fbpx
Продължете към съдържанието

P2P преглед – какво се случи през декември?

Минтос Бондора Иуво

Кратък преглед на най-важните събития за инвестициите и P2P платформите през изминалия месец декември. Ето какво интересно се случи през последния месец на 2018:

Revolut получи банков линцез

През декември 2018 Revolut получи банков лиценз от националната банка на Литва, който е валиден в целия Европейски съюз. Какви са ползите за българските потребители и какво още могат да очакват в бъдеще, може да прочетете тук.

Revoult е банка вече Револут P2P

8000 инвеститори вложиха над 35 милионa евро в iuvo

Най-голямата българска P2P платформа iuvo започва последния месец на 2018 с над 8000 инвеститори, които от старта ѝ през 2016 са вложили над €35,000,000. Това е сериозно постижение за Peer to Peer платформата, която работи малко повече от 2 години и расте с много добри темпове. Ако все още не сте инвеститор в iuvo, но планирате да се включите, можете да получите до 180 лева бонус. Как точно става това и какви са условията можете да видите тук.

Reinvest24 P2P ревю недвижими имоти доходи наеми наем имот

Reinvest24 – нова платформа за инвестиране в недвижими имоти и доходи от наем

Reinvest24 е различен тип P2P платформа, която позволява да инвестирате в недвижими имоти и да получавате доходи от наем. Ако сте мечтали да бъдете хазяин, без да се занимавате с квартиранти, поддръжка на имота и без да е нужно да инвестирате големи суми, то Reinvest24 е вашата сбъдната мечта.

Екипът на платформата купува имота, ремонтира го и се занимава с поддръжката и отдаването му под наем. Те събират наема от наемателите и го разпределят пропорционално между инвеститорите. Инвестицията е напълно пасивна, обезпечена с ипотека върху недвижимия имот, като минималната сума е само 100 евро. Пълното ревю на Reinvest24 може да прочетете тук.

Grupeer bonus P2P п2п peer 2 peer имоти

В Grupeer се появиха нови заеми

През ноември Grupeer не можа да отговори на търсенето на инвеститорите и през целия месец нови заеми почти нямаше. През декември P2P платформата е пуснала нови заеми за над €2,3 милиона евро, което е с 221% увеличение спрямо ноември.

В момента има добра наличност от заеми, като това не се е отразило на условията по тях. Напротив, има подобрение. Появиха се и първите бизнес заеми с амортизация, които осигурят по-равномерен паричен поток и леко намаляват риска за инвеститорите.

Планирам през февруари да направя подробно ревю на Grupeer и да споделя личните си впечатления. Ако нямате търпение, може да се запознаете с основните параметри на платформата тук.

Рекорден месец за Bondora – нови кредити над €8.4 милиона евро през декември

Стабилният растеж на Bondora – най-старата Peer to Peer платформа в Европа, продължава. През декември P2P платформата е отпуснала рекорден обем нови кредити на обща стойност €8,448,570. Това е 7% повишение спрямо предходния месец и рекордно постижение в над 10-годишната история на платформата. Разпределението на инвестициите се запазва почти същото като през ноември.

Бондора го§гров Bondora P2P

И през декември 2018 с дял от 57%, най-популярен е новият инвестиционен продукт Bondora Go&Grow. Той се харесва на инвеститорите, заради уникалните му характеристики – лесно използване, автоматична диверсификация, ясна доходност и възможност за достъп до средствата по всяко време. Тези особености позволяват да се използва и от инвеститори без никакъв опит. Подробности за Bondora Go&Grow може да научите в тази статия – “6,75% годишно носи алтернатива на депозит с висока лихва“.

Mintos – бурният растеж продължава

През декември, Mintos има вече над 98,000 инвеститори. Само няколко дни не стигнаха на най-голямата P2P платформа в Европа да постигне целта си от 100,000 инвеститори през 2018. Направи го в първите дни на 2019. През декември новите кредити са за €137 милиона евро, което е 1% растеж спрямо рекордния ноември.

Минтос бонус мнения Mintos bonus mnenia

Най-важните числа за Mintos през ноември

В началото на декември, за всички инвеститори, беше активирана възможността за автоматично инвестиране на вторичния пазар.
Обнових автоматичната си стратегия, като го сложих с първо по ред с лихва от над 12%, падеж до 3 месеца и оригинатори с рейтинг А+ до В. Ще изчакам да видя какви ще са резултатите и ще споделя, ако са добри.

Минтос Mintos P2P п2п peer to peer lending

Mintos е най-голямата и според мен най-добрата P2P платформа в Европа. Благодарение на сътрудничеството ми с Mintos, всички нови инвеститори получават 1% допълнителен бонус за първите 90 дни. Как да се възползвате в максимална степен от бонуса е описано в статията “Как да вземем максимума от допълнителния 1% бонус в Mintos”.

Най-добрата инвестиция 2019 най-високи лихви П2П P2P Peer to peer

1000 човека има нашата Facebook група

Технически това се случи в първия ден на 2019, но по-важното е, че групата вече живее свой собствен живот и в нея има хора с опит и знания, които могат да помагат на начинаещите. Ако все още не сте се включили в нашата Facebook група за P2P инвестиции, може да го направите – https://fb.com/groups/InvestP2P. Там ще намерите над 1000 души с интереси в P2P инвестирането. Присъединете се, за да споделите опит, да натрупате знания или да зададете въпроси!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *