fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut официално стъпва в България

Revolut безплатна карта

Revolut официално стартира дейността си в България. Очакванията са това да доведе до критична промяна за местния банков сектор. Големите печеливши са потребителите на финансови услуги, които ще получат достъп до съвременно мобилно банкиране без високите такси на банките.

Създаден през 2015, Revolut се разраства бързо, за да достигне статут на еднорог със стойност от 1,7 млрд. долара. Компанията вече има почти 30,000 потребители в България, като всеки ден се регистрират над 100 нови. Очакванията са в рамките на годината българските потребители да са над 100,000.

В момента, Rеvоlut e пpeдcтaвeн в България oт РR мeниджъp, Eдyapд Цвeтaнoв. Еĸипът щe ce paзpacтвa пpeз cлeдвaщитe мeceци, зa дa пoĸpиe нyждитe нa бъpзopaзвивaщaтa ce ĸoмпaния.

България във фокуса на Revolut

„България е атрактивен пазар за нас, тъй като се превръща в регионален финтех център. Въпреки това клиентите на местни банки продължават да плащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които отнемат ненужно време. Присъствието ни в България ще запълни липсващото между съвременните нужди на клиента и решенията, които финтех секторът предлага,” каза Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на компанията.

Revolut говори български и работи с левове

Приятна новина конкретно за местните потребители е, че вече могат да ползват Revolut и на български език, като същевременно могат и да откриват сметки в левове.

Revolut левова сметка в лева

През следващите няколко месеца компанията ще представи допълнителни услуги, включително и платформа за търговия с акции без комисионна. Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г. и оттогава се фокусира върху укрепването на позициите си на континента, като успоредно с това демонстрира агресивно разширяване из целия свят.

Повече услуги, по-малко такси

„Докато традиционните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние премахваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско изживяване в приложението, за да дадем пълноценен контрол върху личните финанси. С Revolut получаваш незабавни нотификации за плащанията си, различни инструменти за бюджетиране, с които пестиш пари. Предлага и най-съвременни мерки за сигурност, които ти позволяват да блокираш и отблокираш картата си по всяко време, навсякъде по света, без да се налага да чакаш на опашка в банката или да губиш време в ненужна документация,” добави Сторонски.

Бързо, удобно и без такси

Потребителите могат да отворят сметка чрез приложението за по-малко от минута. Revolut позволява на клиентите си да харчат без такси в чужбина в 150 валути и да се държат и обменят 29 валути. Позволява и да се правят безплатни местни и международни парични преводи, което значително ще облекчи финансовия живот на тези с роднини в чужбина. Друга функция на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило усилията си с редица водещи борси, за да предложи възможно най-добрите цени.

Revolut е добре познат в България

При срещата ни Едуард Цветанов, много хареса Facebook страницата на българските потребители на Revolut – https://fb.me/revolut.bg, както и група за мнения и дискусии Revolut в България. Нейната цел е да подпомага българското общество на потребителите на Revolut с новини, съвети и идеи. Ако все още нямате карта от Revolut може да заявите безплатно и без такси. Как става това е описано в статията „Как да получите безплатна карта от Revolut?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *