera и TransferWise, които по мое мнение, са най-изгодния начин за превеждане и получаване на пари в чужбина. Повече информация за изгодни международни преводи може да прочетете в отделна статия.

Как депозирате в Mintos и да се възползвате в максимална степен от бонус е описано в статията „Как да вземем максимума от допълнията 1% бонус в Mintos“.

Вашите пари са във вашите ръце

Не сте забравили, че аз не съм инвестиционен консултант, а доморасъл инвеститор, нали? Този материал има аналитичен характер и разглежда инвестиционна възможност, която може и да не подходяща за вас. Написаното по никакъв начин не е и не бива да се приема, като препоръка за инвестиция!

Вие и само вие, сте отговорни за вашите инвестиционна решения. Лично за себе си, аз съм преценил, че рискът е минимален и си заслужава. Двугодишният ми опит от инвестиране в P2P кредити е изцяло положителен. Mintos е предпочитаната от мен платформа. Доходността на описаната инвестиционна стратегия в Mintos е над 12%. Тя е ниско рискова и краткосрочна (до 3 месеца), с внимателно подбрани оригинатори и това за мен е отличен резултат. Отношението доходност/риск напълно ме устройва. Препоръчвам ви да прочетете и пълното ревю на Mintos, ако вече не сте го направили.

Ако и вие смятате, че това предложение е подходящо за вас и рискът си заслужава, можете да инвестирате в Mintos. Ще получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца). Надявам се да останете доволни от резултатите си като мен.

7 коментара за “Mintos ще предложи банкова сметка и дебитна карта”

  1. Няма как, все още. Това е само предварителна нформация, че ще предложат такава. В момента, в който е налична ще опиша подробно услугите и условията. До тогава мога да ви препоръчам да използате TranserWise, които предлагат такава без никакви такси. Няма такса за издаване, няма годишни или месечни такси, няма такси за пазаруване в интернет или на POS терминал. Дори има възможност да теглите на банкомат до 200 евро месечно без такса.

   По-подробно услугата е описана тук.

   1. Ами аз отговорих още сутринта. Няма как, все още. Това е само предварителна нформация, че ще предложат такава. В момента, в който е налична ще опиша подробно услугите и условията. До тогава мога да ви препоръчам да използате TranserWise, които предлагат такава без никакви такси. Няма такса за издаване, няма годишни или месечни такси, няма такси за пазаруване в интернет или на POS терминал. Дори има възможност да теглите на банкомат до 200 евро месечно без такса.

    По-подробно услугата е описана тук.

 1. Pingback: Месечен P2P преглед - какво се случи през ноември - 2018

 2. Pingback: Плановете на Mintos за 2019 - интервю с хората, задаващи посоката

 3. Pingback: Възможност за инвестиция в Paysera - условия и основни параметри

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *