fbpx
Продължете към съдържанието

MyFin – мнение, предимства и недостатъци на мобилния портфейл

MyFin review bonus 10 лв бонус мнения

MyFin е безплатен мобилен портфейл, който предлага сметка с български IBAN, виртуални и физически карти и плащане на всички битови сметки. В това ревю ще разгледаме възможностите на MyFin. Новите потребители ще получат 10 лева бонус след регистрация с код за покана VIVA1010 от vinv.me/myfin

Вземете MyFin с 10 лева бонус при регистрация с код за покана VIVA1010 от vivn.me/myfin 

Какво е MyFin?

MyFin e мобилен портфейл, зад който фактически стои Fibank. Той е насочен главно към младото поколение, но и към всички, които не смятат, че е нужно да ходят в банка, за да имат банкиране. Регистрацията, верификацията, откриването на сметки, плащанията и правенето на карти става лесно и бързо само от мобилното приложение.

Повече за регистрацията в MyFin и получаването на бонус с код VIVA1010 може да прочетете в статията “MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус ”.

Три вида карти

Една особеност на MyFin е че предлага три вида карти, което може да е малко объркващо:

 • Физическа пластика – това е стадартна безконтактна Mastercard, с която може да правите всичко – плащания в магазини, в интернет, както и да теглите пари от всякакви банкомати и да внасяте пари на банкомати на Fibank с функция Cash-In.
 • Дигитална карта – служи за плащане с телефон чрез Apple Pay или NFC в магазини, теглене на пари от безконтактни банкомати, както и внасяне на банкомати на ПИБ с функция Cash-In. Не може да плащате в интернет или изобщо да видите детайлите на тази карта.
 • Виртуална карта – използва се за плащане в интернет, зареждане на Revolut и Vivid без такса, която може да добавите и в Curve, за да я ползвате с Apple Pay, Google Pay и да получите 1% кешбек.

MyFin позволява много гъвкаво управление на картите, включително замразяване, задаване на лимити, ограничение на някои функции и региони за плащане. Може да ги видите в това кратко видео:

Моето мнение за MyFin

Моето мнение е, че MyFin предлага всичко необходимо за мобилно банкиране в България. Голямо предимство е, че безплатният му пакет е един от най-пълните и функционалните и може да се ползва без никакви такси.

Ето какво получавате от безплатния план на MyFin:

 • една сметка с BG IBAN, който може да ползвате за всичко – за заплата, за болнични, за детски надбавки; 
 • дигитална карта за плащане с телефон на POS в магазини, теглене на пари до 400 лева месечно;
 • внасяне на пари (само на банкомати на ПИБ с Cashin функция);
 • виртуална карта за плащане в интернет, зареждане на Revolut и Vivid без такса, която може да добавите в Curve, за да я ползвате с Apple Pay, Google Pay и да получите 1% кешбек;
 • незабавно с карта зареждане на Revolut и Vivid без такса чрез Apple Pay;
 • плащане без такси на всички възможни битови сметки – ток, вода, газ, парно, интернет, телефон и други;
 • незабавни безплатни преводи между потребителите на MyFin;
 • банкови преводи, включително незабавни Blinks, на цена 55 стотинки на превод.

Ако това не ви е достатъчно, може да погледнете платените планове. Най-скъпият план Premium на практика дава неограничени възможности за банкиране. Срещу 20 лева месечна такса получавате неограничен брой различни сметки и валути, неограничен брой преводи във всякакви валути (Борика, Blinks, SEPA и SWIFT) и теглене в брой до 1000 лева месечно. 

MyFin review bonus 10 лв бонус мнения

Ако MyFin ви е заинтригувал може да го пробвате и сами да прецените дали е за вас. Това няма да ви струва нищо. Ако се регистрирате с код за покана VIVA1010, дори може да получите бонус от 10 лева. Ако пък каните приятели в MyFin може да получите и още по 10 лева за всеки. Nice, a?  

Повече за регистрацията и условията за получаване на бонус от MyFin вижте на https://www.vivainvest.eu/myfin-bonus/

MyFin – предимства и недостатъци

Като всяко нещо MyFin си има своите предимства и недостатъци. Моето мнение е, че предимствата са много повече от недостатъците. Все пак зависи с какво го сравняваме. Спрямо повечето предложения за мобилно банкиране на родните банки, MyFin е много добро предложение. В редица отношения е по-добър и от A1 Wallet, Pay by Vivacom и Phyre.

Макар да не може да се сравнява като възможности и функционалност с Revolut или Vivid, MyFin има предимството да предлага важни за България неща като BG IBAN, плащане на битови сметки и възможност за внасяне на пари в брой. В този смисъл MyFin по-скоро ги допълва, отколкото реално да се конкурира с тях.

Предимства

 • Безплатният план предлага пълен набор функции за мобилно банкиране без никакви такси и с добра цена от 55 стотинки на превод.
 • Сметка с BG IBAN, който може да ползвате за всичко – за заплата, за болнични, за детски надбавки. 
 • Безплатни дигитална и виртуална карта.
 • Внасяне на пари без такса на банкоматите на ПИБ с функция Cashin.
 • Плащане без такси на всички възможни битови сметки – ток, вода, газ, парно, интернет, телефон и други.
 • Незабавни безплатни преводи между потребителите на MyFin.
 • Платен план с неограничен брой сметки в различни валути и преводи без такса, включително SEPA и SWIFT.

Недостатъци

 • Ненужно голямо количество карти – по три вида за всяка сметка, което е доста неудобно.
 • Има доста какво да се желае по отношение на интерфейса и потребителското преживяване – цветовата схема на мобилния сайт буквално не позволява четене на теста в новините например. Няма тъмна схема. Бутоните са дребни и неинтуитивни, а екранът за добавяне на нова карта за Top Up не е оптимизиран за мобилно устройство.
 • Няма възможности за инвестиции – предлагат се само услуги за разплащане и нищо друго. Общо взето единственото в добавка към традиционното мобилно банкиране е плащанията между потребители.
 • Няма кешбек – няма никакъв кешбек и промоционални оферти, дори на най-скъпия платен план. Няма специални оферти и промоции. Безплатният план на W1TTY предлага 3% кешбек за всички плащания и €10 бонус само за регистрация от vinv.me/W1TTY (до 14.05.2022)
 • Няма лесен начин за добавяне на карта в Google Pay – един възможен начин при телефони с Android е плащане с дигиталната карта с NFC или да добавите виртуалната в Google Pay или Curve, като последния метод работи със сигурност. Ако плащате през Curve ще може да ползвате и кешбек, както и функцията за смяна на картата, с която е платено.
 • Физическата карта ще ви струва 20 лева, ако решите да я поръчате. Дори с платените планове има 10 лева такса за издаване и още 10 лева за доставка.

MyFin – какви алтернативи има

MyFin има много алтернативи както от България така и по света. Концепцията му доста прилича на A1 Wallet и Pay by Vivacom, които реално са брандиран Phyre за мобилните оператори и са пионерите на мобилните портфейли у нас.

Функционалността на MyFin не може да се сравнява с тази на Revolut или Vivid, но пък чудесно ги допълва. MyFin решава проблема с липсата на БГ IBAN, дава възможност за плащане на битови сметки и внасяне на пари в брой. Това са и основните причини, поради които го ползвам.

Повече за регистрацията в MyFin и получаването на бонус с код VIVA1010 може да прочетете в статията “MyFin – безплатно мобилно банкиране от ПИБ с 10 лева бонус ”.

MyFin с кауза за опазване на природата

MyFin подкрепя каузата за по-малко вредни емисии и опазване на околната среда, чрез различни инициативи. Една от тях е свързана със самата Mastercard пластика, която е изработена от разградим материал и достига до потребителите в опаковки от рециклирана хартия. За всеки 100 издадени физически карти MyFin ще засажда по едно дърво.

За първата година на съществуването си MyFin са засадили 20 липи в Кюстендил през ноември 2021 година. Друг полезен ефект за опазването на природата от използването на MyFin е пълното елиминиране на хартиените документи, което намалява изсичането на дърветата. Това се отнася и за всички други приложения за мобилно банкиране.

Въпроси, споделен опит и мнениe за финтех

Ще се радваме да споделите вашето мнение за MyFin, както и опита ви с него и други финтех решения, които използвате. Ако се интересувате от нови финансови технологии, може намерите хиляди хора с опит и интереси във финтех в следните Facebook групи:

В групата „Финтех в България„ се обсъждат всякакви финтех продукти и услуги. Основните теми там са свързани с CurveVividRevolut и други финтех услуги, достъпни в България. 

В групата вече има вече над 8,000 души, което я прави най-бързо растящата финтех общност в България. Ако се интересувате от финтех, присъединете се към групата „Финтех в България“ във Facebook.

Fintech Bulgaria финтех услуги в България Vivid Money курве кърв icard phyre A1 Wallet Apple Wallet Revolut бонус

Групата „Revolut в България“ във Facebook е най-голямата и активна финтех общност в България с над 29,000 души! Ако ползвате Revolut или планирате да го направите, включете се, за да си Револют-ваме заедно с други финтех ентусиасти.

Споделете тази статия с вашите приятели, които се интересуват от финанси и нови технологии. Така и те биха се възползвали от предимствата, които дава мобилното банкиране от ново поколение.

Ако се интересувате от инвестиции и финтех, харесайте Finnovate във Facebook – http://fb.com/finnovate, за да научавате първи новини по тези теми.

Вземете MyFin с 10 лева бонус при регистрация с код за покана VIVA1010 от vivn.me/myfin

29 коментара за “MyFin – мнение, предимства и недостатъци на мобилния портфейл”

 1. АНДРЕЙ МАКАРОВ

  Регистрирах се като Ваш реферал с кода и попьлних сметка на 10 лв. с друга карта но 5 лева бонус няма?…

 2. Здравейте г-н Недев.
  Мога ли да разчитам на фирмата,която стои зад приложението,за да получавам заплатата си?
  До колко е сигурно?

 3. Здравейте,да споделя моят опит от 2-3 дни съм потребител на MyFin. По реда на нещата, регистрацията става много бързо. Регистрирах се с препратката от Стойчо Недев. Получаването на бонуса е в рамките на 20 мин.след зареждането на сумата 10 лв. (В случая заредих по- голяма сума) заредих ги от картата на съпругата ми.След това регистрирах и нея. Заредих Revolut, става на секундата, е посредством стандартните мерки за сигурност статична и динамична парола на ПИБ. Целта ми е да получавам заплатата си в приложението. Днес отидох в ПИБ по съвет в разговор с деж.оператор на Първа Инвестиционна Банка,за да си получа Служителката в банката ми каза , че такъв потребител при тях няма!!!!? Излязох извън клона на банката и разговарях с обслужване на клиенти към банката по телефона, от там ми казаха да изчакам , след това ме посъветва да се обърна към съпорта на приложението, понеже били отделени банкови институции????! След това при разговор със спорта, ме накараха да пратя мейл защо ми е айбана, това действие го извърших 2 пъти….След не много време получих отговор че фирмата няма печат ( бях поискал удостоверение което е подчертано с мокър печат, което да ми изпратят в електронен вид и да си принтирам на цветен ксерокс). Върнах им ,че при разговор с финансистката ми няма да е проблем, и сега вече чакам прословутото удостоверение и да го представя на работодателя си…. Ще се радвам , ако спестя малко главоболие на други потребители при контактите с MyFin. Дано да съм бил мъничко полезен.

 4. Регистрирах се преди три дни. Всеки ден влизам в приложението и пак ме карат да мина видео (снимка) проверка. Не мога да разбера защо?

 5. Здравей,г-н Недев,
  въпрос:
  От известно време не мога да добавя нова деб.карта от ЦКБ в револют,поради което се наложи да добавя пари в Револют от IBan на Myfin kъм IBan на Револют/уточнение дори и през Gpay не мога да добавя пари нито през деб.карта на ЦКБ нито през Myfin /.Сега при това положение, как ще си връщам пари от предишни зареждания като съм използвал IBan на ЦКБ през деб. карта която изтече?

  1. Здравейте. Да се наредя и аз на опашката. От скоро съм с MyFin и наистина съм доволен. Основната му дейност при мен е да зарежда Revolut и го прави както трябва. Съпорта на MyFin и на FiBank са на ниво. Аз съм доста капризен и много се ровя в приложението, няколко пъти омазах нещата и винаги получавах адекватна помощ отсреща.
   Захранвам на банкомат с кеш ин функция, а дори още нямам пластика (чрез NFC на телефона)и всичко е ОК. Няма скрити такси и дребен шрифт. Доволен съм.
   Само две неща не одобрявам
   1.Приложението може да се ползва само на едно устройство. Аз имам два андроида и все още не мога да реша къде ще го ползвам повече. Но не е болка де.
   2.Интерфейса е дооооста постен.Но основните неща ги има. Дано само да направят смяната на ПИН кода на картите да се прави в приложението.
   С две думи: Както пише в статията – идеално допълва REVOLUT и е с БГ айбан.

 6. Здравейте,г-н Недев
  Може ли 2-3 дебитни карти да закачил в Револют, например Myfin,icard и на някоя банка карта. Или само една може да има в Револют.

   1. Здравей г-н Недев, регистрирах се в Lande, необходима ми е малко инфо за инвестирането, бихте ли дали насоки.С разширено инв. ли да започна? С какви проекти, хоризонт време, стойност на инв. и т.н.Общо взето съвет, както и автоинвеста,настройки?

    1. Най-добре използвайте ръчно инвестиране за начало за по-големи суми. Иначе може и обикновения автоинвест с минималната сума, за да не истървате проекти.

  1. г-н Недев, а от вторичен пазар на Lande добре ли е да се купува например
   3-4мес/ 12% лихва,срокове 12-16 мес. ме притесняват?

    1. Г-н Недев, колко време индефицират тази сметка моя iban/ в случая от Револют зареждам акаунта си във Lande/.Не е активна още и не мога да върна 2-3€ назад в сметката си в Револют. Вече почти 10 дни.На платформата пиши „в преглед“.

 7. Здравей Недев,
  не мога да купя вече 1 мес. 1 кредит от Lande, даже вкл.аутоинвеста.Как процедирaте вие?

 8. Здравей,
  Недев, къде бъркам 1 кредит не мога да купя, идва съобщение влизам няма кредити. Направил съм автоинвеста ‘ Разширение’ 250 € а другия на 78евро и пак нищо.

 9. Става дума за LANDE, пропуснах да ти напиша платформата за която се отнася по горе изложеното.

 10. Здравей г-н Недев,
  Въпрос:
  Лендермаркет,не е ли малко чудно и опасно това отлагане до 6 мес.+ 2 мес обратно изкупуване на кредитите, мен лично ме смущава.Какво е вашето мнение? Има ли място за притеснение?

 11. Здравей г-н Недев,
  Има ли някаква тънкост при захранване на сметката в LANDE от Paysera, защото ми връщат превода?
  Причина за отмяна: Банката получател не е посочила причината за отхвърляне

 12. Здравейте г-н Недев,

  За десетте лева дължим ли данък на НАП или майфин са го внесли вече вместо нас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *