fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut получи $500 милиона долара ново финансиране

Револют финансиране

Revolut привлече инвестиция за $500 милиона долара в четвърти кръг финансиране. Оценката на компанията възлиза на $5,5 милиарда долара. Това прави Revolut една от най-скъпо оценените финтех компании в света. Финансирането се води от базирания в САЩ инвеститор TCV, както и от съществуващи инвеститори.

Revolut, глобалната финансова платформа с над 10 милиона клиенти в световен мащаб, събра днес допълнителни 500 милиона долара финансиране от серия D. Общата сума, на привлечените от компанията инвестиции, достигна 836 милиона долара.

Revolut официално с над 10 милиона потребителя

Новият кръг на финансиране бе воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал TCV, като участваха и съществуващи инвеститори. TCV е компания за дялово финансиране, която инвестира в перспективни и бързо растящи компании. Някои знакови инвестиции на TCV са Netflix, Facebook, AirBnb и Spotify. Сред тях вече се нарежда и Revolut.

Последният кръг на финансиране оценява бизнеса на $5,5 милиарда долара. Това прави Revolut една от най-скъпо оценените финтех компании в света.

Revolut ще използва получения капитал за ускоряване на продуктовото развитие на съществуващите пазари, разгръщане на банкови операции в Европа и увеличаване на ежедневната употреба на финтех платформата.

Новият капитал бе осигурен на фона на високото търсене и ангажираност на клиентите и експлозивен растеж през изминалата година. През 2019 година Revolut увеличи ръста на клиентите си със 169%, а броят на ежедневно активните потребители нарастна с 380%. Финансовите приходи на финтех компанията пък отбелязват ръст от 354% спрямо 2018 г.

За какво ще се използва новото финансиране?

Финансирането ще даде възможност за фокус върху клиентското изживяване. Капиталът ще бъде използван за укрепване на основните продуктови предложения на вече съществуващите пазари. Акцент ще има върху разработването на продукти, които ще помогнат за ускоряване на ежедневното използване на Revolut. Бъдещите планове на компанията включват услуги за кредитиране на индивидуални и бизнес потребители, разширяване на спестовните сметки с висока лихва извън Великобритания, по-нататъшно подобряване на клиентското обслужване и разгръщане на банкови операции в цяла Европа.

Revolut ще се съсредоточи и върху развитието на своите Premium и Metal абонаментни планове. През изминалата година те се оказаха успешен поток от приходи за бизнеса, нараствайки със 154% през 2019 г. Premium и Metal акаунтите на Revolut включват разнообразни ползи за крайните потребители, като например неограничен достъп до превалутиране по реалния междубанков курс, достъп до салони в летища от цял свят, безплатна застраховка за пътуващи, както и платформа за търговия с акции без комисионна.

Финтех компанията ще продължи да инвестира в екипа си. В компанията вече работят над 2000 души, а през 2019 г. бяха направени и редица ключови назначения. Миналата година Revolut назначи Мартин Гилбърт, бивш изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen, за председател на борда. Допълнително Каролин Бритън, бивш партньор „Одит“ в Deloitte, както и Брус Уолъс, бившият главен оперативен директор в Банката на Силициевата долина (Silicon Valley Bank), бяха също назначени за неизпълнителни директори.

Глобална финансова платформа

Коментирайки новата инвестиция, Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза:

Мисията ни е да изградим глобална финансова платформа – единно приложение, където нашите клиенти могат да управляват всички свои ежедневни финанси. Тази инвестиция демонстрира доверието на инвеститорите в нашия бизнес модел. В бъдеще фокусът ни ще е върху разгръщане на банкови операции в Европа, увеличаване на броя на потребители, които използват Revolut като своя ежедневна сметка. Ще се стремим към рентабилност. TCV има дълга история да подкрепя компании, които променят индустрията в световен мащаб. Ние сме развълнувани да си партнираме с тях, докато се подготвяме за следващия етап от нашата мисия.

Revolut TCV финансиране револут револют

Джон Доран, съосновател и управляващ партньор в TCV, споделя:

Радваме се да си партнираме с Ник, Влад и целия екип на Revolut. Използвайки модерен набор от технологии и с неумолима насоченост към клиентското изживяване, Revolut създаде наистина нещо изключително, което надхвърля всичко, което съществуващите банки могат да предложат. Очакваме с нетърпение да подкрепим Revolut екипа по пътя им на изграждане на една от най-големите компании за финансови услуги в света.

Револют-вайте с над 10,000 приятели 💬

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 10,000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти в групата  http://bit.ly/RevolutGroup ❤️  Това безспорно е най-голямата финтех общност в България.

Ако се интересувате от финтех и вашите интереси не се ограничават до Revolut, присъединете се към групата „Финтех в България“ във Facebook. Темите, обсъждани там включват и CurveMoneseTransferWisePaysera и други финтех услуги, достъпни в България.

Споделете статията с вашите приятели, които се интересуват от финтех и модерни алтернативи на банките. Ако тази статия ви е полезна и се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *