fbpx
Продължете към съдържанието

Валутните сметки на iuvo са само в Paysera

Инвеститорите на iuvo, в различна от лева валута, вече ще ползват само сметки на Paysera. Сметката в Swedbank ще продължи да приема депозити до 15.04.2019. Тази сметка вече не е видима в секция „Депозирай“ при избиране на банков превод. Тя ще бъде активна до посочената дата, за да могат да минат евентуални наредени преводи.

След 15.04.2019 сметката в Swedbank ще бъде закрита и преводите към нея ще бъдат върнати обратно в банковата сметка, от която са наредени. Според iuvo, това се прави с цел по-бързата обработка на депозити и тегления. Вероятно системата на Paysera предлага по-добри възможности за автоматизацията на този процес.

За кого е важна промяната?

Промяната засяга инвеститорите, които депозират евро в iuvo с банков превод по сметката в Swedbank. Важно е, ако някой си е запазил тази сметка и iuvo като бенефициент (примерно в Revolut или TransferWise), да я промени с тази на Paysera, посочена за банков превод.

Сега сметките на iuvo във всички валути, с изключение на левове, са вече в Paysera. Интересно е, че за румънски леи и полски злоти са насочени към кореспондентските сметки на Paysera. За левове се използва сметката в Allianz Банк, което за България е съвсем логично решение.

Paysera е най-удобният начин за депозиране в iuvo

Страницата за депозиране в iuvo е подобрена. Станала е по-ясна и прегледна. Полезно е описанието за директен вътрешен превод по инвеститорската ви сметката в iuvo с Paysera, включително е посочен инвеститорския ви номер и вътрешната сметка на Иуво в Paysera.

Важно е също, че преводът от Paysera към вътрешната сметка на iuvo минава почти незабавно. Така най-добрата възможност за депозиране на евро в iuvo е превод с Paysera.

Други възможности за депозиране

Прегледно са посочени и другите възможности за депозиране като
TransferWise  и Revolut. Става ясно, че потребителят ще бъде пренасочен към сайта на съответната услуга, което преди беше доста объркващо.

Полезно за новите потребители на тези услуги, би бил макет за попълване на превода и инвеститорския номер за различните платежни услуги, както това е направено за Paysera.

Депозирането с Trustly е скъпо и не е удачно за България, както вече установихме в тази статия.

Финтех компаниите си партнират

Приятно е да се види, че българските финтех компании наистина си партнират и от това печелят потребителите на финансови услуги. Задълбочаването на партньорството на iuvo с Paysera e ясен знак за това.

Друг добър пример за финтех партньорство е, че сред възможностите за кандидатстване за кредит в iuvo, наред с EasyCredit и VivaCredit, са посочени и Klear.

1 коментар за “Валутните сметки на iuvo са само в Paysera”

  1. Allianz Банк присъства и в списъка с депозити в EUR, освен ако има промяна която не е отразена все още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *