fbpx
Продължете към съдържанието

Revolut расте с 1,000,000 нови потребители месечно🚀

Revolut расте револют револут режолут

1,000,000 нови клиенти е скоростта, с която Revolut расте през последните няколко месеца. Това сподели маркетинг директорът на финтех компанията, Чад Уест, в дискусия, отразена от авторитетното издание AltFi. През октомври общият брой на потребителите, ползващи Revolut е надхвърлил 9,000,000 според техния маркетинг директор.

Броят на потребителите на Revolut расте с 1 милион на месец🚀

AltFi изнася интересни факти, които е споделил маркетинг директорът на Revolut, Чад Уест, по време на дискусия в Level39 в Лондон:

През всеки от последните 3-4 месеца Revolut расте с 1 милион нови потребители. Това е комбинация от органичен растеж и стимулиран от бонус програмата. Тази цифра се отнася само за 30-те европейски пазара, на които работи Revolut. Все още не сме стартирали в САЩ, но вече имаме списък с чакащи от над 130,000 души. Австралия е в период на бета тест с около 40,000 потребителя.“

Revolut расте

Според Чад Уест, в глобален мащаб Revolut има над 9 милиона клиента към края на октомври 2019. Информацията на AltFi за броя и растежа на потребителите не е потвърдена официално от Revolut. Вероятно компанията очаква да премине границата от 10 милиона, преди да обяви официални данни. Маркетинг директорът на Revolut не очаква големите банки да изчезнат, но смята, че ще има намаление на броя на малките и средни банки:

„Съвсем естествено е броят на традиционните банки да намалее. Не мисля, че големите банки ще изчезнат, но смятам, че през следващите години ще има намаление на броя на малките и средни по размер банки. “

Българските потребители са над 120,000 хиляди💙

България е държавата с най-високите банкови такси в Европа. Освен, че имат високи такси, българските банки рядко предлагат наистина удобни и желани от клиентите им услуги. Рядко се среща наистина удобно за ползване мобилно банкиране. Иновациите и новите технологии навлизат в българските банки много бавно. Показателен за това е фактът, че 6 месеца след старта на Apple Pay в България само една банка го предлага на клиентите си и то само на тези, ползващи Mastercard. Revolut първи предложиха на потребителите си в България възможност да плащат с ApplePay. Още от първия ден на официалното стартиране на платежната услуга на Apple, Revolut я поддържат за всички свои карти – Mastercard и Visa.

Револют в България

Потребителите на Revolut в България са основно млади хора, които искат да използват модерни финтех решения. Всички те търсят изгодна и съвременна алтернатива на традиционно скъпите и неудобни банкови услуги. Над 50% от всички български клиенти на Revolut живеят в София, а средната им възраст е 32 години. Повече за потребителите на Revolut в България може да научите от тази статия.

Бизнес клиентите на Revolut се увеличават

Все повече компании търсят модерни финансови услуги. В световен мащаб над 200,000 компании използват фирмени сметки в Revolut. Услугата Revolut Business предлага глобална разплащателна фирмена сметка за лесни международни плащания, предплатени фирмени карти и отворен програмен интерфейс (API) за интеграция с фирмените финансови системи. В България броят на бизнес клиентите, ползващи фирмени сметки от Revolut, расте. Над 1,000 са компаниите, които използват Revolut за международни разплащания. Това им спестява пари от високите банкови такси за получаване и изпращане на преводи във валута. В допълнение, Revolut предлага превалутиране по реалния курс на междубанковия пазар.

Много български компании искат да използват Revolut като единствена фирмена банкова сметка. За съжаление, в момента в България това все още не е възможно. Причините са липсата на български IBAN за получаване и извършване на плащания в лева, както и специфичните изисквания за формата на плащанията към бюджета. Поради това, наличието на българска фирмена банкова сметка е практически задължително. За фирмите, които получават и изпращат плащания във валута, Revolut Business спокойно може да замени валутната банкова сметка. Предлагат се различни абонаментни планове, отговарящи на специфичните нужди на различните компании. Съществува и безплатен план, който е напълно достатъчен за малки компании. Безплатният план на Revolut for Business позволява на фирмите да изпробват услуги без никакви разходи и риск. По всяко време компаниите могат да преминат на най-подходящия план, който точно съответства на нуждите им.

Българската общност на Revolut расте с 1,000 души месечно

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 7000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти в групата http://bit.ly/RevolutGroup ❤️

Българската група на потребителите на Revolut расте с 1000 души

Много по-важно от количеството, обаче е качеството на хората в групата. За щастие има много потребители на Revolut с голям опит и още по-голям ентусиазъм, които помагат на начинаещите. Има потребители, които предоставят реална стойност, дори за неща, които официално не се предоставят от Revolut. Потребител от групата създаде списък на акциите, които могат да се търгуват в Revolut, който не може да се намери другаде. Направихме и списък с най-често срещаните от българските потребители на Revolut проблеми и техните решения. Преди да зададете въпрос в групата проверете дали неговият отговор не се съдържа във „Въпроси за Revolut и техните отговори (FAQ)„. Това ще помогне да избегнем повтарящите се въпроси, нещо което може да убие желанието на потребителите да споделят опит и да помагат.

Револют-вайте с приятели 💬

Някои плащат. Други Револют-ват. Some pay. Others Revolut. Макар конкретните промоции на тази креативна рекламна кампания на Revolut в Лондонското метро да не са валидни в България, идеята е напълно приложима. В родните условията някои все още плащат такси на банките, други Револют-ват без такси в цял свят. Въпрос на личен избор е от коя група да сте вие 😉

Споделете статията с вашите приятели, които се интересуват от финтех и модерна алтернатива на банките. Ако тази статия ви е полезна и се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте страницата на Vivainvest във Facebook – http://fb.com/vivainvest.eu, за да научавате първи новини по тези теми👍

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *