Начало » Валутните сметки на iuvo са само в Paysera

Валутните сметки на iuvo са само в Paysera

Инвеститорите на iuvo, в различна от лева валута, вече ще ползват само сметки на Paysera. Сметката в Swedbank ще продължи да приема депозити до 15.04.2019. Тази сметка вече не е видима в секция „Депозирай“ при избиране на банков превод. Тя ще бъде активна до посочената дата, за да могат да минат евентуални наредени преводи.

След 15.04.2019 сметката в Swedbank ще бъде закрита и преводите към нея ще бъдат върнати обратно в банковата сметка, от която са наредени. Според iuvo, това се прави с цел по-бързата обработка на депозити и тегления. Вероятно системата на Paysera предлага по-добри възможности за автоматизацията на този процес.

За кого е важна промяната?

Промяната засяга инвеститорите, които депозират евро в iuvo с банков превод по сметката в Swedbank. Важно е, ако някой си е запазил тази сметка и iuvo като бенефициент (примерно в Revolut или TransferWise), да я промени с тази на Paysera, посочена за банков превод.

Сега сметките на iuvo във всички валути, с изключение на левове, са вече в Paysera. Интересно е, че за румънски леи и полски злоти са насочени към кореспондентските сметки на Paysera. За левове се използва сметката в Allianz Банк, което за България е съвсем логично решение.

Paysera е най-удобният начин за депозиране в iuvo

Страницата за депозиране в iuvo е подобрена. Станала е по-ясна и прегледна. Полезно е описанието за директен вътрешен превод по инвеститорската ви сметката в iuvo с Paysera, включително е посочен инвеститорския ви номер и вътрешната сметка на Иуво в Paysera.

iuvo иужо депозиране paysera p2p п2п сметки

Важно е също, че преводът от Paysera към вътрешната сметка на iuvo минава почти незабавно. Така най-добрата възможност за депозиране на евро в iuvo е превод с Paysera.

Други възможности за депозиране

Прегледно са посочени и другите възможности за депозиране като
TransferWise  и Revolut. Става ясно, че потребителят ще бъде пренасочен към сайта на съответната услуга, което преди беше доста объркващо.

иужо сметка ревоут iuvo депозиране с Revolut

Полезно за новите потребители на тези услуги, би бил макет за попълване на превода и инвеститорския номер за различните платежни услуги, както това е направено за Paysera.

Депозирането с Trustly е скъпо и не е удачно за България, както вече установихме в тази статия.

Финтех компаниите си партнират

Приятно е да се види, че българските финтех компании наистина си партнират и от това печелят потребителите на финансови услуги. Задълбочаването на партньорството на iuvo с Paysera e ясен знак за това.

Друг добър пример за финтех партньорство е, че сред възможностите за кандидатстване за кредит в iuvo, наред с EasyCredit и VivaCredit, са посочени и Klear.

1 коментар за “Валутните сметки на iuvo са само в Paysera”

  1. Allianz Банк присъства и в списъка с депозити в EUR, освен ако има промяна която не е отразена все още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *